- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-feri65
senior tag
válasz
k-feri65 #32739 üzenetére
mondjuk azt még nem értem, hogy ki/be kapcsoló....mert ha ráadod a tápot bizonyos idő után tovább engedi, az oké....ez kell nekünk...
de mi a másik a kikapcsolás?...mert ha állandóan kap 12 voltot akkor ugye behuzva van a relé....de mi a ráktól fog az ..x.. idő után kioldani?? honnan kapja a felszólítást, hogy engedj el mondjuk 5 másodperc után???
vagy amikor ráadod a tápot egyből behúz aztán ..x..idő után elenged....na ez lehet....
-
PiciPeti
őstag
válasz
k-feri65 #32737 üzenetére
Igen, közben nézelődtem még az oldalon, és találtam ezt: kapcsoló 2
Egyszerűbb, kisebb, olcsóbb.
"Késleltetett ki/be kapcsolóFőbb jellemzők
Időtartomány: kb. 0,5 s - 150 s
Leírás
A kódkapcsoló állásának megfelelően a relé a tápfeszültség bekapcsolása után késleltetve húz meg, vagy enged el. A meghúzási ill. elengedési késleltetés trimmerpotméterrel 0,5 s és 150 s között fokozatmentesen állítható, egy nagyobb elektrolit kondenzátorral pedig meg is hosszabbítható."
Szerintem ez jobb lesz, és letölthető a leírása is, bár elég vérszegény.
-
PiciPeti
őstag
válasz
k-feri65 #32734 üzenetére
Igen, ez elég furcsa nekem is, mondjuk korrektek, vettem már tőlük akkuőrt, normális kiszolgálás, stb...
Valószínű egyben van a leírás a kapcs rajzzal, és a reprodukálhatóság elkerülése miatt van így...Mindenesetre a fő jellemzők ott vannak, más részemről nem fontos, mert nem értek hozzá...
Még rágódom a dolgon, de szerintem megpróbálkozok vele, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Remélem nem füst...
-
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #32707 üzenetére
Egyébként Te meg vagy elégedve a vinyó hangjával?
Most rendeltem én is egyet igaz 40 napos visszafizetési garanciával,de bízom benne,hogy jó lesz.
Én egyébként fázist ezzel szoktam tesztelni: Thom Rotella band-Friends. A nagy-nagy kedvencem meg Ling Ren-The Singer Sing. Na ott van magas simogatás -
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #32707 üzenetére
Igen,az "Ő fülük" után mentem,amikor ezt a rendszert kiépítettem,mivel kísérletezgetni nem volt kedvem,és hát ha valaki Ők jól ismer(het)ik a jbl-t. A végeredmény bár az ajtók még nincsenek kiszigetelve,mert közben ajtó bezárási problémáim adódtak így az tavasz lesz,így is nagyon tetszik. Igaz az eq-ba bele kellett nyúlnom ami szigeteléssel vagy marad vagy nem,de kiemelni nem volt szükség semmit. Viszont ahhoz képest,hoy autó nagyon rendben érzem,mondjuk így,hogy balon fázist fordítottam elég macerás beülni a középső ülésre,de ha beülök középre és oda állítok mindent akkor verhetetlen számomra.
-
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #32705 üzenetére
Nem,bár tudom,hogy többek között Te is pont ezt a problémát vetetted fel a kábellal kapcsolatban,de amikor én kábelt választottam a jbl-esek tapasztalatai után mentem és ezért ezt kötöttem be. Bár meglehet egyes hsz-ek esetében tompít és rontja a képet,de nálam meglehet a gti-nek pont erre a zabolázásra van szüksége. Én nem érzem hiányát a magasnak,hozzáteszem egy jó pár évig eldördült a fülem mellett fegyver,úgyhogy nem biztos,hogy a fülem átvitele a legoptimálisabb,de a rendszeres orvosi vizsgálatokon mindig jó volt a süketszobai mért eredmény. 5-5-5-5-5-5 végig.
-
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #32703 üzenetére
Nem,legalább is nálam nem. Pont amiatt kell fordítanom benne a fázist vagyis nálam ez bonyolultabb,de mindegy. Lényeg nincs mindig mindenhol össze kötve. Gyakorlatilag az egész erőt együtt néztük át a szervizben,hogy megoldást találjunk a problémámra.Úgyhogy a sajátommal képben vagyok.
De egyébként az árnyékolásra az erősítőn kívül van szükség. Amiatt a koax szerepe ott érvényesül(HET!!!).
Nyilván ha recept lenne a koaxiális felépítés és az mindennél jobb lenne akkor mindenki azt alkalmazná.
Szóval ez így engem nem is foglalkoztat. Látod Rodolpho is le fikázta a kordiálokat köztük a cls-125-561-et is. Így biztosan szólhatna még ettől is jobban a rendszerem,de arra már egy árva petákot sem vagyok hajlandó áldozni. -
gabber01
addikt
válasz
k-feri65 #32625 üzenetére
Úgy gondoltam hogy fülesnek csak a mikrofon része van használatban, hang meg a hifiből jön, így megvan oldva a mikrofon gond. Vagy ez így nem működik?
Egyébként sem értem minek kell a beszédhangnak a hifiből jönnie, másrészről balesetveszélyes is vezetés közben telefonálni, kihangosítóval is, mert elvonja a figyelmet (igen, az utasokkal való beszélgetés is elvonja a figyelmet...
).
-
-
ditrichd
tag
válasz
k-feri65 #32231 üzenetére
Igen utána kérdezgettem tapasztalatok,videók és ez lett az eredmény.
Sajnos nem vagyok elengedve túlságosan anyagilag ez így 43.000 ft lesz ár/érték arányban nem találtam jobbat. Persze minden zsír új lesz. Használtan lehetne talán jobbat venni de én inkább azt szeretem amikor tudom a pontos múltját valaminek.
Először azért nem nézegettem a Titant mert koreai de elég sokan meg erősítették hogy nem kell tőlük tartani.
Hát lesz ami lesz majd kiderül mit mutat abban a környezetben amiben használva lesz.
Viszont a mostani mnc v350 / mac mp112 pároshoz nem volt szükségem kondira ,vettem de nem volt igény rá.
Ehez azért már érdemes lenne betenni szerintetek? 1 farados. -
-
-
-
PiciPeti
őstag
válasz
k-feri65 #32198 üzenetére
Najah... Mivel nem áll rendelkezésemre az OTP kulcsa, így marad ez az egyesével próbálgatás.
De felépítésben szerintem jobban fog illeni a rendszerhez. A Carpowerek kb addig mennek le, amíg engedem... 60Hz-en még simán dolgoznak, szóval nagyon kis sávot kell lefednie a nyomónak. A mostani ládám pedig pont 60Hz-en emel ki a reflex cső miatt. Gondoltam már arra is, hogy ezt teszem egy zárt ládába, csak nem tudom mit szólna hozzá... (SPL V300D2)
-
PiciPeti
őstag
válasz
k-feri65 #32195 üzenetére
Az eleje már összeállt szerintem, és nem illik hozzá a bass-reflex puffogás, búgás. Ezért váltanék zárt ládára.
De végül elhatároztam, Roki P2D2 12"-os lesz, az előző szériás zöldeskék membránnal. Egyrészt gyönyörű, másrészt anno hallottam egy ilyet, és baromi jó, megfogott hangja volt.
-
PiciPeti
őstag
válasz
k-feri65 #31028 üzenetére
Azért kétlem, hogy az lenne a baja, mert ha leengedem teljesen, akkor le akarja rázni a külső-belső tükröt.
Szóval 50-150Hz között jó, és inkább a 200-1000Hz között érzem hiányosnak.
Amúgy 78Hz-en vágom, így tisztábban szól. (csak ilyen lehetőség van a fejen, vagy 125Hz...) -
PiciPeti
őstag
válasz
k-feri65 #31025 üzenetére
Hát nemtudom... Azt nem hallom, vagy csak nem veszem észre...
De ugye ebbe beleszól a fejegység, erősítő karaktere, de még az RCA, és a hsz kábel is...
Egyelőre a Predatort érzem "gyengének", nem túl meggyőző a kick tartomány. De szerintem ez az erősítő sara inkább. Vagy lehet az általad említett kiemelés miatt érzem így?
Ha EQ-ban utána állítok, akkor jobb, de úgy meg van hogy túl domináns a mélyközép... -
boypapa
csendes tag
-
gabber01
addikt
válasz
k-feri65 #30878 üzenetére
Értem. Akkor hogy számoljak, mihez viszonyítsak? Alapesetben csak az első szett van rákapcsolva, ha ülnek hátul, esetleg a hátsókat is rátolom, de a sub van fizikailag a legtávolabb a bal elsőtől ugye. Plusz, legalább két profil kéne. Az egyik a vezetőre hangolva, hogy legyen színpadkép, a másik meg ha a hátsók is rá vannak húzva és középre időkorrozva.
-
gtamate2
veterán
válasz
k-feri65 #30675 üzenetére
k-feri65: Nyilván saját fejegységemből adódóan írok, nekem egyáltalán nem dinamikátlan még a hangja, mielőtt torzítana. De persze ez autónként változhat.
kavics325i: Hozzád pedig semmit nem fűznék, minden egyes szavaddal amit ezen a fórumon írsz kb, megvillantod a szegénységi bizonyítványod.
-
opeter70
senior tag
válasz
k-feri65 #30612 üzenetére
Értem, köszi!
A korábbi autóimban mindig külön vezettem az akksitól a negatívot, a mostaninál viszont tényleg nagyon macerás lenne. Szűk a tűzfal átvezetés, a küszöbborításokban sincs hely a 2 kábelnek, úgyhogy testelni fogok, lesz ami lesz.
Gondolom egyébként ez is kábelvastagság kérdése.
Egy 50-es tápkábelnél, 100-120 A-es max áramnál már biztos, hogy én sem kötném testre. -
sixer66
senior tag
válasz
k-feri65 #30586 üzenetére
Jó mondjuk az is igaz, hogy most még egyenlőre a Pio MVH-150UI fejről szól az első szett, és semmiképp se mondanám szép hangzásnak szigetelés ide vagy oda.Ez tényleg csak arra való, hogy jelet adjon, mert másra nem jó.Százezer éves fejegység is szebben szól ennél ami nem is a legnagyobb márka.Persze ez lehet csak nálam van így, de igaz 13K-tól mit vár az ember.
-
sixer66
senior tag
válasz
k-feri65 #30583 üzenetére
Végül maradt egy Crunch GTS 4125-ös erősítő egy Hertz bassreflex ládával. Egyenlőre ennyi lesz. Majd rákötöm az első szettet ( AS MX 165 Plus) meg a mélyládát erősítőre és így fog szólni, de szerintem mivel így kevés a közép mély, bekerül kalaptartóba ( bár nem akartam szétvagdosni ) egy ovál Pio vagy hasonló.
Már csak azt kell valahogy megoldanom, hogy a tápkábelt aksitól valahogy behúzzam, mert ahogy néztem semmi helyem nincs behúzni.
Van esetleg valaki aki Fiat Bravo-ba már húzott be tápkábelt? Azt tudom, hogy ha szembe állok a kocsival jobb oldalon a tűzfalon megy be egy vastag kábelköteg, de mellette egy drótot nem tudok bedugni, annyira le van szigetelve. -
Peti66
senior tag
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #29691 üzenetére
Már nagyon vagy inkább vissza kéne állni a "sorba"Meg hát, a volt ottóm is elment azzal ami volt benne
Most csak a szervizes vw malac kombi van.Abba berámolom ami most itthon van régi Dex-p99r,egy szutyok
10'-os klári zárt....3539 meg Phase LinearEz, valószínű a béka s.gge alatt lenne Szett kőlll még meg vagy mélyközép..madzag,+tapasz van...
Most csúsztam le 3utas Dynók-rólRámígértek,pedig már majdnem,,,de csak majdnem
25-ért full nagy
szett lett volna.A csóka abszolúte értelemben nem volt képben.Ma szólt Tomi, hogy az egyik pesti "cégnél" van a nagy szett 45-ért.Tegnapelőtt még nem volt..Ma vanNem érdekes...
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #29657 üzenetére
Igazából nincs alátámasztva hitelesen,így hülyeséget én se állítok be tényként...
De,ha minden igaz a köpeny sztatikus dolgával van kapcsolatban valami a mi kihat(hat) a "réz" vezetőre...
Gyárilag pamut cipő fűzőbe behúzott rca(k) is léteznek embertelen áron...Hogy jó-e nem tudom,de már szerváltam(nagy nehezen) jó pár méter valódit...ki tudjamitől döglik a légy..
Készülődtök már holnapraHozzávalók,
gondolom adottak
-
attila666
tag
válasz
k-feri65 #29655 üzenetére
Értem, köszönöm. Átkábelozom és próbálkozok majd vele, először 3kHz-ről felfele, nem akarok leégetni a magasakat.
A Helix adatlapján 350mV bemeneti érzékenység van 100% gain-nél, ezért volt fura. Nekem 70% körül lehet most és a fejegység erősítője nagyobb hangerőt produkál. Még nem találtam megfelelő fejegységet magamnak, így hídba akartam kötni rá az első szetteket, de inkább aktívba kötöm, a hangminőség fontosabb nekem, mint a hangerő. Mióta javítottam a Helix-et eltűnt az alapzaj, de lehet a más gain állások miatt is.
-
attila666
tag
válasz
k-feri65 #29651 üzenetére
Audio System MX165 Plus a szett, itt csak a magassugárzó van vágva a gyári apró felüláteresztő szűrőjével valahol 3-4KHz körül. Az autó Skoda Felicia, a magassugárzók az A oszlopon vannak kb fülmagasságban, majdnem egymásnak szembefordítva, a jobb fele van egy kicsit a vezető ülésre állítva. A közép sugárzók az ajtó alsó sarkában vannak, nincsenek fül felé fordítva, rajtuk vannak a gyári rácsok. Helix HXA 40X-ről fogom hajtani őket aktívba, meg tudom azt is csinálni, hogy a közepeket a magassugárzó vágási frekvenciája fölé eresszem valamennyivel. Ha jól láttam akkor neked is van egy HXA40-ed, a gain potik mennyire vannak felcsavarva rajta vagy hány voltos RCA kimenetre van kötve? Most 3/4-ed körül van a gain felcsavarva, de szerintem így sem bírja a fejegység 2V-os RCA kimenete kihajtani, más erősítőhöz képest nagyon érzéketlennek tűnik.
-
-
attila666
tag
válasz
k-feri65 #29644 üzenetére
Mennyi eret csavarjak össze magassugárzókként? Úgy gondoltam, hogy 4-4 eret a magassugárzókként, így elég előrehúznom két UTP kábelt, nem kell meghámoznom. Van annyi kábelem, hogy 8-8 eret is tudnák tenni egy-egy kivezetésre. A mélyközepekre 1.5mm2 kábel van most húzva.
-
attila666
tag
válasz
k-feri65 #29288 üzenetére
Először gondolkoztam, hogy fel-e tegyem a képeket, nem-e oltást kapok a gány kiemelőgyűrűk miatt vagy nem-e lett kevés a bitumen.
orbano:
A motor és menetzajt akarom csillapítani ha már maradt ki bitumen. Ha azt mondod, hogy a tetőn a legjobb akkor oda fogom ragasztani.Sikerült megjavítani a Helix HXA 40X erősítőmet, 2 végfoktranzisztort kellett cserélnem. Most allva beszerelve alig melegszik és érdekes módon az alapzaj is teljesen megszűnt.
-
-
PiciPeti
őstag
-
gabber01
addikt
-
zolikaDB
veterán
válasz
k-feri65 #28941 üzenetére
Direkt utastérbe vetted? Én is gondolkodtam, h a Mac-nak volt 20-asa, pps1 kollegánál szolgált ilyen, de azt javasolta, h sedanba ne erőltessem, max könyöklőbe.
KonzolKartel: nem 9853-as? Amúgy sztem kérdezz rá Gombinál, h mit lehet most tenni. Az a JVC messze nem aktív.
Sokat elmélkedtem rajta, h jajj, néha jó lenne USB-s fej. És akkor eszembe jut, h mennyire szeretem az Alpine-omat, és milyen jó hangja van. -
icerockk
tag
válasz
k-feri65 #28930 üzenetére
Hmmm érdekes, amit írsz. Mert vártam volna vagy egy ajnározó, vagy egy kicsit lehúzó kritikát, de ez pont elgondolkodtatott. Mert az ára eléggé húzós, 60 ezer környéke, és nem tudom, hogy mondjuk egy Audio System X ION 10-es, ami azért egy 20-assal olcsóbb, mennyivel nyújthat kevesebbet. Bár ár alapján gondolom nem egy kategória a 2 szóró...
-
Petyus87
aktív tag
válasz
k-feri65 #28817 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor azt mondod, hogy egy csatornára ráköthetjük az erősítőn a magasat és a mély közép hangszórót is? De akkor nem is kell vegyek másik erősítőt, mert van egy mac mp2000 kétcsatornás forrásom. Viszont biztos, hogy jó muzsika lesz ebből? A DLS b6 bekötési rajza szerint külön csatorna kell a magasoknak is. Gondolom nem véletlen írják így.
-
T-Tboy
tag
válasz
k-feri65 #28525 üzenetére
Köszi mkinek a hsz.-okat! Nem szedtem szét ma ugyan a teendőim miatt a DT-ket, de ezen rajz szerint ([link]) illeni kellene a MB-nek a DT-k alugömbjébe. A MB külső átmérője 43mm és 17mm a beépítési mélységük. Rajz alapján a DT-k meg 46mm-es átmérőjűek és 18mm-es a mélységük. Így ezt fogom kivitelezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB 12 hónap garanciával
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest