- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azert a gladen meg a dls nem egy kategoria. Nem tudom mi a vegcel, ha kicsit komolyabb rendszer erositovel, akkor megprobalkoznek a helyedben a dls-el, biztos hogy jobb mint a gladen. Ha nem lesz erositorol hajtva a szett, akkor viszont gladen, a dls szarul szolna fejegysegrol hajtva. Meghallgatni nem fogod tudni kb sehol, de nem is jelentene sokat, falban total mashogy szol mint autoban.
-
pengusz77
senior tag
-
pengusz77
senior tag
A Pio-nak 2 pár rca kimenete van és HPF/LPF szűrő van benne. Ha később tovább akarsz lépni pl. mélynyomó, akkor ez jól jön... Én JVC KD X220-at vettem. Szuper, jó hangja van, meg vagyok vele elégedve, csak 1 pár rca és nincs LPF, így ha mélynyomót szeretnék, akkor fejegység csere
Ebben a kategóriában még a Kenwood KMM122-t szokták ajánlani, de a fentieket figyelembe véve ebben a kategóriában a Pio a legjobb választás. -
Gladen nem ismeretlen marka
azert ajanlott ez a szett, mert konnyen hajthato fejegysegrol. Pio - alpine - sony ilyen alsobb kategoriaban nagyreszt egyeni preferencia kerdese, en azert szoktam a piot ajanlani mert azzal mar talalkoztam es nincs veluk baj. Viszont ha pl. picit feljebb lepnel arban 40 korul mar az alpine ute 92bt-t ajanlanam. Afolott 65 korul a jvc r90bt-t, felette meg pioneer 80prs 110k-ert. Aztan johet a pioneer p99rs
-
simi811118
aktív tag
Szia!
Előre kell egy komponens szett, hátra nem kell hangszóró (ha csak nem utaznak állandóan hátul, és nélkülözhetetlen nekik az állandó útinfó)
"Szerintetek a fejegységből az Alpine UTE-81R és hozzá a Focal R-165C hangszóró már elfogadható páros lenne így kezdésnek?"
Alpine helyett JVC-t vagy Kenwood-ot választanék, ők már flac-et is játszanak. A Focal koax hangszóró helyett pedig válassz komponens szettet (ahol a mélyközép hangszóró és a magassugárzó külön van, közöttük pedig hangváltó van) - ja, közben már javasolták ezt, épp most olvasom....
-
G.Zs.
senior tag
Ha az elso hosszaszolast elolvastad, es megertetted, akkor a kovetkezoket kellene csinalnod:
1.) Hatra nem rakunk hangszorot, ha gyarilag bent van, akkor is erdemes a faderrel elnemitani, vagy kikotni.
Hatul csak melylada lehet, ha esetleg azzal is tervezed boviteni a rendszert.2.) Az, hogy milyen fejegyseget kellene vasarolni, az attol fugg, hogy kesobb fejleszteni akarod-e a rendszert, akarod-e az elso szettet erositorol hajtani, es plusz melyladaban is gondolkozol-e. Azt ajanlom, hogy legyen egy minimum 2 par RCA-val rendelkezo fejegyseged, aztan majd meglatod, hogyan tovabb. A tobbiek majd ajanlanak konkret tipusokat, en nem ismerem a piac ezen szegmenset, csak a 10 evvel ezelottieket.
3.) Az octavia ajtaja kivalo, 16 cm-es komponens szettet lehet belerakni (tehat az a Focal coax nem ajanlott oda). Abbol amit eddig irtal, arra kovetkeztetek hogy kezdetben fejegysegrol hajtanad a hangszorokat, igy eleg erzekeny darabot kellene vasarolni, hogy a fejegyseg vegfoka is meg tudja szolaltatni. Az Audio System vagy Gladen Audio markak palettajarol valogatnek.
-
lcee79
addikt
Nekem egy pio deh-4200sd-m van, kb 2,5 3 éve és semmi baja (akkor 33.000 ft volt... sokkal nem voltak olcsóbban még olyanok amik tudntak cd-t, sd kártyát és pendrive-ot is játszani... kijelzője lehetne nagyobb, de eddig meg vagyok vele elégedve.), sőt nem hinném hogy bármit is le tudnék róla törni külön erre irányzott erőfeszítések nélkül.
szakértőktől kérdezném
És egyből lenne is egy kérdésem, ha jövő héten meglesz az új hangszóróm (gyáriak helyett...)
mekkora minőségbeli és teljesítménybeli különbséget tudnék elérni még egy f@sza erősítővel?
Hallható lenne vagyis megérné költeni rá?
És mekkora előny, ha le is lenne az ajtó belseje szigetleve? (és ha beszereltetéskor csináltatnám, mennyibe kerül ez reálisan?) -
gabber01
addikt
ennyi pénzért nem kell várni semmi extrát, de normális használat mellett nem fog egyik sem hamar elporladni. én még nem hallottam ezekre ilyen panaszokat. több fejegységem is volt már, ismerősöknek is (több árkategóriában), soha egyikőnk nem tapasztalt ilyen problémákat. sztem nézd meg vhol, fogd meg, az a legjobb.
-
gabber01
addikt
A Flac kezelése ritkaságszámba megy egyelőre sajnos és a felső kategória kiváltsága (én legalábbis megfizethetőt nem tudok, ami tudja). Ráadásul ezen a szinten szerintem totál felesleges, nem fogsz hallani különbséget amíg azon gondolkozol, hogy milyen 13as hangszórót vegyél-e.
Flac-nak majd akkor lesz értelme, ha kihajítod a hátsó hangszórókat (de legalábbis eladod), előre egy jó komponens szett, szigeteléssel, erősítővel, és hátra egy jó láda.zolikaDB: értem már, így ok.
-
vitezlejszlo
őstag
Kedves Rokonom
Hasonló problémám lesz nekem is, első körben olyan hangszóró beépítő keretet kellene találni, amivel 130mm-ről 165-re oválra lehet felmenni. Persze hogy ez mennyit fog meg a hangzáson nem tudom, de érdemes lehet kipróbálni... Ilyen gyűrűt még nem találtam, pedig a Google a barátom...
-
hugi0
őstag
Tulajdon keppen sok kulonbseg nincs emellet a kietetel mellet:
"olcsóbb kategóriájában gondolkodok".Vedd meg azt amelyik jobban tetszik tobb szolgaltatast tud, illetve tobb a garancia.
- ezen utolso feltetelnel, erdemes elotte erdeklodni, hogy valoban lehet-e ervenyesiteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest