- Bemutatkozott az A7 Pro Max, az Oppo eddigi legnagyobb telepével
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Egészségmegőrzés és extrémsport az új Samsung órák fókuszában
- Yettel topik
- Olcsón érkezett Magyarországra a Redmi 17
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Samsung Galaxy Z Fold8 - útlevél-ellenőrzés
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
El tudom kepzelni, csak elfogadni nem tudom. Egy 5600G-t 5600-ra rafizetes nelkul tudsz lecserelni, es kapsz ajandekba egy csomo fpst ingyen.
Raadasul ha megnezed a Hardveraprot, az ilyen hozza nem erto altal osszetakolt komplett PC-k tobbseget olyan hirdeti, aki sose hasznalta, hanem eladasra rakta ossze. Van fent olyan hirdetes is,amit 15-20 eve hirdeto kereskedo rakott igy fel. Mennyire erthet hozza?Érthet, csak lesz@rja.
-
S_x96x_S
veterán
El tudom kepzelni, csak elfogadni nem tudom. Egy 5600G-t 5600-ra rafizetes nelkul tudsz lecserelni, es kapsz ajandekba egy csomo fpst ingyen.
Raadasul ha megnezed a Hardveraprot, az ilyen hozza nem erto altal osszetakolt komplett PC-k tobbseget olyan hirdeti, aki sose hasznalta, hanem eladasra rakta ossze. Van fent olyan hirdetes is,amit 15-20 eve hirdeto kereskedo rakott igy fel. Mennyire erthet hozza?Sokan nem tudják,
de ha nincs más,
akkor az AMD APU-k
alkalmasak lokál LLM ( AI ) futtatására ( belépő szinten )pl. egy 8700G + 32GB vagy 64GB -al már képes vagy pár LLM MoE -t futtatni ( pl. Qwen 3.6 35B-A3B -t.)
És egy később beszerzett dGPU már erre az AI elhasználásra segít rá.Én például egy mobil RDNA3-al ( Ryzen 7940HS )
simán tudok LLM-et futtatni ROCm vagy Vulkán-on keresztül.----
benchmark az r/LocalLamMA -ról ( 7 hónappal ezelőtti szoftverekkel, vagyis ennél egy picivel több várható ma már )
https://www.reddit.com/r/LocalLLaMA/comments/1ptjntu/amd_ryzen_ai_max_395_vs_ryzen_9_7940hs_vs_ryzen_7/
-
kenwood
veterán
"Neha latok komolyabb GPU-val hirdetett konfigokat, amiben G-s Ryzen van. Csak fogom a fejemet, hogy mennyire nincs kepben az elado."
Miért? Nem tudod elképzelni, hogy először megvette az APU-t, és játszott azzal, majd később rájött, hogy kevés az iGPU, és vett egy dGPU-s VGA-t is mellé? A procit felesleges cserélni, mert elég erős így is, de a videokártyával jelentősen nőtt a grafikai teljesítmény.El tudom kepzelni, csak elfogadni nem tudom. Egy 5600G-t 5600-ra rafizetes nelkul tudsz lecserelni, es kapsz ajandekba egy csomo fpst ingyen.
Raadasul ha megnezed a Hardveraprot, az ilyen hozza nem erto altal osszetakolt komplett PC-k tobbseget olyan hirdeti, aki sose hasznalta, hanem eladasra rakta ossze. Van fent olyan hirdetes is,amit 15-20 eve hirdeto kereskedo rakott igy fel. Mennyire erthet hozza? -
ddekany
nagyúr
a bányászláz alatt kifejezetten jól jött, akkor egy 4700g-t használtam és amire nekem kellett, elég volt, kompromisszumosan.
Most már inkább házi szervernek használom meg amit otthon csinálok géppel, azt ezen. Játékra van erősebb konfig, de még most is van, hogy ezen játszom, mert sok mindenre elég egy rx6600-al. Az FPS biztosan kevesebb, ugye a 8mb L3 is számít ilyenkor, de ha nem FPS-t számolgatok meg nagyítóval keresem a képhibákat, csak játszom full hd-ban, akkor igazából fel se tűnik.
gondolkodtam egy 8700g-re fejlesztésen tavaly és sajnos nem léptem meg, hanem lett belőle a gyereknek egy mini pc. Így utólag mindkettőt meg kellett volna lépjem.
Ilyen játékok, mint a WoT, simán viszi a 4700g is, magában, dpgu nélkül is és nem hányok a képminőségtől. Meg van egy csomó régi játék, amit szeretnék újra kijátsztani. Hát igen a 8700g még jobb lenne, de ez a hajó lehet örökre elment. Mire kicsit lecsillapodnak az árak már biztos, hogy nem a 8700g lesz a jó vétel.
Lehet, hogy 8700G örökre a legerősebb "rendes" PC (nem mini, stb.) IGP marad.
-
ddekany
nagyúr
"Neha latok komolyabb GPU-val hirdetett konfigokat, amiben G-s Ryzen van. Csak fogom a fejemet, hogy mennyire nincs kepben az elado."
Miért? Nem tudod elképzelni, hogy először megvette az APU-t, és játszott azzal, majd később rájött, hogy kevés az iGPU, és vett egy dGPU-s VGA-t is mellé? A procit felesleges cserélni, mert elég erős így is, de a videokártyával jelentősen nőtt a grafikai teljesítmény.Csak a PCIe 3.0 korlátról tudjon, aki erre kalkulál...
-
Baltazár123
őstag
Miért? Nem tudod elképzelni, hogy először megvette az APU-t, és játszott azzal, majd később rájött, hogy kevés az iGPU, és vett egy dGPU-s VGA-t is mellé? A procit felesleges cserélni, mert elég erős így is, de a videokártyával jelentősen nőtt a grafikai teljesítmény.a bányászláz alatt kifejezetten jól jött, akkor egy 4700g-t használtam és amire nekem kellett, elég volt, kompromisszumosan.
Most már inkább házi szervernek használom meg amit otthon csinálok géppel, azt ezen. Játékra van erősebb konfig, de még most is van, hogy ezen játszom, mert sok mindenre elég egy rx6600-al. Az FPS biztosan kevesebb, ugye a 8mb L3 is számít ilyenkor, de ha nem FPS-t számolgatok meg nagyítóval keresem a képhibákat, csak játszom full hd-ban, akkor igazából fel se tűnik.
gondolkodtam egy 8700g-re fejlesztésen tavaly és sajnos nem léptem meg, hanem lett belőle a gyereknek egy mini pc. Így utólag mindkettőt meg kellett volna lépjem.
Ilyen játékok, mint a WoT, simán viszi a 4700g is, magában, dpgu nélkül is és nem hányok a képminőségtől. Meg van egy csomó régi játék, amit szeretnék újra kijátsztani. Hát igen a 8700g még jobb lenne, de ez a hajó lehet örökre elment. Mire kicsit lecsillapodnak az árak már biztos, hogy nem a 8700g lesz a jó vétel.
-
Joci10
őstag
Pedig 5600g egy kimondottan gyenge proci. 10-20 szazalekkal lassabb az igp miatt az 5600-nal. A 2700X utodjanal, az 5700X-nel pedig akar 35 szazalekkal is lehet lassabb.
Neha latok komolyabb GPU-val hirdetett konfigokat, amiben G-s Ryzen van. Csak fogom a fejemet, hogy mennyire nincs kepben az elado."Neha latok komolyabb GPU-val hirdetett konfigokat, amiben G-s Ryzen van. Csak fogom a fejemet, hogy mennyire nincs kepben az elado."
Miért? Nem tudod elképzelni, hogy először megvette az APU-t, és játszott azzal, majd később rájött, hogy kevés az iGPU, és vett egy dGPU-s VGA-t is mellé? A procit felesleges cserélni, mert elég erős így is, de a videokártyával jelentősen nőtt a grafikai teljesítmény. -
Robitrix
őstag
Én ugyanígy jártam az 5800X -> 9600X váltással. Multiban ugyanott van, single core-ban drasztikusan gyorsult, miközben a fogyasztása lement 105W-ról 65W-ra.
Jellemzően az egyes generációk közötti váltásnak nincs sok értelme, ha nincs valami külső nyomás a váltáson, akkor érdemes 2 vagy akár 3 generációt is kivárni a váltással.és ha figyelembe veszed, hogy 8/16-os prociról váltottál 6/12-esre.... vagyis alapból van 2 mag 4 szálnyi eltérés. Persze azért a AMD proci generációk közt van érezhető elöre lépés azért. Nekem eredetikeg ZEN 2-es CPU-m volt egy ryzen 5 3600-as aztán kapott a gép egy ZEN 3-mas 5600-at. na itt már volt egy 45% körüli teljesítmény emelkedés, Aminek egy része az órajel emelkedésből jött össze, de az emelkedés fele nagyjából a fejlettebb architekrura és a kisebb csikszélesség. Viszont a a TDP ott maradt a 65 wattnál. A teljes terhelésen való fogyasztás még alatta is marad valamivel a ZEN 2-nek. (úgy 3-4 wattal kisebb) Aztán jött a ZEN 4 jelen példában a 7600x ami szintén 6/12-es proci ami további 15-20% teljesítmény töbletett hozott.... emelkedve az órajel de maradva a fogyasztás. Majd a ZEN 5 és a 9600X, ami megint hozott 10-15% teljesítmény többletet. Ami még mindig csak 65 watt TDP-s proci bár már a boost órajel felment 5,4 Ghz-re. vagyis azért hasonló AMD prociknál azért nyomon követhető érezhető teljesítmény növekedés legalább... optimisták vagyunk, hogy a ZEN 6 esetében is marad a tendencia azért.
-
Robitrix
őstag
ráadásul a geekbench teszt kifejezetten béna sok magos és szálas X86-os CPU-k tesztelésére. Én csak gyíktesztnek hívom a bénasága miatt. X86-on futva olyan, mintha multi coreban nem használná ki rendesen a a rendelkezésre álló össze magot és szálat, hanem csak egy részüket. Mondjuk a geekbench teszt eleve ARM procikra született nem x86-ra. Késöbb átírták x86-ra, de valahogy nem az igazi..... Jól mutatja a teszt bénaságát, mikor apple M procikat vetnek benne össze AMD EPYC vagy AND thereadripperekkel. Néha a 24-32 magos apple proci nagyobb össz teljesítményt ér el mint egy 192 mag 384 szálas EPYC proci. Amit nyilván épeszű ember nem hisz el. Amit más tesztek simán ki is mutatnak, ahol a multicore tesztben simán ki is jön a valós 3-4 szeres teljesítmény különbség. Na a tyiktesztben nem.... Szóval az x86-osokat kifejezetten szarul méri...... főleg nagy mag és szál esetén, mintha elfelejteni a magok és szálak egy részét, hogy léteznek.
-
zooly
aktív tag
A fent emlitett tesztben valoszinu csak siman nem tudta meg megfeleloen kiolvasni a program az orajelet, barmennyi lehetett.
-
hokuszpk
nagyúr
Pedig 5600g egy kimondottan gyenge proci. 10-20 szazalekkal lassabb az igp miatt az 5600-nal. A 2700X utodjanal, az 5700X-nel pedig akar 35 szazalekkal is lehet lassabb.
Neha latok komolyabb GPU-val hirdetett konfigokat, amiben G-s Ryzen van. Csak fogom a fejemet, hogy mennyire nincs kepben az elado."Pedig 5600g egy kimondottan gyenge proci. 10-20 szazalekkal lassabb az igp miatt az 5600-nal. A 2700X utodjanal, az 5700X-nel pedig akar 35 szazalekkal is lehet lassabb."
hát nemtom, én az 5700G és az 5800X között 5 nagyonmax 10% különbséget tudtam kimutatni. Az 5700X -nél meg az 5600G -hez képest van +2 mag, ami már alapból 33%
-
ddekany
nagyúr
Neha latok komolyabb GPU-val hirdetett konfigokat, amiben G-s Ryzen van. Csak fogom a fejemet, hogy mennyire nincs kepben az elado.Ráadásul a 5xxxG nem tud PCIe 4.0-et, a G nélküli viszont igen. A mostanság népszerű 8 sávos DGPU-knál számít. Nem értem minek teszik videókártyás konfigba, mert az már csak feltűnik kereskedőnek, hogy a G nélküli CPU jelentősen olcsóbb.
-
kenwood
veterán
Neha latok komolyabb GPU-val hirdetett konfigokat, amiben G-s Ryzen van. Csak fogom a fejemet, hogy mennyire nincs kepben az elado. -
Kocsis88
csendes tag
Sok minden nem derült ki
-
ddekany
nagyúr
Na, akkor onnan még van egy FPS ~2x-ezés 5600G -> 8600G-n ugrással. Ez 2,5 évvel ezelőtt volt, azóta még csak ígérve sincs semmi új desktop APU vonalon. (Strix Halo nem ér, az lényegében mobil/mini.)
-
Joci10
őstag
> Ha ezt összevetjük a közvetlen elődnek számító Ryzen AI 9 465-tel
Nincs értelme egy szerveres ZEN5/ZEN6 -ot
összehasonlítani egy Ryzen AI 9 465 -el.Mivel a mobil optimalizált ryzen AI 300/400 -es 256 bites AVX-512 -vel rendelkezik
"Both Zen 5 and Zen 5c cores support AVX-512 using a half-width 256-bit FPU."
mig a Desktop + Szerveres 512-bitessel."... The AVX-512 datapath is configurable depending on the product. Ryzen 9000 series desktop processors and EPYC 9005 server processors feature the full 512-bit datapath, but Ryzen AI 300/400 mobile processors feature a 256-bit datapath to reduce power consumption. AVX-512 instructions have been extended with the VP2INTERSECT extension, in addition to 256-bit AVX-VNNI. Additionally, there is greater
bfloat16throughput
" https://en.wikipedia.org/wiki/Zen_5Hányszor írjam le, hogy nem szerveres procis összehasonlítás volt?! Idézem:
"Zen 6-os microarchitektúrára épített laptop CPU-ja, amelyet Medusa Point kódnéven fejlesztenek."
"A specifikációk alapján a tesztelt hardver valószínűleg a Ryzen AI 9 565, amely a korábbi Ryzen AI 9 365 és 465 közvetlen utódja lesz. "
Tudom, bonyolult értelmezni a leírtakat, de na. -
Chaser
legenda
-
martonx
veterán
Én ugyanígy jártam az 5800X -> 9600X váltással. Multiban ugyanott van, single core-ban drasztikusan gyorsult, miközben a fogyasztása lement 105W-ról 65W-ra.
Jellemzően az egyes generációk közötti váltásnak nincs sok értelme, ha nincs valami külső nyomás a váltáson, akkor érdemes 2 vagy akár 3 generációt is kivárni a váltással. -
Balu77
őstag
Akármi is igaz a hírből, ha csak valami paper launch, meg dátum, akkor is valami. Lehet rajta vitatkozni, lehet szidni, de valami haladás van és ez a lényeg.
Aki szereti a szakmát, az minden információ morzsát megbecsül, a többi vita meg csontrágás. Várjuk meg mi lesz belőle, még akár valami jó is lehet, nemde?
-
hokuszpk
nagyúr
-
Baltazár123
őstag
raknak ramot is a prociba vagy mellé normális áron? ha nem akkor felesleges most még erőködni...
-
TeeBee73
veterán
-
bobalazs
nagyúr
> Ha ezt összevetjük a közvetlen elődnek számító Ryzen AI 9 465-tel
összehasonlítani egy Ryzen AI 9 465 -el.Mivel a mobil optimalizált ryzen AI 300/400 -es 256 bites AVX-512 -vel rendelkezik
mig a Desktop + Szerveres 512-bitessel."... The AVX-512 datapath is configurable depending on the product. Ryzen 9000 series desktop processors and EPYC 9005 server processors feature the full 512-bit datapath, but Ryzen AI 300/400 mobile processors feature a 256-bit datapath to reduce power consumption. AVX-512 instructions have been extended with the VP2INTERSECT extension, in addition to 256-bit AVX-VNNI. Additionally, there is greater
bfloat16throughput
" https://en.wikipedia.org/wiki/Zen_5Tudom hogy nincs értelme, egy baromságnak tartom az egész cikket.
De mivel ezzel kezdtem az első hsz.t tisztába kellett tennem a körülményeket. -
S_x96x_S
veterán
Sőt, valami előzetes eredményre hivatkozással, kettő gigahertz re korlátozva is tíz százalékot ver a korábbi procira.
Ami a nyers mérési eredményeket illeti, a teszt CPU 3174 pontot ért el az egymagos, és 15 092 pontot a többmagos Geekbench teszten. Ha ezt összevetjük a közvetlen elődnek számító Ryzen AI 9 465-tel (2857/14 315 pont), egymagos teljesítményben máris egy tekintélyes, 11%-os előrelépést láthatunk, a> Ha ezt összevetjük a közvetlen elődnek számító Ryzen AI 9 465-tel
bfloat16throughput
" https://en.wikipedia.org/wiki/Zen_5 -
Chaser
legenda
lehet csak nemfigyeltem, a kérdés az, hogy a 2GHZ Zen6 szintén 2GHZ Zen5 -höz lett hozzámérve, és úgy 10% , vagy a Zen5 nem volt lefogva ? Utóbbi esetben lehet számolgatni, hogy akkor pontosan mennyi is az a 10%...
@BoboBalázs : szvsz nagyjából mindegy, hogy melyik Zen5 variánshoz viszonyít, Zen5, Zen5c, nagyjából a cache méretben tér el, és úgytudom eddig minden genben a szerverprocikban ugyanazok a magok voltak, amik asztaliban vagy laposban, a single core teljesitményt meg nem korlatozza be a lapos mondjuk 35 wattos ppt limitje, amig az az 1 terhelt mag önerőből ki nem veri a limitet.Ha nem c2c mértek a z6 atombomba lesz, nem cpu)
Jó lenne, de kizártnak tartom. -
bobalazs
nagyúr
Idézet a hírből (ha már az #1-et sem olvassa valaki, ahol említve volt az eleje):
"Ami a nyers mérési eredményeket illeti, a teszt CPU 3174 pontot ért el az egymagos, és 15 092 pontot a többmagos Geekbench teszten. Ha ezt összevetjük a közvetlen elődnek számító Ryzen AI 9 465-tel (2857/14 315 pont), egymagos teljesítményben máris egy tekintélyes, 11%-os előrelépést láthatunk, ami IPC-növekedésben nagyon jó eredménynek számít. A többmagos mérésnél egyelőre elhanyagolható a differencia, de az órajel normális szintre való emelésével ezek az értékek kilőhetnek és sokkal brutálisabb gyorsulásra lehet számítani."
Vagyis logikusan 'normális' sebességű 465-höz hasonlították, nem 2GHz-esre korlátozotthoz.Ismét felbukkant a Geekbench adatbázisában az AMD következő generációs, Zen 6-os microarchitektúrára épített laptop CPU-ja, amelyet Medusa Point kódnéven fejlesztenek. A legfrissebb szivárogtatás azért nagyon érdekes, mert a még mindig korai tesztpéldánynak számító, vagyis messze nem végleges szilícium brutális eredményeket ért el a GeekBench teszten.
A Zen 6-tól amúgy is sokat remél az AMD, de talán a mostani az első olyan eredmény, ami valóban alátámasztani látszik az igen nagy önbizalmat. Az új chip mérései még nem a végleges termék teljesítményét mutatják, hiszen a modern laptop CPU-k is általában 4-5 GHz-en dolgoznak, miközben ezt a mérnöki tesztpéldány 2 GHz-re volt korlátozva.
A specifikációk alapján a tesztelt hardver valószínűleg a Ryzen AI 9 565, amely a korábbi Ryzen AI 9 365 és 465 közvetlen utódja lesz. A lapka 10 CPU-magot tartalmaz 4+6-os elrendezésben. Ez a struktúra négy nagy teljesítményű Zen 6 magot és hat darab hatékonyságra kihegyezett Zen 6c magot takar - bár korábbi pletykák szerint a második fürtöt akár tovább is bonthatják négy Zen 6c és két ultra-alacsony fogyasztású Zen 6 LP (Low-Power) magra.
Ami a nyers mérési eredményeket illeti, a teszt CPU 3174 pontot ért el az egymagos, és 15 092 pontot a többmagos Geekbench teszten. Ha ezt összevetjük a közvetlen elődnek számító Ryzen AI 9 465-tel (2857/14 315 pont), egymagos teljesítményben máris egy tekintélyes, 11%-os előrelépést láthatunk, ami IPC-növekedésben nagyon jó eredménynek számít. A többmagos mérésnél egyelőre elhanyagolható a differencia, de az órajel normális szintre való emelésével ezek az értékek kilőhetnek és sokkal brutálisabb gyorsulásra lehet számítani.
Reméljük, az integrált Radeon GPU és az NPU is hasonlóan nagyot fognak erősödni, miközben a fogyasztást sikerül majd lejjebb szorítani. A verseny kiélezett, és már nem csupán az Intellel, hanem a Qualcommal, MediaTekkel és Nvidiával is fel kell venni a harcot.
-
nonsen5e
veterán
Paper release Papermaster-től?
-
Joci10
őstag
lehet csak nemfigyeltem, a kérdés az, hogy a 2GHZ Zen6 szintén 2GHZ Zen5 -höz lett hozzámérve, és úgy 10% , vagy a Zen5 nem volt lefogva ? Utóbbi esetben lehet számolgatni, hogy akkor pontosan mennyi is az a 10%...
@BoboBalázs : szvsz nagyjából mindegy, hogy melyik Zen5 variánshoz viszonyít, Zen5, Zen5c, nagyjából a cache méretben tér el, és úgytudom eddig minden genben a szerverprocikban ugyanazok a magok voltak, amik asztaliban vagy laposban, a single core teljesitményt meg nem korlatozza be a lapos mondjuk 35 wattos ppt limitje, amig az az 1 terhelt mag önerőből ki nem veri a limitet.Idézet a hírből (ha már az #1-et sem olvassa valaki, ahol említve volt az eleje):
"Ami a nyers mérési eredményeket illeti, a teszt CPU 3174 pontot ért el az egymagos, és 15 092 pontot a többmagos Geekbench teszten. Ha ezt összevetjük a közvetlen elődnek számító Ryzen AI 9 465-tel (2857/14 315 pont), egymagos teljesítményben máris egy tekintélyes, 11%-os előrelépést láthatunk, ami IPC-növekedésben nagyon jó eredménynek számít. A többmagos mérésnél egyelőre elhanyagolható a differencia, de az órajel normális szintre való emelésével ezek az értékek kilőhetnek és sokkal brutálisabb gyorsulásra lehet számítani."
Vagyis logikusan 'normális' sebességű 465-höz hasonlították, nem 2GHz-esre korlátozotthoz. -
hokuszpk
nagyúr
@BoboBalázs : szvsz nagyjából mindegy, hogy melyik Zen5 variánshoz viszonyít, Zen5, Zen5c, nagyjából a cache méretben tér el, és úgytudom eddig minden genben a szerverprocikban ugyanazok a magok voltak, amik asztaliban vagy laposban, a single core teljesitményt meg nem korlatozza be a lapos mondjuk 35 wattos ppt limitje, amig az az 1 terhelt mag önerőből ki nem veri a limitet. -
S_x96x_S
veterán
A Zen7 Grimlock még jobb lesz !
-
Joci10
őstag
Az a baj, hogy összemosódik minden. Az #1-ben a PCW egy hírét említi az illető, ami a már készülő mainstream csip (legalábbis az előzetes kiadásának) eredményeit osztja meg (erről a hír linkje, hogy mindenki tisztában legyen, miről is szól az előzetes eredmény), a mostani hírben meg (és vélhetően erre utal az író #5-ben is) csak a Zen6-ot mutatják be, amit az eddigiekhez hasonlóan a professzionális piacra érkeztetik meg először (vagyis csak az EPIC érkezik).
Tehát nem kell összemosni a két infót, mert külön infók. -
hokuszla
senior tag
Papermaster

-
S.I
csendes tag
technológiai, nem technikai.
-
bambano
titán
Még nem tudtam venni epyc 8005-ös sorozatú procit, de már lehet tudni, hogy elavult.
Kiváló piaci stratégia. -
tibaimp
nagyúr
Asztaliba sokára jön még ez. Illetve DDR5, mint az Intel-nél a Nova Lake.
-
Dreamcest
junior tag
Technikailag azért lesz majd szép ugrás,illetve ami ezeknél a szerver chipeknél fontos újitás lesz az pedig az MRDIMM támogatása.
Hogy legyen már itt valami értelmes iromány is,mert egyébként ez a cikk sem szól semmiről ismét!
-
bobalazs
nagyúr
Na fasza. Ami túl szép hogy igaz legyen, az nem úgy van.
Ez viszont az ember nettó hülyének nézése hogy az ultravékony laptopba szánt Ryzen AI 9 465hoz hasonlítgatja a szerverbe szánt Epyc procit. -
Dreamcest
junior tag
-
Chiller
őstag
Ez aztán trollkodás a javából

Intelnél már 5% is csoda volt.Volt amikor cca. 0 volt, ill. csak órajelemelés.
Nem mellesleg a Zen 6-nál 8C/16T / CCD helyett 12C/24T-re ugrunk....
És a cache is +50%. -
Dreamcest
junior tag
Csak a szokásos,ezeknél a 10% az csoda ugrás!
Ja azt nem irta a kedves megtévesztő,hogy csak a szerver chipeket jelentik be ami nem ugyanaz azzal hogy már meg is vásárolhatóak!
Mondjuk úgy formális bejelentés,papiron.
-
bobalazs
nagyúr
-
Z_A_P
addikt
Nekem Zen+ van (1600F). Brutal cucc.
Az hanyadik ha mar a 6.-nal jarnak?
-
wjbhbdux
veterán
Sőt, valami előzetes eredményre hivatkozással, kettő gigahertz re korlátozva is tíz százalékot ver a korábbi procira.
Ami a nyers mérési eredményeket illeti, a teszt CPU 3174 pontot ért el az egymagos, és 15 092 pontot a többmagos Geekbench teszten. Ha ezt összevetjük a közvetlen elődnek számító Ryzen AI 9 465-tel (2857/14 315 pont), egymagos teljesítményben máris egy tekintélyes, 11%-os előrelépést láthatunk, aEz a "tekintélyes 10%" nem az a 10% ami a zintelnél évről évre "csak 10%" volt!
-
bobalazs
nagyúr
Ami a nyers mérési eredményeket illeti, a teszt CPU 3174 pontot ért el az egymagos, és 15 092 pontot a többmagos Geekbench teszten. Ha ezt összevetjük a közvetlen elődnek számító Ryzen AI 9 465-tel (2857/14 315 pont), egymagos teljesítményben máris egy tekintélyes, 11%-os előrelépést láthatunk, a
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Méretes, 4K-s Penta-Tandem QD-OLED monitor az AOC fémjelzésével
- Mikrotik routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BMW topik
- 10 éves lett a No Man's Sky és még mindig alig fedeztük fel az univerzumát
- AMD FX
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Revolut
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- AMD RYZEN 7 - 5800X3D (10th Anniversary Edition)
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5) 3dMark-al tesztelve!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-11400F Processzor (Tray/OEM) 6 mag / 12 szál, Hibátlan!
- Bontatlan - Intel Core Ultra 9 285K 24-Core 3.7GHz LGA1851
- Legmagasabb felvásárlási árak Xbox Series S/X és PS5 konzolokra!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
- Google Pixel 10 Pro, 8/128GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu