- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.Zs.
senior tag
válasz
#28001792 #55467 üzenetére
Miert nyelne le keresztben az AB osztaly egy minosegi D-class erositot amit kifejezetten sub hajtasra epitenek?
Amugy egy bizonyos arkategoriaig igazad van, ebbol vegkepp nem szabad olcsot venni. Volt mar tapasztalatom nehany olcso D-Class borzalommal, de nem ebbol kell kiindulni.
Mellesleg egy nagy teljesitmenyu erosito eseten a hatasfok szamomra nem lenne masodlagos. Nem az erositovel akarok futeni.
Ugyanigy egy masfel meteres deszkanak sem biztos, hogy akarnek helyet talalni a kocsiban. -
Joe fiú
senior tag
válasz
#28001792 #55230 üzenetére
Gondolom nem is hasonló kategóriára akar váltani
Lehet rosszul fogalmaztam, a lényeg az, hogyha feljebb vált szubban akkor erősítőben is feljebb kell. A komolyabb kategóriás szubok nem feltétlen a legérzékenyebb darabok.
Az Impactra visszatérve, az sem a legérzékenyebb fajta, a 3712SVC, aminek az RMS terhelhetősége 190W, döglött jószág volt ~500W alatt, kis kategóriájához képest elég nagy tekerccsel látták el. -
Joe fiú
senior tag
válasz
#28001792 #55227 üzenetére
Létezik, de ha például az MX12-t vesszük az sincs annyira érzékeny. Volt 20féle subom eddig, mindet kipróbáltam ugyanazzal az erősítővel és eddig a DLD tűnt a legérzékenyebbnek. Még a HX08 SQ, meg a Radion 10 is igényelte a combos erősítőt, hogy legyen hangja. Xion 12-800 viszont tényleg brutál érzékeny.
Kavics83: Potom pénzekért lehet normális 2 csatis erősítőket venni, szerintem annyit megér.
Nálam is a Steg 75.4 mellett benn van egy két csatis is a kis Gladen SQX08-nak és szerintem hálás érte.
-
-
Odyssey
újonc
válasz
#28001792 #54863 üzenetére
Ebben nagyon igazad van.
Ú, bemerészkedtem az oroszlánbarlangba.
Oké, akkor előröl kezdem.
Szabjak árat: mivel 5 perc után eldöntöttük, hogy nem muszáj egyszerre vennem mindent, így nagyobb a mozgástér, de kompletten olyan 150-nél többet nem áldoznék rá.
És akkor ebben benne kéne legyen:
-a két első hangszóró az ajtókba
-a fejegység
-a mélyláda
-az erősítő
-+ ami feltétlenül kell, hogy ez mind szép és jó legyen. -
PiciPeti
őstag
válasz
#28001792 #54845 üzenetére
De miért pont ott halkítunk az első szetten, ahová a legtöbb energia kellene? 60Hz-ig a leggagyibb ajtóban is le lehet engedni a kick-et, az alatt kezdődnek a rezonanciák, nekem ez a tapasztalatom.
És ez a fej sztem nem 6db-vel vág, inkább 12, de még valószínűbb hogy 16db/o. Az pedig már jelentős veszteség...Arról nem is beszélve, hogy ha az első szett nem megy a sub vágása alá, akkor sose fog előre kerülni a sub hangja...
A ládát meg nem tudod 80Hz alá vágni...Finoman szólva ezt nem igazán gondolták át Alpine-ék...
-
PiciPeti
őstag
válasz
#28001792 #54841 üzenetére
Hát nem azé, de az hogy egy fej nem tud 80 Hz alatt HPF-et, az elég nagy hülyeség. Kár volt beletenni a funkciót így...
Az Alpine-ok sub menüje meg kritikán aluli sztem, pont az emlegetett hangerő állítás miatt... Honnan tudjam hogy az megfelel-e a gyári 0 beállításnak? Miért nem -5/+5 között lehet állítani pl? Minden más gyártó így oldja meg...
Most nézem, hogy teljes legyen a kép, LPF sincs 80Hz alatt...
-
Marci79
senior tag
válasz
#28001792 #54651 üzenetére
Ennél "jobb" rendszert már nem fogok venni a következő években. Indokolatlan számomra. Ez is már a maximumot képviseli, amit hajlandó vagyok rákölteni. Amit fejleszteni akarok majd, az a fejegység. De abból se lesz semmi az idén.
A jelenlegi szemeteket akarom a kocsiból kitakarítani ezzel a beruházással. Amiket a kocsival együtt kaptam. JVC KD G34.. rádió, Elől valamilyen Philips 16-os koax hangszórók vannak. A kalaptartóban JBL GTO oválok. A kábelek toldozva, a rádió sz@rul bekötve, recsegnek is a hangszórók...
Az "új" fejegység egy korábbi szettemből maradt meg. Egy Kenwood 7021 ezzel "feljavítva". A régi rendszeremet meg eladtam egy havernak 15K-ért. Magnat Rave 220, Pyle Tubz 30, 10-es tápkábelszett. Ezt "vitte" a Kenwood-om. Először Blau. majd Sony elsőszettel. Azért passzoltam el, mert nekem egy nagy trágya volt a hangzása. Ez a szett egy audiofil orgia lesz számomra.Az eddigieknél csak is jobb lehet!
-
pengusz77
senior tag
válasz
#28001792 #54499 üzenetére
Mi az az első doblemez?
Hátul már mindent kibéleltem OV soft-tal, azzal kezdtem (csak próbaképpen, hogy mennyire könnyű megbontani/összerakni a kárpitot és a műanyagokat. pont úgy ahogy írtad: ülés alatt, csomagtartó, fel az oszlopon, csomagtartó ajtaja (itt volt a legdrasztikusabb hatás), hátsó ajtók. -
-
PiciPeti
őstag
válasz
#28001792 #54332 üzenetére
Hát nemtom. Én amire most elcserélném a mostani kombót, az pl a Roli four channelje. És az pont 2x annyiba kerülne mint a mostani 2 erősítőm. És ezek kb a standard árak. Továbbá nem vagyok benne biztos, hogy minden tekintetben előrelépés lenne részemről a csere. (ez már ízlés kérdése inkább)
-
syrus88
újonc
válasz
#28001792 #54293 üzenetére
Szia!
Fejegységnél a lényeg a minőség,mégpedig hangzásban.Rádió igazság szerint nem érdekel,ahogy az sem,milyen módon lehet csatlakoztatni a zenét,nekem a jó öreg CD is jó,a lényeg a minőség.50-100 lenne a limit,de az se baj,ha közelebb az ötvenhez XD.A minőségi hangzás és megbízhatóság a lényeg nekem és,hogy tudja,amit ígér.A komponensben nyitott vagyok bármire,ami az adott helyre belefér és szépen kooperál a fejegységgel.
-
-
Erwinke
aktív tag
válasz
#28001792 #53848 üzenetére
Alfa romeo 147 újabb kiadása 3 ajtós. Elöl van az ajtókban 2 középnek hely és a kilincsnél 2 magasnak hely. Meg a hátsóüléseknél van 2 középnek hely. Ezeket mind feltölteném. És hátul meg van kicsi gyári sub meg az erősitő. Gyári fej van, de valami ilyesmit néztem Pioneer MVH-AV180, volna hozzá keret is ha minden igaz. Az ár 180 - 200e. Fej egység nélkül. Örülnék neki azért ha kábelozáshoz is ajánlanátok kábeleket és egyéb apróságok. Köszönöm!
-
Akos1994
aktív tag
válasz
#28001792 #53843 üzenetére
"A gyári fej (meg egyik sem)nem tud többet mint 15 watt"--> tudom, és pont ezért írtam, hogy hiába volt még egy gyári bose erősítő is a kettő között,abból se nézek ki sokkal többet.
De végülis ne akarjunk minden jött-mentet berántani a szakadékba/elindítani a lejtőn..
-
-
pengusz77
senior tag
válasz
#28001792 #53778 üzenetére
Hát szerintem egy rossz minőségű felvétellel azért csak ki lehet nyírni a mélynyomókat (pár sorral feljebb pont ez a téma), ráadásul a hangerő miatt szerintem jobban ki is jöhet a hiba nem? Mondjuk én még akkor jártam diszkóba, amikor még csak bakelitről kevertek, tehát az az etalon. Amúgy én is Schranzwerket meg I love techno-t hallgatok
Nekem nincs subom, és mégsem hiányzik. Értelmetlen lenne a volt Sote 2x6db 1000W-os Cerwin Vega mélynyomóját összehasonlítani az autós subokkal
-
pengusz77
senior tag
válasz
#28001792 #53637 üzenetére
Az előző képen az az állapot látható, amikor a kiemelőgyűrűt felfogattam az ajtóra próbaképpen (kárpitvágás előtt).
Itt még nincs lekezelve sem. (ezért még le lett szerelve később). A szerelőnyílás addig volt nyitva, amíg véglegesen helyére nem került a gyűrű, ugyanis így könnyebb volt villáskulccsal ellentartani az önzáró anyának. Amikor minden a helyén volt, akkor természetesen lezártam azt a nyílást is. Most is bontható az egész, csak kicsit kényelmetlenebb.
Ilyen lett a végén. -
Joe fiú
senior tag
válasz
#28001792 #53486 üzenetére
Az összeg nem számít, de hiába akartok itt kiemelőkeretet javasolni, szigetelést, etc, egyik sem kell. Csak egy olyan koax hangszóróra várnék tippet aminek a beépítési mélysége 50mm körül/alatt van. Tényleg csak rádió szólna róla, és mindenféleképp meg kell maradjon a gyári helyén a hangszóró, ahova 50mm-nél nagyobb mélységgel rendelkező hangszórót nem lehet beépíteni.
-
-
kacsa7
őstag
válasz
#28001792 #53379 üzenetére
Puszta fizika. A 16-os kick egész egyszerű oknál fogva nem tud egy bizonyos freki tartomány alá menni. Az általam említett stílusoknál ez viszont kardinális kérdés. Ahhoz, hogy igazán élvezhetőek legyenek, kell a legalja. A 6020-al már nagyon jól el lehet lenni szub nélkül, de azért ha bekapcsolom, akkor az egy egész más világ. Sokkal élvezetesebb. Szóval kiváltani nem lehet, kompromisszummal élni nélküle nyilván igen.
-
kacsa7
őstag
válasz
#28001792 #53355 üzenetére
Nem vérzik el, lelketlen. Ráadásul Joss Stone-nál pont jó az Alpi karakter, mert úgy megnyomja az alját, hogy atom dinamikával szól. 3544-em volt előtte, annál sok jobb hangú Alpi nincs, tudom miről beszélek
Sőt, bi-ampban 3544+3542-vel is hajtottam a szettem. Utána bekerült a Reference 500 és rájöttem, mi a zene. Nagyon jók a 35-ös szériás Alpine-ok ár/érték arányban, részletező hang, viszont a középtartományuk erősen hiányos és a térkitöltésük is lehetne jobb.
-
PiciPeti
őstag
válasz
#28001792 #53344 üzenetére
A szóba került Alpine-ok pont nem a természetes, valóságot jól reprezentáló készülékek.
Ellenben az r90 bt pont ebben erős, hiszen lágy, nyugodt karakter. Épp ezért nem ajánlott szerintem elektronikusra, mert fátyolosnak érződik.Viszont egy p99rs már jó mindenre, ebben igazad van.
-
válasz
#28001792 #53338 üzenetére
Komoly bizony
Minden komponensnek van karaktere, ami jobban passzol bizonyos zenekhez. Ez nem azt jelenti, hogy adott motyo rockon allat, a tobbin meg sokol radio minoseg, hanem hogy hallhatoan jobban erzi magat bizonyos mufajokon, masokon meg esetleg kevesbe utos vagy elettel teli.
-
pengusz77
senior tag
-
pengusz77
senior tag
válasz
#28001792 #53265 üzenetére
[rézkábel]
Na akkor belinkeltem egy másik gyártó katalógusát, ami TÜV és Iso minősítéssel is rendelkeznek. Lehet, hogy ez is lom? -
pengusz77
senior tag
válasz
Ugye itt az anyagminőségről és mérhető tulajdonságokról beszélünk.
[cordila]
Itt egyrészt nincs utalás ofc minőségre (bare copper), másrészt a kabelgyar.hu által gyártott vezetéknél (lfz) az alapanyag szinrén réz (nem rézzel futtatott alumínium). Bovs de valamiért tableton nem tudom a második linket berakni. -
kacsa7
őstag
válasz
Amíg nincs kiszolgálva a rendszer normális rendszerelemekkel, addig édes mind1 a hangszóró kábel. Nekem 5-7eFt-os IC-k voltak behúzva, régi 35-ös szériás Alpine erősítők, majdnem 80eFt-os Alpine fej. Egyik sem a szar kategória. Ebben a rendszerben cseréltem a 3 darabból toldott, szedett vedett kb. SAL kábeleimet Kácsa kábelekre, volt ahol 1000Ft/m-esre és 0, ismétlem 0 különbség volt utána.
Azóta volt fej csere, hasonló kategóriás JVC került a helyére, közben a szettemet hajtó erősítő egy Soundstream Reference lett, az IC pedig Kácsa KHS és Hicon Ambience. Itt cseréltem a kácsa kábeleket Sommer Orbit-ra. Majd Orbitról vissza kácsára. Na ezeknél már hallottam a különbséget.
Ezek fényében egész biztosan állítom, hogy pengusz rendszerébe rakhatsz 2000Ft/m-es hangszóró kábelt is, pont ugyanolyan lesz, mint a 150Ft-ossal.
Amíg nincs egy kellően részletező rendszer, addig nem lesz különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elden Ring
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Diablo IV
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LED világítás a lakásban
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest