-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tipo16V
aktív tag
válasz
Wackond #8583 üzenetére
na megvan az első támpont, legyen rajta RCA kimenet. step one
Gyakorlatban nekem most kell egy fejegység, és 2 darab 10 centis hangszóró először.
Mint már említettem nekem nincsenek nagy igényeim haverom skoda fabiájának gyári zenéje is jól szól szerintemnem vagyok hifibuzi, csak szeretnék egy számomra elfogadható, átlagos hifit az autóba, jó akkor legyen a fejegységre 20ezer ft.
Nem várok csodát, a lényeg az, hogy ha kicsit feljebbtekerem a hangerőt ne recsegjen.
Ezt az egész hifi dolgot úgy képzelem el, hogy bemegyek egy autóhifi boltba vagy egy media marktba, veszek egy fejegységet, 2 hangszórót, berakom a kocsiba...és szia. Később beleraknék még egy mélyt egy erősítővel, ittse jackhammerre kell gondolni.
Ja meg rázkódásvédelem se ártana így a magyar utakra
szerk. használt fejegység is játszik -
-
papptibor76
csendes tag
válasz
Wackond #8585 üzenetére
-A testelés 1db 35mm2 es a motortérben.
-A max hangerő 30, az erősítők kb fél állásban vannak. Hogy meddig tudom tekerni azt a hallgatott zene jelszintje befolyásolja, egy (pl Bikini) maxig, egy (pl Drum & bass) 25-28ig
egyes Rap-hip-hopp zenék még 22-25 körül még tisztán szólnak... Nagyon vegyes az ízlésem, sűrűn cserélgetem a műfajokat.
RCA? Szerintem nemtom...
2 vagy 3x árnyékolt nem a leggagyibb, de a márkát nem vágom.
A Power Acoustic? Nem mai darab, de szeretni való. Ha érted mire gondolok.
Ő egy külön testet kap az ülés sínjéről. (így volt könnyebb a bekötés) -
Az-X
őstag
válasz
Wackond #8564 üzenetére
Nos valószínűleg pici félreértés van a dologban... elő-elő fordul, hogy német vagy angol ebay-en tényleg 30e körül kelnek el ezek. Persze onnan rájön még kb 10e posta... és mivel orbano nem akarta kivárni a jó vételt (mert ő ilyen
) ezért megvette itthon a tuti vételt, a kinti legjobb ártól egy 10-essel drágábban.
-
papptibor76
csendes tag
válasz
Wackond #8565 üzenetére
Szóval...
Van egy Fabia RS 90A generátorral 74Ah-s akkuval. Akkunál 100A biztivel, betápkábel 25m2
az "A" oszlopnál 40/60A biztivel-elosztóval.Innen 2*16mm2 tápkábel. Fej (Rockford Fosgate 9120) is ebből az elosztóból kap. Ezen a fejen gyárilag van egy tápzajszűrő. Tovább haladva van egy itthon kevésbé ismert ( Eyebrid 1Y500 )-as végfok dolgoztatja a subot (Magnat XTC 1500)
A másik körön pedig egy 4 csatornás (Power acoustic HMR 560) végfok termeli a hőt.
Elöl Alpine (SPS) szett dolgozik, Hátul egy Grundig-porsche series 3 utas.
Röviden ennyi lenne a rendszer, ha van ötleted megpróbálnék rajta variálni... -
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Wackond #8556 üzenetére
Őszinteség nem hátrány,én is annak tartom magam.
Annak csak örülnék,ha adnál majd tippeket,ötleteket,hogy mivel/hogyan lehetne jobbá tenni.hugi0:És még mindig működik,kíváncsi lennék,hogy egy neve nincs vacak mennyit bír ki.
Az én előző Kenwood-om is kb 8évet volt nálunk,és már hozzánk is használtan jött,úgyhogy ő is megszolgálta az árát. -
Joe fiú
senior tag
válasz
Wackond #8548 üzenetére
Elolvastam....én nem az efféle júzer vagyok aki a gigaezer wattok világában él
Én csak a tipikus csóró júzer vagyok aki nagyon olcsón,vagy legalábbis minimális költséggel akart valami zenét az autójába.Amúgy meg a fejegység az egész gépezetem egyik gyöngyszeme,nagyon elégedett vagyok vele,de 21-én kinn leszek találkozón,aztán ha te is kinn leszel elmondod,hogy szar az egész és csakis az Alpine
u.i: Az a hatezer forintos Sal az első hangszóróm,kicsit macerás lenne kibontani.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Wackond #8536 üzenetére
Szia!
Először is köszi a választ.Másodszor meg hallottam már a szakértelmedről úgyhogy elhiszem,amit mondasz
Ugye van az AS MX12,ez tudomásom szerint elég érzékeny nyomó,gondolom akkor hídalva meghajtaná a Sherwood erősítőm,nem?180W-ot tud 4ohmon hídban.Azt szűröm le ebben a topikban,hogy eddig csak sz*r mélyládás rendszereket hallgattam,ugyanis az általam hallgatottakhoz képest,az én kalaptartós szarjaim mindet leszólják
És akárki ült be eddig az autómba mindenki oda volt,hogy húú bazz ezek szólnak ennyire?!
Egyik haverom emlegetem mindig,állandóan dicsekedett,hogy a barátjának 2x1000w-os MNC nyomók meg erősítők vannak,meg elől,hátul oldalt hangszórók,hogy az húú de , hogy szól.
Aztán beült az én kis 40e ft-os rendszerembe és tátott szájjal élvezte a zenét.De mondom,én elhiszem neked,hogy egy normálisabb nyomóval még jobban szól.
Az-X: Neked is elhiszem,csak eddig igényeimen felül teljesített a rendszer,csak valahogy most kezdik azt mondani,hogy már kierőlködték magukat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Háztartási gépek
- RAM topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest