- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
A gyártók rádsóznak plusz 4 hangszórót, ez számukra többletbevétel, jól mutat a prospektusokban (azért nevezik 4 hangszórónak a kétutas komponens szettet) a vevő meg dicsekedhet az ismerősei előtt, hogy neki 11 hangszórós hiifje van az autójában.
(#6416)
Egyes autókban fejhallgató kimenetet alakítottak ki az első ülések közti konzolban, a hátul utazók számára. Az ér valamit. Gyárilag az én autómat is 8 hangszóróval adták, kipróbáltam, mielőtt kikötöttem a hátsókat. Megrázóan szarul szólt az összes ülésen, amikor mindegyik meg volt hajtva.(#6415) rekid
Olvasni kellene a szaksajtót! -
törölt tag
hasznalhatosag.
lehet h nem 'hifi', de ha korbe van hangszorozva az utaster, akkor pl ha a hatul ulok is radiot akarnak hallani, nem kell elol uvolteniuk a hangszoroknak. es a balance-szal meg a fade-del jobban be lehet allitani, ha valaki beszelget, valaki meg zenet hallgatna.raadasul a hifistak ervelesevel kicsit ellenkezik az h a hatululoknek is tokeletes hangminoseguk lesz az elso szett+melynyomo komboval, hiszen az ules(ek) eloluk eleg sokmindent kitakarnak. egy picit ezen is segit a hatso szett, persze kompromisszum aran, hiszen a tererzet romolhat (hatul javulhat
) es egymast zavarhatjak a hangszorok (egy oldal kulonbozo kesleltetesekkel, tuti maskepp is szol, stb). ha en rendszeresen utaznek hosszutavokat hatul, valoszinuleg ertekelnem a hatso ajtokba epitett hangszorokat.
-
orbano
félisten
teljesen felesleges ilyet venned. eleve nem a legjobb ár/érték arányú cucc, annyira azért nem szól jól állítólag, viszont biztos nem lesz olyan rendszered, amin ez "kiszólja" magát. Rendszerben gondolkodj! egy ilyen cumóhoz egy erősítő van vagy 100e, és minimum aktív hajtás kell, amihez egy fejegység használtan 50-60e forint. nyugodj meg a seggeden és keress valami reális megoldást 20e alatt
-
-
-
orbano
félisten
25 ezer alatt megúszod a beszerelést itt Pesten (ajtópanellal együtt), ha meg tudod oldani hogy felgyere 1-2 napra. Csak határozd el, hogy veszel egy használt 16os első szettet. Itt kapsz pár típust amit nézegethetsz carstylingon meg itt-ott, és ha találsz, akkor veszel. 2-3-4 hét alatt ha szorgos vagy, biztosan akad egy jó vétel. 15ből meg tudod úszni így szerintem az első szettet (ha ügyes vagy és türelmes még kevesebből), akkor szereléssel 40-ből megvagy, a maradék 10-est meg elköltheted kábelekre. Így ráadásul egy olyan alapod van, amihez 10-20ezer egy jó erősítő, és máris nagyságrendekkel brutálisabb rendszered van.
-
Xero
nagyúr
50-ért már nagyon korrekt első szette lehet kapni beszereléssel, még ha kiemelőzni is kell!
Múltkor ment el egy Hertz DSK-165 9e-ért. Ez is bőven lelépi a 30-50e-s 10-eseket!
szerk: Amúgy lassan új ipodot kell vennem. A 30-at már nagyon kinőttem!
Itunes Lossless anyagaim -
orbano
félisten
gondolom az hogy meglehetősen rétegtermék, mert tényleg csak az elvetemültek vesznek 10-es szettet, ráadásul felteszem a lehetőségekhez képest a legtöbbet kihozták a dologból. a 16os tesója egy tizessel drágább.
egyébként mennyi az a pénz, amit az első szettre + a beépítésére áldozni vagy hajlandó?
-
orbano
félisten
megvan hogy a mélyközép sugárzó hány hz-től hány hz-ig bírja. pl. 5khz-től egészen lefele 60hz-ig, ahonnan átveszi a stafétát a mélyláda. nyilván némi átfedéssel. ezeket a váltásokat "irányítja" a hangváltó az első szettben a csipogó és a mélyközép között egy fix értéken (nekem pl gyárilag 5khz, 12db/oktáv meredekségű átmenettel), illetve az erősítő alul- vagy felüláteresztő szűrője (az aluláteresztővel szűrik meg a mélyládát, hogy túl magas hangokat ne adjon. ezt a fejegység, vagy az első szett erősítőjének felüláteresztő szűrőjével kopperációban működtetve állítják be, hogy a mélyközép és a mélyáda hol találkozzanak egymással (ez általában 60hz-től lefele kezd el egészséges hangokat produkálni).
illetve aktív rendszerben ezt az egészet a fejegységbe épített aktív keresztváltó hangszórópáronként kezeli: mindkét oldalon állíthatod a csipogó-mélyközép és a mélyközép-mélyláda közötti átmeneteket, hogy melyik hangszóró hány hz-től hány hz-ig kapjon jelet, és utána milyen hirtelen (milyen meredekséggel) legyen megvágva. ezek nagyban befolyásolják, hogy hogyan szól az egész rendszer együtt -
orbano
félisten
a mélyláda árát pont ráköltve a 16os szettre jobban jársz. a mélyládával nem tudod helyettesíteni a 10-es szett 16-os képesti "lukát" a frekvenciaátvitelben, mert rettenetesen fog szólni. inkább ne legyen mélyláda egy rendszerben, hanem 16os szett minthogy 10.es szett legyen mélyládával.
-
orbano
félisten
A 2 csatornás erősítő 2 csatornás, a 4 pedig 4, azaz négy darab különálló jelet tud erősíteni. Önmagában ilyet nem lehet mondani, hogy a 2 csatornás jobb, mint a 4. Olyat már lehet, hogy egy full aktív rendszerben külön 2 csatornás erősítőkkel kifinomultabb hangzást lehet összeállítani, mert minden hangszórópárnak megfelelő karakterisztikájú erősítőt lehet választani. De amíg nincs valakinek egy teljesen aktív rendszere egy csúcskategóriás fejjel, csúcskategóriás hangszórókkal, és nem csúcskategóriás erősítőkön gondolkozik, addig nem sok értelme van erről beszélni szerintem.
-
G.Zs.
senior tag
-
Xero
nagyúr
A fejegységben található "erősítő" egy kalap szart nem ér. Ha normális erősítő van az első szett alá téve sokkal tisztábban, teltebben, torzítás mentesen szól minden hangerőn. Legalább jár egy tápkábel hátra húzásával az akksitól, legalább 1 pár RCA hátra húzásával a fejegységtől, és egy pár hangszóró kábel visszahúzásával az erősítőtől a szettekig. Ha valóban zenét akar az ember hallgatni jó minőségben, akkor az a minimum hogy első szett és erősítő. Utána jöhet az ajtók hangtompítása bitumen lapokkal vagy egyéb hangelnyelő lapokkal, majd a láda hátra!
-
G.Zs.
senior tag
Audio System-nél ár-érték arányban nem nagyon ismerek jobbat (persze lehet, hogy van). Saját tapasztalataim, no meg a német Auto-Hifi magazin tesztjei is ezt támasztják alá.
Az általad említettek közül szerintem a MAC hulladék (szintén saját tapasztalat), csak néhány használható hangszórójuk van, amelyeket régen a PHASE fejlesztett ki, és most MAC logó alatt árulják, persze horror áron ahhoz képest amennyibe kerültek régen. Clarionból hangszórót sajna nem hallottam még, de valószínűleg nem rosszak. Pioneer-ból meg drágát kell venni, ha tényleg jót akarsz.
-
orbano
félisten
-az az AS jó lesz, ha nincs erősítő, ha lesz, én 20-22k körül u-dimension elementet vennék (carstylingon árulgat valaki asszem ennyiért, ha nem találod szólj)
-25k-ért a 4 hangszórót szép bőrözött, méretre gyártott MDF kiemelőkkel szerelték be, atomstabilan.
-nincs értelme a 10-eseknek, csak ront a hangminőségen (minél több hangszóróból szól ugyanaz a hang, a fáziseltérések miatt annál nagyobb lesz a mosódás és annál jobban romlik a színpadkép)
-nem kell dyanamat, soudabandból 9000e forint a 3nm-es tekercs.Xero: így már érthető
nekem szerencsére jó helyen volt a gyári hangszóró, szinte észrevehetetlen az egész beavatkozás.
-
orbano
félisten
persze hogy rá lehet. ugyanúgy ahogy az első szettet is (bár gondolom az iso csatin keresztül megy, ehhez meg a kábelt oda kellvezetni, ha nem gyári megoldás).
az ovál hangszórók szerintem semelyik világegyetem semelyik korszakában nem számítottak jónak
tisztelet persze a kivételeknek. -
orbano
félisten
nem egy nagy munka párezernél csak nem több. nekem speciel 0ftért szerelte be a hangszóróval együtt, akitől a hangszórót vettem (a fej máshonnan volt). még mdf keret is készült a hangszóró alá.
fingom sincs amúgy hogy szólna egy jobb minőségű 10-es, de a fizikai korlátoknál fogva sok mindenre nem használható. de ha veszel is ne adj' Isten, mindenképpen komponens szettet vegyél, legalább a magasak legyenek rendben, ha mélyhangjaid nem lesznek.kisboxi: és kb. mi a keret, amiből szeretnéd ezt megvalósítani? használt alkatrészektől mennyire zárkózol el (érdemes inkább másodkézből beszerezni az összetevőket)?
-
orbano
félisten
ha tényleg semmi mást nem, azt oldd meg, hogy egy tisztességes 16os szett beférjen elöl. vidd el egy tisztességes műhelybe és kérd ki a véleményüket, lehet nem olyan nagy kunszt helyet csinálni neki. és nem okoz olyan nagy felfordulást a kocsibam, észre sem veszed, csak hogy lett egy karika az ajtóban egy szép hangszóróráccsal.
-
orbano
félisten
20ért kapsz jó érzékeny 16-os első szettet, a maradékból egy fejegység, és egy tisztességes beszerelés ki kell jöjjön. ha még jobban akarsz járni, fejet és szettet is használtan vegyél, a megspórolt pénzből pedig szigeteltesd le az ajtókat, nem olyan nagy pénz az, 10-20e között lehet sacc per kb. nagyon kellemes hangod lesz a kocsiban. ha pedig később úgy döntesz, hogy még egy picit fejlesztenél, egy régebbi, olcsóbb (10-15k) erősítővel és a beszerelésével (5-10k) újabb ugrást érhetsz el.
persze nem kötelező, csak úgy kb. felvázoltam a lehetséges lépéseket, amik értelmesen épülnek egymásra.
egyébként szerintem itt egyikünknek sem ilyen van, én is közlekedésre használom a gépet, csak élvezek közben a zenére -
G.Zs.
senior tag
-
Xero
nagyúr
Nos én LG-t nem vennék! Inkább valami belépő kategóriás Alpine vagy Pio, akár használtan is!
A hangszóró cserével sokra nem fogsz menni! Ha semmi képpen nem akarsz az első ajtóra panelt építeni/építtetni egy normális komponens szett-nek, akkor szembe menve a saját elveimmel legolcsóbb megoldásként egy ovál-t javasolnék. Majd jönnek tőlem okosabbak úgy is megmondják a legjobb megoldást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest