- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyot
őstag
válasz
Osynho #35153 üzenetére
Igen csak azt lenne jó tudnom, hogy mégis mennyi megy bele az ajtókba
Valamint a beszereléséhez kell-e speciális dolog, vagy otthon meg tudom oldani. Kábelezés stb. menni fog.
Bár néztem 1-2 helyen egyáltalán nem vészesek a beszerelési árak sem, de jobb ha az ember magának csinálja az alkatrészeket úgy is ugyan azokat veszem meg mint a mit ilyen beépítéskor használnak. Bár szívesen meghallgatnám a véleményeteket hogy ki mire voksol: beszereltetés vs. otthoni szerelés.
(#35156) Osynho
Akkor egy réteg elég, ezt is megtudtam -
Joe fiú
senior tag
válasz
Osynho #35056 üzenetére
Ha be tudod tuszkolni Isoba, akkor oda, ha nem akkor kábel elvág és előtte összekötni..legtöbben 4-es kábelt használnak, akár hsz kábelt..testet akksihoz ugyanúgy, vagy kasztnira ha van valami hely elől, pl. bizti öv csavar..az a 40A biztos szerintem sok..valami 25A körüli késes bizti bőven elég.
-
-
dreizwanzig
aktív tag
válasz
Osynho #35047 üzenetére
okés, elfogadom a tanácsotokat. De a hátsó hangszóróból nem engedek
szóval a tervem az az, hogy most veszek egy 4 csatornás erősítőt, a mélyláda majd egy következő projekt lesz.
Na, akkor mi is kell nekem?
- Kell egy csati a fejegységre, amiből jönnek ki majd az RCA csatik. zugló környékén tud mondani valaki ahol árulnak mini ISO - 5 RCA csatit?
- Az RCA-tól milyen vezeték menjen az erősítő felé és az erősítőtől milyen menjen a hangszórókhóz? (inkább csak a vastagságra vagyok kíváncsi, mint márkákra)
- milyen erősítőt vegyek? mivel a hertz-eket vissza tudom vinni és levásárolni az árukat, ezért itt kéne vennem valami erősítőt. Melyiket ajánljátok? Én nem tudom, hogy mit kell nézni... mint márka nekem a JVC szimpatikus, de kérdés, hogy kell-e nekem az, vagy elég egy olcsóbb darab is? -
dreizwanzig
aktív tag
válasz
Osynho #35017 üzenetére
nem egy mai darab a kocsi és autópályán nagy a szélzaj benne valamint szeretem kinyitni a napfénytetőt is és ilyenkor hátulra már nem sok hang jut a zenéből....
Nekem az a véleményem, hogy szeretnék hátulra is hangszórókat, ha nem ajánlotok ovált, akkor legyen valami szolid komponens, de szeretnék.....
hogy mennyit szánok erősítőre... látom, hogy 10000-től a határ a csillagos ég... de nem tudom, hogy egyáltalán mire jó az, hogy egy erősítő 2 vagy 4 vagy x csatornás. Ti hány csatornásat ajánlanátok? -
dreizwanzig
aktív tag
válasz
Osynho #35002 üzenetére
oké, akkor mondd, mit tegyek?
A gyári kinézethez ragaszkodok, ezért semmi látható helyen nem fogok furkálni, faragni kivágni.
A következő helyek vannak az autóba:
- lábnál 1 pár 13cm-es hangszóró
- ajtóban 1 pár, kb 3 cm csipogó
- ajtóban 1pár, kb 8cm-es közép - ide nem fér be semmi más, kizárólag az előbb említett Hertz hangszóró
- hátul 6*9-es ovál, vagy 10cm-es kerek hangszóró.(lehet, hogy hülyeségnek hangzik, bár úgy tudom, hogy mostanában gyakran alkalmazzák -de majd ti eldöntitek- az ülés alatt lenne hely 1 pár 10 cm-es hangszórónak és akkor az ajtóban lévő hagszórókat kikötném és az ülés alá tennék be helyettük valamit)
És akkor ahogy mondtad, lesz egy erősítő is, mélyláda talán, még nem biztos.
Hova milyet tegyek? Annak fényében, hogy az ajtókban lévő hangszórókat nem igazán tudom cserélni, max arra a típusra, amit írtam.
Várom az ötleteket! -
dreizwanzig
aktív tag
válasz
Osynho #34999 üzenetére
Gyarilag igy nez ki a dolog: labnal 13mas melykozep, ajtoban csipogo es egy 8cm-es kozep, kalaptartoban egy melykozep es egy csipogo. Ezt en ugy varialtam at, hogy a labterben levot egy koaxra csereltem mert megserult a membranja, a kalaptartoban levoket pedig egy koax ovalra csereltem, mert szinten serult volt a membran. Most pedig az ajtoban levot akartam volna kicserelni mert azt gondoltam, hogy jobb lesz, de semmi nem valtozott sztem. Hogy hogy van bekotve, nem tudnam megmondani, mert full gyari a kabelezes, nem nezegettem eddig. Van egy becker 4769es fejegysegem es egy gyari blaupunkt erositom. Majd keresek vmi kapcsrajzot, hogy hogy van bekotve a hifi. De akkor most foglalkozzak ezzel a kozeppel vagy hagyjam benne a gyarit?
-
-
footy
addikt
válasz
Osynho #34992 üzenetére
Szerintem a fagypont alatti tartos homerseklet nem tesz jot az ipodnak. Egy bizonyos homerseklet alatt (5fok?)be sem kapcsol az ipod. En szar aksival vettem amugy es a hideg megadta neki a kegyelemsdofest, amikor pedig kicsereltem az aksit, utana mar nem volt hideg, szoval a kovetkezo tel lesz a donto.
A razkodas szerintem kocsiban nem veszes, bar en a vinyot is kicsereltem CF kartyara es igy minden sokkal gyorsabb. -
F_Gergely
őstag
válasz
Osynho #34958 üzenetére
En megelegszem a kozepes minoseggel (Mac Audio lesz ) de eddig en meg egy embert nem lattam akinek lett volna 2 db hangszoro a kocsiban. Nekem az evidens hogy minden ajtoban van hangsugarzo. Es minden utas oldalan van hangszoro nem csak az elol utazoknak.
Makacs vagyok, de mondom eddig meg egy emberrel sem talalkoztam akinek csak 2 hangszoro lett volna a kocsijaban. -
fekabo
csendes tag
válasz
Osynho #34789 üzenetére
Szia,
én is végigjártam (fejben) a Hertz DSK-ESK-AS mx165,Kicx pro 6020 vonalat, ezután jutottam el az e170ci-hez. Mivel nem lesz mélynyomó, egy pár lesz elöl, "erőset" kerestem azzal együtt, hogy nem üvöltetni tervezem (biztos érdemes lett volna többet is meghallgatni, de nehezen találok rá időt, másrészt olyat is olvastam itt a fórumon, hogy tuljadonképpen csak autóba építve "reprezentatív a dolog, de tulajdonképpen a fej, erősítő, szigetelés mind mind erősen befolyásoló tényező, szóval igen nehéz szerintem az összehasonltás, ha nincsenek nagy eltérések.) itt a fórumon is dícsérték, más (vagy teszt vagy vmelyik külföldi fórum?) fórumon is jókat írtak. A gyártóval nincs nagy tapasztalatom, nem annyira "divatos" talán hozzáértő autós vonalon, de érzésre rossz nem kéne, hogy legyen. Árban kb ESK körül sikerült találni. Papíralapon nem idegenek a mély hangok, a membrán anyaga (vagy ahhoz valami hasonló) nekem bejött álló hangfalban. Úgy voltam vele, hogy nem fejhez való, de jó erősítővel jó kell, hogy legyen. Aztán majd kiderül, de elég rosszul esne, ha mégsem...
fejegységen még görcsölök (jó is legyen, küllemre is passzoljon....de főleg, hogy nem terveztem, így keret is érzékeny...lehet, megvárom, milyen lesz a gyárival)
ha találok segítséget beszereléshez, megírom majd, bár autóhifis összehasonlítási alapom nem nagyon van. Kb. az átlagnál jobban figyelek rá, hogy hogyan szól kategória...Jó szerelőt tud valaki ajánlani? (kábelt, szigetelést nem vettem, ezeket rá is bíznám, azért kérdeztem, hogy miben érdemes gondolkodni, hogy ne fussak bele magamat szerelőre bízva se indokolatlan aranyárba, se "gagyiba".). Jól jönne egy-két tipp.
-
-
zalman90
őstag
-
tomic
addikt
-
tomic
addikt
válasz
Osynho #34569 üzenetére
Igen. Akkor vennem kell még egy ilyen dupla kábel szettet.
És akkor ugye úgy nézne ki a bekötés,hogy a fej Front output két csatijára rákötöm a kábelt és az belemegy az erősítő CH1 CH2 csatiba. A Sub a fejen adott ugye most már,és ez belemegy CH3,CH4-be.Eszemben sincs bonyolítani,csak egyszerűen nem értek hozzá.
-
krisztian7
tag
válasz
Osynho #34530 üzenetére
Igen, én is ezt szerettem volna írni, hogy ez inkább csak pillanatnyi teszt volt, sem mint minden eldöntő vélemény az egyik ládatípus mellett. De igazából akkor szeretnék egy véleményt kérni, hogy melyik úton induljak el.
Vegyek egy könnyebben hajtható reflex ládát és ha megveszem a plusz erősítőt vagy nagyobbat (ami nem most lesz) addig használjam ezt és adjam el. Nem szeretem a késett, brummogós mélyhangokat, ezért félek a reflextől, erre kaptam is Joe-tól egy felajánlást, hogy próbáljam ki az Audio System R08BR-ját, csak ez olyan picinek tűnik a 20centis hangszóróval, mindenki eddig a 30-as ajánlotta. Ezért is gondolkozok ebben a JBL-ben, mert könnyen hajthatónak írták és mégis zárt. -
Joe fiú
senior tag
-
footy
addikt
válasz
Osynho #34180 üzenetére
Jol erted, de az igazsaghoz hozzatartozik, hogy a zeneidet at kell konvertalni ALAC audioba (m4a).
Van arra is lehetoseg(Rockbox) hogy az Ipod(nem mindnel, csak a regebbieknel) flac-et jatszon le, de akkor nem mukodik a taviranyitas, tehat a fejegysegrol vezerles ilyenkor felejtos. Az ipod-ot apple usb kabellel kotod a bemenetre. Van arra is lehetoseg, hogy a vonalszintu jelet kinyerd a 30 pines dock csatlakozon keresztul, ilyenkor a fejegyseg aux bemenetere kell kotni, de a taviranyitas felejtos. Eleg nagy minosegbeli kulonbseg van az ipodok hangja kozott, altalaban a regebbiek jobbak amelyek wolfson DAC-kal vannak szerelve. Ez azert is fontos, mert ugyen a konverziot az ipod vegzi. Tudomasom szerint 1 olyan fejegyseg van ami ki tudja kerulni a DAC-ot, az Alpine IDA-X001. Ez elvileg kinyeri a bitstream-et az ipodbol, viszont az ara korantsem barati. -
Shokkolo
addikt
válasz
Osynho #33824 üzenetére
Mindenkinek megvan a heppje... pontosan
nekem a nagy "álom" auz volt h. duplaszett és 2 nyomó...
de ugyebár ez fiatalon csodás 10-12e /hó egyetemi ösztöndíjból elég "irreális".
Jött sok gagyi vacak, aztán majdnem összeállt, amikoris feltörték ak ocsit és mindent vittekAkkor majdnem lemondtam a hifiről
Aztán megcsillant a fény az alagút végén, kifogtam pár best buy üzletet.
- Ezt a 2 szettet...
- a 2 rockfordot 25k -ért ?!
- az alpine fejet szintén 25 ért?!Azt hiszem ezeken bejött a "tanulópénzem", amit annó hülyeségre költöttem
Ráadásul megvalósult amire vágytam.Illetve itt is csak az előbb említetteket tudom hangsúlyozni:
Mindaddig amíg nem versenyzik valaki, és ő tökéletesen elégedett a nredszerével addig szerintem minden a legnagyobb rendben -
Shokkolo
addikt
válasz
Osynho #33819 üzenetére
ez a saját gyagyám, ráadásul elég jótányosan jutottam hozzá... kifogtam egy bolt felszámolását, és konkrétan 1 áráért vettem meg a kettőt.
valamiért mindig is szerettem volna 2 szettetilletve nekem ráadásul be is jön a 2 duplaszett.
arról nem beszélve h. közös "rezgőtérbe" szólnak az oldalak össze, így valamelyest elynomják a torz hangokat. nekem tetszik a hangja az a lényeg.
Tekintve h. magamnak pakoltam össze, azt hiszem ez a legfontosabb szempont -
Shokkolo
addikt
válasz
Osynho #33817 üzenetére
A szett tuti marad, de ez "privát" kattanás számomra.
Mindig is arra vágytam, hogy legyen... hosszas gyűjtögetés után sikerült megvenni, és baromi elégedett vagyok velük. Relatíve erős, és amennyire ebben a kategóriában lehet, tiszta a hangja. (bár a magasa kicsit "sok").
Itt nagyon jó kis helyük is van:Egyébként ez az RCA akár a Subnak is jó lenne?!
Akkorl ehet rászánom magam a 3 pár behúzására -
Weareus
addikt
válasz
Osynho #33715 üzenetére
Igen sedan.
Amiről szó volt, ő lenne az?
Bár itt még van egy "e" betűjel a végén, nem tudom ez min változtat, de (ahogy írtad) ~ 60 ropi. (Na feltéve ha friss az ár és van is belőle, de ez egy másik kérdés...). Ha ez megéri az árát, akkor belefér még... max. kitolódik a project, de addig marad a régi cucc, 1-2 hónapig elvagyok még vele... -
Weareus
addikt
válasz
Osynho #33711 üzenetére
Ok, köszi a tippeket, megfogadom.
Az hogy lenne, hogy mélynyomók a csomagtartóba?
Ki tudom vitelezni, mert ritkán pakolok bele meg nagy is, de akkor a csomagtérbe nyomná a mélyeket?
Vagy az utastér felé nézne a sub-rész; de akkor ugye ott vannak a hátsó ülések, amik megfogják a mélyet.
Hogy van ez? (Nem tamáskodom, csak szeretném kicsit érteni a dolgot).
A fejegységre lenne egy link, ill. ötlet részedről esetleg, h. 40-50-es keretből mit érdemes venni? (Csak új cucc érdekel, még ha ezzel "lejjebb" is csúszok egy kategóriát.) -
-
Weareus
addikt
válasz
Osynho #33697 üzenetére
A jó tág fogalom.
Nyilván jót szeretnék, de nem akarok diszkózni az autóban.
Nem hiszem el, hogy ennyiből nem lehetne valami épkézláb cuccost összerakni.
Nem stúdiminőség kell meg nem 100k-s fejegység.
Fejegységre gondoltam egy 40-50k-t, erősítőre kb. ugyanennyit, fennmaradó 50k a hangfal+mélynyomó+kábelek. -
borat26
aktív tag
válasz
Osynho #33621 üzenetére
JVC KD-X40-et váltom a kocsiban nem vagyok megelégedve vele, szeretnék feljebb váltani, és a linkelt Kenwoodoktól megválnak a gazdáik. Kell az időkorrekció, az usb, így ezek megfelelnénk. Hangminőségben hozzák a felsőkategória szintjét? Érdemes bele fektetni pénzt, vagy inkább Clarion CZ702e 60k-ért. újonnan?
-
Chesterfield
őstag
-
tib-bee
tag
válasz
Osynho #33106 üzenetére
Persze én tudom, és teljesen megértem. Szerintem itt inkább az van, hogy újat akarnak venni (garancia miatt, stb), meg egyszerűbb bemenni egy boltba és a polcról leemelni, mint a neten vadászni és az elején nincsenek tisztában a márkákkal se. Mert gondolom, hogy az M.N.C, SAL, Mac Audio azért létezik még többek között, mert ezekhez a legegyszerűbb hozzájutni egy kezdőnek, nem pedig a minőségük miatt.
Én is úgy kezdtem, hogy bementem a legközelebbi autóhifi boltba és vettem egy Sal aktív mélyládát, ami talán a legalja mindennek
Manapság pedig csak netről nézelődök használt cuccok után.
-
footy
addikt
válasz
Osynho #33033 üzenetére
Nekem az ADM valami 20X50-esnek remlik, de amugy a mazdanal csak a kritikus helyekre raktam. Hangszorofeszek, nyitott reszek athidalasa, stb.
(#33038) Drago1
Sajnos 200 alatt nehez talalni olyan fejet ami jol szol es navi is megy rajta. Talan azoknal erdemes nezelodni ami tudja a mirror-link-et, MHL-t , vagy az iphone-nal osszekotheto. Viszont a gyari kinezet itt is felejtos.
Garancia van a tiedre? Csak azert kerdem, mert eleg hamar meg szoktak makkani ezek akinainoname fejek. -
PiciPeti
őstag
-
footy
addikt
válasz
Osynho #33025 üzenetére
Arra szamits, hogy rengeteg munka lesz, foleg hogyha elsore csinalod. Leirast mindenkepp keress, hogy hogyan kell szetszedni az ajtodat. Szivacsnak Sinus Live DSM-et vettem, ez eleg jo, de osszhasonlitasi alapom nagyon nincs. A butizashoz az ADM kifejezetten jo, vagy az STP Silver is nagyon ajanlott. A szivacsnal az elegge cumi tud lenni, hogy hiaba osszenyomhato, picit lehet hogy akkor is kitartja a karpitot, vagy az egyik rogzitobolha nem ugrik vissza miatta.
A motorhangot nehez elszigetelni az utastertol. A VW es Audi is dupla tuzfalat hasznal ra. Nekem a fabiam tuzfala volt belulrol szigetelve a kerekjarati ivek aljaig, de ez nem sok valtozast hozott.
A motorteret en nem bantanam, mert ott ha rossz helyre megy a cucc, akkor eleg nagy galibat tud okozni.
A kerekjarati ivre viszont jo lehet az anyag amit kineztel,de ez csak a futomuzajat fogja csillapitani.
Egyebkent a gyartok sem mindig a szuntetik meg a zavaro hangokat, sokszor csak elhangoljak a zajt olyan tartomanyba ami mar nem zavaro. Jah es ha szigetelsz, akkor az idot es a penzt sem szabad sajnalni, mert a feleredmeny semmit nem hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest