-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Remekelek28 #74440 üzenetére
Nincs mit
Rendben, szólj ha úgy alakul.
-
válasz
Remekelek28 #74435 üzenetére
Látni kellene... Lehet hardver hiba is, de lehet egy újratelepítés is megtenné, ha alkalmas rá az egység. Nem mindegy milyen MCU-val szerelt (mikrokontroller), mert ezek nem kompatibilisek egymással sajnos. Sok fajta van és van amelyiket lehet babrálni, de van amelyiket nem. Ha hardver hiba, akkor az eladótól kell kijelzőt vásárolnod, mert ezek nagyon egyediek, nem biztos, hogy ugyanaz van mindenikben. Ha minden más működik, akkor a szoftveren belül az about machine, vagyis az eszköz tulajdonságairól kellene pár fotó, mert akkor kiderül minden. Az a rész ahol a ram, proci, android verzió van feltüntetve. Átküldhetted priviben is, mert ez már off lenne itt szerintem.
-
válasz
Remekelek28 #74433 üzenetére
Androidos vagy sima? Nem ártana egy kicsit bővebb infó.
-
V8engines
tag
válasz
Remekelek28 #74264 üzenetére
Szia!
Egyén függő ez is, kinek mi zavaró.
Nekem sincs és nem zavar. Sőt, letisztultat akartam.
Másik kérdésre nem tudom a választ. -
troll81
addikt
válasz
Remekelek28 #74251 üzenetére
A hifi nem fér bele az általad keresett hangkeltőeszközbe.
2 dinből rendes hangot előhozni lehet de kb 800 eu tól indulnak az értelmesebbek. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Remekelek28 #74249 üzenetére
Hifihez nem sok köze van, úgyhogy itt kb. senkinek sem lesz.
-
lautnermark
aktív tag
válasz
Remekelek28 #74236 üzenetére
A gyári antenna vezetéke eloxidálódott, és az így lecsökkent jelet szeretnéd egy erősítővel "jobbá tenni"?
Ha igen, akkor felejtsd el. Csak az antennakábel cseréjével tudsz érdemleges eredményt elérni! -
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #56957 üzenetére
-
Osynho
addikt
válasz
Remekelek28 #53067 üzenetére
Nem kell a fejegységeget piszkálni, a hangszóróig marad minden változatlan. A mostani helyére megy a mélyközép, utána a hangváltó, a magas sugárzót meg elhelyezed, ahova tudod. Inkább az ajtó mögötti helyet méricskéld, hogy mi fér oda.
-
simi811118
aktív tag
válasz
Remekelek28 #53057 üzenetére
Neked egy komponens szettre van szükséged. Gyári rendszerhez illőt kaphatsz olyan 15-25Eft között
pl ilyet
+ aprópénz a beépítéshez szükséges motyó (csatlakozó átalakító, beépítőkeret)
+ ha már szét van szedve az ajtó, akkor néhány lap rezgésmentesítő lapot is tennék bele.
Ezt sokan kihagyják, és csodálkoznak, hogy az utólagos hangszórók nem szólnak olyan jól, mint a gyáriak.
Ebből nem kell sok, pár csík az ajtó belsejébe valamint a szerelőnyílásokat lezárni vele.Én úgy oldanám meg a magasakat, hogy a berajzolt helyre tenném fel az öntapadós ragasztóval.
-
opeter70
senior tag
válasz
Remekelek28 #53060 üzenetére
Te nem értesz engem. Elvezetni el tudod. De hangváltó nélkül kb fél percig fog működni.
Ezért mondtam, hogy ha már mindenáron csak a magasat akarod cserélni, akkor vegyél olyat, amihez hangváltó is van. Máshogy nem tudod megoldani.
De a végeredmény akkor is kétséges lesz.Fejegységet nem a kinézet miatt szoktak lecserélni. Hanem a hangja (és a szolgáltatásai) miatt.
-
pengusz77
senior tag
válasz
Remekelek28 #53060 üzenetére
Esetleg ha tönkremegy a gyári fejegység
Akármilyen korú autónál.
A patexnak van ilyen kétoldalas ki csikja 10db kb. 600 ft, én azzal raktam fel, nyugodtan tedd a műanyagra, nyom nélkül le lehet szedni, és újra felragasztani. -
opeter70
senior tag
válasz
Remekelek28 #53057 üzenetére
Biztos, hogy nem "maradt ki". Ilyenre egyik autógyártó sem vetemedne. Valószínűleg egyszerűen csak egy koax hangszórót tettek az ajtóba, amelynek a magassugárzója a bokádat, vagy jobb esetben a lábszáradat célozza.
Ezért nem hallod a magas hangokat.
Mint már mondtam, magassugárzót a felső kategória kivételével nem vágnak a fejegységről. Ezt az opciót felejtsd is el gyári fejegységről.
Gyárilag azt szinte minden esetben passzívan vágják egy kondival."Az újjabb kocsikba ezt szerintem már nem szokás cserélgetni."
Azt te csak hiszed.
Ennyi erővel az újabb autókban mindenkinek le kellene mondania a minőségi zenehallgatásról. -
opeter70
senior tag
válasz
Remekelek28 #53054 üzenetére
A fejegységben nincs olyan hangváltó, ami alkalmas lenne a "csipogóhoz" (hú, de utálom ezt a szót). Esetleg a felső kategóriás fejegységekben van, de ott is csak az RCA kimeneten.
Külön semmiképpen se vegyél hangváltót, mert annak illeszkednie kell a magassugárzóhoz.
Egyszerűbb kivitelűeket már lehet venni nem túl drágán, amelyeknek a vezetékébe egy kondi van bekötve hangváltó gyanánt.
De ez még mindig nem lesz garancia arra, hogy paszolni fog a mélyközepekhez a hangzása.Úgy jársz a legjobban, ha veszel egy olcsó szettet, amely tartalmazza a mélyközép sugárzót, a hangváltót és a "csipogót".
Mellesleg hogy érted azt, hogy "kimaradt" a kocsiból? Azért egy ilyen fontos hangszóró nem szokott csak úgy "kimaradni".
-
pengusz77
senior tag
válasz
Remekelek28 #53054 üzenetére
Hát ha külön akarsz venni, biztos lebeszélnek róla, lehet, hogy rosszabbul is szólna, főleg fejről. Nem csak valami beállítási dolog lesz?
-
pengusz77
senior tag
válasz
Remekelek28 #53052 üzenetére
Szerintem szükséged lesz egy hangváltóra is.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Remekelek28 #20881 üzenetére
Huhh... Elölre vegyél egy 16-os szettet, amennyiben a Corsába ekkora való. A hátsót kösd le.
NEM KELL. Hátul ülsz? Vagy te vezetsz? Na.
Hangváltó: passzív rendszerben szétválogatja a hangokat. A hangszóró elé kell kötni.
Amit ajánlottam, ott használt cuccok vannak, sokszor nagyon jó áron. Ott kaphatsz olyan Alpine-t, ami agyonveri a Pio-t és az LG-t fel annyiért.
Ha emellett döntesz, nem kell hangváltó, mert aktívban hajthatod a szettet, magyarul egy 4 csatornás erő segítségével a fejről te szabályozod a frekvenciát.
Apropó: autónavigátor... A használtautó marketingejét csinálja. Kevés a köze a valósághoz.
Ahol van egy olyan cikk, h kombit 500 ezerért, és felsorolja a hahu aktuális kínálatát, kösz nem...
qdak: Vmi ilyesmi? -
gabber01
addikt
válasz
Remekelek28 #20881 üzenetére
fantasztikus cikk...kb. eddig a pontig bírtam: "...a papír membránok néhány év alatt elporladhatnak..." -- ekkora hülyeséget.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Remekelek28 #20879 üzenetére
Szívesen.
Egyszerűbb kétcsatornást és egy kisebb négycsatornást linkeltem. Maradjunk annyiban, h ha van egy normális szetted, azaz 2 kick és 2 magas, akkor azt érdemes ez utóbbira rákötni.
Nem lesz szükséges se a hátsó ajtókba, se a kalaptartóba rakni semmit se, max kacatokat, vagy kalapot!!!! Ne rontsd el a hangképet. Amit erre szánnál, abból vegyél egy kis ajtószigetelést, nem bánod meg.
Ezek meg amúgyis "nagy" hangszórók, az ovál max nagyobb, vagy egy DLD IW 12, de előbbit hagyjuk, utóbbi sub. -
orbano
félisten
válasz
Remekelek28 #20814 üzenetére
attól, hogy ráírják a dobozra, hogy 4x53, attól még közel sem lesz 53 wattos... ezek a max. teljesítmény értékek, nem az, amit tartósan le tud adni. én LG-t tuti nem vennék. ha nem bízol a JVC-ben akkor alpine vagy pio...
-
zolikaDB
veterán
válasz
Remekelek28 #20814 üzenetére
Nem én mondom, hanem tény, h az nem 4*53W... Ezek játszanak a számokkal, rms, pmpo és társai, azok a végfokok valóban nagyon max 12-14 wattosak. Az, h szebben szól, nem csoda, a gyáriaknál minden szebben szól.
Nem szentírás, azt veszel, amit akarsz, de tény és való, h itt olyat ajánlanak a hozzáértő kollegák, ami bevált. Tehát nem a 4*xx watt, meg a melyik a hangosabb alapján kellene választani. Úgy indultam, h csakis USB-s, csakis Ipod-kezelős, lehetőleg bluetooth-os fej kell, csakis új, garis. Most ott tartok, h egy nagyons készséges eladótól szereztem egy (ex-Wackond) Alpine-t, és leglább hetente elmondom, h de jól jártam vele. Se USB, se ipod, se bt. De a hangja még az egyelőre bent lévő gyári szettel is fényévekkel jobb! Hallottam golfban olcsó Pio-t, gyári szettel, erősítő nélkül ugye, na az nem jött be. Persz egy normális hangszóróval, erősítővel biztos jobban szólna.
Van kollegámnak LG-je, nekem nem tetszik a hangja. 46e ft-ot meg pláne nem adnék érte.
Nahátakkor:
- 9831 30e HUF
- 9855 46e HUF
- 9851 24e HUF
- 9812 30e HUF
- Audio System 2 csatis erő 15e HUF
- Steg 4 csatis footy kollegától 22e HUF
- Hertz DSK 165 újonnan rooland kollegától 20e HUF -
zolikaDB
veterán
válasz
Remekelek28 #20807 üzenetére
Jó, azért egy gyári Opel megoldás nem összevethető egy JVC-vel, mint látod fentebb, a Bose sem mindenkinek elég.
LG-t ne! Főleg ennyiért. Ebből az összegből olyan Alpine-t kapsz használtan (9812, 9853, 9855), h soha többé nem kell másik... Az LG porszívók, monitorok, mikrók nagyon jók, de nem az autós multimédia a területük.
A hangszóró jó, az Audio Systemet azért ajánlják, mert ebben az árkategóriában egyesek szerint ez megy a legmélyebbre, elég érzékeny darab, azaz fejről jól hajtható.
Magas: elvileg ennek a helyét komoly hallgatózás szabja meg, ha nem vagy vájtfülű, tedd a gyári helyre. -
zolikaDB
veterán
válasz
Remekelek28 #20803 üzenetére
- igen
- pioneer 1400ub
- audio system mx 165 vagy hertz dsk 165 a te barátod, fejről, erő nélkül is elég jól szólnak
- mind a 4x20, mind a 4x60 watt "kamu" egy fejnél; komolyabb fejekben nincs is végfok, ami ezekben van az nagyon max 4x10...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest