- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo01
őstag
válasz
Hooper #18458 üzenetére
Ahhoz, hogy a fejen tudjad állítani a hangerőt egy 4 csatornás kell ugyanabban a felállásban mintha nem lenne erősítő!Első traktus mondjuk a magas a hátsó meg a kick 2 pár RCA-val!
Ha meg az erősítőn akarod állítani akkor elég 1 RCA is és ha két pár RCA kimenet van a fejen akkor a másik megmaradhat a ládának! -
zolikaDB
veterán
válasz
Hooper #18376 üzenetére
Azt hittem, "necc", de egyaltalan nem az. Olyan Alpine-t vettem, h a hasonlo aru UJ cuccok sokszor mosolygasra kesztetnek. Persze ezekhez ido kell!
Aki tud, kerem segitsen a kabelkotozgetos temaban!
(Alpine 9853) -
Hooper
őstag
válasz
Hooper #18267 üzenetére
Toyota yaris..kisajtós
DSKtol kicsit megijedtem most hogy írták többen is hogy "visítós, kiabálós magasa van az olcsó csipogójának"
Soma01 - nekem is nehéz elhinni, de ennyi pénzért nem nagyon van olyan ami 60mm mély..
Ezt az alpinet találtam amit fentebb linkeltem. (meg inkább ott nézem első sorban ahol be is szereltetem, meg csinálják a szigetelést majd) -
Soma01
veterán
válasz
Hooper #18194 üzenetére
"Na, utána kérdeztem kicsit. Tény, hogy erősítővel járnál a legjobban. DE! Van azért olyan szett ami hajtható fejről is, ez jellemzően a 90 dB feletti érzékenységű hangszórók. Ilyen pl. az ugyan ilyen árkategóriájú Kicx ICQ-6.2 16cm 80W komponens szett. És ez jobban szól, mint az ugyan ilyen árú Hertz DSK (amit ajánlottak). És ezt hajthatod később erősítőről is. Elviekben a ALQ 6.2 és a GFQ 6.2 is megfelel, ez utóbbi 2 drágább, de nem ismeri őket a haverom (én meg pláne nem :
). Szóval én körülnéznék a KICX márka kínálatában is. Ezeket később tudod hajtani majd erősítőről is természetesen.
Most látom, hogy a PRO 62N is kijön a pénzből, de nem tudom erősítő nélkül mit tud majd, de 91 dB-es."ui.: ezek szerint a szigetelést itt nagyobbra értékelik mint ahogy én olvasgattam eddig.
Most látom, hogy ezeknek a mélysége elég nagy, az ICQ talán belefér.
-
footy
addikt
válasz
Hooper #18194 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy a hangszóróknak csak a beépítési mélységét adják meg, tehát a kosár azon része ami felfekszik a kiemelő keretre, az nincs beleszámolva. Erre pár mm-t még számolj, alkalmanként tesznek a kosár szélére még szivacsot is, valamint a membránkitérést is vedd figyelembe.(A kitérés nem szokta meghaladni a kosárra rakott szivacs magasságát)
-
orbano
félisten
válasz
Hooper #18171 üzenetére
egyikünk sem készül itt hangnyomás versenyre. a többire a kolléga már válaszolt.
zaj/hőszigetelés szempontjából legfeljebb placebó hatása lesz, de a hangszórók hangjával csodát tesz. otthoni hifiben is dobozba van rakva a hangszóró, nem egy lukacsos fémkeretbe. nem véletlenül. -
footy
addikt
válasz
Hooper #18152 üzenetére
Szakavatott tollából: Teljes értékű komponens...?
Olvasd el, utána mérlegelj.
-
footy
addikt
válasz
Hooper #18125 üzenetére
A gold állítólag nem annyival jobb mint amennyivel drágább.
Ha nem csináltál még szigetelést, bízd szakemberre a feladatot. A gányolás sosem hoz jó eredményt. Nem is maga a felragasztás a trükkös, hanem inkább a kárpit leszedésénél szokták eltörni-összekarcolni a dolgokat az emberkék.A beépítő keretnél számít az alapanyag.Máshogy nyeli el a rezgést, más a merevsége a fának és a műanyagnak. Ha műanyag kereted lesz, akkor érdemes feltölteni műgyantával, mert úgy már elég jó merevséget ad.
-
Osynho
addikt
válasz
Hooper #18115 üzenetére
Mekkaudiót itt senki sem fog ajánlani, ahogy olvasgatom a topicot.
Ráadásul nem is olcsó. :/ Nekem egy Mac Audio Premium 2.16-am van és egyáltalán nem vagyok megelégedve vele. Fiatal voltam, mikor vettem és nem jártam körbe a témát.
Első körben le kellene mérni, hogy milyen mélységű hangszóró fér el a gyári helyen. Lehet, hogy nem is kell ilyen "vékonyat" keresned.
Egyébként, amit ajánlani szoktak a tényleg hozzáértők ebben a topicban: Hertz DSK 165, Audio System MX-165, u-Dimension Element EL-Comp 6. -
Osynho
addikt
válasz
Hooper #18113 üzenetére
Léteznek alacsony beépítési mélységű 16,5-es hangszórók. Mindenképpen komponens szettben gondolkozz szerintem, felülre ne tegyél gagyi 10cm-es zümmögőt, oda menjen a komponens magas sugárzó része. A fej 4x50W-ja mese, annyit sose tud, tehát érdemes erősítőt tenni mellé, használtan olcsón kapni 2 csatornásokat, vagy direkt érzékeny hangszórót keresni, amit könnyebben meghajt a fejegység. Hogy kell-e mélyláda, azt te tudod, de akkor többet kell költened (4 csatornás erősítő + kábelek, stb).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest