- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Necroman_Mk2 #171 üzenetére
"A ribbonokra/fülekre először én is furcsán tekintettem, de a megszokásukat követően már egészen jól lehet velük dolgozni, és nem egy ikontengerben megkeresni a megfelelőt."
De az ikontengerből tetszőlegesen mazsolázhattál. Az én régi Office ikonsoromon kizárólag az általam használt ikonok vannak.
MaCS
-
Sokáig dolgoztam kétnyelvű környezetben. Egyszerűen csodálatos volt, hogy az egyik gépen megkomponált Excel-táblát a másik szobában már nem tudták használni az ilyen különbségek miatt, meg ugye ott voltak a magyarra (többé-kevésbé) lefordított függvények... (pl. szum)
MaCS
-
Az Outlookkal valahogy sosem tudtam megbarátkozni...
Lazán követgetek egy idősebb ex-microsoftos fejlesztőt a Youtube-on, aki elég hasznos dolgokat mond el nekem tetsző stílusban. Az ehhez hasonló fejlesztésekről is volt egy videója, amelyben elmondta, hogy változtatni KELL. Akkor is, ha tudják, hogy az észszerűtlen, de a nagy számok már számtalanszor megmutatták, hogy látszólag közfelháborodást kiváltó, amúgy tényleg idióta módosítások is hosszabb távon pénzt hoznak -- akár közvetlenül, akár közvetve...
MaCS
-
válasz
Alaaf Pi #153 üzenetére
A ribbon nekem az idegeimre megy, így, lassan húsz év után is. Pedig már nagyjából összeállítottam egy saját szalagot, de az interaktivitás gyakran felülbírál.
Nem mintha az egész az ördögtől való lenne, csak ugye a kivitelezés, amikor a szoftver fejlesztője simán átveszi a hatalmat az én gépen és az én igényeim fölött.
Úgy kétezer körül vettem részt egy kicsit bennfentesebb szakmai vitán, ahol nagy részben erről volt szó. A MS képviselői kerek-perec elmondták, hogy pontosan értik a problémámat (amivel nem voltam egyedül, és a többiek sem az egységsugarú Mancika szintjéről érkeztek, sőt, többen képviseltek komolyabb falhasználói szervezetet), de higgyük el, ők tudják, hogy mit csinálnak. Pontosan ismerik az igényeket és azok eloszlását, de nekik a legolcsóbban fenntartható, a többség számára csábító, minél kevesebb felhasználói beleszólást engedő megoldás a jövedelmező.
Valami olyasmivel zárta, hogy sokan hiszik azt, hogy kicselezték a Microsoftot, holott csak annyiról van szól, hogy a Microsoftnak ennyit volt érdeke engedni nekik, miközben kifejezetten jól profitál az alternatív megoldásokból, mivel azok gyakran helyettük végzik el a piszkos munkát.
Ez sajnos egy ilyen üzleti modell és ilyen piaci helyzet.
MaCS
-
Bevallom férfiasan, én is használom az Office 2000 és Office XP telepítéseimet, pedig van 365 előfizetésem. Egészen egyszerűen sokkal kézre állóbb, kevesebb kattintással tudok megoldani egy csomó rutinfeladatot (jobban testre szabható).
A gemkapocs helyett én a macskát nézem. Nekem bejönnek az ilyen gegek.
MaCS
-
Hát, igen....
A baj csak az, hogy a Microsoft tényleg tűzzel-vassal küzd az ellen, hogy a felhasználók a saját igényeik szerint használják a Windowst. Az pedig már valahol tényleg a legalja, hogy a Registry-ben egyszerűen önkényesen, kérdés és engedély nélkül kiszorítja az én beállításaimat a sajátjaival, amelyekre semmi szükségem.
De valahol még mindig mondhatjuk, hogy a helyzet annyira azért nem tragikus, hiszen a régi Windowsok azért elindulnak, működnek. Vannak azonban olyan eszközök (ismereteim az USA piacára terjednek ki), amelyek a támogatás megszűnésével konkrétan öngyilkosságot követnek el. Amerókában mostanában egyébként van is némi aggodalom amiatt, hogy az FTC élére egy olyan fickót állítanak, aki felvállaltan azon az állásponton van, hogy a tulajdonlás nem kell, hogy teljes hatalmat jelent egy tárgy fölött, és az amerikai ipar érdekei megkívánhatják azt, hogy utólag akár önkényesen is fizetős, lemondhatatlan szolgáltatások települhessenek, illetve, hogy az élettartamot (használhatóságot) a gyártó akár a távolból is korlátozhassa.
MaCS
-
Ezzel alapvetően egyetértek, de tapasztalataim szerint pont nem a céges felhasználókra jellemző ez a fajta panaszkodás.
A "beégetett" kezelő felület szerintem is egy agyrém, de tudom, hogy mélyebben gyökerező okai vannak. De van megoldás, és gyakran az az érzésem, hogy kb. három, egyébként jogos panaszkodásnyi időből, energiából kijön a módosítás telepítése.
Amúgy meg a Microsoft elképesztően aljas módon nyúl bele a személyes beállításokba. Felháborítónak tartom, hogy egyszerűen felülír felhasználói paramétereket,a saját szolgáltatást helyezve előre.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest