Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F7 – bajnokesélyes
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Gear S3 - második kör
- iPhone topik
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
forumpista
üzenetére
Az a benyomásom, hogy fogalmad sincs a kérdésről, pontosabban valami garázscégben dolgozhatsz.
Nem véletlenül vannak üzleti elemzők, architect-tek stb. Legalábbis komolyabb helyeken. -
Z_A_P
addikt
válasz
forumpista
üzenetére
Nálunk van egy csapat, aki a bizniszt érti, ügyféllel kommunikál, illetve a piacot ismeri, merre kéne tovább fejleszteni. Ők csinálják a RS-t. Aztán egy másik csapat, aki eggyel lejjebb van, aki az előző csapattal együtt átgondolja a fentiekbol mi illik a termékünkbe, mit hogy lehet megvalositani. Ebből lesz a FS. Aztán ha nem ez megvan, rákövetkező csapat a fejlesztők, akik a fentiekkel atbeszelik mit hogy kéne, ebből lesz a DS (bevallom ez el szokott maradni néha). És neki is lehet állni fejleszteni.
Tökéletesen működött, abszolút profi termék és csapat. Volt.
Mert ez most el lett baszva mert indiai offshore "harcosok" kerültek a fogaskerekek közé, akik technikai üzleti tudása NULLA, LOF@SZ, de hazugnak megállás nélkül.
Ez amúgy egy nagy pénzügyi termék , sok millió kodsor (c++ (80%) es c# (20%))
Az hogy az ügyfel nem tudja mit akar, az nekem nagyon érdekes, hisz valamire csak fizet sok - sok ezer/millió USD-t. Dehat ő dolga végülis. Szórja a pénzét. Hála istennek nem ilyen helyen dolgoztam kb sosem. Voltam fejlesztő orvosi iparban, repülő, most pénzügyi. Itt nincs olyan hogy "majdnem jo" mert akkor lehet csak egy ügyfélnel az ő 3M ügyfeluknek rosszul megy ki a következő havi nyugdíj utalas (pl) -
válasz
forumpista
üzenetére
"Akkor te elmesz az ugyfelhez megkerdezni hogy milyen sulyu a kep, mikozben ott van a kezedben": értő olvasás esetén kiderül, hogy ezt a kérdést még azelőtt kell feltenni, hogy kimegy az ember az ügyfélhez. Ha az ügyfél nem hozta be a képet az irodámba, akkor nem tudom lemérni. Ha nem akarok kétszer kimenni az ügyfélhez, akkor előre tudnom kell mindent.
"Csak megerosited bennem, hogy te valami rettento oskori, rendkivul egyszeru rendszeren dolgozol": ezt a vitastílust dabadab sajátította ki, remélem, nem vagy másodregje... mondjuk ő tud ékezettel írni...
Csak hogy értsd: abban a pillanatban, ahogy már nem az állítást kritizálod, hanem az embert, kiestél a normális vitából.
-
dcsabika84
csendes tag
válasz
forumpista
üzenetére
LOL
Nagyon nem talált, életemben csak agilisan dolgoztam.
A munkámat nem féltem, az emberek elenyésző, talán 5%-a olyan korlátolt, mint te és veri magát a magyar KKV-s "lead" pozijára.
Na jó, a magyar KKV rögvalóságban ez jóval magasabb, de hála istennek elég könnyű elkerülni a magadfajtákat.
Te meg továbbra is kapirgálhatsz a kis szemétkupacodon XD -
dcsabika84
csendes tag
válasz
forumpista
üzenetére
"Hint: odamesz a leadhez es megkerdezed. Ha nem tudja a valaszt megkerdezzuk kozosen a PM-et.
Ha o sem tudja akkor majd o elmegy az ugyfelhez."
->
Mondom én, hogy fogalmad sincs az agilis módszertanról.Beleragadtál ebbe a kérdezgetés loop-ba, mert ezt verte beléd a magyar rögvalóság gondolom.
Értem én, hogy kell a hatalom és a fontosság látszata, mert attól leszel "fontos lead", hogy nem osztod meg az infót a taskban, mert akkor senki sem kérdezne meg.Nem tudom, miylen agilis módszertant ismersz, feltehetően semmit, de a Scrum-ról jó eséllyel hallottál már. Javaslom frissítsd fel a tudásod és olvass kicsit, netán menj el tanfolyamra, mert a fejlesztői kérdezgetés a taskon való munkának nem része, az a rossz hírem számodra.
-
dcsabika84
csendes tag
válasz
forumpista
üzenetére
"Magyar KKV szektor lead" típusú embernek látlak, látszik, hogy ilyen közegben szocializálódtál, azt gondolva, hogy te vagy a csúcs, ez egyértelmű.
Nem sokat csinálnak és nem sokmindenhez értenek, csak a másik hibáztatásához és a másra való mutogatáshoz tapasztalataim szerint.Az ilyen embereket nem látnak tovább az orruknál és élnek a kis buborékjukban a hasonszőrű emberekkel, ami szánalomra méltó legjobb esetben is csak.
Még jó, hogy nem rajtad múlik, hogy kit és milyen poziban alkalmaznak a cégek, az lenne csak a világégés ha csak te és a magadfajták lennének a kormánynál XD
Addig is a világ értelmesebb részein boldogak nélküled.
"Es senki nem mondta hogy nem kell semmit leirni, mint ahogy ha beszereztel egy informaciot azt is beleirhatod a ticketbe hogy meglegyen irasban."
-->
A ticketbe való beleirogatás is ékes példája annak, hogy milyen pancser módon állsz a dolgokhoz. Nincs is annál szebb, mikor 1 évvel később ticketben kell infót vadászni, hogy miért is az lett ami.. XD -
válasz
forumpista
üzenetére
"Igen, a vilag ketharmada agilisen programozik.": látszik...
sokkal nagyobb baj, hogy a debianosok is beálltak ebbe a kétharmadba...
A megrendelőnek nem kell megmondania, hogy milyen csavar meg tipli, mert az szakipari kérdés. De a megrendelőnek pontosan meg kell tudni mondani, hogy mekkora kép (mert a nehezebb képet nagyobb tiplivel rakod fel) és hogy pontosan hova, mert egyrészt azt nem lehet találgatni, másrészt a hova miatt lehet más a fal fajtája is. Egy teherviselő vasbetonhoz nem olyan tiplit meg fúrót viszel ki, mint egy gipszkartonhoz.Erre az agilis hozzáállásra jó példa, amit átéltem, hogy tisztelt ügyfél erőltette az internet telepítést úgy, hogy nem volt a lakásában áram... agilisen, gyorsan meg kell csinálni.
Nem utolsó szögig specifikált ticketet várok, hanem azt, hogy amit az ügyfélnek kell tudnia, az legyen beleírva a ticketbe. Az, amit írtál, hogy "hanem utannajar, megerti, beszerzi a szukseges/hianyzo infokat es megoldja a feladatot", vagyis hogy egy szenior ügyfélkapcsolati menedzseri feladatkört is ellásson, az totális tévedés. A jobb programozók nem ügyfél-kompatibilisek... Ha egy cég már elég nagy ahhoz, hogy szétválnak az ügyfélkapcsolati meg a műszaki feladatkörök, akkor a szenior programozó nem telefonál ügyfélnek.
Ha azt mondod, hogy az igény, hogy tisztességes munkát adjak ki a kezemből, kakukkosórává tesz, és én leszek az első, akit lekaszál az ai, akkor vállalom.
-
dcsabika84
csendes tag
válasz
forumpista
üzenetére
"Errol beszelek b@szki, hogy egy senior attol lesz senior hogy nem kell neki szajbaragosan leirni mindent, hanem utannajar, megerti, beszerzi a szukseges/hianyzo infokat es megoldja a feladatot, akkor is ha csak 3 mondat van leirva, eredetileg."
->
Tehát akkor semmit sem kell specifikálni az ég egy adta világon szerinted, pláne nem írásban, mert majd megoldja mindenki valahogy, kérdezgetéssel..Szerintem neked és a hasonló gondolkodású embereknek nem szoftverfejlesztő mérnökök kellenek, hanem gondolatolvasók. XD
Szerencse, hogy nem kell ilyen "lead" alatt dolgoznom, aki szerint az állandó kérdezgetés és a specifikáció való utáni kajtatás feladata kell legyen bárkinek is.
Mert hát a kérdezgetés az effektív, mint tudjuk, azt vissza lehet követni hetek/hónapok/évek múlva, transparent.. XDJavaslom keress rá egy akármilyen airplane grade bolt specijére pl, meg fogsz lepődni, mik le nem vannak írva benne egy "egyszerű" csavar kapcsán.
Jó hogy nem annyit ír a repülőgépgyártó a csavargyártónak, hogy "adjál csavart ami jó lesz tartani a hajtóművet".
És majd kérdezgetik egymást a világ végéig, és ha netán nem stimmel valami és összebaszódik a repcsi, akkor jön a válasz a repcsigyártól: "ménem kérdezted meg, hogy pontosan milyen csavart szerettem volna"? XDNa jó, be is fejezem, mert veled úgy néz ki, hogy zsákutca ez az egész, jó magyar KKV mentalitás, mindenki hülye aki nem találja ki az éterből, hogy mi kellene pontosan neked, mert csak te vagy a nagy "lead" piros helikopter.
-
válasz
forumpista
üzenetére
Amit te itt leírtál, az az úgynevezett agilis programozás nevű agybaj.
Egy rendes fejlesztő csapatba a programozó nem szerez be információt, azt a szervező beszerezte a megrendelőtől és dokumentálta.Elismerem, én, hozzád képest, alaposan le vagyok maradva, mint kakukkosóra a nagy alfa generációtól. De ha rohansz a szakadék felé, akkor is jó, hogy előrébb vagy, mint én?
-
dcsabika84
csendes tag
válasz
forumpista
üzenetére
"én alattam van két senior meg 2 medior meg egy junior."
&&
"Nem egy esetben láttam olyat hogy senior cimkéjü emberkének is konkrétan a szájába kellet rágni a feladatot, és hogy kb. amennyi idő alatt részletesen leírtam neki a ticketben a feladatot, annyi idő alatt akár meg is csinálhattam volna...Ha meg csak high level írtam le, bízva abban hogy senior és hát annak a része az hogy körbejárja a feladatot, megérti, kitalálja stb, akkor vagy oltári nagy baromság született, vagy hetekig ment a tök vakarozás."
->
Elég nyilvánvaló, hogy képezni kellene a "vezetést", köztük téged is.Amennyiben vakon vannak az emberek, az csak azt jelenti, hogy nem invesztáltok megfelelő időt abba, hogy megértsék az emberek, hogy min is dolgoznak, mit is kellene csinálni, mi is lenne a business logic, mik a technológiai limitek / adottságok, etc..
Hogyan várhatod el, hogy valaki megcsináljon valamit úgy, ahogy kigondoltad/kidondolta valaki, amikor 1-2 percben vagy 2-3 mondtaban lerendezed a dolgot?
Nem véletlen van formai követelménye normáliséknál egy ticketnek/story-nak/epicnek..
Persze, hogy fogalma sem lesz arról, hogy mit szeretnél..Mondok egy egyszerű példát: fel kellene a fúrni a falra egy képet egy galériában az egyik falra.
Na, ezzel mit kezdenél?
Még ha a bizonyos falat meg is mutatják neked, akkor sem hiszem, hogy agyatlanul nekiállnál fúrni egyből, hisz kb minden infó hiányzik(a teljesség igénye nélkül):
- a fal melyik részére?
- milyen magasra?
- hány csavarral?
- millyen csavarral/csavarokkal(csillag, laposfejű)?
- mennyire álljon ki a csavar feje?
- a csavarra lesz akasztva, vagy a csavar fog tartani valami szerkezetet, amire illesztik a képet?
- milyen képkeretet fog(nak) tartani a csavar(ok)?
- milyen messze legyenek a csavarok egymástól?
- mekkora terhet kell elbírnia a csavaroknak?
- csavarral kell egyáltalán, esetleg szögelni is elég?
- etc..Ami az AI-t illeti, meglesném, hogy hogyan boldogul pl egy random fintech cég szoftverével.
Erste, OTP, Ericsson, Merkantil, Svájci fintech cégek projectjein is igen hamar elvérezne, esélye sem lenne megoldani a legegyszerűbb "favágó feladatokat sem", mert annyira hamar kusza fos lesz a kód, hogy hihetetlen.Igen, arra jó az AI, hogy berottyants egy egyszerű nem túl bonyolult projectet. Miután kijavítottál minden hibát is, talán még futni is fog.
Azután viszont sok sikert, hogy rávedd valami értelmes outputra. -
válasz
forumpista
üzenetére
Az "x munkanelkulive fogja tenni a programozok jelentos reszet" szöveget úgy négy évtizede hallgatom.
Az elején tökre elhittem és szomorú lettem, de aztán valahogy ezek a jóslatok soha nem válnak be, ha már az az érvrendszer, hogy múltbéli történésekből extrapolálunk. -
dnelb
veterán
válasz
forumpista
üzenetére
minden szellemi munka jelentős részét *
-
válasz
forumpista
üzenetére
Pontosan ezt vitatjuk. Nem az LLM létjogosultsága a kérdés, meg nem is az, hogy egyfajta digitális forradalmat élünk meg éppen. Bár szerintem iszonyatosan túl van hype-olva a dolog, és ennek lesznek még következményei, zseniális, hogy milyen hasznos tud lenni a mindenféle LLM, ha értelmesen van használva, és megfelelő mennyiségű szkepticizmussal van kezelve, amit állít. Tehát gyak annyi van, hogy van egy új szerszám, ideális esetben arra kéne használni, amire való, és akkor, amikor ennek értelme van.
Most az történik, hogy kaptak a népek egy új kalapácsot, úgyhogy most szartól repülőig mindent szögnek néznek. Majd elmúlik.
A programozókat meg nemhogy ez a jelenlegi színvonal nem tudja kiváltani, de sok-sok nagyságrendet kéne ugrania, hogy erről egyáltalán a diskurzusnak értelme legyen.Viszont az tény, hogy aki úgy volt "programozó", hogy WordPress oldalakat gyártott meg hasonló szintű dolgokat, hát... jah, azok becumizták. Akik ennél komolyabb dolgokon dolgoztak, azok azért hosszútávon biztonságban vannak.
-
bolvar
senior tag
válasz
forumpista
üzenetére
Vaaagy dolgozhatsz 30% többet
Azért van ám itt lehetőség hogy kizsákmányoljanak
-
válasz
forumpista
üzenetére
Hogyne engedné. Csak fertőzi. Kérés esetén ki kell adni a kódot
Nem. A "fertőzi" kifejezést kéri vissza a Microsot, egyébként meg arról van szó, hogy GPL-es kódot csak GPL-es (vagy azzal kompatibilis licenszű) programban szabad felhasználni. Tehát nem "kérés esetén ki kell adni", hanem ha valami GPL-es kóddal készül, azt GPL kompatibilis licensszel szabad csak kiadni.
-
cog777
őstag
válasz
forumpista
üzenetére
“Az általad említett több évtizede fejlesztett legacy kódos sz@rt egy újonnan felvett fejlesztő mennyi idő alatt látja át A-tól Z-ig?
1 év? 2 év? 5 év? soha?
Az AI hamarabb fogja átlátni mint egy új fejlesztő.”
A tobb evtizede keszitett Windows, linux stb kodjat mennyi ido alatt latja at egy uj fejleszto? Es egy regi? Es egy AI? Kb ennyire van ertelme feltenni a kerdest.
Egy nagyobb ceg eseten ahol tucat kulonbozo csapat uti a kodot nincs elo ember aki atlatna az egeszet. De ilyen AI sem lesz egyhamar.
kis ceg eseten hamarabban eljohet ez a pont, de itt meg a kevesbe standard - tuleles erdekeben - hasznalt extrem gany megoldasok hasznalata lehet akadaly.Itt eljutottunk a kovetkezo ponthoz.
“Ha viszont egy rendesen fejlesztett szoftverről van szó…”
ez viszont a mai vilagban elegge feher hollo, ha meg a nem igazan penzszukeben levo MS (recall) vagy Apple (foto app biztonsagi rese stb random nagy ceg ) SEM csinalnak rendesen tervezett es tesztelt termeket akkor el lehet kepzelni hogy a tankonyvi alapossagot mennyi ceg koveti.
Ritkan. Mondjuk nuklearis eromu eseten. Legiiranyitasnal stb.Majd egy tucat cegnel dolgoztam mar, egyik helyen sem ez volt a prioritas. Jo tudni, jo torekedni a szep kodra, aztan a ceg majd ad egy keretet amit elvar.
-
válasz
forumpista
üzenetére
"A GPL nem engedi meg hogy az AI elolvassa a kodot?": a gpl konkrétan nem engedi meg, hogy gpl alá rakott kódból bemásolj üzleti szoftverbe.
"Nem veletlen hogy eddig sem indult ilyen per.": rakás hír volt ilyen perekről, nem csak gpl, nem csak programozás, hanem írók, költők esetén is. Nem csak a programkódok másolása a probléma, ha kérsz valamiről egy esszét az mi-től, és az bemásol valami jellegzeteset egy regényből, az is jogsértő.Nem kell sikert kívánni, meg fogják tenni.
Ha olvastad a korábbi hsz-emet, abban volt olyan paragrafus, amely szerint én sem tudom biztosra a perek kimenetelét. Abban viszont biztos vagyok, hogy lesz per (van per). -
válasz
forumpista
üzenetére
Most ez a helyzet:
- az ai nem tud engem helyettesíteni, mert egyedi a cuccom és soha nem toltam fel publikus felhőbe
- az ai tud 100 ezer webprogramozót helyettesíteni, mert ők legyártottak 2 millió erősen hasonló webalkalmazást, és feltolták a githubra a forráskódját. azt az ai bedarálta, és azóta keresni tud benne.
A következő lesz a helyzet, amikor a szerzői jogvédők lendületbe jönnek:
- az ai nem tud engem kiváltani
- az ai nem tud megtanulni 2 millió webshop kódot, MERT TILOS. és akkor 100 ezer webfejlesztőnek visszatér a munkája, mert ha nem tudod tréningezni az ai-t, akkor az ai nem fog kódot kalapálni.Tehát most azért tud az ai keresni, mert eddig senki nem emelte fel a hangját szerzői jogvédelem terén. Majd most fel fogják.
-
Pikari
veterán
válasz
forumpista
üzenetére
Az ai patterneket matchel, hogy traineled rá egy neurális hálóra bambano 100 db ügyfelének virtuális gépét, amik mind egyedi szoftvereket futtatnak, és amihez ennek megfelelően bambano megcsinálta a közös vezérlését? Egyesével elmész az ügyfelekhez, bedugsz a fejükbe egy agyszondát, és rátraineled az ai-t 6 hónapon keresztül per felhasználó, hogy kiderüljön mit akarnak? Vagy mégis mi volt itt a terv? Beírod promptba, hogy "kedves ai, implementálj le nekem egy szervertermet 15000 sorból, lepj meg!"
-
Pikari
veterán
válasz
forumpista
üzenetére
Elég gyermeteg elképzelésed van arról, hogy hogyan kell programozni. Bár való igaz, hogy egyre több az ilyen kódsnippet zsonglőr, és ezeket a fajta szarlapátolókat talán tényleg meg tudja ritkítani az AI. Pl egy manapság divatos egyszerű reszponzív weboldalt össze tud rakni, grafikával együtt, ezzel ezeknek át tudja venni a munkáját (vagy legalábbis egyszerűsíteni tudja). De ez azért van, mert ilyenből több tízezernek látta a forráskódját, a banbano szervertermét vezérlő mikroprogramokat nem fogja tudni megírni, mivel belőle csak egy van, ráadásul ő maga írta őket.
-
válasz
forumpista
üzenetére
Az AI hamarabb fogja átlátni mint egy új fejlesztő.
Jelenleg ott tartunk, hogy a mostani LLM-ek egyszerűen képtelenek erre, tehát soha nem fogják átlátni. Ennél azért egy normális junior jóval gyorsabb

Ha viszont egy rendesen fejlesztett szoftverről van szó, ami moduláris, interfészek vannak és jól elhatárolódnak egymástól a komponensek
Ez nem jelenti azt, hogy kicsi lenne a kontextus. A saját példámból kiindulva ismerni kell eleve a kódot futtató custom platformot, jópár komponens interface-eit (és nem csak a szoftveres részét, hanem a hardvert is, mert az számít a késleltetés meg a bandwidth miatt), az adott komponens komplett belső felépítését meg egy rakat szabványt, ami megmondja, hogy mit szabad és mit nem, és amit szabad, azt hogyan.
-
válasz
forumpista
üzenetére
Én például nem olvastam el a világ összes kódját.
Megtanítottak kódolni, pár egyszerűbb példával (írtál már több összegfokozatos listázást? Úgy kb. minden héten?
) és attól kezdve a programjaim saját szellemi termékeim. Az ai ezzel szemben bedarálta a világ összes kódját, és abból keresi ki azt a kódrészletet, ami, szerinte, neked al legjobb. Szó nincs arról, hogy az ai kreatívan kreál kódot. Merthogy nem is ai..."Perelni lehet, de ez a hajo mar reges reg elment. Akinek esze van az az elere akar allni ennek egesznek es meglovagolni, nem ellene harcolni.": ebben az állításban az a tévedés, hogy nem ugyanazon csoportokról van szó. Vannak a szerzők, akiknek a szellemi termékét ellopta az ai, és vannak, akik "élére álltak" az ai által intézményesített szerzői jogsértésnek. Tehát itt nem választás kérdése, hogy ki mit csinál, az író, akinek a könyvét lenyúlták, nem fogja az ai-t hirdetni, mert nem érdeke, hanem be fogja perelni szerzői jogsértésért. Aki meg az élére állt a lopásnak, az meg el fogja szenvedni a pert, legyen bármi is a kimenetele.
Az tény, hogy nem lefutott a meccs, majd fogunk látni egy precedens értékű ítéletet arról, hogy melyik lobbi volt az erősebb. Ha a szerzői jogi lobbi nyer (én erre fogadok), akkor egyrészt az ai-nak nehéz napjai következnek, másrészt rögtön nem lesz olcsó, ha a költségébe a szerzői jogdíjak beszedését és átutalását is bele kell majd venni. Mert ami most van, az vadnyugat.
-
Z_A_P
addikt
válasz
forumpista
üzenetére
És rohadt sokszor láttam azt - főleg multiknál -, hogy egy fejlesztői csapat harmada, de néha akár a fele is, konkrétan csak ballaszt.
Indiaiakkal dolgoztal mar? Mert akkor ez 90%+
-
ddekany
nagyúr
válasz
forumpista
üzenetére
Nem tudom, mai szinten hogyan sülne el... Csak a gyakorlatban derülhet ki. De az 99% hogy a gyári megoldásokat meg kell patkolni valami komoly context építéssel, hogy egy valós projektben valamit csináljanak.
-
ddekany
nagyúr
válasz
forumpista
üzenetére
Nem ertek egyet a ganyolos reszben, mar most siman ki tudja valtani ezt a reszt az AI.
OK... Akkor holnap kirúgja alólad az összes átlagprogramozót a nem-programozó főnököd, és te mit vezető fejlesztő kapsz helyettük Claude Code-ot és társait. Legalább ugyan azt, ugyan arra határidőre légyszi.
Na szóval ez még nem jött el. Még...De alapvetoen mindegy is a technikai dolgok, ugyanis ez mar eldolt menedzsment szinten.
Kísérletezhetnek pl. 1-1 projektnél, és láthatják mennyire működik ez, mielőtt mindent feltesznek egy lapra.
-
válasz
forumpista
üzenetére
akkor is ugy fog kinezni a matek hogy dolgoztal X penzert, kirugtak, fel penzert visszaveszunk.
És úgy folytatódik, hogy a fél pénzért dolgozhatsz duplán. Egyrészt az AI által hozott bugokat javítani, másrészt az új fejlesztéseket implementálni
-
ddekany
nagyúr
válasz
forumpista
üzenetére
Ezt is írtam, hogy viszont annyi % ki lesz rúgva. Bár elvileg az is lehetséges, hogy inkább csak több feature lesz (mert eddig akárhol voltam, végtelen hosszú TODO listák voltak).
Ami a programozók szintjét illet... Nem egészen ez a tapasztalatom, habár mostanság kezd elvadulni a helyzet, és nem tudom, hogy mennyire mert jön az új generáció, vagy mennyire csak helyi gond. Eddigi pár évtizedes tapasztalatom, hogy gányoltak rettenetesen a kollegák, mert a programozáshoz csak az a pár % geek ért, akinek egyben hobbija is volt. De azért átlagnál értelmesebb "általános célú" emberek (ahol van értelmes interjú - a többi hely az felejtendő), és az emberi elme utat keres, alkalmazkodik. Így azért jobbára valami lett. Drámával, lehet nem nagy élmény volt használni, néha bedőltek projektek. De egyben a mostani AI a büdös életben nem tudna beugrani a gányolók helyére sem. Másban jó, másban rossz. Amint tényleg betud, akkor bizony elég nagy szarban lesz a nem-programozók többsége is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Arc Raiders
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS kijelző, I7-8565U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gara
- LG 55QNED80T3A 4K UHD Smart AI TV MAGIC MOTION TÁVIRÁNYÍTÓVAL!
- Macbook Air 13" M1 A2337 2020 8GB Viseltes eszt. áll.
- Macbook Air 13" M1 A2337 2020 8GB Pixelhiba
- Macbook Air 13" M1 2020 (2021) A2337 16GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Azért van ám itt lehetőség hogy kizsákmányoljanak

) és attól kezdve a programjaim saját szellemi termékeim. Az ai ezzel szemben bedarálta a világ összes kódját, és abból keresi ki azt a kódrészletet, ami, szerinte, neked al legjobb. Szó nincs arról, hogy az ai kreatívan kreál kódot. Merthogy nem is ai...
Na szóval ez még nem jött el. Még...