- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz
Zizi123 #74522 üzenetére
Kb. ilyen "tudású" DSP-s erősítőt akartam venni . Végül egy Axton lett, mert belföldi +garos és épp azt lehet kapni.....
A linken [link] lévő erősítő DSP panelja megegyezik az Axton -éval. Csak más szoftver van hozzá, itt előny lehet hogy Windows-ból is lehet állítgatni. A HI-RES képességek azonosak az A592DSP-vel, de nem kell hozzá külső kütyű +50K-ért.Az axton-ba D osztályú végfokot raknak, a nagyobb verziókba megfelelő szűréssel (ránézésre) ebben A/B van az egyik leírás szerint és szegényesebbnek tűnik a táp és kimeneti szűrés. Ha alacsony torzítást nézünk (pl. 0.1% alatt) ahhoz kb. azonos kimenő teljesítmény tartozik
A szoftverről kevés képet találtam, a hangváltónál van 48 dB meredekség is..Amire nem találtam infót: BT-n keresztül lehet zenét hallgatna, vagy csak valamelyik fizikai bemeneten?
Szerintem ezt biztos megvámolják, nem találtam EU-s szállítót.
Szívesen kipróbálnám, és összehasonlítanám az Axtonnal.
Várhatóan a szoftverben lesz különbség, hangzásban nem hiszem. -
Lusu
aktív tag
válasz
Zizi123 #74490 üzenetére
Még azt megteheted, hogy BT-ről eteted és akkor az kultúrált minőséget fog adni, szerintem ezen a szinten untig elég. Vagy pedig egy jó minőségű DAC a végére 20cm jó minőségű kábellel, bár akkor sima erősítő is mehet a végére, de szerintem autóban élhető zenét DSP nélkül tényleg nagyon nagy tapasztalattal lehet készíteni.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Zizi123 #74488 üzenetére
Erre nem igazán lehet sorrendet építeni, mivel minden függ mindentől, bármelyik lépést hagyod is ki, befolyásolja, általában negatív irányban a hang minőségét. Növeld a hangszórók számát alatt érthette azt is, hogy tegyél be 3 utas szettet és/vagy tegyél be mélynyomót.
A hátsó hangszórókról azt kell tudni, hogy ha normál módon szólnak, tönkreteszik az első szett sztereó terét. Persze van olyan hogy differential rear fill, de szerintem hagyjuk
Természetesen megtanulható a beállítás, bár a különálló vagy erősítőbe épített DSP-k többsége már bőven több lehetőséggel rendelkezik mint amit csak úgy fülre beállít az ember. Azért érdemes legalább hangszórónként egy szűretlen átvitelt mérni (kivéve magas), mégis hogy sikerült a beépítés, mi jön ki belőlük... 5-6 éve már csinálgatom a dolgot, néhány hónapja DSP-zek is, de RTA mikrofon nélkül eléggé el lennék veszve.
Tény, hogy spórolsz, sőt, ha van valaki a környékeden aki csinálja és van tapasztalata, biztosan nagyon szívesen segít is. De a dolog szíve lelke egy jó hangolás.
És az is tény, hogy vannak akik "lehúzzák" az embert. Kollégámnak nemrég csináltak egy beépítést, nagyon hasonlót, mint amit neked is ajánlok. Átadták neki az autót hangolás nélkül, hogy ő azt nem tudja megcsinálni... minek vállal akkor ilyet? A kedvét veszi el az embernek az egésztől, hogy kap egy szar hangú rendszert, ami hangolva remekül szólna... -
Lusu
aktív tag
válasz
Zizi123 #74486 üzenetére
Ha a hangminőség lenne a lényeg a hátső hangszórókat nem kell használni, az az első szett elég a feladatra. De azt most mondom, hogy ha még sosem foglalkoztál autóhifivel, azon belül is a DSP-vel, keress valakit aki igen és vagy segít vagy szakműhely ahol beépítik neked de a legfontosabb hogy be is állítják...
-
Lusu
aktív tag
-
Lusu
aktív tag
válasz
Zizi123 #74481 üzenetére
Tudtommal az optikán változatlan digi hangnak kéne kijönnie, akaszthatsz rá optikai bemenetes DAC-ot is.
De a legjobb választás egy DSP vagy erősítővel egybeépített DSP lenne optikai bemenettel... csak ez ugye alaphangon egy százassal megdobná az árát a dolognak és kell valaki aki be is tudja hangolni. -
Lajos1966
tag
válasz
Zizi123 #72821 üzenetére
Figyelembe véve,hogy Alpine fejegységed van,akkor azt mondanám (szinergiára tekintettel),hogy Alpine erősítők között nézelődj.Itt jön képbe viszont az,hogy mit szeretnél:
-meghajtani csupán a komponens szettet passzívan szub nélkül (2 csat.erősítő kell)
-aktívan hajtani a szettet (4 csatornás kell)
-passzívan hajtani a komponenseket és később esetleg egy szub hídbakötve (4 csatornás kell)
-meghajtani a komponenseket,esetleg a hátsó ajtóban lévőket és még egy szub is lehet (5 csatornás kell)
Ugye,hogy nem is olyan egyszerű még ajánlani sem!!!!Még azt nem is vettük figyelembe,hogy teljesítmény szempontjából kb. a komponens szetted teljesítményét is számításba kell venni,hogy ne legyen se alul,se felül méretezve az erősítő.
Az ajtó szigeteléssel kapcsolatban meg ajánlom a net használatát.A gugli kismillió találatot fog adni! -
-
dmad
aktív tag
válasz
Zizi123 #72765 üzenetére
Én Alpine párti vagyok, de ez semmit nem jelent...
A 178BT-t meg tudom Neked mutatni, ha a közel laksz hozzám...
Pioneer-em is van DEH-X8500DAB, de az nincs beszerelve, csak asztalon próbálható..
A Pioneer több a hangzásra nem befolyással lévő "extrával" rendelkezik...(2 USB, SD kártya, többféle színvariáció...) -
dmad
aktív tag
válasz
Zizi123 #72761 üzenetére
Szia.
"Régebbi" csúcskategóriás fejegységek között nézelődj, azokban nem fogsz csalódni.
Alpine CDE-178BT, Pioneer DEH-X 8-9 es széria, Kenwood KDC-BT92SD ezek egyike sem fog csalódást okozni.Mondjuk a Flac-ot még nem ismerik, de ha elvagy a gyengébb kijelzővel, akkor találsz olyat ami újabb és ismeri.Nekem fontos a több információt nyújtó kijelző azért választanék ezek közül.Meg -szerintem- a minőségük is nagyon jó, nem úgy mint a mostaniaknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest