- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lusu
aktív tag
-
PítdB
kezdő
válasz
Boyrob #75394 üzenetére
Ezzel a jelenséggel sokan találkoznak, sőt bizonyos szempontból van róla említés a téma összefoglalóban is.
Egy két lényeges elem már lett említve "Lusu"-tól..A silány pár wattos gyári hangszóró pehelykönnyű membránja és tekercse, kb. 0 ellenállást feljt ki a 10 Watt alatti gyári autórádióra. Amíg nincs szigetelve egy ajtó addig a vékony lemezek és kárpitok (melyek súlyban könnyűek) könnyedén rezgésbe jönnek, ez adja a látszólagos jó hangzást.
De ez azonnal megváltozik, amikor nagy mágnes (erősebb pille) és súly (szigetelés) telepedik az ajtóra, amelyet csak nagyobb erősítéssel lehet megoldani-ellensúlyozni. De ekkor meg kell kapni azt amiért belefogtál, nevezetesen a boldog és elégedett mosolyt.
Egy banális hibára nem gondolnék, hogy (esetlegesen) levágott hangszóró vezeték ellentétes polaritással lett bekötve az új hangszóró esetében. Ilyenkor ha mindkét oldal szól, jelentősen lecsökken a mélytartomány.
utóirat: szépen leszigetelted látszatra az ajtót, viszont jelentősen közelnek látom a felrakandó kárpit széléhez. Ez csak azért érdekes, ezzel a sötét autóval kiállsz a napra, alul ne jelenjen meg a lefolyó bitumen csík. -
Lusu
aktív tag
válasz
Boyrob #75394 üzenetére
Az opelek a gyári rendszerrel is egész jó basszusokat adnak, véleményem szerint van mögötte vajmi kis hangmérnöki munka. Amint rezgéscsökkentést/szigetelést teszel az ajtókra változnak a paraméterek és az a basszus már nem lesz jelen mint ami volt.
Ám ez nem jelenti azt, hogy rosszabb lett, egy frekvenciaátvitelt kéne mérni, hogy lásd mi történik. Lehet csak kivettél a rendszerből egy 100Hz környéki kiemelést amitől megvolt a többlet basszus érzés (boomy) és a kevesebb elsőre hiányérzetet kelt de az átviteled mégis simább mint volt.
Ha sikerül jól hozzáilleszteni egy mélynyomót az bizonyosan sokat fog segíteni, valamint a hangszórók erősítőről való hajtása is.
Valamint, ha netán jársz miskolc/tiszaújváros felé és szólsz előre, mérhetünk egyet az autódban, aztán lehet gondolkodni mivel lehet jobbá tenni -
Lusu
aktív tag
válasz
Boyrob #75249 üzenetére
Az a Gladen Alpha valószínűleg jobb választás mint a többi lehetőség azon az áron.
Szerintem kábel ügyben jó lesz amit kinéztél. Ha véglegesre méreteznéd akkor mondanám hogy Sommer Orbit, de abból azt hiszem csak 2,5-es van, vagy Stinger. De biztos van még megannyi jó kábel. A te esetedben jelenleg tényleg annyi a lényege, hogy új, nem oxidált, nem vékony.
Végül, nem tudom mennyi helyed van az ülés alatt, de a legtöbb esetben egy erősítő simán befér oda is, ha a hely a gondod. -
Lusu
aktív tag
válasz
Boyrob #75247 üzenetére
A kábelezést a gyáriak kora miatt meg lehet fontolni, de 1,5-nél nagyobbra nincs szükséged hacsak nem akarsz előre gondolkodni a megőrüléshez
A hátsó ajtóba szánt hangszórókról semmi adat nincs, kérdéses alkalmas lenne-e a célra, de szerintem a jó tipp, hogy nem. De amúgy, erősítő nélkül nem tudnál értelmes mennyiségű basszust kicsikarni belőle, 300Hz-nél vágva rontana az első hangképen és az ajtóval is csodát kéne művelned.
Jobb döntés lenne azt a pénzt félretenni, kicsit hozzátenni és az első szettet egy erősítővel hajtani és az ajtót "szigetelni" rezgéscsillapítani. -
Akos1994
aktív tag
válasz
Boyrob #58558 üzenetére
Szia!
Sajnos ez nem a legjobb választás volt, hátulra az ovál (meg bármilyen kalaptartósí/hátsóajtós megoldás) totál felesleges, ezer sebből vérzik, gyári rádió nem is tud megküzdeni a nagy oválokkal, torz/kockajelet kap nagy hangerőn és annyi. Csomagtartó is esetedben hatalmas, ez se válik előnyére, azért voltak annó ezek a hátsó kalaptartós bisz-baszok, mert könnyebb kialakítani helyet mint a hátsó ajtóban és a BBC-t/kossuth rádiót a hátul ülők is hallják. ennyi.
Elvileg most így gyorsan rákeresve angol fórumokon azt írják, hogy 16,5 cm-es hangszóró első ajtóba belemegy, 62mm-es mélységig biztos, utána kérdéses.
Ha akarsz egy ténylegesen korrekt hangképet a lehető legköltségtakarékosabban akkor én azt mondanám, hogy add el az összes cuccot, esetleg a fej maradhat,ha van rajta RCA out, és 16-18 ezer környékén lehet kapni értelmes, könnyen hajható komponens szetteket. Esetleg ha kell akkor vágsz magadnak egy kiemelőkeretet mdf/rétegelt lemezből, külső lemezt + szerelőnyílásokat befeded hanno protecto pf830-al (úgy mint kettővel ezelőtt én a képen..) + levadászol egy használt 2 vagy 4 csatis régebbi erősítőt 6-10 ezer forint körüli összegért (de a mac-et és a sal/renegade-t felejtsük el) alap (kácsás esetleg) hangszórókábel+alap gladen CH-Eco RCA + 10-15-ös hegesztőkábel és kész.
Sajnos az első ajtóban se lesz normális mély/középtartományod amíg nincs egy "zárt" doboz a hangszóróknak.Pengusz77: Köszi, mondjuk azért vannak még hiányosságok, végül most esett le, hogy a kiemelőt le se kezeltem, pedig csónaklakkot terveztem, de ez előző beépítésnél is kimaradt, és most ugye ugyanez került be, de szerencsére még azért egyben van..
De én már vissza nem bontom..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop Eladó! (Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- asus a 320m-k alaplap ( am4 )
- Pioneer autóhifi
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest