- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
tukko1 #13550 üzenetére
Akkor a hozzá adott útmutatón (egy A4-es lap) volt rajta, tényleg nem emlékszem már.
Nem teszel benne kárt, ha fordítva kötöd be. A hangján fogod hallani, ha "rosszul" párosítottad a vezetékeket. (Azért teszem idézőjelbe, mert sok esetben egy fázisfordítással lehet segíteni a hangon.)
Ha nem találsz semmi mankót, akkor indulj ki abból, hogy a feliratos madzag a pozitív, oszt' jóvan.
-
conan77
tag
válasz
tukko1 #13374 üzenetére
Szerintem nem szopás vele dolgozni
kifejezetten egyszerű és még hajszárító sem kell
vágni egy fadeszkán szikével egyszerű
20 fok felett simán fel lehet tenni. én tavasszal tettem fel udvaron kb 20-25 fok lehetett.
a kárpit alá csak egy réteget azt is úgy, hogy a klipszek teljesen visszapattanjanak.
két réteget ( sőt a hangszóró mőgé mehet még egy harmadik kis kocka) a lemez belső felére lehet tenni.
A hozzáférek az relatíva műanyag vagy gumihengernek is kell hely hogy elsimítsd. kézzel is lehet rányomni, de a görgő tutibb.
-
Typhoon47
senior tag
válasz
tukko1 #13374 üzenetére
képlékenysége tőled függ. szopás vele dolgozni, jól feltenni meg nehéz. melegítéséhez elég egy hajszárító is, nem kell hőstuki, gondolom úgy sincsen. szinte sterilre töröld a fémet előtte mielőtt elkezded felrakni a cumót, tehát zsírtalan, ujjlenyomat mentes, DNS mentes
...stb. legyen és úgy nem fog lejönni. elegyengetéséhez, kisimításához használj görgő hengert(kcsit) és nem lesz baj...na good luck have fun hozzá am
-
cicmanyek
aktív tag
válasz
tukko1 #13365 üzenetére
Amire te emlékezhetsz az koax kábel , abban megy vastagabb réz kábel.
Azért helyezzük el az "A" oszlopon (vállalva nem kis szívásokat) mert a térérzet így jelentősen megnő.
A cat6-os kábelben meg 8 vékonyabb drót megy .
Abból elég egy szálat behúznod és párosaval kötni a hangszóróterminálokra.
Tehát 2 vezeték a mélyközép + , 2 vez. a mélyk. - , 2 vez. a magas+ és 2 vez. a magas-.
Ez pont 8 vezeték. -
conan77
tag
válasz
tukko1 #13365 üzenetére
Szia!
Ha a 30cm-est vetted akkor abból futja belülre 2 réteg és kívülre 1. legalábbis nekem a 10 méter elég volt annyira, hogy még a csomagtartóajtó belsejére is elég volt ami maradt.
a merevítőt is befedtem ahol értem
ahol meg nem fértem hozzá ott csak a résbe nyomtam kicsit alulról és felülről is
de ha hozzáférsz akkor fedd be vele csak merevebb lesz ami meg jó dolog
-
orbano
félisten
válasz
tukko1 #10690 üzenetére
ha okosan és türelmesen költekezel, akkor ebből egész értelmes rendszert lehet összehozni. de akkor fejet is használtan nézz, valamit aminek megvan a 2 RCAja, a neked fontos képességek és még jó hangja is van no meg 30k alatt megúszod... többiek majd segítenek, én ehhez annyira nem értek (annak idején én hasonló büdzsével egy alpine 9847-et vettem, egy udim jr. 4.300-as erősítőt, element szettet, és egy jr. 1004-es zárt ládát)
-
orbano
félisten
válasz
tukko1 #10688 üzenetére
Ha pesti vagy, pénteken meg tudsz hallgatni egy element szettet. Én a sajátomat használtan garival valami 17-ért adtam el emlékeim szerint, de újonnan is ilyen 22k körül megy jó helyről szerezve.
Ekkor marad 18k erősítőre. Hát nem tudom mi fér abba bele 4 csatornásból, nincs tippem.
Mennyi a max felső határ az egészre fejjel szigeteléssel mindennel? -
orbano
félisten
válasz
tukko1 #10637 üzenetére
ok, de a wattok önmagukban semmit nem jelentenek. lehet egy 25-ös láda egy 150 wattos erősítővel is elég lesz, nem tudhatod.
erősítőválasztásnál se a wattokat figyeld, semmit nem tudsz meg belőle. inkább azt mondd meg a nézegetések előtt, hogy milyen zenét szeretnél leginkább hallgatni, minek a minőségére vagy a legérzékenyebb/fogékonyabb? Illetve mi a keretösszeg, ami még fájdalomküszöbön belül van. Amíg ezeket nem tisztázod, teljesen fölösleges erősítőt, vagy bármi mást nézegetned.
egyébként az erősítőnek nem kell túl sok hely, kb pont egy ülés alattnyikevesebb kábel = kevesebb zaj, kevesebb pénz (rca, hangszóró és táp), kevesebb macera.
Ajtó: igen, aműanyag helyetti fa, tisztességes illesztéssel (alaposan a lemezhez csavarozva, szigetelve, ez a minimum), illetve a lehetőségekhez képest az ajtó minél jobban való szigetelése, a szerelőnyílások lezárása.
Persze ez is pénz, ezért is lenne fontos tudni mi a keret, különben valahol tuti pénzkidobás lesz a vége.
A tápkábel vastagsága az erősítő által felvehető maximális teljesítménynek a függvénye. huszas kábelt szokás azt hiszem, de ezt majd az okosok... -
orbano
félisten
válasz
tukko1 #10599 üzenetére
Milyen zenét akarsz hallgatni rajta elsősorban? Érdemes ehhez igazítani a választott komponenseket. 25 ezres kategóriában én udimension element szettet vennék.
fejről való hajtáshoz nem igazán szükséges átkábelezni az autót, a fejegység 8 wattja egy cérnán is átmegy a hangszórókhoz. De inkább vegyél erősítőt, ha már rászánod magad. Ha lehet, akkor az anyósülés alá, hogy minél rövidebb RCA kelljen. Mivel gondolom korlátozott a büdzsé, valami jó 4 csatisat vegyél: kevesebb kábel és bizti kell, valamint az erősítő is olcsóbb így.
Az ajtó szigetelésével és a hangszórók korrekt beépítésével számoltál? A mélyládákkal meg csak óvatosan, azt hagyd a legvégére és próbálgass. Egyébként ez a 30cm, 2-300watt honnan jött? Miért pont ilyet akarsz? (nem mint ha mondjuk egy 30-as element szub rossz választás lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Jonsbo C2
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest