- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
arthropod
tag
Egy 309-es peugeot. Munkás autó, sokat ülök benne, ezért is kellene az elfogadható cuccos. Sajnos muszáj maradnia a 13 cm-nek mert gyári helyen van, kiemelni sem lehetséges, beleütközne a műszerfalba. Azért is gondoltam hogy tanulni, kezdésnek jó lesz ez (alapnak) mert új a Blau, és a hangszórók is. Én bontottam ki őket. Öreg Papáé volt az autó Hollandiában vette pár éve a motyót és bele sem rakta még
Blaupunktokat egyáltalán nem ismerem, lesek is hogy hol az RCA a hátulján
Tahát maradna egyenlőre a már említett motyó. Hátul szinte soha nem ülne senki, ezért sem szeretnék a kalaptartóba hangszórót tenni. Most hirtelen kb 50K lenne rá csak. Természetesen használt dolgoktól sem zárkózom el, sőt!
-
-
Joe fiú
senior tag
Hiába hallgatok.Soha nem lesz rá annyi pénzem,hogy nekem is olyan legyen
Amúgy már hallgattam,komoly rendszert.Nagybátyámnak elég jó rendszere van(Pio fej,MB quart szett,audioson 4 csatis erősítő,meg valami komoly zárt láda).Jó-jó,de én az én rendszeremmel is elégedett vagyok,akkor meg minek 300ezer forintot kidobni az ablakon?! -
BBéci
legenda
-
orbano
félisten
Soundabandot érdemes használni, öntapadós. Előtte portalanítani, zsírtalanítani a felületet, és felülettől függően 2-3 réteget felvinni. tartósabb és jobb, mint a sima bitulap, viszont nem drága.
beszélgettem amúgy Szakállal erről a hangszigetelés dologról (engem első körben lebeszélt, mert elég drága): dynamat, meg ilyesmi iszonyat drága, és egyáltalán semmivel sem tud többet, mint egy soudaband. A sima bitumenlappal meg az a gáz, hogysz*r vele dolgozni, és hosszútávon állítólag nem a legjobb, le szokott "olvadni" (megereszkedik, elválik itt ott, bekeményedik és letöredezik). Ez főleg a tetőnél okoz ugye gondot, illetve az ajtóknál. -
megema
őstag
Nem tudom sajnos. Csak kedden-szerdán lesz meg a kocsi, de előre szerettem volna megvenni a kütyüt hozzá, viszont mint kiderült nem lesz egy egyszerű eset.
No majd kiderül... Ha megtudok valamit, írok.
Mik a lehetőségek egyébként? Mármint, ha nem az általad előzőleg vázolt eset állna fenn, csak más elhelyezéssel, akkor mi lenne a teendő? Másik fejegységet kéne nézni?
A gond az, hogy már néztem és nem igazán találtam elfogadható árban levő 6 csatornásat.
-
megema
őstag
Megvan a 3 kiszemelt. Kenwood KDC-BT40U, KDC-BT50U és Alpine iDA-X311RR. Áruk 40 és 55 ezer közé esik. Kormány mögötti "távirányítóra" kötéshez szükséges kütyü + 20 ezer mindhárom modellhez.
Mindegyik kezeli az iPhone-t, pendrive-ot és van rajtuk jack dugó. Bár az Alpine-on el vannak dugva hátulra és egy kábellel kéne kilógatni valahova.
A Kenwood-ok rendelkeznek Bluetooth-val és mikrofonnal, valamint teljes mértékben használhatók telefonálásra. Elvileg tárcsázni is lehet... A Kenwood-okban van CD lejátszó, az Alpine-ban nincs, viszont kezeli a CD tárat (legalábbis papíron, ezt nem tudtam típus szerint megnézni).
Sajnos olyan modellt nem találtam hasonló áron egyelőre, ami kezelné a CD tárat és BT is lenne benne. Melyiket ajánljátok a fentiek közül?
Fő felhasználása iPhone-ról zenehallgatás lenne. A CD tár kezelése nem olyan fontos, csak ha már egyszer van a kocsiban, akkor jó lett volna használni. BT kihangosító is van a kocsiban igazából. Szóval még gondolkodom, hogy ne nézzek-e inkább valami olcsóbb modellt.
-
G.Zs.
senior tag
Egy pár RCA-s fejhez felesleges a négycsatis erősítő.
Mindenféle kókler megoldásokkal szétosztott jel pedig szerintem nem megfelelő minőségű.
Hiába árulnak a sztájlingon jófajta négycsatisokat, emiatt nem ajánlanám.
Persze egy megfelelő fejegységgel én is négycsatisat ajánlottam volna. Az meg már nem fér bele a keretbe. -
Beri
addikt
Igen, mindenhol, csak följebb jobban idegesít
. Egyébként a mélyei, közepei tetszenek a szettnek nagyon, csak a magasa borzalmas (legalábbis az én fülemnek).
Egyébként (nem tőled kérdezem, csak úgy általában) itt a "3-Position HP/LP Crossover Control (12dB/Oct)" tényleg használható hangváltót takar?
-
orbano
félisten
hát, néha beakad 1-1 szám betöltésénél, de olyan fene lassúnak nem tűnt. mondjuk sokat még nem használtam, mert várom a FW kábelt az ipodhoz (másról nem tölt PC oldalon, és az akksi nem bírja ki a 20gb rápakolását).
mennyiért szerzed amúgy?
egyébként korrekt, lehet tag alapján keresni és szépen szól. nekem innentől már jobban megéri, mint bármi más. főleg CDket pakolni.... bah. -
orbano
félisten
autóba nem is való, nem bírja a strapát.
a gyári kinézetet egyébként nem nagyon bontja meg egy ajtópanel, vagy egy oszlopra szerelés. de egy minimum szerintem az lenne, ha magasak a 3szögben egy normális parnelt kapnának, hogy szembe forduljanak veled. egyébként annyira nem vészes az elhelyezkedés, a fejedtől nincs sokkal nagyobb távolságra a magassugárzó. szvsz szerint ponta 3szög fölött az A oszlop alján baba helye lenne
Egyébként én is úgy indultam el, hogy a gyári kinézethez áhh nem nyúlok... holnap majd teszek fel képeket, egyébként én is baromi kíváncsi vagyok mennyire passzol a gyári milióhöz a panelosítás, kicsit azért félek -
orbano
félisten
nem a kocsi hosszát kell korrigálnod, mivel nem a csomagtartóban ülsz, hanem a fejedtől való távolságot, amit 10 centin belül tudnál korrigálni. Persze a gyári helyen ez nehéz, marad a hangproci. bár ha már aktív hajtás, akkor az ajtópanelezeés (magasnak is az A oszlopra) már illene, különben eléggé felemás konfig lenne szerintem (25k egy ilyen történet, ha esetleg ilyenre vetemednél
). Mondjuk egy 9887-tel és egy plusz erősítővel és a plusz kábelekkel már egész húzós kis tétel lenne
-
orbano
félisten
50-60ig levéve a ládát rosszabbodik? így nem emel ki túlzottan 60-70hz környékén, hogy nem keresztbe váltod a mélyet és a mélyközepet? persze lehet hülyeséget kérdezek, csak én valahogy így képzelem el.
Magasat esetleg próbáld helyezgetni, hogy hátha másik szögben, de azonos távolságra tudod igazgatni. vagy az valami fix helyen van (nem emlékszem)? -
orbano
félisten
le van bituzva az ajtód? elvileg minden kis lukat meg rést (a vizelvezetőkön kívül) illik leragasztani zajcsillapítóval. akkor esélyesebb, hogy 50hz-en is kultúráltabban fog szólni. de megalátod meddig nem torzít, szurkolunk
mondjuk nem gagyi a szetted, szóval nyugodtan reménykedhetsz, azért nem arról van szó, hogy 30-40hz-re engeded le
ja és a teszteléshez kapcsold le mindeképpen a mélyládát, hogy meghalld ha torzít a mélyközép. -
BBéci
legenda
Autómban (Passat Variant) passzív rendszert hallgatok, mégsem késnek a ládából érkező hangok. Olyannyira nem, hogy többen alig akarták elhinni, hogy a csomagtartóból érkeznek.
A vágási frekvencia 70 Hz, ha tehetném lemennék 60-ra, de sajnos olyan kártyát nem lehetett kapni hozzá, csak 50-est, amit nem mertem bevállalni. Egy próbát azért tennék vele.
Inkább a sztereó színpad pontosabbá, definiáltabbá tételéhez használnék tér/idő processzort. -
Joe fiú
senior tag
Köszi szépen.De attól ugye még megoldható,hogy négycsatis erősítőre legyen kötve az első szett is és a mélyláda is?
orbano: Nem fejlesztek igazából semmit.
Csak ballagásra megkaptam a verdát és ez alkalomból gondoltam megérdemel egy erősítőt,meg egy ládát.
Jelenleg egy Kenwood KDC 3021-es fej van benne,amit szeretnék apummal elcserélni a JVC KD-R 412-es fejre.Mindkettőn egy pár RCA van csak.Fejegységet nem szeretnék venni.Amúgy ami most van még a kocsiban a fejen kívűl az egy Sal X-PRO 130 triaxial szett,illetve a kalaptartóban 2db Blaupunkt GTX 705(tudom,kalaptartóba nem rakunk hangszorót,de ez most ott van
)
-
DroneZ^
őstag
Még nem láttam ilyen kis zárt ládát, majd esetleg linkelhetsz
Toyota Hilux SR5 pontosan ilyen csak az enyémen lesz egy kis igényes átalakitásMeglévő cuccaim:
Alpine 4x60W-os fejegység
M.N.C. Sunset 6"
M.N.C Sub-box
M.N.C Hurricane V-Type V400Ezekből mit lehet megmenteni?
A fejegységet azt biztosra veszem, az elég jó. Tudsz javasolni olyan hangszórókat amik viszonylag nagy hangerőnél sem recsegjnek majd be?
Köszi a segitséget!
-
zolee.szabo
csendes tag
Tökéletesen igaza van a kollégának! Mindenki a saját hibáiból tanul igazán, 15 éve még nekem is volt ovál a kalaptartóban. Azóta? Jó minőségű 13-as vagy 16-os két utas szett mdf panelban zajcsillapított ajtóban elöl, erősítők és zárt mdf láda a csomagtartóban, jó minőségű cd-s fej, normális kábelezés és lehetőleg spirálcellás akku. Lesz térérzet, dinamika, pontosság, megszólalnak azok a (mély) hangok is, amiket eddig nem hallottál.
-
vitezlejszlo
őstag
Na ez a halott ipodos tema tetszik... ennek utanna is nezek, koszi! Amugy az Alpine tenyleg tudja azt, amit elkernek erte? (hangzasulag pl...)
Kicsereltem a hangszorokat a kocsiban a massive-re, fejegyseg maradt a gyari skoda. Nagysagrendekkel jobban szol, bar basszus csak akkor van, ha ratekerem a fejegysegen, de hatha ez meg javul a hangszoro bejaratasa utan. Vagy egy uj fejtol. Bar kollegam szerint onnantol, hogy teszek bele fejegyseget szamitsak ra, hogy feltorik erte a kocsit
-
Joe fiú
senior tag
-
Shadows
senior tag
Megnéztem jólesz ugyfest, de áruljátok már el az mit számít hogy a csipogó benne van a hangszóróba vagy külön van? mert nekem a kilincsbe van gyrárilag és ha nem gond akkor csak hangszórót vennék nem szettet.
Van egy JBL GT5-652 igaz 56 mm de ez csak 8.000 ha megtartanám a gyári csipogókat akkor mennyire romlana a zenei élmény?Ennek a "hátsfonak" milyennek kell leni hogy "jobb" legyen többnek vagy kevesebbnek?
JBL GT5-652
Hangszóró
- 2 utas hangszóró
- névleges terhelhetőség: 35 W
- zenei terhelhetőség: 135 W
- hatásfok (érzékenység): 93 dB / 1 Watt / 1 méter
- átviteli tartomány: 55 - 20.000 Hz
- névleges impedancia: 4 Ohm
- beépítési mélység: 5,6 cmAmit te linkeltél JBL GT5-650C
Komponens rendszer
- 2 utas hangszóró
- névleges terhelhetőség: 40 W
- zenei terhelhetőség: 120 W
- hatásfok (érzékenység): 91 dB 1 Watt/1 méternél
- átviteli tartomány: 70 - 20.000 Hz
- névleges impedancia: 4 Ohm
- beépítési mélység: 5,3 cmamatőr vagyok de érdekel a téma...
-
fero02
nagyúr
Ezzel nem értek egyet. Tudom, h globálisan ez is egy nagy vita téma, de sztem a sub iránya meghatározható. Mind 2.1 rendszernél, mind 5.1-nél, kivéve, ha az arányok (front-surround-center és a sub) nagyon jól el vannak találva. Ehhez ugye már jó minőségű rendszer is kell, de én életem során még csak 1-szer tapasztaltam ezt meg.
Továbbá, sztem leginkább a praktikusság és a könnyű megépíthetőség miatt teszik a csomagtérbe a sub-okat. A legtöbb építőnek (főleg ugye az amatőröknél) a szívük csücske hétköznapi használatban is van (család, csomag, stb), emiatt az utastér beépítése kizárt, így marad a csomagtér. Ha viszont megnézed a demó autókat, akkor ott ilyennel nem foglalkoznak és az összes létező helyet beépítik, ami az első ülések után van. Jó tudom, az másról szól, de mégis...
És (a kategóriát nem nézve) az olyan építők, akik tesznek a hátsó ajtókba hangszórót, ők vajon miért teszik ezt?
Itt persze megint nem demó autók építőire gondolok, mert az megint csak másról szól.
hugi0: tőled nagyon várok válaszokat...
-
orbano
félisten
nekem egyelőre csak a külső fal van leszigetelve, a belső még várat magára. a karosszériás nem akart vele szöszölni.
nem tudom amúgy mennyi okosságot írtam, tapasztalatom autóhifivel nem sok, csak az ragadt rám, amit neten olvasgattam az elmúlt fél évben. lehet a fele hülyeség
a hangszóród tényleg nem a legszerencsésebb. nekem jó helyen van, a gyári takaró alá mdf kerettel szépen befért. a magas került talán rossz helyre, az ajtó elülső felső sarkába. nálam ez lett a kompromisszum, nem akartam az autó külcsínyéhez hozzányúlni. de majd erősítővel meglássuk milyen szípadképet produkál -
orbano
félisten
igazából tökmindegy. addig kell leengedni, amíg szép a hangja. pl. a Surányi Feri azt íta a cikkjében, hogy 80nál érdemes kezdeni, és hallás alapján max 40-ig engedni. no most akkor hol az igazság? felteszem sehol, hangszórója, ajtaja válogatja, hogy meddig szól jól. Én bízom benne, hogy lesz elég mély.
Szakál azt mondta, elég sok múlik az ajtón. Ha rendesen le van szigetelve, akkor elképzelhetőnek tartja, hogy megcélozzuk a 60hz-et.
Az pedig nyilvánvaló, hogy ha bejön a mélyláda, akkor változik a helyzet. De ugye ott sincs feltétlen ökölszabály, mélynyomója válogatja (gondolom) hogy hol érdemes keresztezni az első szettel. És még ha ezt lefixáljuk sem mindegy, hogy az a nyamvadt zárt láda is milyen/mekkora. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a ládát hol akarjuk kezdeni. 120hznél? nem vagyok guru, de tudtommal érdemes minél mélyebben kezdeni, hogy szebb legyen a színpadkép, azért 80hz felett tudomásom szerint még jócskán kihallódhat hátulról a láda.
-
orbano
félisten
az mit jelent, hogy a magas tartomanyt nem lehetett beloni? (nekem iszonyatosan erős a magas, kemény és száraz. ha ezzel kezdek valamit, azt a minimális térérzetet is elveszítem, ami volt, az amúgy elképesztő részletezésről nem is beszélve)
a tobbi nalam is jelentkezik, remelem a kakao tenyleg segit. láda egyelőre nem lesz, remélem ha leengedjük ~60hz-ig a szettet, akkor az elég lesz egy darabig, majd talán jövőre veszek hozzá egy külön erősítőt és valami kicsi de feszes zárt ládát. -
orbano
félisten
azt esetleg le tudod írni, hogy erősítő nélkül milyen volt, és miben változott? én sem vagyok teljesen jóban az Elementtel, kíváncsi vagyok mire számíthatok ha alákerül az erőgép (ami itt várja már mióta, hogy beépítsék, alig bírom ki).
most már tudom ki az a Jesse Cook, lehet van egy újabb hallgatójaáááhh kéne folytatnom a gitározást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nintendo Switch 2
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest