Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Grigorisz

aktív tag

válasz LOTR #1499 üzenetére

a több hangszóró egy kimenetre úgy értem, hogy ha párhuzamba kötöd a két hangszórót akkor az eredő ellenállásuk 2 ohm lesz. a 2 ohmot nem minden erősítő szereti. állítani lehet a dolgokat rajuk általában alsó ill felső vágást bementi jelszintet, erősítési szintet(~hangerőszabályzó). a teáltalad írt két ilyet ide kétolyat oda nem kötnék mert nem azonos a két hangszóró illetve ezzel a sztereo képet szétkapnád mint foxi a lábtörlőt. mindemellé a két két csatornát lehet egymástól függetlenül szabályozni de a balanszot nem lehet állítani. megint ott vagyok, hogy amit a dvd-k kibírnának azt a két kissebb nem hiszem. a protectort fejről hajtani vétek lenne szvsz.

az ajánlatom arra alapozott, hogy mac hangszóróid vannak. jobb lesz az összhang a gyárban azért kicsit összehangolják a dolgokat, a másik a jelenlegi ára. teljesítményre még bőven sok is lesz nem baj az ha több van benne mint ami a rendszernek kell, teljes hangerőnél az erősítő torzítása kissebb lesz mint ha ki lenne hegyezve az erősítő a hangszóróhoz. a fent említett 2 ohmot is tudja. mindemellé teszem, hogy nem rossz erősítő :)

• Grigorisz

aktív tag

válasz LOTR #1496 üzenetére

tehát...: az erősítők nem utasok hanem csatornásak az hogy milyen szám az azt jelenti, hogy hány hangszórót tudsz erősíteni vele (koax, szélessávú, komponensszett egyre megy) az egycsatisak a monoblokkok ezeket általában mélyládákhoz használják (persze ha érzel késztetést és pénzügyileg birod építhetsz full monoblokkos hifit is de ezt hagyjuk. a kétcsatornás az egy sima sztereo erősítő egy pár hangszóróhoz, de ilyeneknél legtöbb esetben lehetőség van "hídba"kötésre ami azt jelenti, hogy a két csatorna egy csatornává válik. nem monoblokk lesz de hasonló egycsatornás erősitővé alakul. vannak a háromcsatornások amik általában egy kétcsatis és egy monoblokk egy dobozba rakása hoz létre rosszabb esetben egy négycsatis erőlködőt gyárilag hidalnak és csak két vezetéknek hoznak ki csatlakozót, a négycsatornás értelemszerűen 4 hangszóró vagy két hidalt csatorna vagy az előbb emlegetett 3 csatornás mód. vannak az öt csatornás modellek itt egy négycsatis + monoblokk összeépítésről beszélünk ilyet inkább csak a nagyobb nevek csinálnak illetve vannak az 5.1-es erőlködők itt is értelemszerűen 5 hangszóró illetve egy kimondott mély kimenet, illetve a center kimenet lehet, hogy erősebb mint a másik négy. de ez az amit te valszeg nem fogsz használna a jelenlegi kocsidban.

és a lényeg: ha a hátsó kis oválok gyengébbek mint a dvd-k akkor felejtsd el őket. amikor a dvd-k még szépen szólnak azok nagy valószínüséggel már torzítani fognak. tehát nagy az esély, hogy többet vesztesz mint amit nyernél velük.

• Grigorisz

aktív tag

válasz LOTR #1494 üzenetére

Én ha a te géped kellene hogy építsem akkor asszem egy Macaudio Z4100-ast választanék most 27990 HUF az autóhifipontnál. És mindent erről kergetnék.
    Első kimenetére a protectort a hátsóra párhuzamba kötve két két dvd-t 2 ohmon.

Bár csak offban mondván: a dvd-k helyett inkább vettél volna egy szolidabb mac ládát ezzel az erölködővel hídban hajtva biztos, hogy jobb lett volna mély szempontjából de te tudod.

• Sianis

addikt

válasz LOTR #486 üzenetére

Végülis annyi a lényeg, hogy hang fel/le, némítás legyen...

Egy rakétazavaró funkciót azért kérek bel jó? :)

• Sianis

addikt

válasz LOTR #484 üzenetére

Tehát elvileg lehetséges, hogy a gyárit is vigye? Van nekem ilyen ismerősöm, azok mindent heggesztenek, még a kémmoholdat is autóvédelemre állítják, csak nem akarom őket feleslegesen zaklatni. No, de akkor megcsörgetem, hogy készüljön fel... :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés