-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr V
őstag
válasz
Ununqatrium #79040 üzenetére
Szvsz mind1
-
Dr V
őstag
válasz
Ununqatrium #79038 üzenetére
BT nem ördögtől való dolog, kodekre kell figyelni, h mit tud.
Jack hosszabbító simán működhet, lábkiosztásra figyelj, de elvileg nem lesz gond vele. -
Dr V
őstag
válasz
Ununqatrium #79036 üzenetére
BT-AUX-nál nézd meg, h milyen kodeket tud, illetve milyen a forrásod minősége.
Mondjuk Spotify-nak szvsz mind1, sima alap BT kodek is ki tud téged szolgálni.
Nem tudom, milyen telód van, de USBC-jack átalakítót is nézhetsz, telótól függen kell aktív DAC v sem. -
Lite
őstag
válasz
Ununqatrium #75660 üzenetére
Nincs annyi kábelezésed, hogy egy másik autó akkumlátorára kapcsolódj rá, annak járó motorja mellett? Úgy lenne egyértelmű és bizonyított, hogy a hangtechnuikád jó, a kocsiban van a hiba. Ha nem, akkor restart...
-
Lusu
aktív tag
válasz
Ununqatrium #75660 üzenetére
Elvileg a hangtechnika irányából mindent kipróbáltál, leteszteltél ami rossz lehet és generátor zajt szedhet össze. Más nem marad, csak az autó irányából lesz gond, ami lehet az említett diódahíd a generátoron, ezt felújított generátorra cserével lehet orvosolni.
De előtte, egy olcsóbb megoldás egy esetleges hibaforrás kizárására ha átnézed a gyári testpont(oka)t, legfőképp az akku - kasztni kapcsolatát. Főleg ha öregebb, 15+ éves autóról van szó, sőt érdemes lehet a generátor töltőkábelét is szemrevételezni. -
PítdB
kezdő
válasz
Ununqatrium #75642 üzenetére
Amit leírtál, és én megértettem belőle... ha nem sub rca-t használsz akkor azon teljes freki átvitel fut, szürés nélkül. Ez azt jelenti a magas frekis zajok is átmennek, amelyek a subnál nem. Egyes rear kimenetek állíthatóak, amin lehet vágni,de ez most nem érdekes neked.
Mint lentebb írtad..
Ha az rca-t babráltad bekapcsolt állapotban és (pio) fejegységed van, akkor szervízbe kell vinni a rádiót. Ugyanis a bemeneten ott található egy védelem. -
bokarcsi71
aktív tag
válasz
Ununqatrium #75657 üzenetére
Cseréld ki az RCA kábelt 3x árnyékolt jó minőségűre, és vezesd az erősítő tápkábeleitől távol. Pl. A táp az autó jobb oldalán az RCA a bal oldalon.
-
Ear001
addikt
válasz
Ununqatrium #75652 üzenetére
Simán lehet, hogy kinyírtad az RCA földfóliáját a mozgatásnál. Vagy kicsi volt a földkábel valahol, és az RCA-n keresztül keresett magának földpontot a cucc, az meg a fejegység lett.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Ha az RCA kimenet jó a fejen még lehet rossz az erősített kimenet és fordítva.
Amúgy RCA és jelkábel között mi a különbség? Vagy mit értesz jelkábel alatt?
Ha a bl555 által említett megoldás megszünteti a zajt, akkor a testelésed rossz. Ez esetben még véletlenül se hagyd a rádió testpontját összekötve az erősítőével mert ha kakaó kell neki és azon a vékony kábelen akar többet szívni mint amit az elbír tűz lehet a vége. -
bl555
csendes tag
válasz
Nekem is volt ilyen fordulatszámfüggő sistergés problémám, az oldotta meg, hogy az erősítőnek a testjét plusz egy vezetékkel összekötöttem a fejegység testjével(a fejegység csatlakozónál megblankoltam a testkábelt, oda forrasztottam a plusz vezetéket).
-
Lusu
aktív tag
válasz
Ununqatrium #75642 üzenetére
Hangszóró kábel ilyet nem okoz. Kis jel vagy tápegység szinten kell keresni a problémát. RCA visszadugva sub kimenetre is szedi a visítást? Amikor a testelést ellenőrizted ki volt kapcsolva a rendszer? Pozitív az erősítőről le volt szedve? Mert előfordulhat, hogy a fejben kapott valami az RCA-n keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest