Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NeoPampalini

    senior tag

    válasz jokeph #61132 üzenetére

    Márpedig nem mennek, bármit állítok a BIOS-ban.

    Ami működik, de hasznavehetetlen: Windows 7 telepítő, módosítva, hogy benne legyen az USB3 driver, itt van bill és egér, de a már előzőleg telepített rendszert nem tudja helyrehozni (a vonatkozó folyamat sokáig tart, a végén meg közli, hogy nem sikerült a javítás), és mivel driver telepítésre sincs lehetőség, így bukó. Command line-ból sem tudtam semmit csinálni, vagy csak túlhalad a képességeimen.

    Egyébként az Asrock honlapja is arról ír, hogy Win7 telepítés előtt a telepítő image-et módosítani kell az USB3 miatt.

    Nekem ebből, és a neten fellelhető hasonló problémákból úgy tűnik, hogy hiába USB2-es portok, driver nélkül nem fognak működni.

    Volt egy régebbi, talán Paragon boot image-em Win7-hez (ezzel tudnék driver-eket telepíteni a HDD-n lévő rendszerre), azt indítva nincs se billentyűzet, se egér. Illetve, ha ezt még tudnám is módosítani, nem lenne jó, mert ez 32 bites, a telepített rendszer pedig 64 bites, ahogy a letöltött driver-ek is.

    Safe mode intításnál a gép újraindul a classpnp.sys betöltésekor.

    Még az jutott eszembe, hogy ha valahogy lehetne olyan command line-t indítani, ami nem akar driver-eket betölteni, talán bele tudnám szuszakolni az USB3 drivert, de ilyet se találtam, mert a safe mode command prompt is a driver-ekkel kezdi -> classpnp.sys, reboot.

    Mindegy, ha nem sikerül megoldani, akkor max. lesz egy újabb Windows rajta, nem tudom. :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák