-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsa7
őstag
válasz
AthlonXP #42535 üzenetére
Atyaég, ott nagy bajok vannak. Csak hogy tisztázzuk. Az RCA semmi másra nem szolgál, csak hogy elvidd a hangot egy erősítőbe. Nem tud előerősített jelet kiadni, amivel hangszórót lehet hajtani.
Amivel a hangszórók hajthatóak, az vagy egy külön erősítő, vagy a fej beépített végfoka, amelynek kivezetései az ISO csatlakozó 8 lábán vannak. 4 az első csatornáké, 4 a hátsó csatornáké vagy subwoofer-é. Annak ellenére, hogy a PIO nagy marketingben nyomja, túl sok köszönet nem lesz benne, ha fejről hajtod a subot. Szarul fog szólni és feleslegesen terheled a fej végfokát. Ennek ellenére ha mindenképp ezt akarod, akkor legalább azt csináld, amit ír is a könyv a 16. oldalon...
"When using a subwoofer of 70W (2ohm), be sure to connect the subwoofer to the violet and violet/black leads of this unit. Do not connect anything to the green and green/black leads."
Tehát kösd rá az ISO csatlakozó lila(pozitív) és lila-fekete(negatív) kábelére a nyomót. A Zöld és zöld-fekete kábelre pedig semmi ne legyen kötve. Ezt nem tudom, hogyan lehet kivitelezni anélkül, hogy elvágod a kábeleket, ami meg egyenesen gari vesztéssel jár... Persze autó csatlakozó oldalról is el lehet vágni, de az meg pláne sufni...
Az egyszerűség kedvéért a képen a bal oldali csatlakozóban keresd a színeket...
Amúgy az ISO csatlakozó kiosztása így néz ki.
Látva, hogy abszolút fogalmad sincs az egészről, én nem próbálkoznék a leírt dolgokkal, mert ha leégeted a verdád, azt bánni fogod... Ráadásul nem is tudom milyen nyomót akarsz hajtani, mert a 70W ami a valóságban kb. 40W jóformán semmire nem elég. -
Osynho
addikt
válasz
Köszi, hogy elmagyarázod nekem.
Értettem először is, tudom miről van szó, itt egyedül te nem érted a dolgokat.
Direkt passzív hangszórókhoz van kimenet, amit iso-nak hívnak. Az rca kimenet erősítőkhöz való (pl aktív sub).
Igen, 4 rca van, úgy ahogy írtad. Mind a 4 erősítőhöz való csatlakozást biztosít."Meg ott van még az iso csatlakozó, ahol vezetékek formájában is megvannak ezek a kimenetek. Elvileg oda is ráköthető lenne a passzív sub."
Nem azok a kimenetek vannak ott vezeték formájában! Ez tévedés. Azok erősített kimenetek, amelyekre hangfalat lehet kötni (vagy magas jelszint bemenettel rendelkező erősítőt). Nem elvileg lehet oda kötni passzív sub-ot, hanem csak oda lehet.
"Én most konkrétan az egyik rca dugóra kötöttem rá a subot és a menüben is bekapcsoltam a mélynyomót külön."
Ahogy az előző hozzászólásomban is írtam: Úgy persze, hogy nem szól. Továbbra is érdekel, hogy oldottad meg? Hangszóró kábelt dugtál az rca csatlakozóba? Vagy dugót is forrasztottál a kábel végére? (haladó szint!
)
A linkelt leírásban se szerepel olyan, hogy rca-ra kösd a passzív hangszórót. Én iso-ra se kötnék sub-ot, de nem az én hifim.
-
Daywalker
addikt
válasz
Nem bántásból mondom, de mielőtt bármit bárhova kötögetsz és elégeted a biztosítékot (jó esetben, rossz esetben meg a fej végfokait teszed tönkre vagy mást csattintasz el egy rövidzárral az autóban) nem ártana tisztában lenni olyan fogalmakkal, mint erősítetlen (vonalszintű) és erősített kimenet, ezek mire használhatóak, miket lehet rájuk dugni...utána műszaki rajzot értelmezni, hogy melyik kábel színe mit jelent, hova csatlakozik és mire jó...aztán csak utána nekiállni.
-
Osynho
addikt
válasz
AthlonXP #42532 üzenetére
Működne, mégse valami jó megoldás hosszú távon. Egy fejegység kis nyomi erősítője nem sub hajtására való, nagyon melegedne tőle az egész, a hangminőség pedig pocsék lenne.
"2 ohm 70W-ot tudna a leírás szerint ( a fele is elég lenne )"
Nem tud 70 valódi W-ot a fejegység, de ha tudna se lenne elég. Nem a hangerő miatt. ;-)
"De hiába csatlakoztatok subot az rca-s kimenetre, ami elvileg passziv sub kimenet is lenne ( menüben állítható ), nem történik semmi."
Mármint egy passzív subot kötöttél az rca kimenetre? Úgy persze, hogy nem szól.
A bekötés módja is érdekelne. A hangszóró kábel végére forrasztottál rca dugót?
-
Osynho
addikt
válasz
AthlonXP #42462 üzenetére
Akkor más a szép hangról az elképzelésünk, ennyi a történet.
High endről szó sem volt. Az más szint.
ValeRossi: GEM Rendezvénytechnikai Kft. Haver is csináltatott a szobai hifijéhez IC-t, csöves erősítő, Mordaunt Short hangfallal. Elégedett vele. Egy hátránya, hogy dupla kábel kell, így nekem 6db kábel lesz, ami nem kicsi. :/
-
Osynho
addikt
válasz
AthlonXP #42457 üzenetére
- Ne szubcső legyen, mert azok gagyik, rendes láda.
- "szépen szóljon, aztán kész és olcsó is legyen persze" - általában ellentmondó feltételek, de néha rá lehet futni jó cuccokra.
- Ne vegyél olcsó aktívat, főleg ne aktív csövet, mert az aztán fos lesz.Nem értem miért jobb az aktív láda, cső, mintha vennél egy kis erősítőt, fillérekért, ami fényévekkel jobb ezeknél a hokiknál
Kábelezni mindenképpen kelleni fog.
LógaGéza: A cső alakjánál fogva se helytakarékos, egy láda sokkal jobb megoldás, rásimul az ülésre. Az erősítőt meg legrosszabb esetben a ládára lehet rögzíteni.
-
kacsa7
őstag
válasz
AthlonXP #42421 üzenetére
Szia!
Nálam napi 20-30 perc zenehallgatással kellett 3-4 hónap mire normálisan bejáratódott a 16os szettem (13eFt volt újonnan, szóval abszolút belépő szint). Az elején érezhetően kopogós volt a mély, azóta döbbenet mennyivel jobban és lágyabban szól. Viszont volt mély az elejétől kezdve... Fene tudja 13 cm-es ráadásul 3 utas szettnél milyen az elején.
-
Osynho
addikt
válasz
AthlonXP #42427 üzenetére
Két lehetőség van:
- Az első, amit írtál, hogy be kell járatódniuk. Elég drasztikus különbség alakulhat ki pár óra hallgatás után, és ez a mélytartományra főleg igaz.
- A másik, hogy a gyári hangszórók könnyű, papírmembrános, nagyon érzékeny hangszórók, melyeket jobban mozgat a fejegység beépített gyengécske erősítője.Én máshogy osztottam volna be azt a 20 ezret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest