- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alu
senior tag
válasz
Ear001 #74888 üzenetére
& bokarcsi71:
Köszönöm!
Erősítsetek meg légyszi, hogy akkor ez így egy járható út lenne:
- a motortérben növelem a biztit 150A -re,
- a motortér - csomagtartó között marad a 35mm2 tápkábel,
- a csomagtartóban lenne egy T elosztó, aminek az egyik ága 35mm2 -rel közvetlenül megy tovább egy 80A -s biztire és onnan szintén 35mm2 -rel az rc1200 -ba,
- a T elosztó másik ága olyan, hogy egyből lehet bele biztosítékot tenni. Ide tennék egy 60-80A körülit és biztosítéktól függően 10mm2 vagy 16mm2 -rel mennék tovább a Kickbe.Szerintetek ez így minden szempontból megfelelő lenne?
-
-
szazbolha
addikt
válasz
Ear001 #74476 üzenetére
Az a helyzet, hogy a szobai felhasználás kicsit más. Gondolom én. Bár szerintem az audió erősítők mindkét felhasználási esetben áramgenerátorként foghatók fel, nagyjából függetlenül a tápfesztől. (de lehet ebben tévedek) és a mélytartomáényban jelentőseb az áramfelvétel.
Az általam alkalmazandó szélessávú hangszóró max 15W-al hajtható meg, a mélyhangszórót ennek kb kétszeresével kell megtáplálni az adott dobozban és környezetben, hogy kiegyenlített legyen a hangnyomása 40-50Hz-ig. Ez 30W, azaz oldalanként 45W, összesen 90W. Átlagos használatnál, zajtalan szobában, normál zenehallgatás esetén, ennek fele harmada elegendő kell legyen.
A gagyi kína táp 15A-ig jól viselkedik onnan kezd "droppolni", vagyis 180W-al még terhelhető.
Azt feltételezem, hogy egy erősítő amely 14,4V-on gyári adat szerint 50W-ot tud 12V-n még a 35W-ot leadja. Mély hangszórónak max. 30W-ra szüksége.
Ha az erősítő AB osztályú legrosszabb esetben is 60% hatásfokkal működik. Azaz a max. igényelt 90W kimeneti teljesítményt 150W-ból elő tudja állítani.
Mind az erősítőben, mind a tápban marad egy kis tartalék, kb. 10-20% max kivezérlésnél is.Természetesen elképzelhető hogy a dinamika romlik a szélessávú max. kivezérlésénél, de itt már nagyobb probléma lesz a torzítás. Nem az erősítőé, mert az bőven az 1% THD-hoz megadott névleges teljesítmény alatt lesz,.
Ez a terv. Lineáris tápot nem szeretnék ebbe a projektbe, mert duplázná a költségeket.
Talán ésszerűbb egy nagyobb kapcsoló üzemű tápot beszerezni, erősebben puffererelni/szűrni ha az általad leírt jelenség bekövetkezik..
Vagy csak félhangerőn hallgatni a renccert.Tapasztalat:
Jelenleg van egy JBL GX-6002 erősítőm, ami egy mélynyomóval érkezett. Ennek elég a kínai tápom a leírt környezetbe, de sajnos csak 2 csatornás. -
szazbolha
addikt
válasz
Ear001 #74469 üzenetére
Egy előerősítőről hajtanám meg az autós erősítőt. A táp nem számítógépes táp, hanem kapcsolóüzemű + építettem hozzá egy szűrőt bkercso cikke/ötlete alapján.
Jelenleg ez a favorit nálam, de nem tudom mennyire jó hangja lehet: [link]
BBX-F1200 , 4 csatornás és ami előny hogy 50Hz – 500Hz között lehet állítani az LP/HP szűrőt is. Ilyet még nem találtam más erősítőknél. A váltási frekvenciát így be tudom állítani 400Hz-re, ami az adott hangszórókkal ideális lehet. -
Mxrol
csendes újonc
válasz
Ear001 #74437 üzenetére
És azoknál az autóknál ahol gyárilag 2 akksival szerelik? Mondjuk azt tudom hogy előnyösebb ha két egyforma akkuról van szó és lehetőleg mind a 2 új hogy egyszerre öregedjenek, de azért az autóhifinél bevett szokás a pótakku hátul.
Amit mondasz az nekem sajnos nem segítség ebben az esetben merthogy pont a pótakkunak kellene rásegíteni az indításra.
Kicsit visszakerestem a fórumban és találtam is egy ilyen relét ami nem tűnik rossznak:
[link]
Erről vélemény esetleg?lautnermark:
Igen-igen az lehet megoldás csak sajnos társasházban lakok ahol az udvaron nem tudom töltögetni a kocsit az meg hogy mindig kiszedegessem nem igazán opció.Jelenleg ugye az van hogy azért hetente egyszer kétszer megyek hosszabb távot amikor vissza tud töltődni eléggé vagy ha tudom nélkülözni a kocsit akkor be szoktam állni garázsba ami messzebb van kicsit és ott tudom tölteni. Csak a meglepetéseket akarom elkerülni mikor 2-nap szuper a 3-nap meg már épphogy beindul és arra a hétre már nem is erőltetem a fűtést amíg nem megyek messzebbre vagy pedig tudom tölteni manuálisan.
-
dmad
aktív tag
válasz
Ear001 #74271 üzenetére
Szia.
Nem csak Neked szánom válasznak, sokaknak.
Nem mindenkinek van igénye olyan zenére amihez szigetelés, kábelcsere, stb.. kell.
Itt a topikban már régóta csak az számít "hifinek" ami ezekkel jár, de sokan csak egy kicsit szeretnének jobb zenét mint ami éppen van nekik és szerintem azt is lehet autóhifinek nevezni...
Én is hifiztem sokáig, volt komoly zene nekem is kocsiban, cserélgettem a komponenseket mint más az alsógatyát.
Ma már megelégszem annyival, hogy ha néha megzavarom, akkor szóljon egy kicsit hangosan, jobban mint a gyári.
Lehetne néha olyan tanácsokat is adni, ami nem százezrekbe kerül, de mégis jól szól.
Pl. az alap, hogy előre szett, hátra nyomó, lehetőség szerint erősítőről hajtva mindkettő...
Tudjuk, hogy SAL és társai nem minőséget képviselnek, de néha jó lehet az is, ha valaki nem vájtfülü...
Ez egy lejtő, ha valaki komoly rendszert akar, úgyis elindul rajta.
És még azt hozzátenném, hogy az összefoglalóban azért sok minden le van írva ajánlásnak a kezdéshez...
Béke. -
szvoboda
tag
válasz
Ear001 #73694 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Próbálgatom.Minden visszaállítva, minden nullán, időkorr. kikapcsolva, sub kikapcsolva.
Keresek egy olyan beállítást, amiket írtatok, nem ész nélkül.
Jövő hét pénteken kaptam időpontot a Piton car audio műhelybe. Meglátjuk, mit hallok majd akkor az enyémhez képest.
Nagyon segítőkész volt a mókus, kérdezte milyen komponensek vannak, aztán megbeszéltük az időpontot. -
csudri
őstag
válasz
Ear001 #73344 üzenetére
Az ajtoba nem ovális hangszóró menne, az altalam írt tipusok nem azok.
Ha veszek egy normalis fejet, ami 4x50-es akkor nem tudja meghajtani?
Ha komponens szettet veszek, akkor mehet a csipogo a 10-es helyere? Konkrét típust tudsz ajanlani?
A masik kocsimban elől komponens hatul oval van, de itt ez nem opció, mert kalaptartot nem berhelek. -
MrM94
addikt
válasz
Ear001 #73342 üzenetére
Cserés lesz az egész első hóbelevanc mert nem szeretem ahogy szólnak.
Ingyen jutottam hozzájuk.
[link] ezek vannak az ajtóba,nincs semmiféle váltó meg koaxiális is.
Csak,hogy beköthetem e erősítőre az a 2 csipogót a 2 sonyt és a 2 hátsó ovált az erősítő két csatornájára? -
qpakcovboy
őstag
válasz
Ear001 #73134 üzenetére
Sziasztok!
A passathoz (B8-2015) végül sikerült használtan az alábbi szetett beszerezni:
- Focal PS 165 FX kétutas hagszórószett
- Focal P 25 F 25 literes bass-reflex ládában (DLS)
- Audison Bit Ten D + DRC távvezérlő
- Genesis stereo 100 kétcsatornás erősítő + Genesis Stereo 60 szintén kétcsatornás erősítő
- Alpine MRV-M500 monoblock erősítő
- Connection biztosíték, elosztódobozok, tápEbben az elrendezsében szeretném beépítetni:
Voltam ma egy beszerelőműhelyben, akikkel szerettem volna ezt megcsináltatni, de azt mondták ez két nap munka, aminek a költsége közel 130 000. Ezen nagyon meglepődtem, mert egy hónapja jártam náluk és az ott vásárolt eszközökből egy napos beépítést ajánlottak.
Érdekelne, hogy szerintetek reális-e a két napos beépítés, illetve van-e valamijen javaslat ezzel a szettel kapcsolatban. Akitől vettem nagyon korrekt volt szerinte és szerintem is egy jól átgondolt tervezés előzte meg az alkatrészek összeállítását.
-
Stan648
tag
válasz
Ear001 #73219 üzenetére
Ezen márkákból keresgéltem, de sajnos nem akarok sokat se költeni, de a "olcsó húsnak híg a leve" szituációba sem akarok kerülni. Arra jutottam, hogy egy [JVC KD-X342BT] fejegység és [JVC CS-HX639] hangszóró pár lenne a max. Ezek megfelelő párosítást alkotnának?
Maradék két csatornára elvileg egy darab 50w 4ohm mélysugárzó mehetne, ha létezne ilyen, de majd egyszer. Talán. -
qpakcovboy
őstag
válasz
Ear001 #73114 üzenetére
Hááát azért 80 000 Ft-al kedvezőbb az ára.
Egyébként ha jól gondlom akkor 200 000 Ft alatt nehéz megoldani egy normális hangprocesszor+erősítő kombót?
Emiatt az alpine nagyon szimpatikus, ami mellé 4 ilyen hangszórót vennék, de azt nem tudom, hogy elfér-e az ajtó alatt. Illetve ha már alpine, akkor még egy ilyen ládát is berakatnék.
A költségeket tekintve (230+18+18+25) 300 körül van a hardware és mellé még a szerelés, kábelezés, szigetelés ami további 50-100, így eléggé kimaxolom a keretet, de úgy ávlem kevesebből nehéz megúszni csak kompromiszumokkal.
-
MrM94
addikt
válasz
Ear001 #72957 üzenetére
A sub az durván 15% on lehet max 20% ra van tekerve.De megpróbálom amit mondtál.
Subot megpróbáltam forgatni, sajnos az nem segített.Nem nagyon van hova máshova raknom,mivel van benn egy pótkerekem meg egy Sub ami elfoglalja az egész csomagtartóm.Pótkerék helyén gáztartály van Így örököltem az autót.
De megpróbálom majd még hangolni. Köszönöm szépen a segítséget -
aviator
tag
válasz
Ear001 #72512 üzenetére
"Hát én nagyjából 100 000-ért tudok olyan használt hangszórót ami egy 150 000-es erősítővel meg egy ugyan ennyibe kerülő fejegységgel..."
Az a helyzet, hogy maga az autó nem ér ennyit.
Félreértés ne essék, nem egy halom rozsdára kell gondolni, hanem egy korrektül fenntartott, jó állapotú megbízható 22 éves autóra aminek a mai magyar autópiacon közel ennyi az értéke. Írom ezt megelőzve a: "Minek akkor egy ilyen autóba hangtechnika?" kérdést.
De mégis válaszolva rá, azért áldoznék a hangtechnikára mert most kezdem lassan megunni a telefonról/laptopról + FM transmitterről való zenelejátszást annak minden kellemetlen velejárójával együtt.
Valószínűnek tartom hogy, mivel nem értek hozzá, nem tudom milyen különbséget kell hallani egy olcsó és egy drága rendszer között, ezért nem éreznék túl nagy különbséget. Ha éreznék akkor sem lenne most 300k-m autóhifire.
Máshogy teszem fel a kérdést akkor: Tudtok-e ajánlani max. 50k-ért fejegység+2 hangszóró párosítást, ami hozza minimum egy 22 éves gyári autóhifi élvezhetőségi szintjét?
-
b4lukapitany
tag
válasz
Ear001 #72423 üzenetére
https://www.amazon.co.uk/Front-Speakers-Pioneer-speakers-adapter/dp/B00JEWSXRM
Ha veszek egy ilyet?
Igazából ez ugye két hangfal előre, de az ajtóban van még egy kisebb hangfal elem, azt nem igazán találok. Nekem az bőven elég lenne egyelőre, ha a két első ajtóba kerülne valami gyárinál értelmesebb. Ha esetleg tudnál 1-2 dolgot javasolni azt megköszönném. Ha húzós az ár, max apránként kicserélgetem, de nekem aztán olyan hűdehúdefasza rendszer nem kell, csak érezni lehessen , hogy jobb mint egy ilyen korú autóban a gyári. Beszerelésre van emberem, az nem kerül pénzbe.
https://www.ebay.ie/itm/VW-Golf-MK5-2004-2008-Kenwood-KFC-E170P-300W-Front-Door-Car-Speaker-Kit/202697399155?hash=item2f31b4db73:g:TgQAAOSwC61c9TVq
Ilyet találtam még hirtelen. -
mlado
csendes tag
válasz
Ear001 #71806 üzenetére
Köszi az őszinte választ!
Tudtam hogy olyasmit, amire itt a fórumon azt mondjátok hangzás nem lehet belőle ilyen összegből csinálni vmit. Nem is ez a célom. Ezt már elfogadtam, csupán szeretném ha vmilyen formában tisztán szóljon. A mostani pokol. Akkor a fejegységet eldöntöm. Az ajtó kárpit kilőve,nekem útban lenne. Azt mondod teljesen mindegy szinte milyen hangszórókat cserélek, nem nagyon változik semmi. Mégis azt kérdezném ár érték arányban tudnátok 10 es, és 13 as hangszórót ajánlani? Magyarul érdemes kiadni pl. Egy hertzért kiadni 20 k-t, vagy a 12 k - s Pioneer is azt fogja szólni? -
meri
aktív tag
válasz
Ear001 #71806 üzenetére
Huh, szegény Jimny tulaj, jól lehűtötted...
Itt van egy egyedi ajtópanelről infó - hátha kedvet kap: http://auszookers.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=3473 -
mlado
csendes tag
válasz
Ear001 #71771 üzenetére
Nem új, 10 éves. Ajtóra egy helyre lehetne tenni, de az több szempontból sem jó. Teljesen takarja az ülés, eleve pár centi csak a hézag közöttük. És mindenképp ki kellene emelni. Plussz a gyerek nem tudna rá vigyázni ki és beszálláskor, így is ajtóba akad folyton. A huszonezer forintos gladen audio sem szólna elégségesen? Ha rakok bele egy kissebb aktív ládát milyen hangszórót ajánlasz, és milyen elrendezésben? Találtam meg egy helyet a kocsiban. Van kB egy 13mély x25 széles x50 cm hosszú süllyesztett rész a csomagtartóban, ott van az emelő kerékkulcs. Oda esetleg lehetne tenni mély hangszórót, vagy kicsi lenne a térfogat?
-
Andralin
aktív tag
válasz
Ear001 #71750 üzenetére
Nagyszerű, köszönöm a válaszodat, így most már képben vagyok.
Nem hinném, hogy hozzáértő által csinálva balesetveszélyes lenne, miért lenne az? Akkor lenne balesetveszélyes, ha én magam csinálnám az átfúrást, úgy, hogy nincs benne gyakorlatom, tapasztalatom.
Több autóhifis oldalon is olvastam leírva, hogy ha nem csináltál még ilyen tűzfal megfúrást, inkább vidd szakemberhez és vele fúrasd ki. Így lesz éppen biztonságos a dolog. -
-
meri
aktív tag
válasz
Ear001 #71719 üzenetére
Rendben. Fillérekbe kerül, és ezt a kocsit csak néhány hétig használjuk évente, aki alapból használja, annak nem fontos. Közben kiderül, hogy az alap ISO bent van a kocsiban, neten rendeltem hozzá néhány száz forintért speaker out-ot és aux in-t. Ez utóbbi tényleg nem a szokásos, a 10 pólusú "D" csatit használja.
-
meri
aktív tag
válasz
Ear001 #71715 üzenetére
Nem tudom, rákérdezek... használtan veszem, postával, mert a most bent lévő Clarion kezdi megadni magát. Az már kiderült, hogy KeyCard van hozzá, remélem, az eredeti kábelköteget is mellékelik (sajnos korábban nem néztem meg, azt hittem, alapból vannak rajta RCA-k). Köszi az infót.
-
Andralin
aktív tag
válasz
Ear001 #71667 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a leírt tapasztalatokat!
Akkor a jelek szerint annyira nem vészes a kesztyűtartó mögé tenni.A kocsimban van ott bőven hely, szellősen be tudom oda szerelni, nem lesz szorosan bezsúfolva.
Abban kérnék még tanácsot, hogy szerintetek milyen átmérőjű vezetékkel vigyem neki a tápot az akksiról? Az erősítő kézikönyve 30 A-es külső biztosítékot javasol használni, de a vezetékátmérőről nem tesz említést. Elég lehet a 4 mm2-es, vagy inkább 6-osat tegyek?
Amúgy sima, villamossági szaküzletben vásárolt vezeték is megteszi tápkábelnek, vagy érdemes spéci kábelt venni, ami tartósabb, jobban bírja a hőingadozást, stb?
Az összefoglalóban azt olvastam, hogy jó ötlet hifi tápkábelt használni, de megnéztem a kínálatot több webshopban is, és úgy látom, hogy hifi tábkábel nincs 10 mm2 alatt.
A másik ajánlott, a hegesztőkábelt meg úgy látom, hogy 16 mm2 alatt nincs belőle. Mind a 10 mind a 16 sokkal nagyobb, mint amire nekem szükségem lenne, ha jól gondolom.Szerintetek melyik megoldást válasszam tápkábelre ehhez az erősítőhöz?
-
Andralin
aktív tag
válasz
Ear001 #71656 üzenetére
Több autós hifi webshop is ezt írja erről a típusról:
"Egy erősítőnek nem szabad sok helyet foglalnia, különösen az autódban. Ezért is a D-osztályú erősítő az, amit keresel.A JX 604 egy kompakt erősítő, amit egyszerűen a műszerfal mögött is elhelyezhetsz. "Gondolom akkor nem lesz gond, ezért is néztem ki ezt a típust.
-
Andralin
aktív tag
válasz
Ear001 #71654 üzenetére
Én is ezen gondolkodok és szeretném kihasználni is a nagyobb hangerőt, hamár a hangszóróim képesek rá.
Ezt néztem ki, erről kikérhetném a véleményeteket? 4 ohmra 4 x 60 W-ot tud leadni. Árban megfelelő és van rajta nagy jelszintű bemenet, amire nekem szükségem van.
Valamint a mérete is nagyon kompakt, elférne a műszerfalban a kesztyűtartó mögött, nem kellene sokat vezetékezni hozzá.[Impact JX 604 4 csatornás digitális erősítő]
Az összefoglalóban leírt kérdésekre a válaszaim:
Az autóm Renault Laguna I, 1996-os.
Leginkább elektronikus zenét hallgatok, de amúgy minden más is szokott nálam szólni pop kategóriából.
Csak erősítőt keresek, erre 30e - 40e körüli összeget szánnék.
A jelenlegi rendszerem nem túlhajtva, közepes hangerőig nagyon szépen szól, nagyon tetszik a hangzása. Más rendszereket nem hallgattam még.Fentebb már írtam, de íme a jelenlegi felállás részletezve.
Az eredeti, gyári fejegység egy Philips 22DC982-es 2 DIN-es készülék. Ezt semmiképp sem szeretném lecserélni, mert össze van integrálva egyes gyári funkciókkal, illetve át is alakítottam, hogy tudjon SD kártyáról zenét lejátszani, bluetooth képes lett, stb. Ennek sajnos csak nagyszintű kimenete van, 4 x 16W RMS, 4 ohmmal terhelhető csatornánként.Első hangszórók:
Terhelhetőség:140W/70W (max/RMS, 4Ω, Phonocar Pro-Tech 2/644 típus), valamint van elől a műszerfalban egy-egy gyári Phillips magassugárzó, ismeretlen terhelhetőséggel, nincs rajta adat.Hátsó hangszórók:
Terhelhetőség:
120W/40W (max/RMS, 4Ω, Coral Daytona DLC 165 típus)Ezekhez szerintetek hogyan illene az Impact JX 604 erősítő?
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Ear001 #71548 üzenetére
akkor viszont az emlekem csal.. ha a ket kulon munkapontban dolgozo erositot nezem csak es kizarolak hatasfok szempontjabol: az AB ~60% koroul van ... a D meg istentudja de biztos sokkal tobb. A maradek szazalekokbol azaz a vesztesegbol a hon kivul meg mi keletkezhet?
Ebbol vontam le a kovetkeztetest hogy az egyik jobban sut mint a masik (egyebkent a Rocky360a2 om joval melegebb volt ugyanazt a subot hajtva mint a pdx m6 om az alpine tol) -
Z0mbi
senior tag
válasz
Ear001 #71446 üzenetére
Ez annyira igaz
de nemakartam nagyon belemenni.
Mivel elektro/villanymernoknek indultam (de mar elmult) halvany emlekem van arrol hogy ez az egesz semmi mas mint a kimeneti impedancia minel kisebb legyen a terheles impedanciahoz kepest. Mivel a terheles valtozik igy egy negativ visszacsatolas es egy ellenallas ami ezt vegzi. 100000 es damping 5ft ba kerul kb. (Ezt tulsarkitom de higyjetek el igy van)
Az elet nagyon sok teruletere igaz ez hogy a szamok semmit nem jelentenek. -
CB
senior tag
válasz
Ear001 #71351 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ezt most azért kérdeztem meg, mert a szélvédő alatti magasak már ki lettek cserélve a Subaru által forgalmazott Kicker hangszórókra. Találtam egyszer egy akciót, és megvettem, mivel olcsó volt, a cseréje 5 perc alatt megvolt.
Ha olyan hangszórót választanék átmenetileg, ami nem koax, tehát nincs rajta a magas sugárzó, akkor a jelenleg beszerelt magasat hozzá kellene hangolni valakinek? Vagy egyszerűen azt a hangváltót be kellene szerelni, amit ezekhez a hangszórókhoz adnak? -
bucihost
senior tag
válasz
Ear001 #71303 üzenetére
Őszintén? Nem tudom. Nem is vagyok túlzottan otthon a témában, meg nem is igazán ismerem az autó hangszórókat. A mostani MAC-ek szépen szólnak, mély is van bennük. Csak el van repedezve már a membrán és gyakran berecsegnek. Tudásban valami hasonlókat keresnék. Sokat sem akarok rájuk költeni, mert nem discózni akarok a kocsiban. Mi mehetne helyettük?
-
Kronos3000
senior tag
válasz
Ear001 #70705 üzenetére
Nem a DAB érdekes,hanem kékfog,usb,és sd is van rajta,és elvileg papíron az erősítője is jó,így esetleg a hanminősége is.Külön erősítés nélkül,nem nagy hangerőn,elsősorban jazz,blues ilyesmi hallgatására,és mivel a jazzy rádió adót hallgatom elég sokat Bp-en futkározva,ezeket kellene kiszolgálnia,nem fülsértő minőségben.A zenéket 32GB-os sd kártyáról.Ha azt mondjátok nem jó nézek mást,csak a márkásabbak,sd olvasóval(ami nem lóg ki) 30e-ft fölött vannak.Ennek az ára is megfelelő még egy öreg Suzukiba.Előre két 10cm-es(MAC AUDIO APM FIRE 10.2 )),hátra két is ovál (MAC AUDIO Mac Mobil Street 915.2 ) tettem.Nemrég két hónapja vettem egy Orion OCR-1737-t,de borzalmas a hangja,csörömplés,fakanál csattogtatás.Amúgy korrektül működik,de nincs fader,és még hangszínt sem lehet állítani,hogy az éktelen magasból visszavegyek.Bántja a fülem.
-
forgonati
őstag
válasz
Ear001 #70303 üzenetére
Jaja, megvan ez a keresztváltó, emlékszem rá. Mondjuk abban az időben a Mac még jó cégnek számított, volt tőlük egy Concrete erősítőm, eleadtam mert kellett a zseton, ma már azt is bánom. Meg van még tőlük a mai napig egy Absolute szett, kurva jól szólt, de cserélni kellene rajtuk a gumit, úgyhogy egy dobozban pihennek jobb sorsukra várva...
A Chronicba szívesen kicserélném a kondikat, az nem lenne gond, csak lenne egy Chronicom egyszer
Bár kár lenne azokért a szép Chronic kondikért, jól néznek ki
Öregek vagyunk, rájöttem
Abból is, hogy én ilyen öreg cuccokat hajkurászok, 15-20 éves Genesis, uDimension meg Sinfoni erősítőket. Mert ezeket ismerem. Sok mai cég neve nem is mond semmit nekem
-
forgonati
őstag
válasz
Ear001 #70295 üzenetére
Jeeeez, régi szép idők, a M. Gyuri autójaban azok Sonic erősítők voltak ugye? Azt hallottam anno. Meg Absolute szubok voltak kibetonozott ládában. Totál beteg a tag, jó értelemben persze
Megane volt a kocsi talán?
Az az Inside Audio szett versenygyőztes is volt talán nem? Azóta sem találni róla semmit, pár képet dob fel róla a Gugli de ennyi.Amúgy pár éve szembejött velem Ebayen egy Chronic erőstő, rögtön a te teszted ugrott be. Azt írtad egyetlen hibája van, hogy nem a tiéd, vagy valami ilyesmi
Mai napig bánom hogy nem vettem meg...
-
forgonati
őstag
válasz
Ear001 #70287 üzenetére
Nem tudom van-e más is ilyen néven, amikor jópár éve autóhifi közösségben mozogtam, akkor nem volt. Azóta meg nem tudhatom. És az Ear001-ből következtethet az emberfia arra, hogy nem csak egy hasonló nick van. Csak ezért kérdeztem.
Akkor az SS-t nem ajánlod, se a régit se az újakat? Ezt a prox-et megnézem, bár ritka madár errefelé. Az LRX az Audisontól? Esetleg? VRX az drága már ide szerintem. -
Cabrio
aktív tag
válasz
Ear001 #70224 üzenetére
A jelátalakítót azért gondoltam jobb megoldásnak, mert akkor az erősítőbe már az RCA bemenetet használnám. De ha az erősítőn lévő jelátalakító is ugyanezt teszi, akkor értelmetlen trükk.
Azért ezt az aktív ládás dolgot erőltetném gyári fejjel, mert sokszor használom ki a teljes csomagtartót, mivel megy bele babakocsitól kezdve az utazóágyon át az etetőszékig minden és ilyenkor útban lenne egy nagyobb láda meg az erősítő. Az aktívat meg hónom alá kapnám és annyi.
Csak mivel ilyen megoldásokat még nem alkalmaztam, azért kérdeztem itt, hogy lehet megoldani ezt az installálást?
De már letisztult a kép, köszönöm a segítséget. -
Lusu
aktív tag
válasz
Ear001 #70123 üzenetére
Van egy 3-as audim is hasonló évjárat, abban már tanyáztak ezek a focalok. Üvegszálas kiemelő készült hozzá, alu alappal, MDF gyűrű, 4db rövid 6-os menetesszár fogta az alumínium vázhoz. Szerintem lerúgni sem lehetett volna. Viszont a könyöklőnél éreztem ahogy rezonál/lobog a műanyag panel, igaz csak 2mm soudaband volt rajta, ami igazából nem is erre való, csak akkor még ennél is amatőrebb voltam.
Egyelőre még ez is utánajárás, mert az ABS műanyagpanel nemigen köt össze akármilyen epoxival. Szóval az utolsó lehetőség, amit mondasz. És akkor biztos kísérletezek majd a bitumenlap rétegvastagsággal.
Köszönök minden információt
ha kész leszek, talán a nyáron, remélem pozitív élményről számolhatok be.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Ear001 #70120 üzenetére
Nagyon bonyolódik a dolog minden irányból, szóval muszáj lesz az ajtóból faragni valamit.
Mit értesz az alatt, hogy jól kezelhető 45-50Hz-ig? Ott vágni az alját, vagy, hogy megszólalalna olyan mélyen egy jó ajtóba?
Közben itt van előttem egy bontott ajtópanel. Mi lenne ha a belső oldalát üvegszálas gyantával erősíteném, a nagy felületeken bordázva és kapna még rá bitumenlapot csillapításként? Szerelhetőség megmarad, az ajtó masszív lesz. Van ilyenről tapasztalat? Vagy csináljam meg és reméljem, hogy hoz valamit
-
Lusu
aktív tag
válasz
Ear001 #70112 üzenetére
Látod erre nem is gondoltam, hogy menet közben meglehetősen más körülmények uralkodnak.
Viszont a zárt doboznál elég kiábrándítónak érződik, hogy 80Hz alatt már erősen halkul. Vagy örüljek, hogy addig is "egyenes" frekvenciamenetet produkál?
És ami még érdekes számomra, hogy ugye gyári ajánlás 30L, mégis az adatai alapján a program 16L-t ajánlott 0.707-es jósági tényezővel. Ha felemeltem 30L-re erősen butult az alsó frekvenciás átvitele... Valamit nagyon elnéztem volna? -
Lusu
aktív tag
válasz
Ear001 #70110 üzenetére
A fal távolsága a sofőr oldalon még csakcsak lenne valami, mert a bedöntés miatt leginkább az alsó oldalának szólna, de az is max 18cm lehetne. Az utasoldalon kisebb dőlésszög miatt már közelebb lenne a 15-höz. Reflex nyílásban gondolkoztam, azt lehetne szépen kanyarintani ahova kell, de akkor valószínűleg kár lenne a küzdelem.
Igazad van, az lenne a legjobb megoldás, ha olyan ajtóm lenne mint a nagyátlag. De ez sajnos egy Audi A6 C5 ajtaja, az alumíniumváz keretben akkora lezárandó felületek vannak amit először fa lapokkal kell kitöltenem. Ezen a vonalon indultam el először, csak még mielőtt megcsináltam volna jött egy zárhiba. Ha utána jön falnak megyek mert körbe le kellett volna szednem a bitumenlapot, hogy szerelni tudjam. Persze ha nem lesz más, rendbeszedem műszakilag az ajtókat és hajrá.
Ezért jött a doboz, mint kompromisszum és a számolás közben a BR, mint lehetőség. Az is leginkább azért, mert elvileg igencsak mélyre menne.Az ideiglenes dobozépítős kísérletezésről mi a véleményed? Volna valami buktatója, vagy ha idő van miért ne?
2,5-es Sommer Orbit-ról kapja egy Steg 75.2-től aktívban
-
Lusu
aktív tag
válasz
Ear001 #70108 üzenetére
30L-t sehogy, de a 26 sem menne. Ahogy számoltam a maximum 21L körül mozogna. Feláldoznám a kárpit alsó felét és amit enged az utastér felé "mélyíteném". Belső méret szerint 15*18*78 A felhasznált anyagok szerint pedig a nagy felületekre 12-es rétegelt lemezt raknék a trükkös és íves felületek pedig üvegszálas műgyantából készülnének, belülről bordákkal és bitumenlappal csillapítva. Meg ha szükséges akkor kapja a vatelint.
Ez az elképzelésDe ilyet, hogy BR doboz az ajtón nemigen találtam a neten, szóval lehet halott ötlet... Esetleg érdemes lenne építeni egy dummy dobozt a 21L-el, bedobni a lábtérbe és meghallgatni mit művel? Így lehet játszani, hogy zárt vagy BR, csőhosszak ilyesmi...
-
Lusu
aktív tag
válasz
Ear001 #70097 üzenetére
Itt találtam: https://www.manualslib.com/manual/52849/Focal-Power-165-Kr2.html
Jobb alsó részen.
-
GeeTeQ
tag
válasz
Ear001 #69935 üzenetére
a felfogatással nem lehet probléma. elkötve semmi nincs, polaritáshelyes minden. mivel használtan vettem az autót, még arra is gondoltam, mi van ha az előző tulaj bekötött egy kondit (vágni az alacsony frekiket) valahová a rendszerbe, de kizárt, mert újra van kábelezve, továbbá amikor tesztelgetem, direktbe vittem a kábelt az erősítőből a hangszórókba.
mi az az akusztikai rövidzár?
a probléma az amúgy, hogy külföldön vagyok, németben, így kevés alkalmam van elmenni otthon egy normális autóhifishez, leginkább azokhoz ahol a cuccokat vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest