-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dreizwanzig #54926 üzenetére
Természetesen van, én is ilyet használok
Az a neve, hogy speak-on csatlakozó.
Kell aljzat meg dugó. [link]
-
kigoi
senior tag
válasz
dreizwanzig #48450 üzenetére
Azt hiszem erre gondol PiciPeti.
[link] -
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #48445 üzenetére
Rodolfo árul face-en egy régi mac mélyközép párt. Az igen jó darab, érdemes lehet ránézni.
-
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #48219 üzenetére
Connection SLI alá nincs értelme adni szerintem. Gladennek, Hifonicsnak van még jobb minőségű jelszint átalakítója. Az Audison előnye, hogy tud remote jelet előállítani, és masszív háza van, jól rögzíthető. Viszont a magas szintű bemenetei nevetségesen kicsi átmérőt képesek befogadni.
-
footy
addikt
válasz
dreizwanzig #46843 üzenetére
xetec, gladen
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #46843 üzenetére
Ha már nagyon muszáj, akkor talán egy mosconi-t.
-
Swiss_audio
tag
válasz
dreizwanzig #46810 üzenetére
Még nem szedtem ki, de külföldi fórumok alapján 13-as van benne. Ha azt is cserélni akarod akkor viszont oda nagy valószínűséggel nagyon kis beépítési mélységgel rendelkező hangszóró fog kelleni.
-
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #46807 üzenetére
Rainbow 13-as közepei elég jók, és érzékenyek. De gyári fejjel, erősítővel az is fos lesz sztem...
-
Swiss_audio
tag
válasz
dreizwanzig #46807 üzenetére
Én is e39 touringba építek hifit, csak még várok 1 erősítőt és addig nem álltam neki. A gyári fejet megtartod akkor túl sok jóra ne számíts, 1 borzalom. Eddig ott tartok h kicseréltem a gyári fejet, 1 pioneer 6300sd-re és jóval másabb dimenzió az egész.
-
kigoi
senior tag
válasz
dreizwanzig #46805 üzenetére
Senki mert kb reménytelen.
Első ajtóba 13cm-esből ne várj mélyhangokat,ahhoz kéne mögé egy dobozt fabrikálni de akkor meg az ablak nem tud lemenni.
Ajtóba max mélyközép,az ha jól érzi magát az ajtódba meg jól ki van szigetelve,irányba állítva akkor egész jól lemegy de mély tartományon már kiegészítést igényel.
Raptor 6on gondolkozz el,picike ládában elfér és teljesen jó kiegészíteni a középsugárzó alját. -
dreizwanzig
aktív tag
válasz
dreizwanzig #46793 üzenetére
erre senki, srácok?
Lehet túl hosszú(TLDR)
Akkor kérdezem rövidebben: Milyen 13cm-es mély hangszórót ajánlotok? Gyári erősítőről lenne hajtva... -
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #43575 üzenetére
Hát az érdekes... Levegőben elhúzva megszűnt ugyanazzal a kábellel?
Nem az erősítőben/fejegységben van valami elmenve, amitől zajosodik ha össze vannak kötve?
-
Peti66
senior tag
válasz
dreizwanzig #43575 üzenetére
Ugyan nem nekem szegezted a kérdést,de kb.2010 óta a Klangfuzzin is folyamatosan mentek a kommentek gyártók fele
az autós tapasztalatokról erről..ill.ennek a létjogosultságáról..előbb-utóbb csak észbe kapnak na.. -
Peti66
senior tag
válasz
dreizwanzig #43570 üzenetére
Ez sem utolsó db.[link]kicsit ugyan sprőd,de ha elvonatkoztatok attól,hogy nekem is ilyennek vannak bent ..talán meggyőzőbb érv lehet,hogy SQ versenyen is van aki ezt használja..ez persze rendszer függő is,de elmondható,hogy semleges karakterű...ami nagy erénynek számít ebben az ársávban...
nem offnak szántam...csak gondoltam, megosztom -
Zsocy155
őstag
válasz
dreizwanzig #43157 üzenetére
A cd-s kiadja és behúzza a cd-t, a magnón pedig villog valami led.
opeter70: Eddig két csatlakozó volt a swiftben (külön a táp és a hangfalak) A Pioneer CD- rádióban viszont 1 csatlakozón van a táp és a hangfal is, erre kötöttem rá egyenlőre csak a tápot (poz, neg, test,).
-
dioka7
senior tag
válasz
dreizwanzig #43111 üzenetére
Köszönöm a tippet!
-
kacsa7
őstag
válasz
dreizwanzig #43077 üzenetére
Tessék. Egyébként CA50 a típusa.
Eddig pár ezer Ft-os semmilyen kábeleket hallottam, azoknál fényévekkel jobb dinamikában és frekvencia tartományban is. Teljesen semleges a hangja, nagyon nem tudok rá rosszat mondani. Csavaros fém csatlakozó, tényleg belül műanyaggal ki van öntve, hogy ne tudd megtörni. Talán az egyetlen zavaró dolog a csatlakozóban, hogy iszonyat szoros. Nehézkes rátolni az aljzatra és lehúzni is. Ha nem tekergetve húzom le, akkor sztem kb. kitépi az aljzatot, tekerni meg csak 1 irányba lehet, mivel a másikban ugye letekeredik a csatlakozó egyik fele. Ezt tuti nem húzod ki véletlenül.
Ettől függetlenül nem biztos, hogy legközelebb nem egy Connection BT2-t vennék helyette. Árban kb. ugyanennyi és ott ugye 1 köpenyben fut a 2 kábel.
Én mondjuk most direkt olyat néztem ami külön fut, ezért vettem a Sinus Live-ot. -
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #42996 üzenetére
Igen, az akkusaruktól az ISO csatiba közvetlenül. A + szálra tegyél egy vízálló lengő késes biztit.
-
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #42990 üzenetére
Mindenképp cseréld a + kábeleket is azonos minőségre.
A sípolás lehet a fejegység tápellátása miatt is. Annak sem árt egy direkt táp az akkuról, hogy ne 3 relé/biztitáblán, meg egyéb zajforrásokon keresztül kapja a delejt...
-
Daywalker
addikt
válasz
RCA-t próbáltál már cserélni? Nem lehet, hogy a fej vagy az erősítő RCA dugaszának földelése nem jó?
-
kigoi
senior tag
válasz
Ha az erősítőt az akun testelteted akkor hogy alakul ki földhurok? Én úgy tudom az akkor lehetséges ha több különböző ponton van testelés.
RCA-kábeleket én egyébként mindig be szoktam még tekerni,egyrészt fizikai behatás ellen másrészt meg max jobban árnyékolt lesz,rosszabb nem lehet.
-
stargazer
senior tag
válasz
dreizwanzig #42955 üzenetére
En ezt mar olvastam, es biztos hulla sotet vagyok, de sztem ebbol em derul ki h mi van. Elmondanam, hogy ezt a szoveget az erti aki ert ehhez a temahoz. Nyilvanvaloan nem laikusoknak irtak. Es meg a kepek alapjan sem tudom eldonteni, mert hagyomanyos rca dugo egyik kabel vegen sincs, es mindenfele vegek vannak amit ecceruen nem tudok hova tenni. Hat bocs hogy nem ugy szulettem hogy kabel lett volna a koldokzsinor.
-
twingos
tag
válasz
dreizwanzig #42865 üzenetére
Èn vettem meg. Persze most szettet keresek miatta. Ördögi kőr...
-
Snoop27
őstag
válasz
dreizwanzig #42867 üzenetére
Koszi, hatha kifogok egy jo erositot, ujra nincs igazan penzem.
-
Snoop27
őstag
válasz
dreizwanzig #42865 üzenetére
Elarulod az emberke nevet aki fb-on arul?
-
stargazer
senior tag
válasz
dreizwanzig #42749 üzenetére
köszönöm. még ha nem is látszik, de veszem az adást, letárolom, feldolgozom, és nem jelenti azt hogy nem építem be a döntéseimbe. egyébként az RCA téma újra csak megerősíti a már általam javasolt témaösszefoglaló bevezetését.
-
kacsa7
őstag
válasz
dreizwanzig #42755 üzenetére
Nekem nem kell mondani. Miután megszívtam a hifi kábellel, ami nem volt tiszta réz a másik autóba hegesztőkábelt raktam. 1200Ft volt a 25mm2-es métere. Ha a hegesztőgépeket (amik azért kicsit komolyabb felhasználású eszközök, mint 1 erősítő) stabilan megtáplálja, akkor az erősítőnél miért lenne gond? Nem hiszek abban az elméletben hogy az ellenálása rosszabb és emiatt a hang így meg úgy... A másik amit a hifi kábelnél felhoznak, hogy több szálból áll mint a hegesztő. Hát én ördögi nagy különbséget nem vettem észre.
Amúgy összehasonlításképp az árak.Kigoi
Annyiért megéri, de én a környéken semmi hasonlót nem láttam árban. -
kigoi
senior tag
válasz
dreizwanzig #42755 üzenetére
Amit linkeltem az azért nem ilyen drága és tényleg jó minőség,tényleg réz,nem futtatott gagyiság.
-
stargazer
senior tag
válasz
dreizwanzig #42731 üzenetére
Tisztelt dreizwanzig Úr!
konkrét kérdéseket is feltettem a hsz-emben, nem csak write only módban írok, csak mivel itt mindenki meg van győződve valami másról, ezért senki nem kommentálja.
a patricar.hu-sok is biztos tévednek, amikor azt mondják hogy hát mégiscsak az autóhifi kábel az amit használni kéne. vagy talán úgy gondolod hogy teljesen felesleges úri huncuccág vagy sznobság igazzy autóhifi kábelt akarni (amit nagyjából csak 1x kéne meglépni egy életben, és talán furcsa, de én szeretek olyan megoldásokat találni, ami lehetőleg tartós, és nem kell elkezdenem pár év múlva azon agyalni hogy mi a rákért nem úgy megy valami ahogy kéne - és kiderülne hosszas szívások után hogy el van oxidálódva a kábel), főleg életem első saját magam által kisilabizált összeállításához, és én tiszteletben is tartom eme hegesztőkábeles véleményt, de ha látszik hogy én márpedig akkora tinó vagyok hogy akkor is alapvetően a saját utamat szeretném járni, és megütni a bokámat ha ebből az lesz, hadd csináljam már nyugodt lelkiismerettel és kérlek te is tisztelj meg ha nem nagy kérés hogy hadd nyomozgassak itt magamban remélve hogy valaki valami használhatót is mond azon kívül hogy "vegyél hegesztőkábelt" és ha felteszek egy kérdést amit nem veszel észre vagy nem tudsz rá válaszolni akkor nem támadni kéne hanem egyszerűen talán csak nem kommentálni (?) és kész. vagy bánt téged hogy próbálok rájönni a logikájára az egésznek? remélem nem. písz brádör.
ezzel együtt a köv. kérdésem az lenne hogy RCA kábelek mint olyan (mert a kácsa-nál is rengeteg féle van) hova milyet érdemes ha külön veszem? tehát hogy hova mekkora keresztmetszetűt, gondolom itt is a lehetőleg minél tisztább réz lenne jó, de mélyhez vastagabb? középhez vékonyabb, magashoz még vékonyabb?
köszi!
-
kacsa7
őstag
válasz
Már hogy ne lenne összefüggés??? A kábel vastagsága és a választott biztosíték nagysága nagyon is összefügg. Mire van a biztosíték? Arra, ha bármi miatt zárlat van, akkor megszakítja az áramkört és jó esetben nem ég porrá az autó. Na most ha csak azt nézed, hogy az erősítőkben összesen mennyi a biztosítékok max értéke, akkor egy 10-es kábelre rakhatsz 200A-es biztosítékot is. Ez ebben az esetben nagyon jól fog működni, mert a biztosíték nem fogja megszakítani az áramkört, mivel nem az lesz a gyengepont, hanem maga a kábel, ami így kb szépen ki fog gyulladni... Szóval a biztosíték kiválasztásában igenis vastagon számít az, hogy mekkora kábelt kell biztosítani. Egyébként az EMMA szabálykönyv szerint pl egy 10-es kábelt max 60A-es, egy 20-ast max. 100A-es biztosítékkal lehet biztosítani.
-
Daywalker
addikt
válasz
Illetve még annyi, hogy a kábelvastagságnak nincs köze ahhoz, hogy mekkorát tud az erősítő befogadni. Ha több erő van akkor kell venni egy vastag kábelt és tápelosztóval az erősítők közelében két vékonyabbra osztani, vagy kicsit megritkítani a szálakat a csatlakozónál, az ott nem oszt nem szoroz. A kábelt az igényekhez (áramfelvétel és hossz!) kell igazítani.
-
opeter70
senior tag
válasz
dreizwanzig #42721 üzenetére
Azért nem kell lenézni a ROC szériát sem. Tudnék mondani jópár drágább erősítőt, ami fasorban sincs hozzá képest (és itt most nem Aunákra, Toxicokra, Renegade-okra gondolok).
Egyébként ezek a kategória megjelölések csak a Signaton belül érvényesek. Globálisan ennél feljebb is merném pozícionálni őket. -
opeter70
senior tag
válasz
dreizwanzig #42717 üzenetére
A ROM széria jobb, mint a ROC.
Ez a sorrend a Signatnál:
ROC - belépőszint
RAP - ez is belépő, de már némileg magasabb szintű
ROM - alsó-közép kategória
RAM - középkategória
LAB, LOG - felső közép (vagy felső) kategória
FLAG - high-endEgyébként most nálam is RAM3 - ROM2 párosítás van.
-
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #42717 üzenetére
opeternek linkeltem...
-
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #42712 üzenetére
Mert akkor nem vagy bent a csoportban [link]
-
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #42710 üzenetére
Nem úgy van feltöltve de innen talán odatalálsz: [link]
Amúgy signat rom 4... -
shteer
titán
válasz
dreizwanzig #42679 üzenetére
legalább olyat, amilyen vastag a tápkábel. de szerintem ez nem általános gyógyír a villogásra
-
shteer
titán
válasz
dreizwanzig #42677 üzenetére
Ugyanannyira megoldas mint a vastagabbra csereles.
-
válasz
dreizwanzig #42675 üzenetére
Gyári test kábelét vastagabbra cserélni, testpontot felcsiszolni aztán rézpasztával lekenni, hogy ne rozsdáljon.
-
válasz
dreizwanzig #42193 üzenetére
Szia! Szerintem mindkét erősítőnek húzz be külön kábelt az akksitól, ne elosztózz ha nem muszáj. Test is mehet az akksiról
-
Norbi14
senior tag
válasz
dreizwanzig #41927 üzenetére
Igen van olyan aminek viszonylag jó hangja van. De engem pl idegesít hogy kusza az egèsz hangzás. Arra való hogy szóljon a zene akár hangosan, de nem lesz minősègi.
-
KriszXJR
tag
válasz
dreizwanzig #41862 üzenetére
Valószínűleg ott van az az LPF-el szűrt csatornán is, csak nem hallod. Milyen fejegységed van? Pioneer?
Szerintem..., és ha van rá lehetőséged, akkor egy másik fejegység próbára. (ez lehet más is amit rca -ra tudsz tenni, "szobai" cd) Ha ez nem jön be, akkor másik erősítő (ha van rá lehetőség), és csak utána vizsgálódnék kábelezés terén. -
patroly61
tag
válasz
Nekem is csinált hasonlót addig rakosgattam arrébb az rca kábeleket a többi kábeltől amíg megszünt.
-
python1
veterán
válasz
dreizwanzig #41864 üzenetére
Másik erővel is csinálná.
Ezt olvasd végigPiciPeti: az is lehet,de az biztos,hogy köze van a kábelezéshez.
-
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #41864 üzenetére
Egyik pillanatról a másikra jött elő? Ezelőtt jól működött?
Ha igen, akkor valószínű az erősítőben ment el valami, pl felvált az RCA aljzat testelése a nyákról.
-
python1
veterán
válasz
Valószínű,hogy a kábelezés a problémád!
Testet külön alakíts ki a kasztnin,de ne a biztonsági övnél. Akkudnál a negatív szál elég vastag,cserélted?
Az is okozhat problémát. Valszeg mikor megy mind a 4 csatorna megnövekszik az áramfelvétel. -
footy
addikt
válasz
dreizwanzig #41708 üzenetére
A szemelyes kedvenc: First Austria 1800W
-
zsolt19900
őstag
válasz
ajunájék már előrehaladottabbak a gyártástechnológiákat tekintve, így tudnak ennyire szellős belsőt létrehozni
Kils: hát, Pécsen Szétomot tudom javasolni, ő hifit is szerel be
ha gondolod privizz rám és dobom a telefonszámát, ő szerintem fog tudni segíteni a dolgodon. Azért is ajánlom őt, ha egyáltalán nem konyítasz a dolgokhoz akkor menj inkább hozzá.
-
Daywalker
addikt
válasz
1200 watt PMPO...szánalom, hogy ezért pénzt mernek kérni, de az auna egy nagy kamu. Az meg a másik, hogy ilyen szemetet beengedni az országba, sőt legyártani is bűn. Szerintem kimeríti a vásárlók megtévesztése fogalmát.
-
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #41659 üzenetére
Vegyél 20-as hegesztőkábelt, és húzd vissza az akksiig a testet is. Jó eséllyel megoldja a problémát.
Amúgy a kontaktusok frissítése amúgy is jól jöhet, egy 7-8 éves autónál már érdemes megpucolgatni az akksi-kaszni, kaszni fogyasztók testeléseinek a csomópontjait. Akkut is kíméled, generátort is. Egy délutánt megér.
-
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #41661 üzenetére
Ja, az E Mercedesben is hatul van pl
Akkura testelve probaltad? -
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #41657 üzenetére
Akkor én kiestem. Ez egy másodlagos akku vagy gyárilag ott van? Vagy hogy van nálad az egész? Szerintem csak vaktában lövöldözünk, ha nem tudjuk az elrendezést
Mod: ha gyárilag ott van akkor a 10-es kábelnek arra a rövid távra elégnek kellene lennie függetlenül attól, hogy miből van. -
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #41654 üzenetére
Ha a csomagtartóban van az erő, akkor a 10-es kábel helyett betennék egy 20-ast...és rendes testpontokat csinálnék rendes saruzással, mindenféle forrasztás helyett. Szerintem többet fog hozni...
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
dreizwanzig #41651 üzenetére
Nem csak a kábel anyagminősége miatt lehet problémád a forrasztással. Az ónok közt is van eltérés - minőség, anyagösszetétel, olvadáspont.
Ha teheted használj valamijen folyasztószert: gyanta, zsír, flux (jó, de nem occó), ..... .
-
kigoi
senior tag
válasz
dreizwanzig #41651 üzenetére
Úgy csináltad hogy a kábel végét felforrósítottad teljes keresztmetszetben aztán fenyő gyantáztad és úgy rá a forrasztó ón?
-
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #41139 üzenetére
Költség stop van sajna, és igazából nem volt még jobban illő nyomó a csomimban, mint a mostani, szóval nem.
De szívesen kipróbálnám majd. Kedvelem a márkát, egyszerűen kíváncsi vagyok... -
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #41137 üzenetére
Én a Nakamichi-t mindenképp kipróbálnám, és nem csak a helyedben...
-
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #41113 üzenetére
Az egy próba volt csak, illetve a gyári fej RCA hiánya miatt még a nagyon kezdetekkor...
Amúgy borzasztó, nagyon sokat ront a hangon.
A Picasas link helyesen: Corolla
-
KriszXJR
tag
válasz
dreizwanzig #41079 üzenetére
Csak ekkor jelentkezik ez a "hiba"?
Használat közben nem vettél észre semmit?
Egyébként a ráindítás erősítőgyilkos módszer!!!
Legtöbb digitális ebbe hal bele.....
Nem megoldás, de egy tanács, hogy ne indíts rá a bekapcsolt hifire..... -
footy
addikt
válasz
dreizwanzig #41079 üzenetére
A testeleseket kellene atnezni.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
dreizwanzig #40987 üzenetére
Köszönöm, közben megoldódott.
-
footy
addikt
válasz
dreizwanzig #40722 üzenetére
Van erre valo erveghuvely.
-
zsolt19900
őstag
válasz
dreizwanzig #40627 üzenetére
VW Passat 2000/4 1.9pdtdi variant confortline, de már volt benne egy nem gyári sony fejegység, aminek sajnos nem volt jó az isoja, de viszont nem felejtette el a dolgokat sosem. Legjobbarim azt javasolta, hogy cseréljem fel a sárgát a pirossal és jó lesz, ennyi az egész akkor? te is ezt mondod?
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #40364 üzenetére
Jah, az E36 elég szerencsétlen eset ilyen szempontból.
Mondjuk sorhat benzin motorral elfogadnék egy patika állapotú coupét.
Aztán megcsinálnám a kiemelőkeretet a 16-os szettnek.
-
opeter70
senior tag
válasz
dreizwanzig #40364 üzenetére
" Az ajtóban lévő gagyi papírmembrános nokiák helyére meg nem igazán lehet berakni semmit."
Ugyan már! Tanulj Daywalker kollégától!
Elő a flexet aztán hadd szóljon!
Olyan nincs, hogy valami nem megy be valahova.
A viccet félretéve, én is addig faragtam a Thalia ajtaját, gyártottam sorban a kiemelőgyűrűket, míg be nem fért a 16-os szett a 13-as helyére.
A legszebb az egészben, hogy még az eredeti állapot visszaállításának a lehetőségét is megtartottam.
Ráment egy komplett hetem, de nem bántam meg. -
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #40361 üzenetére
A lábtérben lévőket kellene szigetelni. Mármint, ha az ajtóban vannak. Milyen autó?
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #40359 üzenetére
Akkor szigetelni kell az ajtót, erősítő adott. :-) A hátsók árából gondolom kijönne (bar nem írtad mik azok :-))
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #40355 üzenetére
És most, hogy hatra is tettél hangszórót, nagyobb lett az első szett? :-D Nem értem az összefüggést. :-)
-
Shokkolo
addikt
válasz
dreizwanzig #40355 üzenetére
én nem ellenzem a hátsó szettet, nekem is van
kombi passatba hátul elég érdekes lenne a helyzet ha csak elől szólna valami mögöttük meg a sub -
Shokkolo
addikt
válasz
dreizwanzig #40350 üzenetére
tökéletes megoldás, annyi h. akkor az az RCA kimenet "full" (vágatlan) jelent kapjon,
és az erősítőn a szettről a mélyet vágd le, a sub erősítőjén pedig a magasat vágd le.Milyen fej egyébként?! Mert találkoztam olyannal h. a 2 pár RCA -n azegyik egy full kimenet volt, a másik meg variálható full/sub.
Utóbbi esetben esetleg Y-al eloszt a szetteknek, a 2. RCA -t pedig simán a sub erőjére.
Annyi a hátrány ebben az esetben, hogy le kell mondanod a fader funkcióról (amit visszahozhatsz hátul az erőn a gain potikkal)
Cserébe viszont függetlenül vezérelheted a subot fejről...Nekem is így van, de cska lustaságból. Nekem van 3 pár RCA kimenet, de nem akartam olyan sokat kábelezni, mert már alig fértem nagyobb bontás nélkül (ami ebbe a kellemes hidegben nem épp előnyös...).
Aztán rájöttem h. nem is kell az Y, mert a Hertz EP4 mind a 4 csatornája simán használható 1 pár RCA-val. Belül össze vannak kötve, cska be kell kapcsolni3 év után erre is rájöttem
@Osynho
Én a leírásábólé arra következtetek, hogy van egy 4 csatis erő 2 pár szettnek, és még 1 erő a subnak...
legalábbis ha kellene neki 3 pár RCA akkor nagyon ez az összkép ugrik be. -
Osynho
addikt
válasz
Nem teljesen világos. Most akkor hány erősítő és hány hangszóró van az autóban? Normál esetben egyik rca mehet a szettnek, másik meg a subnak.
-
Daywalker
addikt
válasz
Általában ilyenkor az egyik, jellemzően a hátsó RCA kimenetet menüből át lehet állítani sub-ra...mivel nem írtál típust...
-
Shokkolo
addikt
válasz
dreizwanzig #40285 üzenetére
A Signat 4*48 RMS, a Hertz 4*74 RMS
A signat hangját nem ismerem, de általában szeretik.
A Hertz -et hallottam anno, szerettem.Ránézésre amúgy nagyon egyik kutya másik eb kategória.
Ha akarsz egy pici plusz kakaót akkor talán a Hertz...
De nem vagyok benne biztos h. megéri csereberélni. -
Shokkolo
addikt
válasz
dreizwanzig #40268 üzenetére
erre nem lehet így válaszolni.
mit hajt az erő, milyen zenét hallgatsz?És még ezek tudatában is CSAK szubjektív választ adhatunk.
Leginkább meghallgatás után lehet dönteni, hogy NEKED megfelel-e, tetszik-e, javult-e a hang? -
dreizwanzig
aktív tag
válasz
dreizwanzig #40268 üzenetére
erre valaki vmit?
-
válasz
dreizwanzig #40231 üzenetére
nem kell kondi
-
Osynho
addikt
válasz
dreizwanzig #40225 üzenetére
"Mit jelent az, hogy meg van-e erősítve a testelése az akksinak?"
Az akksi negativja és a kasztni közé plusz kábel.
-
kigoi
senior tag
válasz
dreizwanzig #40225 üzenetére
Pl ne kis vékony sarut használj,hanem hegesztésnél használatos vörösréz kör sarut,az van vagy 2,2-2,5mm vastag még egy hifis most lemértem és 1,35mm és aranyozott de nem réz van aranyozva.
A kábelt meg ne csak préseld bele hanem forraszd le,át kell itatni forrasztó ónnal az elemi szálak közti rést,így tudod kihasználni a teljes keresztmetszetet és oxidálódni sem fog.
Erősítőbe és akuba csatlakozó végnél is kellene forrasztás.
A testlési pontok legyenek fém tisztára csiszolva és szorosan meghúzva végezetül. -
opeter70
senior tag
válasz
dreizwanzig #36423 üzenetére
Vastagot
Na jó, kicsit részletesebben:
Az erősítő áramfelvételének minimum megfelelő vastagságú tápkábel, jó minőségű akkusaruk, megfelelő testelés stabil, fémtiszta testpontra, legalább ugyanolyan vastag negatív kábellel, mint a pozitív.
És persze ne feledkezzünk meg az akku és a kasztni közötti testkábel cseréjéről sem, mert ha a gyári túl vékony, akkor megette a fene az egészet.Nem is olyan rég írtam, hogy hogy miután kicseréltem az alulméretezett tápkábelemet, hallhatóan szebb, teltebb és dinamikuasabb lett a mélytartományom.
-
opeter70
senior tag
válasz
dreizwanzig #36420 üzenetére
A kondi azon nem sokat fog javítani.
Inkább a tápkábelezés legyen megfelelő.
Sajnos ez egy ilyen játék. Ami az egyik kocsiban jól szólt, az a másikban szólhat borzalmasan.
Ezt én magam is megtapasztaltam, amikor a komplett hifit átraktam a következő autómba.
Én személy szerint ezért nem is szeretek konkrét mélynyomót ajánlani senkinek, mert az autó akusztikája nagyban befolyásolja a végeredményt.
Próbálgass más ládákat, ha van rá lehetőséged! Esetleg különböző ládatípusokat is (zárt, reflex, stb...) -
bajusz15
senior tag
válasz
dreizwanzig #36360 üzenetére
Igen jól értetted
Bekötöttem a kapcsolószál elé, így ha rádiót bekapcsolom, kapcsol vele együtt a szett erősítő, ha meg ez nem elég, jön a kapcsolóval a mély
Ezt azért szerettem volna így, mert valami módon ha megy a mély erősítője, akkor a rádiót nem lehet tisztán fogni, csak recseg, nem mintha sokat hallgatnék rádiót, a főbb ok az, ha nem kell a mély, minek menjen?
A fontosabb dolog az, ha kapcsolóval indítom a mély erősítőt, akkor pár pillanatra kapok piros ( protect ) jelet, gyorsan ki-be kapcsol az erősítő, aztán átvált zöldre, és utána teszi a dolgát szépen, kemény terhelés alatt is. Erre esetleg tudsz/tudtok valamit mondani? Így nem nagyon használnám -
mortalwombat
tag
válasz
dreizwanzig #36355 üzenetére
Itt tudok utalni a rendszeremre: sajnos az autóban még egy új, de kicsi Exide akksi van (45Ah a 60 helyett) tegnap direkt megküldtem a rendszert, hogy megnézzem, jelentkezik-e ez a jelenség. Hát nem tapasztaltam (pozitívan csalódtam :-D ) Valszeg nem véletlenül emlegetik többen is a megfelelő méretezésű tápkábelezést.
-
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #36355 üzenetére
Mi a jó akku nálad? Át kell nézni a kábelezést rendesen, mert a kondi erre nem megoldás. Kell egy második (AGM) akku a csomagtartóba aztán viszlát, és máris nem fog villogni
-
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #36353 üzenetére
Sehova. Kondit hajítsd ki. Az olcsó nem ér semmit, a drága meg csak jó rendszerben ér valamit. Egy jó akku legyen inkább, kondi max utána, de ha nincs az se baj.
zsolt19900: az a gt5 felejtős, annyiért már jobb négycsatornást kapsz szerintem. De a udimension erő viszont jó. Amúgy van egy jó kruger itt a hardveraprón, ha valakinek Class-D kéne mélynyomóhoz...500w+ rms
-
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #36349 üzenetére
Dobj bele egy 100-ast és jó lesz szerintem. Véleményem szerint (és nyilvánvalóan) az erősítőben lévő biztosíték is túl van tervezve valamennyivel...pl. az én Carpoweremben 2x30A van de nem vesz fel 45A-nél többet (hivatalosan sem) folyamatosan. Gyanítom nem fogod állandóan fullon járatni...
-
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #36347 üzenetére
Igen, de 2x20 és 2x30 az 100, nem? Az volt a kérdés, hogy kell-e 100-nál nagyobb. Erre mondtam, hogy nem. Vagy én értek félre valamit?
-
Daywalker
addikt
válasz
dreizwanzig #36345 üzenetére
Szerintem nem kell nagyobb biztosíték...(több okból sem gondolnám, hogy nagyobb kellene).
Én nem hagynám el az akku elől a biztosítékházat, az ugyanis az az autót és annak elektromos rendszerét is védi, például ha gond lenne a kábelezéssel (pl ha kókányul van berakva és elnyírja valami a kábelt ami miatt letestel valahol a kasztnin...és már gyullad is
), ezért is kell minél közelebb rakni az akkuhoz. Kvázi emiatt tilos elhagyni. A biztiház (elosztós megoldásra gondolok) meg a mögötte lévő dolgok védelmére szolgál, szerintem...
Földelés témában nem tudok okosat, mert nincs tapasztalatom, de szerintem mehet külön testpontra, de ha van két biztiházad akkor az egyiket használd annak az osztására. Bár ha más helyen van a két erősítő akkor kicsit macerás...
-
PiciPeti
őstag
válasz
dreizwanzig #36279 üzenetére
Esetleg földhurok alakulhat ki, ha két különböző ponton van testelve a két erősítő. Pl a nyomó erősítője a hátsó bizti csavarnál, az első meg az elsőnél, ne adj isten a fejegység is valahol a kasznin.
Ez is búgást okozhat, de nem túl jellemző.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
dreizwanzig #36279 üzenetére
Nincs összefüggésben a kettő, generátorzaj általában rossz testelés miatt fordul elő leginkább, legyen az erősítőnél, fejegységnél, rca-nál. Nekem az egyik erősítő akksira, másik kasztnira volt testelve, az ég világon semmi különbség nincs. Ha találsz megfelelő testpontot, pl. biztonsági öv csavar alatt, akkor tökéletes megoldás.
-
Adonimus
senior tag
válasz
dreizwanzig #36275 üzenetére
Amikor először bekötöttem volt de akkor rossz helyen vezettem a kábelt és a kapcsoló szálat is használtam. Majd középen vezettem el és kikötöttem a kapcsoló szálat semmi gond nincs vele. (Renegade). Mélyládának adja a jelet, semmi gond nincs vele. Szerintem megéri az árát is, ingyen meg főleg
-
Adonimus
senior tag
válasz
dreizwanzig #36273 üzenetére
Inkább ez:
CrunchNekem van Crunch is és Renegade is, mondjuk a Renegade-al sincs semmi bajom, talán annyi a hátránya, hogy duplán fut a szál és nehezebb elhelyezni.
-
footy
addikt
válasz
dreizwanzig #35146 üzenetére
Az atmero nem annyira relevans, inkabb az otvozet es az oxigenmentesseg. A neotech KHS-321 eleg jo minosegu kabel, kicsit melybe huz, de ajanlott. Dugobol a 100ft koruli kacsas mar jo.
Az extra low-cost megoldas pedig a CAT6 falikabel. Viszont ez inkabb magasba huz.-Szerk-
Hogy kicsit szakszerubb legyen, nem magasba huz hanem a mely tartomanyban csillapit. -
footy
addikt
válasz
dreizwanzig #35135 üzenetére
Milyen a hagyományos kábel és csati?
-
Joe fiú
senior tag
válasz
dreizwanzig #35141 üzenetére
Látom neked halál felesleges akármit is mondani, csinálj amit akarsz akkor
de azért kíváncsi lennék, hogy milyen szépen, igényesen forrasztanád meg a kábelt..
-
Joe fiú
senior tag
válasz
dreizwanzig #35137 üzenetére
Miért is kell szerelhető kábel? Ha az kell akkor Neotech Furutech dugókkal...
BrownB: A legtöbb erősítő tudja közösíteni a csatorna jelét, vagyis ha 1-2-be dugod, akkor átrakja a jelet a 3-4 csatornára is, viszont ebben az esetben a mélyet erősítőn kell vágnod...vagy Y elosztó ha nem tud közösíteni.
Ha erősítőre gondolsz Akkor Alpine, Macrom, Magnat RX44 pl. teljesen jó lenne erre amire neked kell.
-
kavics325i
őstag
válasz
dreizwanzig #35106 üzenetére
Egyiket sem. Konkrétan a tápkábel többet ér bármelyiknél amivel illene bekötni egy erősítőt.
Az az említett micro dimension eléggé alul van árazva főleg a Te általad említett erősítőkhöz képest. -
shteer
titán
válasz
dreizwanzig #35101 üzenetére
Iranyar volt. Nem volt idom modositani. Ha 25-ot irok, akkor annyi
Van jo jbl de ezek nem azok. -
kavics325i
őstag
válasz
dreizwanzig #35100 üzenetére
Hát azok a Jbl-ek jó ha 10 ezret érnek. Meg mondjuk a wattot akarod nézni akkor a Jbl nem hazudik a másik meg igen. De ezek valóban nem egy nagy történetek. A 60.4 nekem volt. Elégnek elég lehet, de kb. 5e-nél többet nem nagyon szabad érte adni.
-
shteer
titán
válasz
dreizwanzig #35098 üzenetére
5tel dragabb mint a lunkelt dzsibiel. Annyival esetleg jobb is
-
orbano
félisten
válasz
dreizwanzig #35072 üzenetére
shteer udimjére csapj le! ha megvan segítünk a többiben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- Filmvilág
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Apple MacBook
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest