- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.Zs.
senior tag
válasz
fojtviki #64867 üzenetére
En pedig koszonom a Punk IPA-t, a hallgatozas es allitgatas pedig egy elmeny volt.
A hifi kapott egy jo alapbeallitast, de kell majd meg egy alkalom, hogy kicsit elidozzunk a reszletekkel is. Osszessegeben jo rendszer lett kellemes, hosszan hallgathato hanggal.
A fejegyseg meg eleg beta allapotban van, egy firmware frissites nem art, ha majd elerheto lesz. A DSP resze ennek a multimedias fejnek is kb. pont ugyanazt tudja, mint most kaphato 1 dines testverei a JVC-Kenwood kozepkategoriajabol.
A Steg K2.01 kellemes lagy hangu, meroben eltero karakter, mint az elodei. Nekem a regi jobban bejon, szerintem az AQ/QM szerian ugyanzezzel a hangszoro szettel tobb reszlet lenne hallhato.
A melytartomany viszont csillagos otos. Az a JL Audio lada a a Mosconi 120.2-vel nagyon szepen teszi a dolgat. Gyors, pontos, szinte nem is kellett idokorrekciot allitanom, annyira szepen belesimult az elejebe. Igazan megerte az arat. -
kk831228
addikt
válasz
fojtviki #64727 üzenetére
Úgy emlekszem nekem is szólt a sub kimeneten is amíg nincs m állítottam vágási frekvenciát... Ettől függetlenül szolnia kellene a steg-nek is... Regebbi fejegységben lehetett kapcsolni az rca - kat de mostaninál nem találtam ilyet... Szerintem valami beállítás probléma lesz... Célegyenesben ráhagyni...
Hol van még vasárnap...
-
Akos1994
aktív tag
válasz
fojtviki #64702 üzenetére
Én azért megpróbálnám behúzószalaggal. Mármint nem igazival, mert abba úgyse tudjátok beakasztani a 10-15mm-es tápkábelt, hanem pl. egy vékony rézdrótra (ne sodort hangszóró kábel legyen hanem tömör villamossági rézdrót) rászigszalagozzátok a tápot (lehetőleg valami jó minőségűvel és jó sokszor szorosan áttekerve) aztán a rézdrótot átjátszátok, és ha kijött a másik oldalon a beltérben akkor egyíkőtök elkezdni lassan húzni a másik meg irányítja a motortér felől. Elég nagynak néz ki az a nyílás, lehet csak a kanyar miatt nem tudjátok a nagyobb keresztmetszetű kábelt átdugni.
Ha végképp nem megy (én pl. régi opel astrán behúzószalagot se tudtam bepréselni a motor felől) akkor elő a fúrót, tűzfalat tessék átfúrni lehetőleg k.rva óvatosan, hogy ne sértsetek meg semmilyen kábelt, utána meg be kell rakni egy megfelelő méretű tömszelencét (itthon villanyszerelési boltban lehet kapni, ott nem tudom mi a neve) kép.
Nekem is így lett végül megcsinálva, teljesen jól szigetel, nem engedi be a vizet és biztonságosan vezethető be a kábel.Szerk.: Túl lassú voltam.
-
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64702 üzenetére
Csináljatok egy kúpos eszközt az átvezetéshez. Én pl. egy tollat vágtam ketté. A kábelt csupaszítottam, ráhúztam a tollat, kb. azonos lett a külső átmérő a toldásnál, majd 4 5 cm és szig. szalaggal egymáshoz fogattam. Kis szappanos vízzel bekened és becsúszik a gyári átvezetőn. Persze a gyári kötegelőt/szalagot vegyétek le az átvezetőről.
-
Senhi
aktív tag
válasz
fojtviki #64621 üzenetére
Elvileg igen, de szerintem max a rádió gyártok tartják be. Nálam a "gödör" ránézésre kb. 2.5 din méretű így nekem is kellett külön keret amivel bemegy. A rádióhoz adott keret viszont túl magas volt (itt kezdtem felbaszni magam én is) így ebayről rendeltem egy ~8mm-rel alacsonyabbat ami már jó volt. Az egy külön fél napos procedura volt aztán ezt rögzíteni...
-
Lite
őstag
válasz
fojtviki #64616 üzenetére
Ne vedd meg. Van ott jó Oelbach (Streamline 25), ami árban pont annyi, csak vastagabb és jobb. Aztán van még QED XT25, 79 Strand, magasra, vagy ha nehéz bejutni az ajtóba (kicsit vékonyabb) a Silver Micro. Sokkal jobb választás bármelyiknél és nagyon jó bolt. 5 rendelésemből 5x pontosan azt kaptam, amit rendeltem, 2 nap alatt...
-
Lite
őstag
válasz
fojtviki #64604 üzenetére
Még egy tipp UK beszerzéshez: Futureshop. Itt a legegyszerűbb QED kábel is bőven nagyon jó eredményt nyújt,és a többségét lehet méretre kérni.
Ha tudod, azt a VD-t mondd vissza, messze szint alatti lesz az erőidhez. A Van Damme-ok közül ez az ajánlott.
-
Lite
őstag
válasz
fojtviki #64510 üzenetére
Először tedd be úgy, hogy háttal legyen az üléseknek. Ha sikerül jól beállítani, akkor maradhat így. Ha nem tetszik, amit hallotok, akkor lehet a ládát forgatni. De az tuti, hogy a vágással (freki), annak meredekségével (12/18/24 dB) esetleg fázisfordítással és a végén az időkorrekcióval elég sokáig el lehet szórakozni... Aztán egyszer csak pontos lesz.
-
DigitXT
félisten
válasz
fojtviki #64510 üzenetére
Hát én az előbbi elrendezést még sosem láttam.
Bár ettől még létezhet az is...
-
B-enji
tag
válasz
fojtviki #64248 üzenetére
Az a fej nagyon jó választás volt szerintem, és egy alap idő korrekciót is viszonylag könnyű beállítani vele, hiszen csak kiválasztod a sematikus rajzon a kívánt hallgatási pozíciót, (jelen esetedben nem is tudom, hogy most bal vagy jobb oldalon van-e?
) és nagyjából belövi a színpadot, innen még lehet finom állítgatni +/- azon az oldali hsz pár értékén, amelyik oldalon ülsz. Steg erősítő is nagyon jó. Ha minden bekerül amit írtál, és sikerül egy jó beállítást találni, akkor nagyon jó kis rendszer lesz.
-
B-enji
tag
válasz
fojtviki #64219 üzenetére
Csak megfontolásképp, ha esetleg nem jönne össze, és nem tudom a hely mennyire engedi, de az ilyen minden egybe megoldás helyett elgondolkodnék 2db kétcsatornás + dsp felálláson is. Legalábbis nekem eddig az volt a tapasztalatom, hogy nagy előre lépés volt, mikor a mélyláda nem négycsatornásra volt kötve hanem külön kétcsatornásról ment hídba, sokkal teltebb, erőteljesebb volt a mély tartomány megszólalása, már kis hangerőn is. 100-asból talán így is össze lehet szedni használtan. Audison bit ten dsp-k már elég jó árban vannak ha jól tudom.
-
Lusu
aktív tag
válasz
fojtviki #64219 üzenetére
Jól beindítottak a lejtőn
Ha megveszed ezt az erőt, (vagy bármelyiket) tekintettel az eddigi előzményekre az RCA hangszóró és tápkábeleket véletlenül se méretezd alul, inkább tudjon többet. Mondom ezt azért, mert szar emiatt szétcincálni újra és újra az autót és azért, mert szerintem te itt nem fogsz megállni, a későbbiekben ne a kábelezés szegje kedved. -
G.Zs.
senior tag
-
G.Zs.
senior tag
válasz
fojtviki #64211 üzenetére
Semmi esetre se csereld le azt a szettet, foleg amig nem latott erositot.
Ha normalis erosito lesz elotte, rendesen be vannak allitva a vagasok, fazisban szolnak a hangszorok, eltoltottel mar egy honapot a rendszer testreszabasaval, es meg mindig nem jo, akkor lehet cserelni valamit. Addig csak penzkidobas egy dragabb szett vasarlasa. -
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64200 üzenetére
Igen egy laptop kell hozzá, de kis utánajárással önállóan beállítható vagy némi összegért szakműhelyben is megcsináltathatod. A bővítő kártya jó dolog, de nincs minden típushoz ill. igazából akkor jól használható, ha minden komponens azonos a kártyánál rögzített szettel.
-
törölt tag
válasz
fojtviki #64207 üzenetére
Szavaidat idézve "Mint irtam nagyon szepen szol ami eddig van, olyan hangok jonnek, foleg magas reszrol, hogy nem is tudtam, hogy ilyenek vannak a zeneimben" ez egy magasabb kategóriás (jobb) magassal még hatványozottabban igaz lenne
Ha a lehetőségek engedik,akkor inkább adott hangszórónak megfelelő térfogatu ládát csináltass a specifikus helyett. Előbbi előnye,hogy relatív olcsó,és csak be kell szerelni. De hátrány,hogy kevés hangszóró fogja ott jólérezni magát,ideális meg kb egynek sem lesz. Utóbbi előnye,hogy a hangszóró azt kapja ahol a legjobban érzi magát,cserébe nem olcsó.+0-as nyomóban is van lomha,és gyors is,nem csak átmérő függvénye.. Inkább az a kérdés,mi számodra a fontosabb.. Pontos pörgős mélyek,vagy lágyabb de picit elnyúló mélyek ,zeneiség stb.. Na jól összemostam pár hozzászólásra a válaszom..
-
troll81
addikt
-
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64197 üzenetére
A színpad kialakítása ill. a hangzás/"hangkép" korrekt beállítás miatt szükséges. Talán így a legegyszerűbb leírni. A hangsugárzó távolságok beállításával lehet késleltetni az adott hs-t így a hangok mindig a kellő időben és egyszerre jutnak el a füledig az első-hátsó és sub hsz-ból is. Valamint a frekvenciamenetben létrejött kiemeléseket, mélypontkkat lehet vele korrigálni. A saját példámból okulva már nem építenék rendszert nélküle. Ég és föld a különbség. Sok fejegységnek is van egyébként ilyesmi funkciója, de azért nem ugyanaz a kettő. Ja és ha még nem döntöttél van egyben erő+DSP a Mosconinál
Ha most építenék rendszert biztosan abból választanék, de én sem akartam először, aztán utána jártam és kellett, de az Alpi már megolt. Kevesebb vezeték és egy helyen van minden.
-
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64195 üzenetére
Ezekkel nem fogsz mellé lőni. 2 erőt biztos h én sem tennék be. Csak viszonyítás miatt, nálam egy MRV-F300 van ami egy SL-C6.2 szettet hajt az említett Focal mellett és beraktam még egy Audison Bit Ten-t. Semmilyen hiányérzetem nincsen, mert nagyon jó lett és mindenre elég. Persze az utcán nem hallják, de nem is ez mozgatott.
-
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64190 üzenetére
Azért ajánlottam a láda tervező oldalt, mert ezzel az autóba illeszkedő ládát tudtok tervezni (ami elégge specifikus
) és kiszámolható vele könnyen a kellő méret. Nem rossz a 30as méret persze csak kérdés, hogy kell-e akkora, lesz-e olyan erő ami kellően hajtja, a nagyobb erőhöz szükséges vastagabb tápkábel átvezethető-e a tűzfalon ill. az apró zörejekkel, rezonanciával tudtok-e majd érdemben valamit kezdeni. Szerintem a kevesebb sokszor több.
-
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64181 üzenetére
Az Ave-ba szerintem simán tud a párod is készíteni ládát itt egy kis segtíség hozzá: [link]
Olyan ládikót csináltok, ami pont jó a kocsihoz és elég olcsón kihozható csak az MDF lapot kell méretre vágatni és szövet hozzá. Nagyon jók a JL cuccai is, ha esetleg más is szóba jöhet én nyugodt szívvel ajánlom a Focal 25 A4 Sub-ot, mert nagyon jó hsz. ez is. Nálam 17 Lit. ládában van és mindenre elég: [link] [link] -
BBéci
legenda
válasz
fojtviki #64179 üzenetére
Itthon 40-50000 Ft a két elülső ajtó zajcsillapítása, anyaggal együtt, ami szerintem teljesen normális ár.
Egy szubládát általában 25-50000 Ft között készítenek el, mérettől, falvastagságtól, merevítésektől, burkolattól függően. Nem olcsó hobbi az autóhifi.
Az autóspecifikus mélyláda annyival olcsóbb, hogy megérje minőségben kompromisszumot kötni? -
-
PiciPeti
őstag
válasz
fojtviki #64056 üzenetére
Ajtón belülre (mivel ugye ha meglesz a szigetelés, akkor ezek a nyílások is le lesznek zárva...) nem tenném, mert ott azért érheti nedvesség, pára, stb, ami okozhat meghibásodást.
Olyan kárpittal még nem találkoztam, ami alá ne fért volna el egy alap hangváltó. Ha Kicx 6020-ról lenne szó, azt megérteném, hogy nem fér el...
-
Dzsedáj
tag
válasz
fojtviki #63839 üzenetére
Igen először én is ebayen keresgéltem. Köszi a tippet, szerintem onnan fogom rendelni amit mutattál, viszont az árral nem vagyok beljebb
ugyanis ami az enyémbe kell az 20k. Mondjuk gondolom ez itthon még drágább lenne.
Viszont 13 cm szettet már nem kell vennem, mondom csak megnézem már mi van beszerelve. Kiderült h típusspecifikus Pio-k vannak betévecsak én erről nem tudtam. Úgyhogy jöhet az adapter utána meg a fej
végül meg vmi ládika
-
G.Zs.
senior tag
válasz
fojtviki #63855 üzenetére
Azt a Steg-et ujonnan mar sajna nem kapod meg szinte sehol. Kb 10 eve gyartottak utoljara. Ebay-en van nehany elado ami meg nem volt beepitve, de kb ennyi.
Amugy ha soha nem volt meg autohifid, akkor szerintem kezd el kicsi lepesekben.
A fejegyseg mar megvan, jo valasztas volt, sokat ki lehet hozni belole a jovoben.
Masodik lepesken vedd meg azt az Audio System R 165 szettet. Eleg erzekeny ahhoz, hogy akar fejegyseggel is hasznalhato legyen.
Epitsetek be szigetelessel, aztan probaljatok meg beallitani alap dolgokat, hangvalton a magas erzekenyseget, jobb es bal oldal kozott idokorrekciot estleg pici EQ stb...
Aztan sok zenet meghallgatni. Ha meg hianyerzet van, akkor lehet tovabb lepni, es venni egy normalis erositot. -
kk831228
addikt
válasz
fojtviki #63849 üzenetére
Nem fogsz csalòdni az Audio System - be se, az tuti...
Az hogy jobb - e mint a focal, lehet... Egymás mellett kellene meghallgatni... Valòszìnűleg ennêl a focal tìpusnál mêg a nevet jobban megfizeted, az Audio Sytem ebben a kategòriában simán elkepzelhetō hogy jobb is...
-
törölt tag
válasz
fojtviki #63849 üzenetére
Teljesen felesleges márkákka dobálozni. Ha nem tudod mit keresel,bármi lehet csalódás. És ha nem megfelelő dolgokkal van,ill nem tudod rendesen beállítani,nem jó a környezet stb,vehetsz bármilyet,csalódás lesz. A felső,felsőbb katos dolgok akkor mutatják meg,miért kerülnek annyiba,amennyibe kerülnek,ha minden klappol
-
kk831228
addikt
válasz
fojtviki #63845 üzenetére
Ha a sajat cuccomat szeretném fejleszteni pl. dupplázni kellene az árat amire erdemes feljebb lèpni, de ez kb mindenben ìgy van akarmit nezel, az elejèn van a legnagyobb ugrás, utana fordìtottan aránnyos a ráfordìtott összeggel...
igazábòl ezt a 2 - es szorzôt mindenre râ tudon hùzni amivel foglalkozom... De mèg inkább megugrik a 2 - ről...
-
troll81
addikt
válasz
fojtviki #63845 üzenetére
Gondolom angliaban vagy felem Van Minden en altalaban csak Steg et veszek aq qm K2 szeriabol.az AZ erösitöben nem csalodtam Van vagy 15 tipus nekem.ezek kerulnek vissza mindig a kocsiba.probaltam probalok sok Mast is kiprobalni de ez sok penz.ezert jelentem jo nekem a Steg a favorit.de Van par regi jo cuccom is de AZ kocsiba nem megy.csak lakas.az osszeg amit Ra akarsz forditani AZ legyen realis es ne sajnald huzz egy hatart es abbol hozd ki a legjobbat magadnak.neha sok Ido en kb egy Eve alakulok mindenben Most ertem Oda hogy Minden meglesz.csak be Kell epiteni.
annyi Meg ha atgondolod akkor gondolj a kesobbi cserenel AZ eladhatosagra ill arra h bovitheto legyen a szamodra akar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elden Ring
- Azonnali fotós kérdések órája
- Windows 11
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest