-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
válasz
fojtviki #69869 üzenetére
Az nem is rossz gép. Láttam valamelyik csoportban egy régebbi modellt, ami szintén tetszene, és valami elfekvő cucc, állítólag be sem volt kapcsolva. Egyetlen bajom, hogy az ülés alá nem fér be az, szélességében.
Mindenképpen olyat szeretnék, ami pariban van a sugárzóval. Ha lúd, legyen kövér...
Lassan kicsit túltolom ezt az egész autóhifit... -
G.Zs.
senior tag
válasz
fojtviki #69813 üzenetére
En nagyon orulok hogy sikerult vegre talalni egy ujonnan kaphato erositot aminek gyakorlatilag ugyanolyan hangja van mint a Steg AQ/QM szeriajanak. Tudtommal a mernok aki annak idejen a regi Steg-eket tervezte most Zapco-eknal dolgozik. Igy talan nem veletlen a hasonlosag.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
fojtviki #69510 üzenetére
Hangszórókból egy (vagy esetleg kettő) pár menne mellé. Jelenleg Hertz ECX-130.5 van kiszemelve. Tudom, hogy csak 13 centis és koax és hogy ez nagyon rossz, de egyelőre úgy gondolom, hogy a gyári után már ez is felüdülés lesz. Kérdés, hogy az előbb említett Kenwood fejegységről hajtva rendben fognak-e üzemelni ezek a hangszórók?
Egyébként, ha ezt a fejegységet a gyári hangszórók mellé teszem átmenetileg, abból lehet baj?
-
PiciPeti
őstag
válasz
fojtviki #69313 üzenetére
Abban az autóban, azzal a lánccal, azokra a zenékre, azzal a beépítéssel.
Ezek csak támpontok, simán lehet, hogy nálatok valami más szólna kiválóan adott körülmények között. Sajnos ez mindig benne van a pakliban, nincs "legjobb" semmiből. Túl sok dolog befolyásolja...
Persze nem is lehet minden egyes hangszórót egyesével bepróbálni, ettől nehéz, és változatos ez az autóhifi dolog.
-
PiciPeti
őstag
válasz
fojtviki #69310 üzenetére
Egyáltalán nincs baj a kérdésekkel, ezért van a fórum.
Viszont így (még ha tapasztalt hifis is segít beállítani) nem biztos hogy ár/érték arányban ott lesz a rendszeretek, amit vártok. Ilyenkor szokott az lenni, hogy egy találkozón, vagy versenyen belehallgatok egy fele, vagy harmad annyiból épült rendszerbe, ami összeszedettebb, jobban összeillő komponensekből van, úgy, és oda van beépítve ami a legideálisabb, és leesik az állatok. Utána meg marad a rossz szájíz, a csalódottság, és általában az össze-vissza vásárlás, pénzköltés kezdődik elölről. Pedig ilyenkor kellene 2 lépést hátralépni, és akkor kezdeni az elején...
100 szónak is 1 a vége, ha bent lesznek a komponensek az autóban, és hiányérzetetek van, ne (vagy csak 1-1 komponenst) változtassatok, és a meglévőből próbáljátok a lehető legtöbbet kihozni. Beépítés, szigetelés, tápellátás, beállítás szinten.
-
Ear001
addikt
válasz
fojtviki #69302 üzenetére
Szívesen. Az a gond, hogy nem tudjátok, hogy mit akartok. Arra pedig nincsenek megfelelő eszközök. Józsi kedvenc erősítője Feri kedvenc hangszórójával Misi legszuperebb kábelével általában szarul szól. Külön - külön jók lehetnek, de együtt szinte soha. A hifiben csak a nagyon pocséknál van egyértelműen jobb, utána igencsak eltérő irányok vannak. Legalább egy ismert és szilárd pont kéne, amihez lehet rendszert építeni.
Ráadásul ti két lépéssel akarjátok átugrani a szakadékot. Alig éltetek együtt autóhifivel ezért nincsenek preferenciáitok, elképzeléseitek. Varázsütésre ha most bekerülne az a high-end cucc, ami nekem a végállomást jelentené az autóhifiben, nem értenétek, ami ott szólna, és ez érvényes lenne még több itteni fórumozó, vagy éppen hangminőség versenyző cuccára. Ehhez érés, tapasztalat kell. Ezt már sokszor megtapasztaltam, otthoni rendszereknél is. A kezdők valami nagy sziporkát, lehengerlést várnak, és általában nem veszik észre, hogy a legjobb cuccok(és tervezőik) milyen alázattal formálják a zenét.
-
kk831228
addikt
válasz
fojtviki #69285 üzenetére
szerimtem kár ebbe bele menni...
Jobb lenne ha nem olvasgatna ennyit az ilyen dolgokról, főleg úgy hogy még ki sem próbált semmit...
Nyugodtan vegyetek valami olcsóbbat és menjetek el olyanhoz akinek van 300 eurós és hasonlítsátok össze vakteszten... Majd utána gondolkodjatok ezeken...
-
PiciPeti
őstag
válasz
fojtviki #69218 üzenetére
Az megér annyit...
Nagyon kevés szett van, ami ezt a minőséget tudja, és ennyire megbocsájtó (beépítésre, láncban előtte lévő elemekre, stb.) Berakod oszt jó... Ha reszelgeted, akkor meg még lehet jobb is.
Lineáris, "érzelemmentes" karakter, de nagyon jól elvihető más irányba, ha olyan elemeket raksz elé.
A magasa ebben a kategóriában szerintem messze a legjobb, én is ezt a magasat használom évek óta.
-
Ear001
addikt
válasz
fojtviki #69156 üzenetére
De, a nagy Audio Controll az például használható autóhifi versenyek pontozásához, ott van hozzá a használati utasítás a tetején. Az a telefonos mikrofonos viszont biztos mér, de mit kezdesz vele?
Én önmagában a klasszikus frekvenciaátvitel méréssel sem tudok mit kezdeni az autóban. Nézzük meg ezt a képet a videóból:
Ott a kalibrált mérőmikrofon a fejtámla alá beszorítva. Szuper. Ott van a fülünk? Nem. Olyan az iránykarakterisztikája a mikrofonnak, mint a fülünknek? Nem. Ha egy centivel elmozdítjuk onnan a mikrofont, egészen más frekigörbét kapunk? Igen.
Én igazából az otthoni dobozok frekvenciaátvitel mérésével sem tudok mit kezdeni. A DIN szabvány, meg a gyakorlat szerint a doboz előlapjától egy méterre rakják a mikrofont, és megkeresik, hol a legegyenletesebb a kapott görbe. OK, ennek mondjuk még van valami értelme egy kisdoboznál, de mondjuk egy ilyen planárnál, ahol az egyik panel csak a szubot szolgáltatja?
Vagy egy ekkora, sok hangszórós doboznál?
Ezeket ki a tököm hallgatja egy méterről? Ráadásul van közeltéri mérés is, pár centiről. Az az adott hangszóróról még elmond valamit, de az összhatásról?
Nem azt mondom, hogy nem érdemes mérni, vagy nincsenek jó műszerek. Meg lehet például keresni egy rezonáló elemet az ajtóban, vagy lehet keresztváltást optimalizálni egyedi T-S mérésekkel, de ez nem az a szint, ahova elég egy okos mikrofon telefonnal, és a műszer másik végére sem elég úgy leülni, hogy megnéztünk két youtube videót, és akkor jó a rendszer, ha egyenes a vonal a műszeren.
-
Amatőr0
kezdő
-
tboldi
nagyúr
válasz
fojtviki #68895 üzenetére
Olvastam, de bízom benne, hogy nem lesz olyan kevés hozzá, mivel a választott hangszóró csak 3 Ohmos.
Egyébként hosszas guglizás után azt találtam, hogy 4x40 W-tal hajtja a gyári fej a 4 Ohmos gyári hangszórókat, amit Facebookon egy másik srác, aki ezeknek a rádióknak a javításával foglalkozik (idővel elszáll valami IC, típushiba), meg is erősített.
Legrosszabb esetben beszerelem a WagonR-ből maradt Clarion CD1500R-t. -
Amatőr0
kezdő
válasz
fojtviki #68845 üzenetére
A genesis (milyen Genesis) miben jobb a Stegnél (milyen Steg). Ez az összehasonlítás önmagában értelmetlen. Kategóriájában,megfelelő rendszerbe jó beallítással tesztelve lehet csak összehasonlítani. Aztán jön meg hozzá hogy mire? És ezt tetőzi az egyedi ízlés,zenehallgatási szokás.
-
troll81
addikt
válasz
fojtviki #68845 üzenetére
lol ja a szekrenyben vergodik 3 4 db
meg be se raktam oket.nincs idom most majd a telen.azok jok de direkt tobb fele van belole es azok is elternek.ezert 2 db four chanelt atepitesre szantam mert az lehet jobb is kesobb. de meg az a class Stegre palyazom.
dsp bol helixet hajtok eppen egy 10 csatornast.en a forumon mosconit vagy helixet hallok.
-
bombibmw
veterán
válasz
fojtviki #68013 üzenetére
Most szórakozol velem?
Ha van Pesten is akkor miért kéne lekocsikáznom Bajára?
Nem szeretem a felesleges dolgokat és nem kell "nagy név", csak egy olyan ember, aki korrektül megcsinálja.
Én is meg tudnám csinálni magamnak, de nincs hely és szerszám hozzá itt a panelban. -
troll81
addikt
válasz
fojtviki #66639 üzenetére
szia A Denon DCA 3180 40 es 100 eu közt állapot függően.én a helyedben eltenném ha nem létszükséglet eladni.jók jó szettel párosítva remekel.nem épp szép de jó. Max ebayen adod el akkor a legjobb az ár amit kapsz érte.
(#66642) MunezXBK szia sikerrel jártál látom gratulálok hozzá
ha összejön akkor csak feljebb lesz mindig .
-
s4tch
veterán
válasz
fojtviki #65534 üzenetére
AK70-et semmiképp nem tudtad volna digitálisan csatlakoztatni a fejhez. A lejátszó analóg kimenete mehetett volna a fej aux bemenetére. A DSD amúgy sem a Szent Grál, de így... Borítékolhatóan semmi értelme nem lett volna.
Viszont 80 font nem pénz azért a lejátszóért. Mellé kell egy jó fülhallgató, és csodásan zenél. Tonálisan, felbontásban, dinamikát tekintve nehéz és drága azt a hangot autóban reprodukálni.
-
PiciPeti
őstag
válasz
fojtviki #65524 üzenetére
De minek az Ipod, vagy bármilyen külső forrás még? Tényleg nem értem.
A PRS játszik SD-ről, és USB-ről is veszteségmentes fájlokat. Értelemszerűen digitális forrásként kezeli ezeket.
Integrálva van a készülékbe, a lehető legkevesebb veszteséggel, a lehető legkönnyebb kezelhetőséggel... -
kk831228
addikt
válasz
fojtviki #65519 üzenetére
Leírásukban benne szokott lenni, de általában az olcsóbb kategóriában ami ér is valamit, sajnos csak jack van... Viszont a 80 prs - en nincs digitális bemenet és amúgy se tudná kezelni szerintem...
Ráadául belegondolva ezek azert drágák mert jó minőségű dac/erősítő van bennük, ami csinálja a konvertálást analóg jellé. (fül/fejhallgató). Na most akkor lenne ertelme, ha ezt az átalakított jelet tudnád valahogy jó minőségben továbbítani az fej/erősítőhöz...
-
válasz
fojtviki #65451 üzenetére
Nagyon jó a PRS hangban, egyedül azt kell benyelni, hogy az előlap az a 30k-s kategóriát idézi. Nem bonyolult használni, csak meg kell szokni a menüjét, utána faszán lehet benne mindent állítani, nagyon sok mindent tud. Manual-t érdemes olvasgatni.
Foobar-el 3 gombnyomással lehet konvertálni flac-ből wav-ba, ez gyakorlatilag egy kitömörítésnek minősül.
-
Samus
addikt
válasz
fojtviki #65177 üzenetére
Tudom, olvastam a történeted, elég pofás rendszert pakoltatok össze. Főleg, hogy egy DAB képes fejet akartál csak beszerezni
A kollégának továbbra is azt mondom, hogy ha van rá mód, maga csinálja. Egy dekopír elég, utána az MDF késsel és csiszolással könnyen alakítható a kívánt méretre, formára, valamivel szépen bevonod, és meg is vagy. A lapokat ragasztani sem létszükség, ha szilót nyomsz közé az is jó (vagy technokolt) csak csavarral fogasd össze őket, és az maradjon is benne. Legalább 40mm legyen a vastagsága (2x20,4x10,attól függ, milyen lapot veszel, lehet több is, bár felesleges,kárpitot mindenképp vágj mögötte, hogy legyen tere a hangszórónak), annyi kiemelés kell, hogy biztosan ne érje el a lehúzott ablak a hangszóró mágnesét.
-
Samus
addikt
válasz
fojtviki #65159 üzenetére
Ennyiért én is gyártok neked. Ez rohadt drága. Vegyél MDF lapot, és abból azt csinálsz, amilyet akarsz. Tipp: [link] Csak vágd ki mögötte a kárpitot. És ha lehet, rögzíts csavarral az ajtóhoz, mert különben ha becsapod az ajtót, lesz egy kis kilengése. Ha szigeteled az ajtót, akkor pedig tömítéseni kell mögötte, hogy a levegő ne szökjön el, hanem az ajtóba dolgozzon a hangszóró.
-
törölt tag
válasz
fojtviki #64940 üzenetére
Minek a váltó ha van procid? De úgy értettem,hogy ezt szeretnétek megvenni
És ugye erősen függ a környezettől,beállítástól hogy mit mutat. Azt gondolom,hogy a jelenlegi rendszered ezt a szettet nem biztos hogy kiszolgálja rendesen,illetve ebben a katban már sok lehetőséged van
-
s4tch
veterán
válasz
fojtviki #64873 üzenetére
Fura egy fej ez... Talán a 4V miatt lehet drága, másra nem nagyon tudok gondolni.
Mindegy, végül egy X5900-at rendeltem öcsémnek. Az "csak" 2,5V, de olcsóbb, van benne aktív keresztváltó, időkorrekció, szintén játszik flacet, van benne kihangosító, usb, szóval komplett csomagnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest