- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz
dreizwanzig #35072 üzenetére
Inkabb az en uD-met vedd meg
-
dreizwanzig
aktív tag
válasz
dreizwanzig #35061 üzenetére
senki?
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #35059 üzenetére
Vegyél kábeleket, biztosítékot.
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #35051 üzenetére
Ezek közül talán valamelyik Crunch. Ajánlom a Magnat RX44-et. Elég erős és jó hangú cucc, olcsón.
Joe fiú: Ilyen esetben hova kell kötni a tápkábelt? Az iso csatlakozóba? És a testet? Mekkora kábel "ilik" oda? Van itthon egy 13-as kábelem, meg 40A AGU biztosíték. Volt egy kis baleset, ami odavágta az rca kimenetet pár hónapja, talán ezzel megelőzném az ilyeneket.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
dreizwanzig #35051 üzenetére
Talán a 3-as Crunch, Mac, Renegade...semmiképp sem..
tomic: Fat
Norbi14: Alap esetben jó a gyári kábel, ha unatkozol, van hozzá időd/kedved, akkor bajt nem csinálsz, ha húzol az akksitól közvetlen, de ne felejtsd el lebiztosítékolni.
-
dseres
tag
válasz
dreizwanzig #35048 üzenetére
Tegnap a fejegység beszerelése alatt meghallgattam a hifibolt demóautóját. Én már elhiszem, hogy tényleg semmi szükség a hátső hangszórókra.
Hallgass meg egyet te is!
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #35048 üzenetére
Nem tudom ebből hogy és mennyiért lesz rca kimenet, valamint, az milyen minőségű lesz.
Illetve maga a fej, se biztos, hogy valami jó hangú. Ha sokba kerül az átalakító, én inkább a cserében gondolkoznék.
Az rca-tól rca kábel megy az erősítő felé, a hangszórókhoz meg hangszóró kábel.
Utóbbiból valami nem leggagyibb 1,5-es elég szerintem ehhez a rendszerhez. + kelleni fog tápkábel + biztosítékház az erősítőhöz.
Erősítőbből én csak használtat vennék. Inkább akkor jobb fejet vegyél a spórolt pénzből. A levásárolható összeget tedd bele egy komponens szettbe.
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #35046 üzenetére
Így.
A 8-as helyét meg be kell tömni, mert minél kevesebb luk van az ajtón, annál jobban szól a cucc. Legjobb lenne szigetelni, de az már egy komoly lépés, főleg, hogy jelenleg még mindig 4 hangszórónál tartunk.
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #35044 üzenetére
Persze. És arra is érdemes törekedni, hogy ne 20 féle hangszóró legyen betéve véletlenszerűen.
Egyébként erősítőről értelmesebben szól minden.
A másik kérdésedre: a 8cm-es egy középsugárzó volt anno, tehát egy 3 utas rendszer része. Bár valószínűleg naivitás ezt feltételezni egy gyári hifiről, de megtervezett módon összeállított rendszert alkotnak együtt. Tehát nem véletlenül volt az úgy. Erre te vettél egy nem tudom mi alapján kiválasztott koax hangszórót (tehát magas is van), amit a gyári helyére tennél be. A hifi nem így működik.
Szóval ne tedd be. Inkább iktasd ki az egészet és tegyél be előre egy komponens szettet (mélyközép + hangváltó + magas). Ezek együtt szólnak jól, gyárilag így van tervezve a szett, nem csak bekötsz valamit, hanem talán még szólni is fog valahogy.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
dreizwanzig #35041 üzenetére
Vagy spórolsz és első szett/láda/4 csatis erő felállást preferálod.
-
Harsonás
tag
válasz
dreizwanzig #35041 üzenetére
Nem kell feltétlen 4 csatornás erősítő, mivel az első szettet kötheted erősítőre még a hátsó szett marad a fejen. Így is működni fog a fader. Vagy továbbmegyek: Veszel egy 4 csatornás erősítőt amire rákötöd az első 2 db-ot + hídban a mélyládát és a fejegységen rajtahagyod a hátsó hangszórókat.
-
Harsonás
tag
válasz
dreizwanzig #35038 üzenetére
Én azt mondom, hogy nincs értelme.
-
footy
addikt
válasz
dreizwanzig #35030 üzenetére
Ez nem egy egyszeru tortenet. A 3utas rendszerek altalaban eleg dragak. Az Audio System-nek es a Gladennek van E46-hoz kesz szettje, de E36-hoz nem tudok.
(#35031) dseres
A FLAC frontend-del ki tudod tomoriteni wav-ba. -
orbano
félisten
válasz
dreizwanzig #35026 üzenetére
egyáltalán milyen kocsid van?
-
footy
addikt
válasz
dreizwanzig #35026 üzenetére
Gyarilag van magassugarzo a kocsidban?
-
orbano
félisten
válasz
dreizwanzig #35022 üzenetére
én fordítva csinálnám: beépítenék egy (komponens) első szettet úgy ahogy kell (mdf karikára, bitumenezve az ajtót, meghajtva egy két csatornás erősítőről, csipogók az a oszlopba, vagy a tükör3szögbe), és ha úgy érzed hátul rossz a zene, bármikor ráköthetsz egy lepkefing generátort ami ellátja a hátsó utasokat
de akár le is nézhetsz a lurdyba valamelyik pénteken és meghallgathatsz egy-két autóhifit (ha még van ilyen dolog, jó rég nem voltam) -
orbano
félisten
válasz
dreizwanzig #35019 üzenetére
ha retek elől a hangszóró, akkor nyilván nem tudod felhangosítani. egy tisztességesen beszerelt és erősítővel ellátott első szettet letekert első ablakokkal is élvezhetően hallgatsz mindenhol a kocsiban.
persze ha előre szokol rádiót építesz be, mert elcseszed a pénzed hátra is szokol rádióra, akkor magadra vess.
erősítőből annyi csatornás kell, ahány csatornás a hangrendszeredha utasonként akarsz hangszórót, esetleg még a csomitartóba is a kutyának, meg a melletted álló kocsiba is, hogy ők is kifogástalanul hallják az olcsó hangszórók recsegését, akkor kell vagy 20 csatorna
egy normál passzív hifibe 4 (3) csatorna kell. 2 a szeterónak és a másik kettő hidalva a mélyládának. ha mélyláda nuku, akkor elég kettő, mint otthonra. -
dreizwanzig
aktív tag
válasz
dreizwanzig #35019 üzenetére
ha számít, akkor ilyen rádióm van:
-
orbano
félisten
válasz
dreizwanzig #35010 üzenetére
otthon ha leültök 3-an TV-t nézni, mindenki elé raksz 2-2 hangszórót?
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #35016 üzenetére
De miért nem írsz?
Ez egy fórum. Megtárgyaljuk a dolgokat, mindenkinek lehet véleménye. Footy teljesen jogosat kérdezett. A hang hátramegy. Itthon se teszek be plusz hangfalat a szoba hátuljába (ha sztereóról van szó).
Mennyi pénzt szánsz erősítőre? Használt is játszik (jobban megéri).
-
Osynho
addikt
válasz
Ültél már olyan autóban, amiben ez a felállás és korrekt elemekből áll a hifi?
-
footy
addikt
válasz
Milyen auto az hogy akkora zaj van benne hogy a hatul ulok nem halljak? Valami zetor?
Vagy le van valasztva a hatsoresz mint egy limoban? -
Joe fiú
senior tag
válasz
dreizwanzig #35008 üzenetére
Alapvetően azért, mert nem tudod normális elhelyezni, így nagy eséllyel a magas hang valahonnan a lábtérből jön, vagy oldalról, de semmiképp nem szemből, a fülre irányítva.
Osynho: Egyszer-kétszer nekem is volt már fagyás, de reseteltem és kész..nem nagy művelet, viszont sokszor a kocsiban hagyom, lusta vagyok lehúzni...
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #35004 üzenetére
Ha nem akarsz alakítani semmit, akkor 13-as komponens szettet tudsz betenni. 13-as mélyközép a mostani 13-as helyére, a magas meg a mostani magas helyére. Ennyi.
"ülés alatt lenne hely 1 pár 10 cm-es hangszórónak"
Ülés alá hangszórót? Ezt te se gondolod komolyan.
Joe fiú: Nekem csonttá fagyott a menü. Nem reagált semmire. Resetelni kellett.
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #35001 üzenetére
Első hozzászólás. A hangszóró dzsungel megszüntetése és 1pár korrekt komponens szett előre. Ez a legjobb megoldás. Ehhez jöhet mélyláda, ha igényled, illetve az ajtót érdemes kiszigetelni.
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #34998 üzenetére
Inkább azt mondd meg, hogy minek ennyi zajkeltő az autóba? Van egy koax az ajtóban, egy ovál a kalaptartóban, egy magas sugárzó elől és most ezek mellé te betennél még egy koaxot?
Mégis miért? Vagy mi a célod? Egyáltalán ezek hogy és hova vannak bekötve?
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #34948 üzenetére
A 3 pár hangszóró árából bőven kijött volna egy rendes komponens szett. Még maradt is volna pénzed.Ez szolgáltatná a legjobb hangot. Ha van rca kimenet azon a fejen, akkor egy használt erősítővel meghajtva ezt a szettet már kellemes lenne a hifi.
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #34945 üzenetére
Már most van 2 pár az autóban? Mi az karácsonyfa, hogy így fel van díszítve?
Ajánlani nem tudok ovált, nem ismerem őket, mivel igyekszem távol tartani magam ettől a kategóriától.
Teljesen értelmetlen szerintem. Persze azt veszel, amit szeretnél.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
dreizwanzig #34945 üzenetére
Inkább utald át nekem az oválokra szánt lóvét, több értelme van.
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #34942 üzenetére
Első hozzászólás. A hátsó hangszórók összerondítják a hangképet, főleg, ha 2-2 más típusú. Amit ezekre költenél, azt tedd bele a hifi egyéb komponenseibe és sokkal jobb eredményt fogsz kapni. Pl vegyél most egy rendes erősítőt. Elől milyen hangszóró van?
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #34940 üzenetére
Gondolom a kalaptartóba tervezed tenni, így egyiket se ajánlott megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest