- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
válasz
zsloti #30910 üzenetére
Nekem is hasonló autóm van, egy Chevrolet Lacetti személyében. A személyes tapasztalatom az volt hogy amikor kidobtam a gyári blaupukt fejegységet és beraktam a Kenwoodomat, ott beállítgattam persze megfelelően és sokkal szebben szólnak a hangszórók. Az első 16-os tényleg kifogástalanul szól, van kellő mély, bár én azért levettem, mert a mélynyomóból jön a nagyrésze. A hátsó 13-asok tényleg elég gyengék, azokat inkább 16-osra kellene cserélni, vagy kivenni szerintem (13-asból nem igazán hallottam még olyan nagyon szépen szólni hangszórót). Esetleg nem tudsz kölcsönkérni egy normálisabb fejegységet? Lehet sokat javítana a hangzáson
-
opeter70
senior tag
válasz
zsloti #30910 üzenetére
Nem ismerem az általad megjelölt típusokat, de nekem a Pio egy kicsivel szimpatikusabb.
Mint előttem valamelyik kolléga leírta, túl sokat ne várj ezektől.
A gyárinál azért biztosan jobb lesz.
Az ideális megoldás egy komponens szett lenne, amelyikben különálló magassugárzók vannak és hangváltók. Ezek általában szebben is szólnak és a magassugárzót tetszőleges pozícióba helyezheted, ami lényegesen javítja a hangzást. (Viszont ez sajnos nem jön ki 10-ből)A mélynyomó egy másik történet, ahhoz már erősítő kell és tisztességes kábelezés.
Ha nincsen sok pénzed, akkor fokozatosan építsd a rendszert.
A gyári (első) hangszórók után a gyári fejegységet is ajánlatos lecserélni, később pedig innen lehet tovább építkezni, ha lesz rá pénzed (erősítő, mélynyomó, kábelezés, stb) -
opeter70
senior tag
válasz
zsloti #30908 üzenetére
Mondjuk 10 ezer ft-ból nem fogod megváltani a világot, de a gyárik helyett a márkás alapkategória mindenképpen jobb lehet egy Aveoban.
De ha már cseréled, akkor inkább az elsőket cseréld először!
Egyébként tisztességes autóhifiben nincs is helye hátsó hangszóróknak (a mélynyomó kivételével).
Gondolj bele: Egy koncerten sem a hátad mögött játszanak a zenészek.
De ha mindenáron meg szeretnéd tartani a 4 hangszórót, akkor is az elsők cseréjével kezdd! -
Joe fiú
senior tag
válasz
zsloti #30899 üzenetére
Mi a bajod egyébként a hátsó hangszórókkal, hogy cserélni szeretnéd?
gabber01: Az új széria Gladen-AS koprodukció, illetve 2 ohmos a kick, ezenkívül nem tudom milyen eltérés lehet a felépítésében, annyira nem tanulmányoztam még, de az biztos, hogy a 2ohmos kickkel dúrvább a szitu
sixer66: Aktívban, vagy normális váltóval még mindig etalon az MX nálam, de azért kíváncsi lennék az Alpire, azt még nem hallottam szerintem.
-
gabber01
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest