- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #11471 üzenetére
Álló motornál szeretném kimérni, hogy az a sipítozás a magasban valamiféle kiemelés (hangszóró hibája? autó akusztikája? vagy mi lehet a gond...). Ki tudja, lehet egy sima kis EQ-val lehetne orvosolni a problémát. Meg hát most vettem egy Panasonic WM-61 kapszulát 1200Ft-ért... nem nagy beruházás. Max nem lesz jó semmire. Bár inkább azt gyanítom, hogy sokan kíváncsiak lesznek rá, és meg fog fordulni az enyémen kívül pár autóban
Az RSII mikrofonja amúgy nem volt nagy szám nálam. Igazából sosem lett jó az amit mért
Persze ettől függetlenül lehet, hogy valakinek bejön
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #11475 üzenetére
Nem kicsit komoly a Bass Box 6 pro
Persze, nyilván nem kötelező használni,de aki rászán némi időt, nem kevés izzasztó pillanattól mentesül
Hát, ami igaz az igaz xar-ból nehéz várat építeniDe,legalább a probléma gyökeréig eljuthat az ember
Nem is muszály kiiktatni,csak kihozni belőle a lehető legtöbbet, ami az áteresztő képességéből kitelik
-
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #11471 üzenetére
Hát,ja mérni,mérni és mérni.Ez 1 köztes kompromisszum,de vállalható,hogy ne keljen állandóan a settinget nyomkorászni
Ha szépen megkérjük AZ-X sporit,hogy ugyan már dobja már fel majd ide a különböző eredményeket, mindannyiunk okulására.Lesznek ám érdekességek
Feri! Te komolyan azt gondolod,hogy az RS 88 komoly mérési ciklusokat hajt végre? -
orbano
félisten
válasz
k-feri65 #11433 üzenetére
lehet le van húzva a pukli? a kapcsoláson nem látszik esetleg valami, amivel beleberheltek a frekimenetbe?
egyébként ma állítgattam kicsit a vágást, és képzeljétek, meg tudtam állni, hogy ne tekerjem le a magassugárzók jelszintjét, nincsenek már -12 decibelek. ráadásul valamennyire eredményes is voltam
-
codilandi
tag
válasz
k-feri65 #11416 üzenetére
Jó volt, bár a vége felé már eljöttünk...olyan 3/4 6körül (HTU-360). Basszus nagyon felnyitotta a szemem (vagy a fülem?)ez a verseny...igazán a legjobban akkor amikor a bírálatot kaptam. Beültem más autókba és mondom tényleg igaz
Előbb is felfigyelhettem volna a hiányos dolgokra, mondjuk hiányérzetem az volt DE azóta már sokkal jobb a dolog, ahogy Te is javasoltad az időkorrekciózással. (+magasforgatással) Kinyílt jobbra a színpad, a bal és jobboldal is túlmutat az A oszlopon, de most nincs olyan fókusz...
Holnap azt hiszem rászánok egy kis időt a beállításokra. -
Peti66
senior tag
-
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #11186 üzenetére
Ma elmentem a Kácsába és hoztam egy ilyen kábelt. 2x70cm, profi szorítós RCA-kkal 10.000 pénz. Egyelőre csak a magasaknak tettem be, igen komoly előre lépés a 201-hez és a 321-hez képest. Kifejezetten Focal/JMLab magasakhoz kértem... ajánlottak egy még komolyabbat, de annak már 27.000 lett volna métere és a csatlakozók is drágábbak voltak. Egy pár közel 60.000 lett volna, ennyit azért nem szánok rá. Megpróbálom majd mélyközépnek is, de szerintem nagyon jó kábel.
-
orbano
félisten
válasz
k-feri65 #11094 üzenetére
"még a lézertologató motorzaját is"
Mondjuk nekem ilyet csinál, elég durván szünnyög a fej pl. léptetéskor...
de ez az új cucc valami félelmetes. betettem egy gyári brand new heaviest és atyaég olyan susogást csinál a zene ritmusára, mint ha valaki aláscratchelne a dalnak -
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #10935 üzenetére
A morel magasa tényleg jobban szólt mint az enyém. Valamit ki kell találni... tegnap este még elég sokáig maradtam kint, ma reggel is állítgatással ébredtem... de nem jöttem rá. Egyszerűen a közép-magas hangok túlzóak. Ha lejjebb veszem a magasak hangerejét akkor meg 0 részlet... Próbáltam, hogy feljebb vagy lejjebb vágom a magasat (2kHz-5kHz) de inkább a színpad változott mintsem ez a zavaró hang. Van itthon egy Rainbow magasam ami nekem tetszett, de nem akarom ilyen könnyen feladni. Még arra is gondoltam ha nagyon nem megy, átkötöm passzívba, hogy legalább az kiderüljön, hogy a vágásokkal van baj vagy valami mással.
-
codilandi
tag
válasz
k-feri65 #10946 üzenetére
a cd-ből lehet még kérni?
Pénteken megyek én is lurdyzni úgy döntöttem!
Az-X egyetértek, így sok időt és fáradtságot megspóroltál és biztos szakszerűbb mint ha Te csináltad volna.
Nem tudom...engem meg kurvára tud idegesíteni az, ha más rakja össze v. szedi szét az én cuccomat...legyen az hifi, autó, motor, stbstb.
Mindig ottlenne bennem a tüske, hogy vajon mennyire volt alapos, mennyire érezte magáénak a dolgot, mit hogyan csinált. Elismerem a hifi-beszerelő műhelyeket itt nem ezzel van a problémám, csak ilyen eltekert felfogású vagyokPélda a hifire: akkor érzem a magaménak, az enyémnek, ha annak minden egyes részletét az én kezem hagyta el utoljára. Lehet nem annyira szép...nem annyira híde-hűde, de amikor megszólal és tetszik az eredmény, akkor az egy kicsit más érzés
-
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #10946 üzenetére
Igazából ha jól értettem azt mondta a múltkor, hogy aki elsőre nevez az a CD megvételével nevezést is kap. Aztán lehet félreértelmeztem a szavait. Mindenesetre kellene az a CD mert lesz még 1 hetem állítgatni
Amúgy versenyen hogy van? Járatni kell a motort? Vagy van áram vételezési lehetőség?
-
-
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #10935 üzenetére
Mindenképp szeretnék menni. Bár szombaton suli, de azért 10-11-ig mindenképp jó volna kint lenni. Sőőőt most adtam oda szakállnak a cuccokat, elvileg addigra már P9-cel megyek
Ha bent lesz a P9 akkor viszont lehet be is nevezek 14.-ére. Csak remélem most is kijön az a jóember akitől a CD-ket lehetett venni.
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #10934 üzenetére
Teljesen igazad van Nem is kéne egyaltalán tudni a bíráknak, hogy az autókban mi vagy mik vannak
meg hogy mennyibe került
Tűzvédelmi szempontokból feleljen meg
Még, a szemüket is bekötném, oszt párszor megforgatnám őket,ne is tudják kinek a kocsijába ülnek(illatosító kizáró tényező)
És igen, ezzel az lenne a baj, hogy kevés kategóriát lehetne indítani,de biztos lennének érdekességek,(meg pofarángások) amikor a 2kilósok odavernének az 1 milleres cuccoknak -
codilandi
tag
válasz
k-feri65 #10865 üzenetére
Kib@szott jó az alugömb...aki teheti szerezzen/csináltasson/lopjon vagy oldja meg,hogy legyen mert nagyon nagy segítség, nem utolsó sorban baromi kevés, kb 20perc munkával helyre rakható és aztán lehet finomhangolni= forgatni. Jah és kevés melóval jól kinéző install.
Lehet csak én "estem bele" az alugömb betegségbe, nemtudom, de ajánlom mindenkinek. Millió1 beállítást végig lehet próbálgatni, variálni 1 kézmozdulattal
Hajrá ALUGÖMB! -
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #10765 üzenetére
Ha esetleg bekerül a PVF arra nagyon nagyon kíváncsi lennék.
14.-ével kapcsolatban gyengébb pillanataimban már megfordult a fejemben, hogy lehet még neveznék is. Bár nagyon nagyon kezdeti stádiumban van még a rendszer. De ha jól tudom nem kell feltenni a kocsit tétnek
Szóval olyan nagyon sokat nem veszíthetek
De kimenni mindenképp szeretnék.
Szerk: A DWH 252-nek milyen hangja van? Az RSH-k Október óta itt pihennek nekem dobozban
Pedig már azokra is nagyon kíváncsi volnék
-
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #10763 üzenetére
Nemrég kezdtem el komolyabban autohifivel foglalkozni, tehát abszolút új vagyok
Tavaly Decemberben készült el a szigetelés ilyesmi, de még azóta sincs kész a kocsi. De voltam azóta párszor Lurdyban, egy sötétkék Volvo S60-assal szoktam menni (talán erről könnyebben felismerhető vagyok).
Fej: Pioneer DEH-P88RSII (de már megvan az új fejem: Pioneer DEX-P9R + DEQ-P9)
Első szett: MB Quart QSF 216 Nano
Mélyek: Jelenleg egy PG XS 25-ös reflex ládában, de a végeredmény 2db MB Quart RSH 252 lesz zárt ládában
Erősítők: 2db Dragster DA604
Az első szett kábelei Neotech KS1440
Az RCA-kat még nem tudom a fejegység csere miatt. Van itthon Neotech KHS201A, ezt fogom betenni elsőnek. De lehet feljebb is lépek majd, ha találok olyat ami megfizethető és lényegesen jobb. -
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #10761 üzenetére
A magasaitól??? Ezek a Focal Utopia magasai. Szerintem nem kell ezektől félned. Arra figyelj majd, hogy elvileg ezeket nem magaddal szembe kell fordítanod, hanem egymással szembe. De persze próbáld ki minden irányban. Nálam így vannak:
Mondjuk cicmanyek meghallgatta szerinte befelé kéne fordítani (illetve magasabbra is tenné). De van még más bibi is a rendszeremben, előbb azt orvoslom aztán ha akkor sem változik a dolog akkor nekiállok variálni a pozícióval.
-
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #10759 üzenetére
Persze. A PVF még Németországban készült. A PVI-ket már a felvásárlás után gyártották Kínában. Elvileg a PVF valamivel jobb, bár paramétereiben ugyanaz, illetve kinézetre is. Ha sikerül jó áron hozzájutni a PVF-hez (Én hónapokig kerestem, próbáltam...) szerintem mindenképp érdemes megpróbálni, mindenhol csak jót írnak róla. Nekem ugyan QSF van de ha ezt nem sikerült volna alkalmi áron megvenni most egy PVI szólna a kocsiban
(Már meg is volt, csak mire eljött a beszerelés már meglett a QSF is, így a PVI-t eladtam). Nekem abszolút bejön az MB Quart.
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #10538 üzenetére
Véleményem,alapszik a tényeken.A próbálgatás túl sokba kerül
Silocon 1-len előnye a rugalmasság, de 20-tól felfele már ez se igaz
a PVC köpenyesek se rosszak táp kábelnak
Rca -nak nem ajánlott,a PVC bevonatú köpeny, mert tele van fém halogénekkel és ez gyönyörűen beleviszi a fincsi réz árnyékolású házba a zajt a fémdugó hideg pontján keresztül
Tápnál, továbbá még a csavarás struktúrája az ami még számíthat
Még jó, hogy valaki nem rakott 70Ft-os riasztó kábelt, mondjuk 1 KW-os erősítő elé -
cicmanyek
aktív tag
válasz
k-feri65 #10518 üzenetére
Az bakker...ugye a magasak már így is azok voltak , de a mélyközepeknek a Focalokat szántam.
Be is raktam , de az egyik még nem volt jó (a Zoli a másikat megcsinálta , de ehhez nem nyúlt , de most kiderült , hogy ez is szar volt)na mondom akkor kiveszem őket és van a csomimban még elfekvőben egy pár element mélyközép , berakom azokat , bár nem szeretem őket de valami szóljon.
Erre az ajtóban olyan kis virgonccá vált , hogy le sem cserélem.
Én döbbentem meg a legjobban , hogy ez ilyet is tud...
Pénteken adunk neki egy alap beállítást , aztán majd meglátjuk mire jutunk vele. -
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #10497 üzenetére
Az előfok az már igen,de minőségileg és árban partiban van a 4csatis végfokkal
Persze, ez nem azt jelenti,hogy 1 másik komponens kicserélésével nem lehetne jobb hangot kicsalogatni, pusztán jelzésértékű a beépítésre szánt egységekre vonatkozik
Egyébként, én azon az állásponton vagyok, hogy a sorrendiség a következő természetesen auto hifinél 1.tápellátás egyenletessége 25% 2.fej minőség 25% 3.hsz minősége 35%
4. egyéb komponensek 8%(és ebben foglaltatik a végfok is)
5.maradék 2%-on osztoznak a kábel kígyók -
Peti66
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
válasz
k-feri65 #10451 üzenetére
Mert a mélyláda kinyírja a kalaptartóban a hangszórókat...ezért is fabrikáltunk dobozt a kalaptartó alá,hamarosan meghallgatom,hogy milyen lett,de én is ettől félek,hogy kevés lesz nekik a hely.
peti66:Sedan autó,elől Kenwood KDC 4047 UG,triax szett elől+csipoogó(Wackond tudja
)
Lényegi célom egyenlőre,hogy nagyot szóljon,ezt beáldozom a minőségtelenség oltárán.Parkolóban haverokkal zenét hallgatni kell a kalaptartóba a hangszóró
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Lenovo Ideapad 330 12 GB RAM 256 GB SSD eladó
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest