- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chesterfield
őstag
válasz
DarkByte #32910 üzenetére
Ez egy általános video, azokhoz a JVC modellekhez, amik rendelkeznek "Bluetooth(R) 2 Phones Connected Full Time" funkcióval.
JVC Car Audio: With "Bluetooth(R) 2 Phones Connected Full Time" function for CD Receivers, users can connect two phones to Bluetooth(R) full time, with separate illumination colors (When receiving a call, a different illumination color brinks for each phone) and ring tones for distinction. Calls to either phone can be received by p push of key on the headphone. JVC web site (http://www.jvc.co.jp/english/car/inde...)
-
Osynho
addikt
válasz
DarkByte #32883 üzenetére
Szerintem senki se bántásból írt.
Sőt, csak jót akartak neked. Csak pl használtan vicc összegből lehet jót kapni, így nem látom értelmét az ilyen aktív suboknak. Ha már úgyis kábelezni kell, akkor már miért ne tennék be rendes erősítőt, meg passzív subot? Persze ez én vagyok, te meg gondolkozhatsz máshogy és ezt tiszteletben is tartom.
-
PiciPeti
őstag
válasz
DarkByte #32879 üzenetére
Ebből a biztosítékméretből adódó teljesítmény: 7.5*13.5*0.6= 60W
A számok rendre: Biztosíték mérete, feszültség, erősítő hatásfoka.60W hihetetlenül kevés egy mélynyomó hajtásához. Érzékenyebb mélyközepeket szokás ennyivel hajtani, de általában véve, ahhoz is kevés.
Ahhoz, hogy ekkora teljesítményből érezhető mélyet facsarjanak ki, nagyon érzékeny nyomó kell, ami így együtt egyet jelent a pontatlansággal. Egyszerűen szólva, jön belőle valami hang, de annak semmi köze ahhoz, aminek szólnia kéne. Nem bántásból mondom, csak nem akarom, hogy azt higyjétek, hogy ez jó.
Ár/érték arányban főleg a béka feneke alatt van. -
kavics325i
őstag
válasz
DarkByte #31333 üzenetére
Örülök neki,hogy elégedett vagy. S,hogy most nekem lett igazam.
Van akinek elég tud lenni ennyi is. A múltkor egy ismerősöm hallgatózott a kocsimba és ott meg Ő volt le döbbenve,hogy az én mélyem mit tud. Bár hozzá tette,hogy az Ő autójába sok lenneÉn meg nézelődök még egy hangszóró után. De csak az íze kedvéért.
-
opeter70
senior tag
válasz
DarkByte #31125 üzenetére
Hirtelen ezeket találtam neked 30 körüli összértékben:
Kicsi, kompakt sub
Ez egy kicsivel nagyobbErősítő1 (ez vadonat új és még kábeleket is válogathatsz hozzá)
Erősítő2
Erősítő3 (erre már valaki lecsapott, de hátha nem viszi el)Nem falbontásra valók (legalább nem nyomja el a gyári első szettet), nem is feltétlenül high-end, de ezekkel már együtt lehet élni szerintem.
Ezeket inkább csak példának írtam, mert nem biztos, hogy földrajzilag elérhetők neked az eladók.
Ha mindenáron újat szeretnél akkor vedd a Blaut, de ha van rá lehetőséged, akkor hallgasd meg vásárlás előtt.Master91:
Sajnos kénytelen leszel legózni, mert nem tudok róla, hogy létezne "összerakási útmutató".
Jobban kellett volna figyelni szétszedéskor. -
opeter70
senior tag
válasz
DarkByte #31118 üzenetére
Én sem javaslom az aktív subot.
Nem azért mert aktív, hanem mert ezek között nehéz elfogadható minőségűt találni.
Persze vannak kivételek: [link] , de azoknak meg is kérik az árát.Teljesen egyetértek abban, hogy 30-ból kényelmesen össze tudsz hozni egy láda +erősítő párost, amelyik simán lezenéli az ebbe az árkategóriába tartozó aktív subokat.
Ha találsz egy kis méretű kompakt ládát, akkor egy erősítőt a tetejére (oldalára) csavarozva máris ott van a saját készítésű aktív cucc.Lehet kapni most már gyorscsatlakozókat is, tehát a mobilitás sem lehet gond.
A kábelezést pedig úgysem úszod meg, se így, se úgy. -
Joe fiú
senior tag
válasz
Világos, hogy mit akarsz, másra gondoltam. Nem marhaság, mert az én autóm ér kb. 100ezret, a hifi benne meg ....bőven több
. Nekem volt aktív mélyem nagyon sokáig, én azt mondom, hogy teljesen jó megoldás, addig amíg nem hallgatsz meg egy passzív mélyet erősítővel.
Én azt mondom neked, hogy külön erősítőt vegyél és külön mélyládát, hiszen kábelezni ígyis-úgyis kell akármelyik megoldást is válaszd, 30 ezerből meg kapsz olyan ládát, erősítőt, ami kategóriákkal jobb mint az aktívos megoldás, illetve ezt a későbbiek során könnyebben tudod eladni, másik autóba átrakni. -
footy
addikt
válasz
A kulonbseg annyi, hogy az aktiv szubnal a hangszoro es az erosito egy dobozban van, a masik esetben pedig kulon. Meg mielott felmerulne az az otlet, hogy az aktivnal biztosan optimalizalva van az erosito a hangszorohoz, azelott mondom, hogy ez a megoldas minel kisebb meretre van elsosorban optimalizalva.
Nem hurrog itt senki, szerintem mindenki a rendelkezesre allo osszegert keresi a legjobb megoldast.
Egyebkent ha jol emlekszem a galaxy-bol is ki lehet csalni vonal-szintu jelet es azzal azert eleg nagyot lehet ugrani minosegben. -
Joe fiú
senior tag
válasz
DarkByte #31111 üzenetére
Mire szánsz 30ezret? Egy alap aktív fej, használtan indul 30e-től és akkor még nincsenek meg az erősítőid+kábelezés..az aktív azt jelenti nagyvonalakban, hogy minden hangszórót egy-egy külön erősítő csatorna hajt és nincsenek passzív alkatrészek a hang útjában (hangváltó, kondi..ilyenek).
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #31091 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
Mivel árban kötöttem meg csak a határt, ha e környékén tudtok esetleg jobb konstrukciót az természetesen érdekel. Nem ragaszkodom a leírtakhoz. Minimális ismeretem van a témáról, kb. a PC-s 2.1 set-ek mélyládáinál megáll a történet, illetve tesómnak van a saját Peugeot-jában egy Renegade 350W-os subláda külön erősítővel, azt hallottam de én nem éreztem hogy ilyen böhöm dög kellene, mert olyan hangerőn úgysem hallgatnám szinte sosem. Általában mindig valakivel utazok és akkor nem árt ha a zene mellett beszélgetni is tudunk.
Most pedig elolvasom az 1. hsz-t, már bánom is hogy nem ezzel kezdtem. Ugyanis most már érdekel miért van ekkora különbség az aktív és passzív mélyláda között.
-
footy
addikt
válasz
DarkByte #31079 üzenetére
a fórum hsz-ek alapján elfogadhatóan szól
az tuti nem ez a forum volt(nem a 300W-os mélyládákhoz viszonyítva)
a terhelhetoseg es a minoseg nincsenek egyenes aranybanOlvasd el az 1. hsz.t, a kezdesben sokat segit. Az aktiv mely felejtos, annak az arat koltsd arra, hogy az elso szett be legyen epitve rendesen. Ha ugy sincs eleg melyed, akkor lehet nezni szubot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- iPhone topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Synology NAS
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest