- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Shadows #4612 üzenetére
Miért pont Harman Kardon rendszert? A Meridian és a Mark Levinson már nem is jó?
Aki otthon komoly hifit hallgat, az nem fog megelégedni az autójában MP3-mal, se gyári cuccal,
Egy autó akusztikája sosem fogja megközelíteni sem az otthonit, már csak a sok ablakfelület miatt sem, de törekedni kell a lehető legnagyobb mértékű javításra. -
orbano
félisten
válasz
Shadows #4612 üzenetére
azért az mp3 minőségének túlszárnyalása azért nem olyan eszement nehéz dolog. és miért ne lehetne az embernek jó hifije a kocsiban? dugóban ülni is jobb, ha csúcsminőségű előadást élvezhetsz. egy mondjuk 1000km-es külföldi kiruccanásról már nem is szólva. az idegeimnek is jobb, ha nem zajokat, zörejeket hallok, hanem élvezetes zenét.
persze akinek nincs erre szüksége/igénye... az szerencsés, ő költheti a pénzét másra, ami meg más szerint fölösleges -
BBéci
legenda
válasz
Shadows #4583 üzenetére
Nem láttam még Opel gyári kiépítést, de általában nem szokták külön hajtani a magas és a mélysugárzót. A drága, profi aktív rendszerek működnek így, de ott a fejegységben vagy hozzá csatlakoztatott processzorban történik a frekvenciák szétválasztása.
Elmondásod szerint külön vezetékpár ment a magas és a mélyközép hangszórókhoz. Biztos vagy abban, hogy direktben a fejegységből érkeztek??? Nem tudom elhinni.
Meg kellene vizsgálni, miféle kábelek, jelek érkeznek a hangszóróidhoz, amíg ez nincs tisztázva, nem kötnék rá semmit! -
Roxeus
tag
válasz
Shadows #4496 üzenetére
Igen, én is rátaláltam, de a srácnak csak 2 pozitívja van, és a láda Komárom-Esztergom megyében van.
Nem biztos, hogy megérné érte elkocsikázni, előre utalás meg szinte kizárva...Majd rákérdezek az csomagküldésre, de akkor sem értem, hogy miért adja el áron alul, bontatlan csomagolásban.
-
hugi0
őstag
válasz
Shadows #4375 üzenetére
Nem kunsztom ajalani senkinek semmit.
Ezenfelul csak annyit mondhatnek roluk, hogy nekem melyik tetszett a legjobban, egy adott renszreben/kornyezetben.
(Itt megjegyzem a "szellosebb" hangkepzest szeretem.)Ha neked ket ilyen megfelel:
http://xsech.uw.hu/hugi0/2010.02.28.weekend.project.004.avi55mm mili alatt van.
)
-
orbano
félisten
válasz
Shadows #4364 üzenetére
az a baj vele, hogy olyan helyről szól a magas, ahol nincs értelme, ergo nem szól jól (biztos optimalizálják a gyártók ezeket a hangszórókat, de a fizika az fizika marad). a magas hangok nagyon kis szélességben egy irányba terjednek a hangszórótól, azaz ha nem közvetlenül feléd sugároz, nem sokat ér. nem véletlenül szerelik az a oszlop közelébe, és szerelik a cincogókat forgatható, irányítható foglalatokkal.
a mélysugárzónál már más a helyzet, ott jobban. könnyebben terjed a hang, ezért is van jó helyen az ajtóban. persze a húdenagyonaudiofil rendszereknél alkalmazank olyan kiemelő panelt, ami egy kicsit az utas felé (fölfelé) fordítja a hangszórókat. de ezzel is csínján kell bánni, mert a hangszórókat úgy tervezik, hogy az ajtóban, függőleges helyzetben legyenek beszerelve, így túlzottan felfelé fordítva már nem ad olyan hangzásképet, mint kéne (túl sok/erős középfreki). ezt asszem meg lehet szakszerűbben is fogalmazni, de azokra a szavakra én nem emlékszem, de remélem érthető így is -
orbano
félisten
válasz
Shadows #4362 üzenetére
a hatásfokannyit jelent, hogy a nagyobb hatásfokú, ugyanazzal az erősítővel ugyanazon a hangerő-beállításon hangosabban fog szólni. azaz kisebb kakaó kell ugyanahhoz a hangerőhöz.
az egybeépített koax hangszórókat felejtsd el. a gyári helyére meg be kell préselni a szetthez tartozó magasat is. anélkül olyan, mint ha vennél egy SLR-t 1.2CDI motorral, mert úgy olcsóbb. -
hugi0
őstag
válasz
Shadows #4353 üzenetére
Mi alapjan valagattad ossze, a rendszer eme elemeit ?
"Fej: MNC ethernal
Szett:SOUNDSTREAM XSC.6 >>ennek nem találom a mélységét sajnos de 55-60mm ami bemegy az üvegtől ha valaki esetleg megtalálná az legyen kedves megosztani velem
Mély: Dld 500+ esetleg rockford punch
Erősítő : Rockford 300x"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest