- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oibacsi
őstag
Végeztem egy kis mérést, párhuzamosan kötöttem egy szobai hangfallal egy kis dómot, amit a fiókból vettem elő, kötöttem elé egy 3,3uF-es kondit....nem változott az impedancia a kiinduláshoz képest! Amíg nem volt kondi előtte, akkor elég rendesen leesett, szóval tuti jó lesz...
-
hugi0
őstag
Egyszer hallotam valamit az nem jelent semmit.
A rendszer tobbi komponense nelkul egy szett sem er semmit.Hiaba van egy jo szetted (OZ Audio Matrix CS180) ha egy gagyi (First Austria 1800W) erositovel hasznalod.
Mennyunk tovabb, tuti az erositod is, meg akkor sem biztos, hogy ugy szol ahogy tudna mert a fejegyseg a bibi.
Megtovabb: A fejegyseg is jo, de egy oxidalt szar rezkabel bizony erdekesen jutnak az erositobe a jelek.Ragozzam meg ?
... najo, ha akarod megteszem.
Az utoban a hangszorok elhelyezese, az sem mindegy.De, hogy meg ezt is felulmuljam eppen mai tapasztalatom:
- mar tudtam regebben is csak nem ereztem ennyire.A lehalgatasi pozicio.
Ma egy olyan szemely autojaban ultem aki nalam cirka 10-13 centivel alacsonyabb.
Beultem hozza "hallgatozni" es nem jottem ra mi a baj.
- allitgattam hangerot, doltem jobra, doltem balra, hogy miert vannak ezek a "fazishibak".
Majd a 3. szam utan egy kicsit feszkeltem, felneztem a tukorre es rajottem, hogy vagy 5-6 centivel lejjeb van az idealis lehalgatasi ter.Remelem tanulsagos volt amit irtam.
De amig nem tapasztalod ezeket addig nem fogod tudni "rendesen" elkepzelni, hogy mirol is "hadovalok". ;))) -
(jan)
őstag
-
Oibacsi
őstag
És még olcsóbb is, köszi, megjegyzem...hétvégén rendelem meg az egyedi ládát, pontosan kiszámítottam programmal a sok hangszóróparaméter alapján, egy 20 literes reflex láda lesz 20centis hangszóróval, mert nekem már rock-hoz a nagy 30-asok túl dübörgősek, aztán jöhet akkor a wrc
-
Pubszon
veterán
Köszi, de már vettem kevesebb mint harmad ennyiért!
Bementem az üzletbe kedden, akkor nemvolt és megrendeltem, akkor az ára 1812Ft/m volt.
Pénteken visszamentem mert akkor jött meg, kérdem a srácot hogy mennyibe kerül jelenleg?
Azt mondja egy picit biztos feljebb ment, erre mikor megnézte, az állam leesett: 1101Ft/m.
Tegnap behúztuk, bekötöttük az erősítőt meg a ládát, hát... az autót nyomja szétfele.
Nem elég hogy a szélvédő 1 centit kileng, de még az A oszlop is mozog, meg az indexkapcsoló, stb...
Mondjuk van 4 négyzetméter 3mm-es bitumen lapon, ha lesz idő szétszedjük a kocsit és leszigeteljük.
Majd csinálok képeket és videót, és majd megosztom veletek. -
Pubszon
veterán
És arról nem is beszélek, hogy milyen ennek a kábelnek a felépítése, mert 0.21mm-es elemi szálakból áll, ami a legjobb hifis kábelekre jellemző esetleg és tiszta réz ez is. Meg olyan hajlékony mint ha csak gumi lenne. Annyi optikai hátránya van, hogy a pozitív és negatív is fekete lesz. Na de ez legyen a legnagyobb gond.
(jan): Ezen 4 méteren még 300A is vígan elfut, de ha hoznak akkor 70-est fogok venni.
-
tucsike86
tag
Hát, ez is eléggé sokáig készült.. évek alatt lett kész szegény.. A csomiját 3X építettem át teljesen, ezt most egyelőre véglegesnek titulálom. Végre megvan elöl a kijelző, ahhoz sem fogok többet nyúlni. Max a neonokat cserélgetem, ha kimennek, de eddig a csomiban ment ki összesen 1db az évek során.
Mostanra meg maga az autó nincs már a helyzet magaslatán sajnos, pedig nem hajtom (annyira, mint mások..).. dehát.. ilyen ez a popszakma..
A külső neonokat meg leszedtem, azokkal csak a gond volt egy idő után (pedig színben tök jól passzoltak a belső fényekhez).
Lesz majd most nyáron 2db kék project, hasonló csomival, mint a VW-ben. Az egyik egy VW polo, a másik meg.. hmm.. beszéljen magáért, alig várom, hogy nekikezdjünk:
-
-
tucsike86
tag
Fero-nak igaza van amúgy, nekem oválok vannak benn. Mélyet nem fogja kiváltani még egy nagyon bika 13-as (vagy 16-os) hangszóró sem soha, szóval vagy ovál, vagy láda, ha jobb mélyeket akarsz. Ha a hely a szempont, akkor szerintem oválok a jó megoldás és az ésszerű kompromisszum, mert amiket írtam hangszórókat eléggé erősek, mélyük is van, de a közelébe nem jönnek annak az oválnak, amit írtam. Mélynek meg pláne. A kalaptartót meg nem kell félteni, nem papírból van.
-
salieri.
őstag
En hagynam de nem tudok bele pakolni semmit vasarlasnal mert a fele csomagtartot elfoglalja a lada! emiatt akarok 10 cm es hangszorokat a gyari helyre!igen azt mondtam ratyi ,mert nem jon be! akkor oly mindegy melyik 10 cm es hangszorot veszem mindegyik ugyaugy szol? mondjuk ez [link]
vagy ez [link] edes mindegy? koszi a valaszt% -
salieri.
őstag
renault clio 1.4 1996 os fejegyseg asszem kenwood kdc 3021 elol van 2db 10 cm sony xplod dual cone(dom sugarzos vagy minek hivjak nem ment be mert az kiall..), meg ket sal csipogo, hatul egy ratyi SAL xb 8 as lada,.. nem az utcanak akarok zenelni hanem csak bent halljam normalisan a radiot vagy cdt ... Hatul csavartol csavarig 12 -13 centit merek kereszbe akkor az is 10 cm es hangszoro lenne ?? nem szeretnem szetvagni a kalaptartot .. meg alig birja utana felemelni a hatso ajtot ha leterhelem sullyal..
-
(jan)
őstag
nemigen.... de nekem már úgyis mindegy.. tart a házam felé a a pusztító gépjármű ami egyszerü hangrezgésekkel porba dönti az otthonomat
Nade! ne csak off legyen!!
Ki mit tud arról hogy menyire törvénybe ütköző ha valaki zenél a kocsiban... milyen jogszabályok vonatkoznak ide ?
-
hugi0
őstag
Ezt hasznalom.
-
trassher
addikt
Két oldat 10 cm-es zajkeltők vannak amit enyhén szólva is szarok. Kalaptartóba lehetne rakni cumót, ki is van vágva de én igazából 16os szettet szeretnék előre. Nem tudom érdemes-e szétfaragni az első ajtókat vagy marad az ovál a kalaptartóban.
Nem az utcára akarok zenélni csak ugye kéne valami normális a gyári kazettás magnó és gagyi hangszóró helyett. Szeretem a mélyhangzást de még ládát nem szeretnék egyenlőre bár tudom hogy a vége valamikor úgy is az lesz.
Kb 50K lenne az akcióra. A fejegységet linkeltem, már csak a szettel vagyok bajban.
Stílus terén ezek mennének: house, techno, R'n'B, progressive. -
(jan)
őstag
értem... csak annyi a hátránya hogy az nincs lefóliázva nem úgy minta bútorlap
hogy alakulnak amúgy az MDF/bútorlap árak ?
Gondolkoztam kicsit és így leeset hogy itt a topikba mindent kitárgyalunk frankón és ez tök jó is csak egy valami maradt ki... Mégpedig az hogy ki milyen muzsikát csapat a rendszerével, mondhatni felmerült bennem egy ilyen kis közvélemény kutatás
Azt tudjuk már hogy Pubszon az ugatós fekareppet részesíti előnyben (ez nagyon durva volt sorry) de mi van a többiekkel ?
Részemről elektronikus zenék, de ezen belül amit nagyon szeretek kocsiba az a bassline (UK speed garage) a dnb és a jó öblösmélyes house meg elvétve dance és trance -
Pubszon
veterán
Itt van pár kép az erősítőről, még egy videó is van.
Pár képen látszik a távvezérlő, meg maga a kábel is.
És itt egy nagyon jó kép az RJ11-es dugóról mellette pedig az RJ45-ös. -
(jan)
őstag
Tuti! olvass csak vissza
Na srácok végre felcsavaroztam az erősítőt a kocsiba :9 és a bekapcsolást is megoldottam, miostmár nem kell csomagtartót nyitni és vezetéket összetekerni...
már csak a lpf maradt hátra...
amúgy menyire vészes ez hogy a teljes spektrum kijut a subra ? valamint milyen lpf-t érdemes csinálni ??? erősítő elé aktívat ? vagy a hangszóróhoz berakni valami tekerencet ? ( utóbbi sokkal egyszerűbb lenne mivel nem kell tápellátással szarakodni)
Jann-Chee
-
hugi0
őstag
Felesleges lenne jellemeznem az erositoket.
Nem hinnem, hogy jellemezni tudnam oket megfeleloen.
Ezert en ugy gondolom, mindenkinek maganak kell oket meghallgatnia, es eldonteni neki melyik tetszik.
Van-e ra penze.
- vagy meger-e neki annyit, amenyiert megveheti.Ez olyan dolog mint a "szoke bogyos".
- valakinek bejon, valakinek nem.
Ezenfelul lehet hogy szep, de nem biztos, hogy belul is van valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kerékpársportok
- Milyen videókártyát?
- Filmgyűjtés
- Autós topik
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest