Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz JaniS #9203 üzenetére

    Nekem a Renault-ban TomTom van, szerintem a legjobb...

    Van külön rendszeresen frissített pár éves Garmin-om a másik autónkban, a telefonomon Sygic és persze Google Maps, de a legkevesebbet szívni a TomTom-al lehet, utána jön a Google, a másik kettő meg oltári baromságokra képes...

    (Pár hete a Sygic-el egy osztrák hüttéhez akartunk felmenni: kb. 25km-t vitt rossz irányba, amikor elfogyott az út, de szerinte ott egy főútra kellett volna kiérnünk. Utólag kiderült, hogy totál rossz irányba vitt: elvileg nem voltunk már messze a céltól, csak éppen utak nem vezettek onnan, ahová elvitt oda, ahová mentünk volna. Ott elővettem a Garmin-t, a lányom mellettem meg a telefonján a Google Maps-et, és három navival mentünk tovább ;-) Ritkán értettek egyet, az a baj, és néha a fél órás úton pl. a Garmin 20 perccel több menetidőt mutatott, mint a másik kettő, az egyik azt mondta, hogy X méter után balra, a másik hogy Y méter után jobbra, szóval nagy gáz volt)

    Mivel használtan vettük az autót, és az előző tulaj nem frissítette soha, nem tudtam már frissíteni: de ebből (2016-os Scenic) ki lehet venni a memóriakártyát, be a PC-be, és simán lehet frissíteni (miután megvettem valami 70€-ért egy évre ;-)

    Kb. ennyit mondtak a Suzuki szervizben a szomszéd lány pár éves autójában (Swift) a frissítésre.

    De a gyári navigáció általában jó helyen van, nem takarja a kilátást, nem esik le a legzűrösebb forgalmi helyzetben ;-) , általában nagy (a Scenic-ben 7"-os szerintem) , nem tükröződik, a kocsi hangrendszerén beszél ha kell mindenféle párosítás stb. nélkül, szóval egy álom a szélvédőre feltappancsozott 5"-os kütyükhöz képest...

    Szóval én ha a gyári navigáció valami normálisabb cucc, biztosan nem szórakoznék külön navival.

    A linkelt 7"-os WayteQ-ről elolvastam a véleményeket: akkor már inkább valami használt - legolcsóbb 7"-os táblagép, amiben egy kicsit izmosabb hardver van!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák