- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti66
senior tag
válasz
vati182 #25876 üzenetére
Semmi gond
A sub ami az autódban van az egy un. aktív sub. Ez, azt jelenti,hogy a sub hangszóró mellé toldották az ezt meghajtó erősítőt.Találsz ott egy csatlakozót, ami tovább folytatódik egy egybefogott(bandázs) háromeres vezeték kötegbe.
Ez megy most jelenleg a "régi" rádiód hátsó paneljáig,ahol úgy tudom 1 narancssárga csatlakozóba torkollik beleErre a három szál vezeték-re szükség lesz mindenképpen.
Első és legfontosabb a plusz vagy pozitív vezeték megtalálása a három szál közül.Ez, később rákötheted
állandóra a piros vezetékre,ami a gyújtáskapcsolóban is található
Második szál.Ez, az úgynevezett remote szál,más néven bekapcsoló szál a mi a rádió(fej) bekapcsolásával párhuzamosan üzembe helyezi az aktív subwoofert.
De,így és ebben a formációban még nem fog megszólalni,mivel még kell neki adni audió jelet is,hogy beledöngöljön az ülésbe
Ezért, itt jön a képbe a harmadik szál jelentősége ez az un. Rca kábel.
Ez szállítja a rádiótól az analóg audió jelet az aktív sub felé.Erre feltétlen szükség van,mert enélkül meg sem nyikkan az egész.Mármint a sub
A gyári Puntó rádióhoz csatlakoztatott un. ISO csatlakozó(szép színes) nem biztos,hogy jó.Ez, nem a jövöbeli
leendő rádiód tervezőinek elmebajos szüleménye,hanem egyszerűen nem kompetens együtt az Iso ill. gyári Fiat csati .Ám ez nem igazán gond,lehet hozzá kapni fordító csatit,úgyhogy ez nem problem... -
Peti66
senior tag
válasz
vati182 #25867 üzenetére
Szia!
Ez a fajta aktív sub van a puntóban[link] 5db kép.Ebben van erősítő,nem Rca csatlakozós,de a bandázsolt
3 eres kábelköteg rádió felőli résszénél 1db Rca "apa" szerelhető dugóra lesz szükség.ha jól látom egy
10Amperos bizti van jobb oldalt(piros)
A fém villa adja a testet+1db 12V-os pozítiv drót+1db jel,(ami a rádió rca csatlakozójára megy majd) -
Osynho
addikt
válasz
vati182 #25870 üzenetére
Tudtommal csak az 50-eshez jár BT modul és a kihangosításhoz szükséges mikrofon. Ez 25-26ezer Ft, még mindig megéri. Azt ugye tudod, hogy ezekben nincs cd olvasó rész?
Azt derítsd ki, hogy most hogy működik a mélynyomó, hol van az erősítője, milyen bemenetek vannak rajta. Ezek a fejek rca-n keresztül tudnák vezérelni, illetve a mély hangokat vágni is.
-
borat26
aktív tag
válasz
vati182 #25864 üzenetére
Nos az általam leírt a kicsit teljesebb típus, így könnyebben megtalálod. Nekem LG-vel szemben inkább JVC-t ajánlották. Azt mondják, legalább egy árkategóriával feljebb lenne a helye hangminőséget és szolgáltatásokat figyelembe véve.
Azt ki kéne derítened, mi hajtja a mélyet. Új autó? Vagy használtan vetted? Lehet csak simán a hátsó hangszóró párra van kötve. -
footy
addikt
-
borat26
aktív tag
válasz
vati182 #25852 üzenetére
Szia!
Amit linkeltél, az lehet jobban néz ki, mint a gyári, de koránt sem fog jobban szólni. A megbízhatóságát meg szintén nem ismerem. Itt valószínűleg senki nem fogja melegen ajánlani ezt a típust. Én a helyedben ezt venném minimum: JVC KD-X30 Állítható fényerő + színek, alsó és felső szűrő és a többi. És a lényeg: Minőségibb muziká!
Lehet, mások majd mást ajánlanak, de semmiképp nem azt venném.
Írtad: sub. Oké, de honnan és hogyan hajtod?Peti66: egybehangzó vélemény!
Én épp rábeszélem magam az X50-re!
-
Peti66
senior tag
válasz
vati182 #25856 üzenetére
Lehet ez így elsőre tényleg durva volt...ne hari
Most, per pill a JVC X30,40,50-ek a lehető legjobb vételek.Jó minőség hangra is.És hát tegyük hozzá,nem utolsó sorban lehengerlően alacsony árak.Persze, nem mindenholJellemzően a JVC x30 úgy kb. 15-16k,de lehet van olcsóbb hely is,nem néztem... X 50-et hallgattam meg..és klasszul szól...tényleg
Vélemények és nem csak az itthoniak.A kisebb tesók is ugyanolyan hangkarakterrel bírnak,csak minimálisan kevesebb szolgáltatást adnak,mint az X50 -
Peti66
senior tag
válasz
vati182 #25852 üzenetére
Szia! friss vélemény
Titusz77 (2013/01/15)
"Ami tetszik: Nincs olyan.
Ami nem tetszik: Semmi nem tetszik
Vettem egy suzukit és ez a rádió volt benne.Első látásra még azt hittem,hogy jó főleg azért mert USB bemenet is van rajta.Másnap aztán már rá kellett jönnöm,hogy a kék LED világítása sötétben nagyon zavaró,élesen világító (nem is tudtam visszább állítani a fényerejét.)A rádiója sokszor megbolondult és pár mp-ig csak élesen búgott.Kb.2 hét használat után már elkezdett a pendrive is szórakozni 10mp-enként átváltott magától a következő számra.Ez csak úgy szűnt meg ha kikapcsoltam az egészet és újra be.Aztán 1-2 nap elteltével egyszer indulásnál nem kapcsolt be többet.Nem foglalkoztatott túlságosan mert a sok baja mellett elég gyatra hangszíne volt bárhogy állítottam.Másnap reggel már az autót sem tudtam beindítani mert lemerítette a szinte új aksit(valami zárlat lett benne.)Kivettem az autóból és úgy ahogy volt kidobtam a kukába.Soha többet nem vennék ilyet és még az ellenségemnek sem ajánlanám!!!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest