-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz
ocsi19 #14363 üzenetére
A 4 csatornás erősítőkön általában 4db (2pár) RCA aljzat van. Többnyire lehet őket használni úgy is, hogy 1pár RCA-ról kapja az 1/2-es és a 3/4-es csatorna is a vezérlést. Sőt jó esetben vágni is tudod. Tehát beállíthatod, hogy a ládád mondjuk csak a 80Hz alatti, a szetted pedig csak a 80Hz feletti hangokat szólaltassa meg.
-
k-feri65
senior tag
-
_seth_
veterán
válasz
ocsi19 #12951 üzenetére
Hátra csak akkor rakj ha fontos, hogy halljon valamit az aki hátul ül. Igen, leírtam, én
Nekem van de tekintve, hogy az első ajtókban a 165-ös sokkal többet "tud" mint a hátsó 130-asok így csak 50% hangerőt kap különben azok tönremennek így viszont nincs túl sok hangja. Na de ha már van nem dobom ki és épp ha sok időm van és kénytelen vagyok az autóban ülni akkor filmnézés közben hasznosak a hátsók vagy ha hátul akarnak zenét hallgatni én meg kevésbé....
-
orbano
félisten
válasz
ocsi19 #12951 üzenetére
Szia!
Hátra ne vegyél 13-as hangszórót. Teljesen felesleges, semmi pluszt nem ad, viszont bukod a tiszta hangzást. Azt a pénzt költsd az első szett komolyabb beépítésére.
Az erősítőket (bármennyire is el akarják hitetni veled a gyártók) nem wattban mérik. Tök mindegy hány wattosat veszel. Jó hangút vegyél, lehetőleg használtan. 10-15-20e körül már finom dolgokat kapni, csak figyelni kell mondjuk carstylingot, vaterát. 20 ezerért már audiofil kategóriába is beleszaladhat az ember.
Az MNC helyett meg ha teheted egyszer hallgass meg valami nívósabbat csak a próba kedvéért. Meg fogsz lepődni... -
Boci_83
őstag
Meg tudod csinálni, ha van egy kis kitartásod. Én soha sem csináltam korábban ilyet, mégis megcsináltam magamnak. Lehet hogy nem olyan szép, mint korábban linkelték, de a kárpit eltakarja, és klasszisokkal jobb lett mint korábban.[link] Találsz hirdetést neten, öntapadós bitumen lap. Ha mégsem találnád, pü-zz, adok linket. Sok sikert!
-
Az-X
őstag
Igen, ez általában ilyen dolog... csak egy jobb első szett... akkor már zörög mert meglepő módon van benne mély is
Jön, hogy ne zörögjön le kell szigetelni... de ha már le van szigetelve akkor már miért ne legyen egy rendes erősítő... de ha van erősítő akkor legyen már ami meghajtja kell egy jó fej is... no de ha már minden meg van csinálva akkor komolyabb kábelezés is kellene...
Az elején kell elhatározni, hogy kell e autóhifi vagy nem
Mert ha kell akkor min 100e de ha valami jobb akkor mondjuk 200. Ha nem kell akkor csak vedd le a mélyeket annyira, hogy ne zörögjön
Ezt most nem tapasztalatból írom csak utánaolvasásból: Ki tudod hozni olcsóbban a szigetelést. DE!
- Rá fog menni 2 napod.
- Nem ismerem az Astra ajtaját de ha sosem csináltál ilyet nem biztos, hogy elsőre jól sikerül.
- Ha fő cél az olcsóság akkor gondolom az anyagon is spórolnál... az olcsó anyagokról sok helyen olvasni, hogy gyengébb a csillapítás, és bizony nem egy helyen olvastam, hogy előbb utóbb elkezdtek lepotyogni.Sokat variáltam én is, hogy mi legyen. Főként azért mert én szeretek babrálni ilyenekkel. Már jó párszor szedtem is szét a kocsim ajtaját, átkábeleztem ilyesmi... De a szigetelésre mégis inkább azt mondanám, hogy csinálja meg egy szakember aki nap mint nap ezzel foglalkozik. Persze lehet másnak más lesz a véleménye. Mindenesetre én úgy vagyok, ha megérkezik az új első szettem akkor az első köröm szakáll úrhoz vezet majd.
-
Az-X
őstag
Szia!
Erre a megoldás: le kell bontani az ajtó kárpitot, és az ajtót be kell vonni rezgéscsillapító anyaggal. Sok autóhifis műhely van ahol csinálnak ilyet, 25 körül vállalják. Vagy nekiállhatsz Te is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest