-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavics325i
őstag
-
Dr V
őstag
-
Dr V
őstag
válasz
k-feri65 #21518 üzenetére
És milyen erősítőt? Abból is sok van és nem vagyok a téma tapasztalt szakértője és sztem nem is leszek az két hét alatt. Ha tudtam volna, h az lg helyett vannak jobbak is akkor vettem volna jobbat...
BBéci Kicsit bővebben, esetleg konkrét linkel, cikkel kibővítve, h megértsem?
Az ajtó felejtős, szétvágni nem szeretném. Eredetileg abban gondolkodtam/gondolkodom, h a két gyári 10cmes helyére egy közép/magas, hátulra meg egy 2 v 3 utas ovált. Valszeg ez baromság, hisz így a középből túl sok lesz... Mindenesetre az első 10es adott méret, a kalaptartó meg gyakorlatilag úgyszintén adott, más nincs. Kicsi az autó -
HabyRolika
tag
válasz
k-feri65 #21456 üzenetére
kicsit jobban utána jártam ma a Cordial CLS 225-ös dolognak!
első körben Október közepén 88 méter lesz eladásra! ezen felül ha valakinek kellene még akkor majd hozatok be! de CS-n írt egy srác tegnap hogy állítólag számlásan bruttóba 630ft-ért tud ugyan ilyet itthon! kértem tőle linket de még nem kaptam (de mondjuk ha kapok is linket inkább megrendelem kintről)
-
attila666
tag
válasz
k-feri65 #21413 üzenetére
Ha azt szeretnéd kiszámolni, hogy minimálisan milyen vastag kábel kell, akkor igen, a hangszóróvezetéknek vastagabb kellene, mint a tápnak. Persze túlméretezni lehet mindkettőt, de alul nem és ez az egész akkor igaz, ha arról az erősítőről csak 1 hangszóró van hajtva. Ha nagyon számolni akarnánk, akkor attól is függ, hogy az erősítő bemenetén 12-14V van, a kimenetén pedig ennél jóval több is lehet és így a kimeneten kevesebb áram folyik, mint a bementen, ezért a kimenetre valamivel vékonyabb kábel is elég.
-
HabyRolika
tag
válasz
k-feri65 #21351 üzenetére
okés! mivel nem a kereskedel számomra a cél!!!
Cordial CLS 225 50 méteres tekercs forintba átszámolva a mai EURO árfolyamhoz 27.170.-
tehát 1méter 543,4ft Angliából haza postázva...még mindig sokkal jobb mint 790ft-ért megvennikb így kell számolni! én akkor hozatok mindenféleképp egy tekerccsel és amennyi elmegy elmegy...
-
orbano
félisten
válasz
k-feri65 #21175 üzenetére
elődolgozhatsz egy aktív fejjel, vagy ha van sok alkatrészed, próbálkozhatsz halglatás közben cserélgetni a nem fixen beforrasztott alkatrészeket. nyilván ez a része nem a legolcsóbb, de passzívat nem is a belépőszinten készítenek, a high-end felé közeledve pedig egy erősítő ára és a kábelezés simán behozza a különbséget. fázist meg foghatsz időkorr nélkül is, ha jó helyre teszed a hangszórót (ha azt vesszük, hogy a valóságban végtelenül finom lépésekben állíthatod a távolságot, ez akár még jó is lehet). persze itt nyilván le fogsz mondani a korrekt színpadról, de kapsz helyette jobb tonalitást. ez meg már ízlés kérdése, hogy kárpótol-e.
BBéci egyszer meg lehetne hallgatni a kocsidat? Kíváncsi lennék egy passzív rendszerre
-
-
BBéci
legenda
válasz
k-feri65 #21171 üzenetére
Vitázhatsz, vezesd elő az érveidet!
Aktívban mindegyik hangszórónak külön erősítőt, vagy csatornát kell biztosítani, tehát a kétutas szettnek egy négycsatornást, a szubnak minimum egy monoblokkot. De 5 db monoblokkal is lehet vagánykodni.
Passzívnál elegendő a négycsatornás és nem kell plusz biztosíték, táp- és hangszórókábel, elosztó.Az aktívváltós fejegység is drágább.
Te jössz! -
HabyRolika
tag
válasz
k-feri65 #21103 üzenetére
Ezeket rendesen meg szoktam csinálni.....a testnek még a kasznit is megcsiszoltam fémig! az RCA-val nem próbálkoztam, de szólok haveromnak hogy nézze meg olyankor mi a jelenség! már bekötöttem egy jó pár erősítőt és még egyszer sem volt ilyen gondom...ezért is kérdeztelek meg titeket hátha tapasztaltatok már ilyet....
-
footy
addikt
válasz
k-feri65 #20753 üzenetére
En meg nem is hallottam autoban csoveset
Neked egyebkent az eredeti csovek vannak benne? A zeneiseg nem artana nekem sem, mert az alpine fej eleg steril.
A en is ugy vagyok vele, hogy sajnalok ra annyit amennyibe hasznaltan mennek a helixek, de ha mar cserelek, akkor szerintem az lesz.
A Voce-bol K6 van neked? -
gsc73
aktív tag
válasz
k-feri65 #20518 üzenetére
Köszönöm az egyértelmű és világos magyarázatot!
Kábelezéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A kiinduló állapot: Akkuról az erősítő tápkábele az autó bal oldalnán megy hátra a csomagtartoba, ahol szintén a bal oldalon van az erősítő. Az RCA kábelek a fejtől a "kardánboxban" haladnak hátra, majd a hátsó ülésnél egy nyomvonalra kerülnek.
Hogyan érdems az erősített jelet előre vinni a két ajtóhoz? Jobb/bal oldal/középen? Törekedni kell/érdemes, hogy egyforma hosszúak legyenek a kébelek? (logikusan a jobb oldali szett messzebb van az erősítőtől, mint a bal oldali)
(az erősítőm 4*75W-os lesz)
Üdv: g
-
trencsy
csendes tag
-
Adonimus
senior tag
válasz
k-feri65 #19023 üzenetére
Hogyan juttatná be az CRA- hogyha az erősítő csak kifelé tud jelet adni, vissza felé nem mehet be az erősítőbe. A rádió végfokába közvetlenül nem csatlakozik hangszóró csak rca a vége mindnek. Majd onnan megy a jel a hangszóróba, ezért nem hiszem, hogy ez lenne a gond s a fejegységet előttem 1évig használták ugyanilyen bekötéssel.
Más lehetőség? -
Talas
tag
válasz
k-feri65 #18924 üzenetére
Azért vágnám minnél lejebb, mert annál precízebb színpadot tudok csinálni. Aktívban menne. Nem akarok az ajtóval vacakolni, corollába teljesen lent van a mélyhangszóró így a lábtér irányából sok hang elveszne, nameg az Elate is inkább lent érzi jól magát.
Ha a DT eladó lesz véletlenül, és az állpota is jó, akkor a négy számjeggyel meg tudnék békélni
Láttam egyet 8000-ért talánCS-n, de az installból lett bányászva, mintha műgyantával lett volna körbeöntve, ugye nem arról beszélünk
Hangja amúgy? -
Talas
tag
válasz
k-feri65 #18902 üzenetére
Az S verzió vagy a sima, mert sajna kis helyre kell bezsúfolni? Eladó lesz? Hány KHz-nél van elváltva?
Nem tudom, hogy ér-e annyival többet a Pro XT2 amennyivel többe kerül (használtan 23-25.)
Még mindig a morel lenne a befutó mert az menne 1400Hz-től, de lehet jó lesz a dt is 1800-tól és egy 10-el olcsóbb is.
Írhatsz róla ha gondolod -
orbano
félisten
válasz
k-feri65 #18882 üzenetére
gondolom nekem is ezzel van a szívás, hogy még mindig kicsit visítós a közepem. csak fura ez a sötétben tapogatózás. egy frekivágás után is rohadt sok idő mire megtalálom a jó időkorrekciót, évekbe telne, mire végigpróbálom a lehetséges változatokat. vagy lehet valahogy hallani időkorr állítás nélkül is, hogy hol kezdik el egymást szeretni a hangszórók?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest