- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
4d
aktív tag
háát sajna ez nem kimondottan gumi peremes, inkább ilyen habszivacs, biztos tudod melyik. Ha így is érdekel a dolog akkor jelezd lécci.
orbano: van néhány zenei stílus ami viszont basszus nélkül semmit nem ér... és nem feltétlenül agyatlan tuctuc
egyelőre fogalmam sincs hogy mi lett vele. ellopták a kocsimat de a hangszórókat benne hagyták (később lett meg az autó) utána meg a pincében porosodott elég mostoha körülmények között..
-
orbano
félisten
akkor kérlek segíts
mi az a legolcsóbb összeállítás, amit ismersz? alapvetően igényes vagyok a hangkeltésre, de próbálnám egyelőre a kocsiba minél kisebb költségvetésből megúszni, mert nem igazán vagyok tisztában az igényeimmel. sőt, igazából az árakkal sem vagyok tisztában. egy fejegység még oké, de egy hangfal, ami tűrhetően szól, plusz egy normális zárt mély, és mindezekhez egy erősítő mettől meddig terjed. árlistákat hiába nézek, fingom nincs mi a különbség a 15 és az 50 ezres kompozit szett között
na de most már teeeeadj nekem észt légszi, mert nem szeretek nem érteni dolgokhoz
köszi -
G.Zs.
senior tag
Hát a probléma az, hogy az erősítő teljesen random mód kikapcsol, meg bekapcsol használat közben. Mintha valahol érintkezési hiba lenne. A kábelezés rendben van, a másik 3544-es a helyére kötve tökéletesen működik. Volt már Gombi-nál is, megnézte, voltak forrasztási hibái, azokat kijavította. Egy pár hétig úgy tűnt, hogy megjavult, de megint előjött a probléma. Holnap megnézzük megint, de nem tudom mi lesz vele.
Amúgy neked mi a véleményed róla? Hogy tetszik a hangja?
-
-
hugi0
őstag
-
fero02
nagyúr
A koncertem sem mogoted szol a zene. ;))
Miért, Neked a lábadnál szól a koncert?
Nagyon sok helyen használnak "quad-elrendezést" - nyilván más okból kifolyólag is.
Aki meg ennyire bele van esve a hangok minél élethűbb reprodukálásának szenvedélyébe, az régen kiszállt a kocsiból és egy szobában költi el a súlyos pénzeket."Egy dolgra figyelj az erzekenysegre !"
Ha már lehúztad az alsó kategóriás cuccokat, így azt is mondanod kellett volna, h ezeknél a termékeknél az adatok sajnos döntő többséggel marketing számok és nem a valóságot takarják.
-
gyuri00
aktív tag
egyenlőre még ennyi a terv hogy hátulra veszek két hangszórót
csak nem tudom milyen márkát nézzek meg hogy hány wattosakat 2 3 utas ezekhez én nagyon nem értek.
mert a gyári hangszórók elég gagyik oylan 8-10 ezer körül ahogy láttam ott már vannak normálisabbak
szal az a lényeg valami üvöltözzön a kocsiba
-
Pörp
senior tag
Mindkettő 90dB érzékenységű. Az wattokat azért írtam, mert én arra gondoltam, hogy a fejegység ca.10W RMS erősítője egy 18W RMS hangszórót jobban meg tud hajtani, mint egy 35W RMS-t. A bekötést megnézem mégegyszer otthon, de úgy emlékszek, hogy kis saru volt meg nagy saru, fordítva szinte rá se lehet dugni.
-
Pörp
senior tag
Mert már meg vagyok zavarodva teljesen. Az igazi az lenne ha hallanám az ovál-láda különbséget... Lehet inkább láda mellett döntök, ezért nézegetem a ládákat, pontosabban már az aktívakat.
Mit szeretnék? Elöl van kettő 16-os fejegységről hajtva,hátul semmi. Nulla mélyet hallok. Kell a mély
Szerk: Akkor felejtősek a band-pass aktívak
-
Pörp
senior tag
Elöl van kettő 16-os, fejegységről megy, meg vagyok vele elégedve. Hátul meg semmi sincs
Tudom, vagy ovál vagy mélyláda, de nekem elég lenne egy jó ovál is erősítővel. Már a JBL GTO937-el si szemezek... Csak még azt nem tudom milyen erősítő legyen hozzá. Ha elöl is erősítőt akarok, akkor már négycsatornást kell vennem, azok drágábbal a kétcsatornásoknál, és elöl csak a fejegységhez van kábel, hátra az erősítőhöz nincsen. Nem akarok még kábeleztetni is. Amúgy az oválhoz adnak hangkábelt amivel ráköthetem az erősítőre?
Olibácsi: Ne már, most döntöttem az ovál mellett, most kezdhetek újra rágódni a mélyládán miattad
Mélyládából gondolom egy 300W RMS kell, azok meg 30.000 körül mocorognak.
-
rb26dett
aktív tag
Akkor jólvan.
Apropó senki nem hallott még ilyen Blaupunkt THb 200A típusú aktív sub-ot szólni?
Annyira kíváncsi vagyok hogy mit tudhat, mert elég jó ára is van és hogy az egész az ülés alatt elfér, hát nagyon figyelemfelkeltő, bár lehet csak számomra...
De sehol nem találok róla véleményeket... -
rb26dett
aktív tag
őőő hát nem tudom hogy érted, lehet jobbat venni nyilván meg fog is jobban szólni, én csak azt mondom hogy csodát ne várjon az ember egy 10es hangszórótól (pl mély terén), a 16,5-es az már más tészta de a hsz-ed azon részét nem értem. Nem kell egyből lehurrogni, csak a saját tapasztalatomat próbálom megosztani, és nem állítottam azt sem hogy rossz a Somogyi. Na mind1 nem fogok itt vitázni biztos jobban tudsz mindent csak azt nem értem hogy miért ilyen hangvételben kell mindezt előadni.
-
fero02
nagyúr
Értem mire gondolsz.
Otthoni hi-fi hallgatózásokkor már találkoztam az általad leírt jelenséggel, de autóban még ennyire "sarkosan" nem sikerült.
Ennyire magas minőségű rendszerekkel nem sűrűn találkozom, ahol már ilyen dolgok is ennyire észrevehető változást produkálnak, de ha mégis, akkor a vizelet vissza tartásra szoktam koncentrálni erősen.A BMW-s megfigyelésedhez...én egy A4-es Audi-ban voltam hasonlóan bajban.
-
Oibacsi
őstag
Szép, de én még csak a winisd-nél tartok.
Igazából a jelenlegi cuccommal is elégedett vagyok (átállítja a tükröt ha kell és nem torzít vagy döng), csak picit minőségibb hangzást szeretnék és azt hogy ne kelljen a +4dB kiemelést bekapcsolni a fejegységen.
De ezt a hangszórót elfogadnám amit írtál -
Oibacsi
őstag
Akkor mást kérdezek:
A másik amit néztem az az audio system mx 12 plus, az érzékenysége (95,5) miatt szimpatikus. Ez milyen? A gyártó 32 literes ládát ajánl zárt esetén, itt kb 55hz környékén van a -3dB-es pont. Bár én nem szeretem a gyomorrezgető mélyet, hanem inkább üssön, de attól függetlenül nincs túl magasan? -
hugi0
őstag
[http://xsech.uw.hu/hugi0/R.100.03.jpg]
Mert nagy a kep megint.
-
Oibacsi
őstag
Azt nem tudom megmondani, de rockzenéhez szépen kiegészíti a hangzást már úgy is, hogy csak rá van dugva a fejre, persze haver sal erősítőjével azért másabb volt
kb 150w-nál kezdett el torzítani
Azért annak örülök, hogy nem lett "hörbölős" hangja...
Tegnap hallgattam meg egy szettet, a ládában 2db macaudio 25-ös hangszóró meg 750-es carpower erősítő, de nekem torzan szólt, nem igazán tetszett...ettől még a somogyi rx12 kevlar is sokkal jobban bejött -
-
G.Zs.
senior tag
Melyikkel volt baj? Nekem vannak AS hangszoroim,fel eve vannak nalam, es semmi bajom nem volt veluk, raadasul nagyon szepen szolnak. Bar en csak zenehallgatasra hasznalom oket, nem hangnyomasra, de mivel sokat hallgatok elektronikus zenet, neha rendesen kihajtom oket. Es nagyon birjak a gyurodest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Háztartási gépek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elektromos autók - motorok
- Napelem
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest