- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ignis sport
csendes tag
válasz
Typhoon47 #12369 üzenetére
na csak azért irtam mert hogy ugye nincs nagy árdifi használtan a morel,és carpower szett közt,én használtan vettem hibátlan állapotban 2hónapősan......söt kábelbe ez a sokak álltal agyon dicsert cat6 se jött be,használjuk arra amire való,nekem pl a neotech jött be..............eddig
-
ignis sport
csendes tag
válasz
Typhoon47 #12367 üzenetére
nálam sose volt fasza a carpower predator6/4,és a dt284,rengeteg kábelproba,fejek pl:pio 88rs,alpine9887r,és a most meglévö clarion dxz788rusb.aztán a carpower után jött a morel tempo6 szett,és szerintem ugy veri meg mint a szél a carpower.én már árulom is egyedi dt284magasom gömbel együtt 11eftért,és a kutyának se kell......max disznek jó lesz,mert olcsobban meg nem adnám el...egyszonak is száz a vége,ez olyan mintha fullos trabit vagy alap mercit hasonlitanánk össze.........................micsoda savat fogok kapni ezert....
-
Peti66
senior tag
válasz
Typhoon47 #11052 üzenetére
Tulajdonképp, itt is a fizika játszik.De, amiről még az előbb nem esett szó az a karosszéria merevsége kontra hangszóró membrán
Azt tudjuk mindannyian, milyen megterhelést ró az alsóbb oktávok megszólalatása magára a sub-ra ill. alkatrészeire(és milyen torzításal) tekercs,membrán stb.
A parciális membrán lengedezések közel sem nevezhetők ideálisnak(ezért, nő nagy hangerőn a torzítás) ezeket lehet csökkenteni,de megszüntetni nem, különböző terheléses kapcsolásokkalTulajdonképpen az alsóbb oktávok megszólalásakor nem csak a membrán felületről leváló hangok szólalnak meg,hanem a környező autóba épített egyéb elemek is ami szintén fő probléma
Ami ezen(rezonátor) megoldás javára írható(de csak kifejezetten merev karosszériájú autóknál) az a nagyobb sugárzó felület, és ugye ne felejtsük el,hogy az acél merevebb,mint bármely sub membránja.Ami, a fent említett torzításra nézve akár csökkenő mértéket mutathat
Ebből kiindulva, 1megfelelően merev kaszni akár még kiváló sub membránként is viselkedhet
Én, az általad használt Clarion hátsó 2 csatiját használnám helyedben sub hajtásra vagy előre,mondjuk sub nélkül dupla mid woofert alkalmaznék
És,igen ha az általad elhatározott rendszert építesz össze,akkor bi'za kell még hozzá valami 1-2 cs-ás erősítő -
Peti66
senior tag
válasz
Typhoon47 #11050 üzenetére
Így van, mehet rá 1 nem túl bivaly erősítő max. 100-150w Rms.teljesítményű " D"class osztályú erősítő(ez, ma már egyaltalán nem drága)
A rezonátor hang sugárzás elve a következő: Ennél nem membrán mozog,hanem a mágnes ami átadja a karosszériának vagy amire fel van csavarozva a rezgés hullámokat
Ez jóval hatékonyabb,mint a szabadlevegős sugárzók,mivel itt az egész karosszéria besegít a lengés(lengő) hullámok kialakulásában. Egészen pontosan, nagyobb lesugárzó felület keletkezik,mint a hagyományos sub hangszóróknál
Padló vagy ahhoz közeli helyre szokták csavarozni,de van aki az ülés alá teszi derék vagy vese masszírozónak
Ja,és igen autóba a 4 ohmos az ajánlott -
Peti66
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bámulatos gyorsaság, hihetetlen teljesítmény Ryzen 7 5800x-el! Rèszletre is!!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest