-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
(jan)
őstag
-
hugi0
őstag
Ehh gyerekek.
Hallgassatok meg par ladat azt ami tetszik az ke megvenni.Nekem is van eladom, tessek meghallgatni.
2db ilyen hangszorom van.
-
tucsike86
tag
PÜ linket nem adok
Azt kitalálod hehe
-
TayRol
nagyúr
Okk.
Megiscsak sony lett, meghozza a bluetooth-os verzio. Eddig nagyon tettszik. Pioneernek eleg gaz volt a joystick-je, pedig meg az volt befuto.
Ha szar is a mechanikaja, nembaj, ugyis inkabb usb-rol fogom hasznalni.
-
tibz03
őstag
Nem, nagyon jól hallani a mostaniakat is, csak már kissé eljárt felettük az idő, kaptak már ezt-azt. Ettől függetlenül elégedett voltam velük, de szeretnék egy kicsit hagosabbakat.
Egy '97-es Mazda 323-ba megy a cucc, a csomagtartóban van a szubcső, a kalaptartóban egy pár ovál (gyárilag ki van képezve nekik a hely), az első ajtókban pedig két 16 cm-es kétutas.Először nem volt szubcső, csak a két ovál meg az első ajtókban a két gyári, harmatgyenge hangszóró. Aztán hallottam 1-2 kocsit, ahol hasonló rendszer van kiegészítve egy mélyládával a csomagtartóban, és rá kellett jönnöm, hogy annyira sokat dob rajta (akár egy olcsóbb szub is, mint pl. az enyém), hogy vettem egyet. Lehet, hogy nem a legjobb módszer, hogy egy légtérben van a szub és az oválok, de nekem semmi problémám nincs vele, más autókban is jól szól. Talán egyetlen hátrány, amit fel tudnék hozni, hogy kevés a magas, de ha olyan oválokat vennék, amihez külön adják a magas-hangszórókat, akkor meg azokat nem tudnám hova építeni (nincs nekik kiképezve hely sehol).
-
tibz03
őstag
Nem akarom a szubot túlkiabáltatni, nem is értem ezt a kérdést.
Szub nélkül sokkal-sokkal rosszabbul szólna a cucc, nagyon sokat tesz hozzá az egész rendszerhez a szubcső. Az oválok nélkül megint csak hülyén szólna. Szerinted hogyan kéne csinálni? Vagy mi a probléma ezzel az összeállítással?
-
hugi0
őstag
Szia !
En amiokor meghallotam eloszor az EMIT -et, akkor mar tudtam, hogy nekem doom sugarzom nem lesz tobb.
Az EMIT-ek tisztan szolnak, a doomoknak mindnek van sajat hangja.
(Ezt a kulonbseget akkor hallod leginkabb amikor kozel van a fuledhez a ket tesztalany.)Termeszetesen vannak nagyon jod doomok is.
Pl.: PHD MF 1,3TW ennek nagyon kivancsi lennek a hangjara.
Vifa,
Morell,
Seas es meg sorolhatnam.Ajanlani pedig nem nagyon szeretek.
Hallgas meg minnel tobbet, amire lehetoseged van azt hasznald ki, es dontsd el ... -
tibz03
őstag
Akkor félreértettél. Az én elvárásaim (harmadjára mondom): a lehető leghangosabb, legszebben szóló hangszóró max. 15-20k-s árért cserébe. Ez olyan irreális lenne?
Nyilvánvaló, hogy egy 50k-s hangszóró sokkal jobban, szebben szól, de 15k a keret, és azt akartam megtudni, hogy ennyiért mi a legjobb.
"Csak akkor azt nem értem, ha saját bevallásod szerint sem értesz kicsit sem a dologhoz, akkor miért vagy ennyire hitetlen és majdhogynem lebaszol minket." - Ahogy írtam, volt már más ovál is a kocsimban, ugyanebben az árkategóriában, és messze sz*rabb, mint a mostani Blaupunkt, így hát az elméleted (miszerint ilyen kategóriában gyakorlatilag mind egyforma - sz*r), egyértelműen nem igaz, ezt saját tapasztalatból mondhatom.
A csomagtartóban van egy szubcső is, ezt nem mondtam. Egy beépített erősítős Sencor "márkájú", de nyilván számodra egy is egy rakás sz*r. Csak azt felejted el, hogy nem mindenkinek olyanok az igényei, mint neked, és nem is mindenki tud/akar rá annyit költeni, mint te. Ezt miért nem lehet elfogadni?
"A legnagyobb baj sztem mégis az, h túl kevés összeget szánnál az egészre és sztem túl nagyok az elvárások ennek ellenére." - Én az adott összegért akarom a legjobbat, de ezt is hangoztattam már párszor.
-
hugi0
őstag
Az ar-ertek aranyaban a legjobbat ki tudja valasztani, de igazan kulonbseg nem lesz.
Meg akkor sem ha valojaban van kulonbseg (amit o hall, es ebben nem ketelkedem, hisz en is tudom jol, hogy mekkora kulonbseg van a ket hangszoro kozt), de ez inkabb csak "hangkarakterisztikai" kulonbseg. -
törölt tag
Hy Fero!
Igazából nekem sonyból egyik sem jőn be azaz régen volt nekem minicd-s változatom nos azt szerettem
Aztán sorolhatnám a Blau,alpine,Clarion termékeket de szigoruan csak ami már olyan 45.000felett van.Az biztos itt csak tippeket adhatunk egymásnak és esetleg probáljuk a helyes meder felé sodorni a kedves vásárlót.De igazából ő dönti el,hogy mi neki a szinpatikus kinézet,ár stb...Pénz az nagy ÚR!
-
törölt tag
Hy!
Nos nem kötözködésnek írtam de sok olyan "gatyi" szintü autórádió van amire rá van írva 4*50w azt igazából ha a felét tudják annak őrülnének.Ismétlem gatyi szintü.
Nekem egyszerü mezei 16cm phase phase igaz ebből a kisőccse van azaz 40.000ft volt a 2db nos ebből vettem 4-et+kuffer
+erősitő
Hát persze lehetett volna jobbat is.Igazából ezt má egy eyszeü 4*50w kis joszág már nem tudta volna ihajtani.Én erre gondoltam.
-
-
(jan)
őstag
Nekem szükségem lenne rá, mert most egy sima rc tagon van táplálva az erősítőm...
DE te írtad előbb azaz neked lett felajánlva... TUTI VIHETEM ?
a másik meg... én annyit mondok inkább szurkolj ki most 1-2 ezerrel többet mert aztán HA ne adjisten mégis hátmasszázshoz támad kedved nem kell cserélni az egész cumót....
-
hugi0
őstag
"Végfoknak egy SAL BX 1065-ot néztem ki, mivel sejtésem szerint a gyári Blaupunkt fejen nincs RCA kimenet, igy szükségem lesz magas szintű vonalbemenetre, ami ezen ugyan van, de szomorúan vettem tudomásul, halacsony szintű viszont nincs. "
Van idehaza nekem egy ACR HCA-60 -as jelatalakitom.
(Magasszint ---> alacsonyszint)
Ha kell 1000Ft-ert viheted. -
hugi0
őstag
Ugy gondolom ezt a mondatodat ne hangoztasd:
"de ez több, mint 4szeres teljesitményfölösleg lenne..."
Ugyanis ez egy nagyon nagy badarsag.Miert ?
Minnel nagyobb teljesitmenyu erositot hasznalsz, annal kontrolaltabb a hangszoro mozgasa.
(Most ne beszeljunk az erositok felepiteserol mint A; A-B; D es egyebb osztalyu keszulekekrol.)Miert is jo ez ?
Mert a hangszoro igy "kevesbe torz" jelet kap, ebbol adodoan pontosabban/szebben szol.Nekem az elso szettem melyhangszoroja 75Watt terhelhetosegu, a hozza csatlakoztatott erosito 200Watt RMS-t kepes leadni.
Altalaban az epitoiparban (es mashol is), a "jo" gepek is mind tull vannak meretezve
(mind mechanikai mind elektronikai tulajdonsagaikban).
Igy biztosabb a hosszutavu mukodesuk. -
gabx76
senior tag
Igaz, elírtam: Nem hangfal. Ahogy néztem 80W RMS kell neki 8Ohm-on. Ahhoz a SAL lehet, hogy karcsú...
gyiku: Vedd meg akkor darabokban. Első szett beszereléssel mondjuk 15, a hátsót pedig talán te is be tudod húzni, akkor az +10. Fejegység nem tudom milyen. Erősítő ráér később, ha lesz rá pénz.
-
DjKoxi
senior tag
Szia!
A gyári rádio hátulról úgy néz ki hogy a két sor ISO csatlakozó ( táp és hangsz.kivezetés ) fölött van még egy duplasoros csatlakozó. Oda megy a gyári vezetékköteg megfelelő csatlakozója. Ha cserélünk fejegységet nem gyárira akkor ez szabadon marad.Talán a VDO cég csinál olyan fejegységet amire átalakító nélkül rá lehet kötni ezt az OPEL csatlakozót. A többi cég cuccaihoz borsos áron 20e+ kapható interface amit a rádio és e közé a gyári csati közé kell bedugni. A készülékek leírásában benne van hogy kapható és csatolható-e hozzá autospecifikus adapter. Bocs a hosszért.
-
hugi0
őstag
"Latom" te mar regota benne vagy a "malomkerekben".
En ugy gondolom, hogy nincs szukseg extra aksira, sem extra generatorra.
- abban az esetben ha "zenehallgatas" a cel, es nem a "magamutogatas".Magamutogatashoz sem kell nagyon, eleg egy jol "iranyzott" reflex es hallani messzirol.
-
hugi0
őstag
A kondi kimeli az aksit ?!
A kondi az fogyaszto.
- sajnos nincs olyan kondi ami nem "ereszt" ezaltal fogyasztova valik.Meg mindig ugy gondoljatok, hogy kimeli az aksit ?
En igen, de csak bizonyos korulmenyek kozott.
- ha egy nagy fogyasztonak szuksege van nagy "energiara" akor a kondibol kinyerheto "energia" nemileg segiti (vedi a nagy kisulestol).
Ehez elvetemult hangnyomas orultnek kell lenni.
- Ezek az emberek viszont megveszik a megfelelo akkumulatorokat, es nem hasznalnak kondit. -
hugi0
őstag
Normalis erositokhoz nem kell kondi.
pl. ezekhez nem kell:
http://xsech.uw.hu/hugi0/megfelelo_tap_es_kondi.jpg (MB Quart)
http://xsech.uw.hu/hugi0/Coustic_Desing_Reference_4CH_2.jpg
http://xsech.uw.hu/hugi0/Coustic_Desing_Reference_2CH_2.jpg
http://xsech.uw.hu/hugi0/2x150.jpg (sony)
http://xsech.uw.hu/hugi0/Alpine.3518.jpg
http://xsech.uw.hu/hugi0/2008.09.28.Altec.Lansing001.jpg
http://xsech.uw.hu/hugi0/2008.10.04.Alpine3502.005.jpg
http://xsech.uw.hu/hugi0/Audio.Art.200ms_1.jpghttp://xsech.uw.hu/hugi0/DSCF8741_203957.jpg
Ez sajat munka.)
-
Laybee
őstag
Környezet ugyanaz, autó más. Sőt még egy kazettás blaupunkt is ezerszer jobban behozza az adókat. Azt halottam, hogy az újabb blaupunktoknak nem erősésgük a rádió, de azért ez túlzás.
Egyszer egy villamosági műhelyben kérdeztem rá, kivették a rádiót és próbakép rátettek egy jelerősíőt, de még azzal se volt igazi. Az erősebb jelek bejönnek rendesen, de minden más rádió jobb ennél. Amúgy laussanne van szó, tudom nem mai darab, de újkorában is ez volt vele. -
Grigorisz
aktív tag
hát sztem meg elég kell legyen 8-10 mm belső átmérőn már tisztes mennyiségű amper tud szaladgálni. nekem az erölködőhöz egy kb olyan vastag kábel megy mint egy udvari narancssárga hosszabbító és az 500W ig terhelhető tehát egy dupla akkora átmérőjű nem a dupláját, hanem még többet is elbír, és a két erölködője nem lesz 1000W. szvsz a kondi sem alapfeltétel de egy átlagos ember kocsijában az akksi lassúsága miatt erősen ajánlott. és én itt egy nagyobb (1-1,5 F) helyett két kicsit (0,5F) használnék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Logitech Z5500 7.1 aktív sub 2db hangszóróval
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest