- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz
k-feri65 #34382 üzenetére
Ugy latszik suket mernokokkel terveztetnek. Az ESX eromon lehet allitani a bemeneti impedanciat, azzal es a gainnel sikerult leszoritani a zajta, de nem olyan volt amilyennek szeretem, kar erte mert a hangja tenlyeg jo lenne. A masik pedig tenyleg az hogyha egy hifiujsag szakertoi klangmaschinek es klangwundernek nevezik, akkor hogyhogy nem hallottak a zajt, vagy milyen rendszerben volt? Vetel elott egyebkent a carhifistore-nal erdeklodtem az alapzaj miatt mert en is olvastam par helyen es onnan is az a valasz jott ha a gain rendesen be van allitva akkor nincs.
(#34380) borat26
Ha 9887-et veszel, akkor elotte hallgasd meg hogy hallod-e a ventit(#34390) borat26
A BT61-es uton van. Remelem holnapig megjon. Ha erdekel majd irok rola egy kis beszamolot. -
-
Osynho
addikt
-
aneda
senior tag
válasz
k-feri65 #34227 üzenetére
Szeretnénk azt hinni, hogy a gyártó a lehető legkevesebb D/A és A/d konverzióval akarja megoldani a dolgot hogy a lehető legjobb hangja legyen a fejnek (jó legyen nekünk), de szerintem pont leszarja...
Pláne miután 50-60e. Ft-os termékekről beszélünk.Ez magyarázat lehet az összes, itt a fórumban említésre került tapasztalatra.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
k-feri65 #34200 üzenetére
persze..ez egy percig nem volt kérdéses..nálam..mondjuk az nekem sem teljesen világos, hogy miért pont az ipod végzi a lejátszást, a fejegység meg csak a vezérlést hajtja végre.
mindenesetre usbhez viszonyítva jobbnak tűnik, dinamikusabbnak..de ha lesz időm kikísérletezem, hogy ugyanaz a szám usbről és ipodról lejátszva.
-
gabber01
addikt
válasz
k-feri65 #34193 üzenetére
Úgy néz ki mintha én képben lennék?
Annyit tudok, hogy az én fejegységemhez külön kábel és adapter kell, de mivel usb nincs a 9855ön, ezért ez az egyetlen megoldás ha nem akarok mindent CD-re kiírni.
Viszont az iPodokon egyébként sem usb van ha jól tudom, de lehet van vmi átalakító hozzá.
Egyébként igen, elvileg a fej látja és kezelni is tudja ami az ipodon van, viszont utobbinak a DAC-ján keresztül kapja az áldást, ami szerintem egy nagy böszmeség, de ez van. Csak alig néhány fej tudja kikerülni, de azt se tudni igazából pontosan, hogy hogyan működik. Erről gyártói információ sem nagyon van. Vicc ez az egész. Gyűlölöm az összes almás fost a szemét megkötéseik miatt. -
footy
addikt
válasz
k-feri65 #34186 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az Apple nem engedélyezi a digitális audio kimenetet a dockcsatlakozón keresztül. (Az IDA-X001 ami valahogy kitrükközi)
Kb 2éve ástam bele magam a témába, lehet hogy azóta más a helyzet, bár ezt két dolog cáfolja.1. Ha tényleg digitálisan lenne illesztve az ipod, akkor az új lightning csatlakozó használata nem befolyásolná az ipod/iphone kompatibilitást. Viszont ha megnézi az ember a kompatibilitási listákat, akkor az iphone5/s sehol nem szerepel, mindenhol csak a 30pines eszközök vannak.
Most nézem, hogy a Pio-k közül az összes újabb támogatja2. A legótvarabb fejegség is tud ipodvezérlést, de m4a-t szinte egyik fejegység sem játszik le.
-
footy
addikt
válasz
k-feri65 #34109 üzenetére
0 hangeronel nemit az aramkor. Teszt CD-vel probaltam, ahol van olyan track amelyikben sokat beszelnek.
En is azon csodalkoztam, de biztos hogy balra tekerve tunt el a susogas es az ESX-en "forditva" van a gainEbben lehet valami visszagondolva a Bit Ten-re ami csak 2,5V-ot tudott amikor az alpi 3555-on feljebb huztama gaint, meg nem torzitottak a hangszorok, de kicsit mintha elettelenebb lett volna.
-
footy
addikt
válasz
k-feri65 #34107 üzenetére
Nem tudom miert recseg, de az egyik hangszoronak szerintem perec. A masik hibatlan, ha oldalankent megcserelem, akkor is marad a hibajelenseg, szoval elegge hangszorohibanak nez ki.
Ezt altalanossagban tapasztaltat a dinamikaval vagy csak bizonyos felallasban? Egyebkent erdekes, hogy amikor Bit Ten volt bennt, akkor pont hogy lefele kellett venni a gain-t es ugy szunt meg a susogas. A klarinal pedig pont ellenkezoleg.
-
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #34099 üzenetére
Én amikor elvittem az erősítőm szervizbe,hogy alapzajos és csinálják meg,egy hónap múlva felhívtam őket,hogy mivanmá' és azt mondták,hogy ők bizza semmi alapzajt nem hallanak.Asszittem ott fosom össze magam.Mondom nekik,hogy média márkt.
Asszongyák jó akkor vigyek egy magasat a rendszeremből. Hozzáteszem ezek ilyen 100Km-es kérdések voltak szorozva 2-vel mivel oda-vissza. Megérkezem,beköti és egyből zaj.Jajjj tényleg mondják,azt hittem helyben megfejelem őket.Jó hát akkor majd szólnak.Haza megyek és 1 nap múlva hívnak,hogy nem tudják kiszedni az alaplapot a helyéről.Mondom EEEE? most jöttem el tőletek.Hát ők nem tudják megcsinálni nehogy eltörjön. Megint oda-vissza itthon egy HÁZTARTÁSI GÉP szerelőhöz el és elmondom búm-bajom. Jó majd holnap reggel rá néz. Onnan én boltba és vásárolok. Egyszer csöng a telefon a BOLTBAN,hogy hát csak nem hagyta nyugodni és kiszedte az alaplapot. Ez kb. 5 PERCEL azután,hogy eljöttem tőle. Majd szétbaszott az ideg,hogy másfél perces dologért járkáltatnak 200Km-eket velem. Megint emmezekhez oszt neki láttak. Most ott tartunk hogy 50-ES HANGERŐIG!!!!!!! nem hallok alapzajt a fülemet a magashoz téve amikor átlépem 51-RE!!!!!! akkor lesz zaj.ADDIG NINCS SEMMI. Szóval lehet fátyolos a hangja német SZAKEMBEREK szerint,de engem kielégít a tudása.
Egyébként én is észrevettem,hogy amíg a Network2-ben a hangerőbe belépsz hosszan és mondjuk a jobb-ot állítod és úgy hagyod nem lépsz ki hosszan,hogy mindkettőre vonatkozzon az állítás addig más a hangja.Hiába lépsz ki a menüből.Mihelyt kijössz úgy,hogy előtte hosszan a stereo-ra vonatkozóan-ra hagyod akkor helyre áll a rend.
Szóval a PRS-nek NINCS alapzaj problémája 50-ig.Ha valaki alapzajt hall ott a rendszer MÁS TAGJÁVAL van a baj.
KONKLÚZIÓ___Engem nem érdekel ki-mit-hogyan hasonlít össze a PRS-el. Én úgy érzem jó döntés volt ezt vennem.És nem elfogult vagyok vagy ha igen akkor arra a fej adott okot.Egyébként FOOTY nagyon KORREKT volt a beszámolód és új fejben valóban elhiszem,hogy abban az árszegmensben NEM TUDSZ másik alternatívát.
És én elhiszem,hogy a nyócvan PRS-nél is van jobb,de én annyit NEM SZÁNOK RÁ.
-
gabber01
addikt
válasz
k-feri65 #34093 üzenetére
Fejhallgatóval kezdtem, ahogy mondtad. Sennheiser füles (HD202), szóval ehhez képest viszonyítottam. Szerintem ugyanaz, persze a subtól eltekintve, az egy "kicsit" több basst ad mint egy füles. Front alignmentnél a dobütések is a helyükön voltak, szóval szerintem korrekt.
-
gabber01
addikt
válasz
k-feri65 #34070 üzenetére
Hát most vagy szar a fülem, vagy nem tudom pontosan, hogy hogyan kéne szólnia, mert még nem hallottam ezeket, vagy eddig is elég jól be volt lőve a rendszerem, de mindegyik track jól szól szerintem.
Nem tapasztalok semmi különleges devianciát.
Jah, amúgy ha jól sejtem ezek a trackek a HDEND test CD-ről vannak.
-
-v-
addikt
válasz
k-feri65 #34054 üzenetére
Hátöö mondjuk én nem igazán értek a témához
Őszintén szólva még azt is elfejeltettem, milyen magas lett most berakva hozzá
a mélyközép meg Kozák Andrisnak valami régi cucca, azt is elfelejtettem milyen
de azt mondta ő versenyzett is ezzel, szóval valami nem rossz cucc. Ja igen az erölködőmet se tudom milyen
Philips, de valami nem tudom milyen (jó) bele van, ezt is mondta de annyira engem ezek nem érdekelnek, elfelejtem
Nekem a lényeg, hogy prímán szól a rendszer, legalábbis az én fülemnek tökéletes. Az alapzaj egy picit magas, ennyi csak a bajom, bár annyira nem zavar. De jól szól, szép is amúgy ez a fej, a menüje kaotikus nekem picit, de már megszoktam.
-
footy
addikt
válasz
k-feri65 #33437 üzenetére
Nem tudom, hallani kéne. Nekem ez a "gagyinak tűnő" belső nem sokat jelent. Ha jól szól, akkor nem érdekel mi van a dobozban. Főleg ennyi pénzért nem is várok el HX-D2-t.
Azt olvastam hogy Rodolphonak nem jött be, de ugye nem mindegy hogy "szereti" e a fej a rendszert ami mögötte van.
-
tomic
addikt
válasz
k-feri65 #33430 üzenetére
Nem tudom. De nem is az a lényeg. Gondolom lehet.
footy Amiket írsz nekem szakmai nyelvet abból sajna nem sokat értek. De ezek szerint mindenképp a Klárika az ajánlottabb vétel. Ha új árukat nézem egyformák.
Hol lehet utána nézni mit tudnak a Kenwood fejek? Esetleg megtennéd? -
kavics325i
őstag
-
Joe fiú
senior tag
válasz
k-feri65 #33396 üzenetére
Én nem értek hozzá, nem hallottam sajnos előtte az autóját, így nem tudok nyilatkozni..az viszont biztos, hogy aznap cserélgetett valamiket, és látszott,hogy nem volt még összerakva, beállítva, viszont a mások 3 autóhoz képest így is érezhetően jó volt..és itt kb. le is zárnám, mert nem sok jogosultságom van ehhez a témához.
-
Joe fiú
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
válasz
k-feri65 #33360 üzenetére
A te autód még sajnos nem hallottam, múlt héten hallgattam az Audit kábelcsere után..beállítatlanul, hallatszott rajta, hogy nem volt jól beállítva, de még így is órák hosszát tudtam volna hallgatni, úgy hogy azt a stílusú zenét nem is szeretem, de mondom, hogy pártatlan vagyok, nem tudok objektív véleményt megfogalmazni, csak azt tudom amit hallottam.
-
footy
addikt
válasz
k-feri65 #33366 üzenetére
Még nem fizettem ki a hegesztőkábelt, úgyhogy még éppen lehetne változtatni. Eddig dietz és audison kábeleim voltak, de mivel különböző rendszereknél így nincs viszonyítási alapom. Felépítésre hasonlóak voltak a kábelek, a dietz magasabb réztartalmúnak nézett ki az audison pedig könnyebben hajlott.
(#33369) djTech
Nekem pont fordítva lenne logikus, mert a hifinél van egy folyamatos terhelés néhány "peak"-kel de a hegesztésnél szinte nincs is folyamatos terhelés.
Nekem ez van képben 25-ösben: H01N2-D(#33374) kavics325i
Nekem is max 40 amperes erő lesz mögötte, de ki tudja még mit hoz a jövő -
footy
addikt
válasz
k-feri65 #33363 üzenetére
Azt hogy más lesz a rendszer hangja nem is nagyon hiszem, de a vezetőképesség érdekelne meg hogy a hirtelen teljesítményfelvételnél melyik a jobb. Bár gyanítom hogy a heggesztőkábel, mert ott kell nagy teljesítmény egyik pillanatról a másikra. Viszont így lehet hogy akkor dinamikusabbak a mélyek hegesztőkábellel
-
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #33052 üzenetére
Nem tudom,,,van itthon ez a HK és kint íbéjen megy 100 ójró körül Nagytestvér szóval itthon kutyának se kellett tízé,meg mivel nem nagy kb. mint két hangváltó így bekötöm megpróbálom. Ha jó lesz bent marad ha nem akkor ki veszem. De ez elfér a műszerfal alá szóval....4AWG-s kábel van itthon 4 méter így semmit nem kell vennem. Hsz kábel is van még 4 méter szóval ippeghogy csak bekőne rakjam,de hát tüzelnek a szukák így van elfoglaltságom bőven.
-
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #32991 üzenetére
Igen ebben igazad van,de nincs is olyan hatásfoka mint a megtámasztott társainak. És ha megtámasztod akkor nő a hatásfok és egyúttal elindul a fizika más görbe ösvényén is. Nem mondok újat gondolom a hsz rezonanciájával,ezt tudja jobban uralni (nem teljesen) a merevebb felfüggesztés.
-
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #32985 üzenetére
abban igazad van,hogy mint erőhatás nyomásként jelen van,de nem az egyetlen.
Legjobb példa a szemléltetésre kicsit elvonatkoztatva bár ha belegondolunk nem is nagyon,ha az első szettet vesszük alapul. Ha egy nagyon masszív erős kárpitra rögzítjük vagy az ajtó lemezére melyik a jobb???
Ugye a merevebb háttér bár nyomás is éri a hsz-t,de a mögötte lévő megtámasztás ami nagyon jelentős.
Tehát ha az előlap mellé teszed az "olyan" mintha a kárpitra és ha az előlap mögé merőlegesen akkor mintha a lemezre. A hsz rezonanciája és mozgótömege(nem a membráné) kevésbé tud érvényesülni ha hátulról jobban meg van támasztva a lap amin van a hsz. Remélem abban egyetértünk,hogy úgy jobban támaszt? -
-
kigoi
senior tag
válasz
k-feri65 #32794 üzenetére
Még egy kérdés,még pedig hogy milyen anyagút kéne vennem?
Ahogy elnézem van egy pár fajta anyagból még aranyozott is.
A kábeleknél ügyeltem a minőségre a tápom is OFC ,a hangszóró kábelem is acousticresearch 2x2,5mm2 ofc réz,jó lenne ha nem rontanám le egy olyan hüvellyel ami nem a megfelelő anyagból van (már ha egyáltalán lehet rajta rontani hüvellyel). -
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #32756 üzenetére
Basszátok meg,tényleg 2 napja az a téma,hogy tegyük kényelmesebbé a szart?
Mondjuk nekem is dízel van,mondjuk nekem még nagyobb a motor is benne,de eszem ágába nem lenne,hogy még egy kupac szart tegyek be a fej elé. Akkor inkább raknék bele egy pót akksit oszt csűűű.Nem esik be és nem tilt semmit. A legjobb megoldás ez lenne és nyilván hangminőségben sem ott tartana majd mint most. Nem kell,hogy hifi akksi legyen csak biztonságosan fogassa le. -
TheJoeker
tag
válasz
k-feri65 #32748 üzenetére
Kissé értelmetlenül írtam le a dolgot.
A linkeden látható kapcs rajzon van: +Uv, C,S,Ö, GND.gyújtásról elviszi a vezetéket, ráköti +Uv-re, valamint S/Ö-re (kapcsolókkal tudja úgy is állítani a relét), C-ről meg viszi a jelet a fejnek, mint gyújtásjel.
Amikor a kulccsal gyújtást ad, akkor a kis szerkezet megkapja a tápot, elkezd tölteni a kondi, aminek az időtényezőjét a potival állíjat be, kondi feltöltődött, relé dolgozik, C ponton ott a késleltetett jel, boldogság van.
Javíts ki ha tévedek
PiciPeti: Nem is kell hozzá állandó tápot vinni, nem olvastam el a leírását az előbb teljesen.
A fentebbi történetet ajánlanám figyelmedbe az előző hszem helyett -
válasz
k-feri65 #32750 üzenetére
Itt egy 1.4 dízel Corolláról van szó, amely indítózáskor elveszi az áramot a fejtől...
Ez mind jó és szép, de az lenne ideális egy fejnek, ha az izzítás és azt követő önindítózást is kitudná iktatni...
szerintem az lenne célszerű...nem csak a ki-bekapcsolás árt a zenének, az izzítás is szépen meghúzza a kocsi elektromos rendszerét...(az a 2. legnagyobb fogyasztó, utána a hátsó ablak fűtés és az elektromos szervó)
Nem tudom, a te reléd mennyi a késleltetési ideje, de 10-15 mp is kevés...Nekem benzines corim van, én kiszoktam kapcsolni a fejet...igaz nekem a mély láda erősítőm is eleve késleltetett, kb. 10 mp múlva kapcsolja be a mélyet...
-
PiciPeti
őstag
válasz
k-feri65 #32740 üzenetére
Nem, szerintem az egy késleltetett kikapcsolás. Valószínű csak úgy működik, ha a betápon folyamatos +12V van.
Gondolom a kondi tartja behúzva a relét, leírásban benne is van, hogy nagyobb kondival kitolható a késleltetés. A potival meg a kondi feltöltődését tudod szabályozni szerintem.
Nálam a kocsiban a beltérvilágítás is ilyen, nem alszik ki egyből, hanem 3-4mp múlva szépen elhalványul. Ott is egy kondi sül ki szépen lassan.
Ismétlem, nem értek az elektronikához, ez erős következtetés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest