- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ear001
addikt
válasz
lemezei #59160 üzenetére
Nagyjából tudom, milyen hangot szeretnél, de erre kevés a kereted. Fejegységből az egykori Fujitsu Ten 310-320 és a régi JVC SH 77-99 utánozta ezt a hangkaraktert, de ezek már ezer éves őskövületek, de mondjuk egy szép állapotú Denonnal sem lennél boldogtalan, de ez önmagában kilőné a keretet. A modernek közül egy komolyabb Pioneert választanék, nem azért, mert ideális, inkább azért, mert neked nincs jobb.
Utána kéne egy GM Audio csöves előerősítő by Mészáros Gyuri. Vagy önállóan, vagy valamelyik u-Dimension erősítőbe építve, mint tuning. Na ez nagyon-nagyon jól imitálja az Innovations melegségét, belsőséges karakterét, finomságát és lendületét, csak pénzbe kerül.
A Spica fogós ravasz kérdés. Azt a térhatást csak nagyon-nagyon kitalált beépítéssel és a környezet megcsinálásával lehetne hozni, ami nagyjából önmagában elvinné a kereted jó részét. Ha inkább a hangkarakter a fontos, akkor egy u-Dimension Jr szett egy mélyközepe egy nagy selyem dómmal, mondjuk a Pro XT3-al, vagy egy komplett ProX szett. Vagy egy Blam. Esetleg egy nagy Focal. Morel nem, DLS nem, amcsik nem, olaszok gyárilag nem igazán,igazi gyártóktól válogatva szerencsével összejöhet. Ezek viszont mind szarul szólnak, ha csak úgy be vannak szórva, kell nekik az elektronika, kábelezés és legalább ennyire a jó beépítés. Ezek a mélyközepek lazán szét tudják bontani az ajtókárpitot, vacakabb kiemelő kereteket.
Kábelek. Egy rendesebb szett Mogami vagy Nanotec mindenképp kell, de láttam én már autóban Kondo réz KSL-t, meg ezüstöt is, de ilyen magasságokban én azért már nem mennék el.
-
PiciPeti
őstag
válasz
lemezei #59167 üzenetére
Ha újakból kell építkezni, akkor ennyiből erős kompromisszum lesz a dolog.
Ajtódról, hangszóró helyekről ha mutatnál képet, egyszerűbb helyzet lenne. Jó lenne tudni mi-hova fér el, mert ha nagyon képtelen helyen van, vagy nem fér be normális hangszóró, akkor csak a szett beépítése 80-100e hogy jó, és igényes legyen.
A JVC a források beolvasásánál, szám/mappa váltásnál lassú, a hangjával nincs baj szerencsére.
Viszont ha új fejegység, akkor a Pio háza táján nézelődnék, Pl.: X5900
-
PiciPeti
őstag
válasz
lemezei #59152 üzenetére
Bocs, hülyeséget írtam, Pio deh 77mp-re gondoltam.
Az egy nagyon jó futóművű, jó hangú, elegáns fej. De nem tud semmi mást.Az R90 az egy sokkal újabb, (fél)aktív fej, BT-kihangosítóval. Viszont szerintem rémesen lassú, és számomra a 77mp karaktere kellemesebb.
Erősítő mindenképp kelleni fog.
-
G.Zs.
senior tag
válasz
lemezei #59152 üzenetére
Erosito mindenkepp kelleni fog.
Ahhoz a hangzashoz, amit keresel en szemely szerint megvennem a Pioneer 80PRS-t, es a u-Dimension kinalatabol valogatnek erositot es hangszorot. Az arba bele kell kalkulalni a kabelezes es a hangszoro beepites koltsegeit is. Ha tenyleg jo hangot szeretnel, akkor az ajto szigeteles es az ajtopanel epites kotelezo. -
PiciPeti
őstag
válasz
lemezei #59107 üzenetére
Szia!
Annyiból már lehet építkezni, jó a dolog megközelítése is.
Nálad a hangszórók elhelyezés, gyári helyre integrálás lehet a legnagyobb nehézség. Mikori Hiace? Ajtóról, hangszóró helyekről tudsz képet feltenni? (Ezeknél van hogy felszereltség függő az ajtókárpit)Esetedben valami régebbi Kenwood, Alpine, Pioneer fejet keresnék, Jazz-hez egy Pio 80MP pl tökéletes sztem, ha tényleg megelégszel a CD-vel.
Ehhez keresni valami jobb, meleg hangú 2 csatornás erősítőt, és valami kellemes első szettet. Hírdetnek Rainbow Profi line szettet, ha befér a 16-os mélyközép, akkor az jó is lehet.Ha normális helyre, jól be lehet építeni, sztem subra nem lesz szükség azokhoz a zenékhez.
Mindenképp érdemes lenne meghallgatnod előtte pár rendszert, ha Bp környéki van, akkor sok ilyen találkára van lehetőség, de az AMTS mellett, szombati napon lesz az első SQPA verseny, ott vannak az ország autós hifistáinak jó része...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Sweet.tv - internetes TV
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- RAM topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Trollok komolyan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest