- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flexy90
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
Próbáld ki úgy,ahogy Orbano mondta: aktívban meghajtod az első szettet az erőlködővel,ha kevés,akkor carstylingon nézel valami ládát.25 ezer forintért szerintem már igen jó ládákat lehet találni,és így az ovált megspórolod.Ha egyszerre van benn láda is meg ovál is,akkor az már szerintem is értelmetlen kategória,pedig nekem oválok vannak hátul
-
orbano
félisten
teljességgel fölösleges. ha nem akarsz sokat költeni, akkor hagyd a hátsó szekciót. az első szettet paneloztasd be rendesen ajtószigeteléssel, és állítsd be az első szettedet aktívba egy szakértővel. hidd el, fog ez szólni rendesen. ami hiányozni fog, azt pedig egy ovál nem fogja tudni pótolni, csak a mélyláda.
ráadásul Te most még abból a hangból indulsz ki, amit a fejegység produkál az első szettekkel. rá sem fogsz ismerni a hangjára, ha alatta lesz az audison
bár ha még nincs meg, 50-55k-ért van eladó egy 4 és egy 2 csatornás infinity erősítő carstylingon. támadd meg -
orbano
félisten
azt, hogy egy baromság? ilyet szerintem itt senki sem mondott
a sztenderd aktív rendszer:4 csatornás erősítő 4 csatornája hangszóróként CSAK az első szettre, és egy plusz erősítő a ládára.
egy ovál, meg egy mélyláda is biztosan nagyot szól együtt. de akkor már olcsóbb a petárda, az még nagyobbat. persze ha azt akarod, hogy nagyon szóljon, és ne szépet, akkor hajrá -
orbano
félisten
összefoglalva:
-4 RCA-s fej
-4 csatis erősítő
-első komponens szett
-mélyládaez egy "alap" autóhifi. kérdés, hogy mire van pénzed, mert ezt még nem sikerült egyértelműsítened. volt már hogy van egy fejed, és még 80at szánsz rá, aztán vettél állítólag egy 60 ezres fejet, meg kinéztél egy 50ezres erősítőt, egy 30 ezres első szettet és egy 25 ezres bandpass ládát.
mivel a kérdéseid sem konzisztensek, ne várd, hogy értelmes választ kapsz. légyszi találd ki végre hogy mid van már meg, mid nincs, és mennyit vagy hajlandó költeni erre az egészre. -
G.Zs.
senior tag
Ládát nem lehet ajánlgatni. Azt beteszed a kocsidba, meghallgatod, aztán vagy jó, vagy nem jó. Tökmindegy milyen típusú. Csak a saját füledre hallgass, és majd magad is el tudod dönteni, hogy zárt, reflex, vagy bandpass kell-e neked. Így látatlanba bármelyik jó lehet, ne zárd ki egyik fajtát sem.
-
ArmanD.
őstag
Én hangszorókat nem hajtanék erősitőről főleg nem azokat amiket te kinéztél már bocs. Vegyél egy komolyabb fejegységet meg egy monoblokkot esetleg dijnyertes ládával nem baj ha régebbi tipus majd hangold össze hidd el elég lesz és megspóroltál jó sok pénzt gondolok itt egy átlagos személyautóra. Milyen autóba akarod épiteni?
-
G.Zs.
senior tag
Audio System Mx165 komponens szett
Audio System MX 12 Plus mélynyomó ízlés szerint zárt vagy reflex ládában
Erősítőt használtat vennék. Régebbi Alpine 35xx vagy Alpine V12 széria, Steg QM 75.2, Audio System F2-190. Az újonnan kapható erősítők közül nem tudnék jó szívvel ajánlani egyet sem ebben az árkategóriában. -
orbano
félisten
googleban kikeresed a kenwood saját weboldalán a termékleírást, és a részletes leírást végigolvasva rájöhetsz, hogy nincs ilyenre lehetőség. de mivel van rajta USB aljzat, nem is igazán értem mi szükség erre. venni kell egy olcsó pendriveot és rámásolni mindent ami kell
persze így bukod a losslesst, bár sok szükséged nincs rá azt hiszem.
-
orbano
félisten
az ajtón keresztül felteszem jön egy kábeköteg, vagy ha nem jön, megvan a helye. vagy ha nincs, fúrsz 1-1 likat, veszel conradban (nemtomhogyhívjákhivatalosan) ilyen kábelátvezető gumit, amit a lemezbe fúrt likba lehet tenni, és szigetel, hogy ne follyon ott be semmi. Csak fantázia kérdése, át kell nyálazni egy conrad katalógust ilyen cuccokért
-
orbano
félisten
a kárpit mögött a kasztniban ott van a lik szerintem: oda szépen beszerel, kárpit kivág, majd egy szépen kivitelezett, jól irányított szövetezett ráccsal letakar. persze ezt csak így barkácsoló laikusként
Valószínűleg esztergáltatnék egyalátétgyűrűt, azzal együtt felcsavaroznám úgy, hogy a kárpitot lefogja. Esztergáltatnék egy másik gyűrűt is, aminek a belső átmérője pont akkora, mint a külső átmérője az alátétnek. Ezt szépen bevonnám hangszoró szövettel és feltenném, mint takarót. Esetleg oldalról 1-2 csavarral rögzíteném az alátéthez. -
orbano
félisten
látom nem tanulsz abból amit mondtunk
1. koax hangszórót NEM
2. megmondtuk miket ajánlunk
3. a 4 csatornás erősítőt feldughatod a valagadba, mert a fejegységed csak 2 csatornásat "támogat", tehát az első szetted a fejről, a mélyláda pedig egy hídba kötött 2 csatornásról, vagy egy monoblokkról fog szólni.
20-25 ezerért remek használt 2 csatis erősítőt tudsz majd kukázni carstylingon, vagy akárhol.Az árról egyébként:
60kból:
20k mindegyik hangszóró amit ajánlottunk
20k-ból kijön egy használt erősítő
20k-ból lehet mélyládát is szerezni simán.
tehát ugyanígy 60, csak épp 10x jobban fog szólni -
orbano
félisten
konkrétan mondtunk hármat is
Én valószínűleg az audio systemet venném, nem tudom miért. de a többiek meg a másikakat, szóval nehéz ügy. amit tudsz esetleg hallgass meg, szánj rá egy kis időt.
Első körben készíttesd el tisztességesen az első szett elhelyezését, az ajtó bitumenezését, a kábelezéseket. Ha ez perfekt, bejáratódott a szett (1-2 hónap kb), kialakult benned, hogy mi hiányzik (ha egyáltalán hiányozni fog), akkor ráérsz majd hozzá válogatni erősítőt, mélyládát. Addig majd kuksolhatod a használtpiacot, hogy "kikukázz" valami jó vétel erősítőt olcsón. Azt beszerelteted, és kezdődhet a mélynyomó teszt. Próbálj majd meg minél többet meghallgatni a kocsidban. Menj le helyi hifi találkozókra és kunyerálj, hallgatózz. -
orbano
félisten
Én amikor anno ilyen szettben gondolkodtam, akkor az Audio system MX-165 Plus-t néztem ki. Azt mondják elég érzékeny ahhoz, hogy fejről menjen. Bár hogy ki mondja azt nem tudom
Ezt ha kiegészíted egy korrekt ládával és erősítővel, akkor végülis egy egész tűrhető rendszert össz tudsz dobni ennyiért.
Használtan ennyiből nem tudom milyen beszerezhető, és kellően érzékeny szettet tudsz keríteni, de majd a többiek talán. -
orbano
félisten
ha nem snassz hifit akarsz, akkor miért vettél 5e forintért egy minősíthetetlen hulladékot hangszóró címszóval? úgy, hogy mellette kiadnál vagy 40e forintot egy 2 csatornás erősítőre!!! a hifiépítés nem LEGO, össze kell gondosan válogatni az alkatrészeket. hiába van egy normális fejegységed, és veszel egy drága erősítőt, meg akármilyen mélyládát, ha pont abból vetted meg a legsz*rabbat, amiből a zene 99%-a kijön?
-
orbano
félisten
ládának emellé a legjobb választás szerintem ez, olcsóbban megúszod, mint az első szettet. Bár tök mindegy, gondolom úgyis előbb veszed meg ezt és az erősítőt is, mint hogy megkérdezd mit érdemes
egyébként mi a célod? Zemét szeretnél hallgatni a kocsiban, vagy csak mindenáron venni akarsz műszaki cikkeket az autóba és öszekötni őket dróttal?
bocsa a kissé szarkasztikus modorért, de nem aludtam jól... -
BBéci
legenda
Ha már megvetted, feleslegesen kérsz véleményt. Vásárlás előtt azt mondtam volna, levélnehezéknek jó lesz.
Már megbocsáss, de ha azt sem tudod, mire jó a láda, akkor miért akarsz venni. Mert a haveroknak is van?
A ládának az a dolga, hogy tartsa a mélysugárzót, a levegőben mégsem lebeghet.
Volt Kenwood erősítőm, nem tartozott a legjobbak közé, de az árát megérte. A linken láthatót nem ismerem. -
-
-
BBéci
legenda
Amelyik kinézetre jobban tetszik az annyiért kapható Pioneer, Clarion, Kenwood, Alpine, Blaupunkt fejegységek közül. De amennyiben neked szimpatikusak a Panasonic, Sony, JVC gépek, azok valamelyikével sem jársz rosszul.
Nincsenek csodák, 30 rugóért nagyjából ugyanazt kapod, bármi van ráírva.
Fejegység cserétől ne várj nagy változást, a gyári hangszórók, azok beépítése, a kábelek nem hifi szintűek. Erősítő nélkül amúgy sem lehet valamirevaló hangzást előállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest