- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
civicfan
tag
A Focal K2 Powert hány wattal lehet max hajtani, pl. a 80w szettet 120wattal hajtom, nem nyírja ki a 15wattos magast? És aktívba?
-
civicfan
tag
A Ciare hangszórók milyen minőséget képviselnek? Tud valaki róluk valamit! Köszi!
-
civicfan
tag
válasz
pengusz77 #59343 üzenetére
A Hanno 830-hoz viszonyítva lágyabb, véknyabb kicsit. Hangzásba jó. Tartottam tőle hogy nyáron a nagy melegben leválik, de nem. Hogy mennyivel jobb a butillap azt nem tudom, de ha ha meg kell bontani az ajtót akkor ez törik. Nem lehet újra felhasználni.
De ha tartotok tőle, akkor fémre ne, inkább a az ajtó műanyag belsejére jó lehet! -
civicfan
tag
válasz
Speeedfire #59328 üzenetére
Én ezzel [link] csináltam az ajtót, ez a legolcsóbb bitumenlap ami kapható itthon!
-
civicfan
tag
Üdv! Feltünt a neten hogy a Morel Mt37 ami itthon 100e, ugyanúgy néz ki mint a Morel CAT378 ami házi rendszerbe való és jóval olcsóbb is (ebay) Ki éri ezt? Mintha kissé túlárazott lenne a Morel, de bevallom tényleg jó, még a belépőmodell a Tempo is.
-
-
civicfan
tag
Üdv!
Valaki írta hogy a fejet külön lehet választani és hátra lehet tenni a rádiót. Azt hogy lehet kivitelezni? Gulácsynál láttam képeket.
Mert előbb utóbb úgy is autócsere lessz (talán nektek is), és nem szeretnék megszabadúlni a cuccaimtól
-
civicfan
tag
-
civicfan
tag
válasz
civicfan #54782 üzenetére
Na hát csak jó ez a conrados [zavarszűrő] Csak nálam a negatív erősítőkábel nem vált be, most ismét a kasznihoz van rögzítve. Zaj nem hallatszik, csak ha megy a klíma akkor kicsit sípol. Most jó lenne mégegy, akkor a fej mindkét pozitívjára tennék egyet-egyet.
-
civicfan
tag
Helló! Megjött a conrad-os autórádió zavarszűrő, de csak nagyon picit javított a generátorzajon
-
civicfan
tag
Helló!
Leírnám a rendszerem, szerintetek melyik a gyenge láncszem?
fej: Alpine 9887 aktívban
szett: Morel Tempo 6
erő: Audison VR404
rca: Audison Best
kábel: Connection 225 és 215
Bitulapok mindenhol
A magas kicsit visítós, nemtudom mit lehetne vele kezdeni, nameg egy kicsit olyan doboz hangja van az egésznek nemolyan természetes. Hol lehet a hiba?
Előre is köszi! -
civicfan
tag
Üdv!
Ismeri valaki a Hertz nyomóit, főleg az ES250 és a HX250 érdekelne mert kicsi láda kell hozzá (16-17L)
Nameg az egyik 4kg a másik 9,5kg. A súlyos mágnes miben nyílvánul meg a wattokon kívűl? Tudja ezt valaki? Nem bömböltetni szeretném, csak legyen gyors, pontos. -
civicfan
tag
Üdv!
Tud valaki olyan szettet ajánlani, amihez nem kell mélynyomó. Van ilyen? -
civicfan
tag
Helló, ezt a ládát ismeri valaki [link]
-
civicfan
tag
,,,
-
civicfan
tag
Üdv!
Egy kérdés, hsz kábelt toldanom kell, érdemes forrasztani vagy elég összesodorni? Melyik a jobb, előre is köszi a választ! -
civicfan
tag
Hello!
Tanácsotokat kérném, hogy melyik erősítőnek szebb a hangja és térhangzása!
- Alpine MRV-F400
- Audison VR404
Aktívhoz kellene -
civicfan
tag
válasz
Pörzsimester #51000 üzenetére
Az alukasírozott amortson nehezen hajlítható hőlégfúvóval, szerelőnyílások lefedésére való inkább!
-
civicfan
tag
Üdv!
Magashoz melyik lehet a jobb kábel, sommer meridian vagy connection best sl. Az ezüstözött kábel minőségibb vajon? -
civicfan
tag
válasz
simi811118 #50644 üzenetére
Helló!
Nekem is ilyesmi problémám van a subokkal: túl erős meg késik, zenétől függően persze! Egyszerűen összeférhetetlen a szettel!
Szerinted ez a kick-bass hangszórók az arany középutak? Mekkora láda kell egy ilyennek, vagy kalaptartóba? -
civicfan
tag
válasz
Gábor984 #50340 üzenetére
Én vettem a kocsimba aero multi, wave, egyet egyet próbaképpen.
Az aero wave nem vízálló, pedig azt írják hogy vízálló. A multi-n az a vékony réteg gumihab szerintem semmit nem ér! Ár-értékben a butyl a nyerő! Gumihab helyett ajánlom a K-Flex ST-t! Vízálló, tűzálló vastagabb is mint az aero foam. Bár nekem a padlón van zajszigetelésként! -
civicfan
tag
Üdv!
Új problémám van már megint! Bekötöttem egy 2. erősítőt aktívba, de nem szól csak a magas. Ha kíhúzom a magas RCAját a közép megy. Átkötöttem az egyik remote szálat az antenna kapcsolóra, de ugyanez a helyzet. Azt olvastam hogy relét építsek be, mert gyenge a jel, oké de milyet?
Előre is köszi! -
civicfan
tag
Okés köszi a segítséget, akkor rávetem magam az egyik régi Alpine-ra
-
civicfan
tag
Üdv!
Az mitől van ha beindítom a motort pukkan egyet a magas hangszóró. De nem minden esetben, vagyis ha újra beindítom akkor nem. Lehet megtört az RCA? -
civicfan
tag
Volna 1 kérdésem!
Beépítenék még 1 erősítőt az ülés alá (első is ülés alatt van)
A tápkábel a középkonzol alatt fut (20mm2) Tápelosztót helyezzek a konzol alá, vagy húzzak be egy másik tápot? Melyik a biztonságosabb az a fő szempont most nem a keresztmetszet! Én a tápelosztóban kevésbé bízok -
civicfan
tag
Üdv!
Az említett "trapéz" Rockford, és a "rózsaszínes-szürkés" Rockford (2,3 2,6 ...) között mi a különbség, és melyik a jobb? -
civicfan
tag
Nekem is az ülés alatt van, és nem zavarja a hátsón ülőket. Kábeleket, RCA-t műanyag gégecsőben el lehet vezetni, erősítőnek meg lehet csinálni egy térelválasztót, vagy dobozt rétegelt lemezből
-
civicfan
tag
Üdv!
Ezt vajon érdemes megvenni [link] -
civicfan
tag
Köszi! (#49528) Ear001
-
civicfan
tag
válasz
simi811118 #49527 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
-
civicfan
tag
válasz
kacsa7 #49517 üzenetére
Azzal az eggyel, mert a másikat az előző gazdája kinyírta, nekem meg elfelejtette közölni hogy nincs is meg.
De azaz egy magas is elég hangos. Nem tudom láttátok már ezt a JBL mélyközepet, elég meggyőző a kinézete. Mindenképpen megtartanám, csak csipogó kellene valamilyen -
civicfan
tag
válasz
kacsa7 #49512 üzenetére
Szóval az új rendszer: pio mvh150 helyett Alpine9887 (még most ismerkedem vele)
Infinity 475a helyett Infinity Kappa Four (45eF volt, új ára 130eF) ez jó vétel volt
Szett: Audio System MX130 Plus helyett JBL C608GTI(de egyik magas nincs hozzá)
RCA gladen eco helyett Kácsa KCE
Sub nincs
Nem egy alap hifi az biztos de én nem veszek észre drasztikus javulást.Majd valamilyen csipogót kerítek, de még nem döntöttem melyiket
-
civicfan
tag
válasz
simi811118 #49508 üzenetére
Köszi a tippet! Kicseréltem az RCA-t Kácsa KCE tipusra.
-
civicfan
tag
Üdv!
Tudna valaki valami jobb hangszórókábelt ajánlani, mint a Gladen GA 1,5mm.
Kicseréltem a rendszerem minden elemét, kivéve a kábeleket, de nem vettem észre javulást.
Köszi! -
civicfan
tag
Üdv!
Tudna valaki ajánlani valami jó hangzású csipogó szettet, ami aktív bekötésre is jó, kb. 20-30e között! -
civicfan
tag
Üdv!
Az egyik magasom halk, mióta megvettem használtan. Elhajintós lessz.
Arra gondoltam milyen lenne, ha helyette 10-13cm koax-ot raknák be!
Mi erről a véleményetek? -
civicfan
tag
Üdv!
Van annak jelentősége hogy az erősítőből jövő hsz kábelek nem egyforma hosszúak a bal és jobb oldalon (kb1,5 m a különbség).
Jókor jut már eszembe
Jóféle a Gladen GA 2x1,5 meg a Gladen CH-ECO ezt ajánlotta az autohificity-s -
civicfan
tag
Üdv!
Érdemes megvenni a Helix HXA1000sx erősítőt, elég kicsik a hűtőbordái hűl ez rendesen!
Amúgy meg a Helixek jók?
Köszi! -
civicfan
tag
válasz
Daywalker #48141 üzenetére
Oké mielőbb fejet fogok cserélni!
Egyik ismerősömnek 30-as mnc és mnc erősítője van, és azon csodálkozott hogy nekem nincs kondim. Aztán belepróbáltuk a nyomóm az ő ládájába, és visszaesett a feszültség. Azt mondta hogy kondi nélkül neki leszívja az akkut az erő, pedig csak 2 csatornás volt. Meglátszik mnc
Szóval mekkora teljesítményű kellene egy 300w-os nyomóhoz?
Ja és láttam a jófogásom 1 infinity kappa perfect 12.1-est az talán jobb lenne mert ahhoz 28L van előírva, az enyém 25L. -
civicfan
tag
Kössz mindenkinek a sok segítséget, de ha jól sejtem, ha vennék egy erős monót akkor kellene +tápkábel +kondi is? Valamint az akkumulátorom nem lenne kevés (45Ah) ? Én nem hangos zenélésre használnám, csak legyen precíz pontos tiszta mély! Az Infinity nyomó nekem annyira nem jön be, eleinte tetszett, de a hangnyomás zavarja fülem. Ezért gondoltam Focal-ra 25a4 , v ESX 1040, v Hertz ES250, v Audio System
-
civicfan
tag
válasz
ValeRossi #48112 üzenetére
Üdv, köszi a segítséget!
Az a problémám a jelenlegi összeállítással hogy a nyomó morgó hangja elnyomja az első szett piciny csilingelését. Mármint amennyire ez a fej képes leadni sq-t. Az első szett tiszta hangú. Nyomót meg 25 cm-re cserélném, mert 25 L a zárt láda. Igazából csak jobb hangminőség a célom, mint az átlag. -
civicfan
tag
válasz
Osynho #48107 üzenetére
Azt jól gondolod hogy a sub nem elég fürge, mert késik. De ez az űrtartalom miatt van nem?
Az első szettet meg használtat vettem, de az egyik magas halk. Hangváltója az rendben van.
Fejet én Alpine 9886 néztem ki. Az erősítővel meg vagyok elégedve, ha vennék egy monót mit kezdjek a másik 2 csatornával? -
civicfan
tag
válasz
Osynho #48105 üzenetére
Üdv!
Zene terén inkább amit nem szoktam hallgatni rock, metál, tecno. Amit szivesebben pop, disco, trance, stb. na meg rádiót. Az autóm honda civic 2001-es sedan, teljesen hangszigetelve (padlo, csomagtartó,ajtók) bitulappal+K-Flex ST a padlón. Elsősorban futóműzaj csillapítása miatt csináltam meg korábban.
Erősítő Infinity 475A, sub is Infinity 1250w, de kisebb a ládában mint az előírt, mert az enyém csomagtartóba szabott jobb oldalon hosszirányban fut, és cak 25 L jött ki. Első szett clarion sru1720s, jó volna ha az egyik magas hangosabban szólna mint a másik. Fej Pioneer mvh-150ui, utoljára azt hagynám cserére.
Ja meg a nyomó nekem inkább szobai hangzásúnak tűnik, nem autóba. Első szettel nem passzol össze, ezért gondoltam hogy legyen egy széria a sub+hsz -
civicfan
tag
Üdv!
Új vagyok még a fórumon, de megfertőzött az autohifi világa.
Tanácsot kérnék vajon érdemes megvenni a Focal 165as + Focal 25a4 párost.
Mert a meglévő hangszóró+mélynyomó párosításom nem jó.
Esetleg tanácsoltok másmilyet, még a Morel érdekelne de nemtom milyen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Macbook Pro Retina 2017 94%-os akku, nagyon szép állapot
- SSD - WD Blue SN580 NVMe 1TB eladó - 1órát ment
- Dell Latitude 5300 Touch / i7-8665u
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest