-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lusu
aktív tag
Akkor innentől már csak sok sikert kívánhatok és élvezetet a zenehallgatáshoz
Ha miskolc közelében élsz, és elkészültél a beépítéssel, volna egy 20-as BR és egy 25-ös zárt nyomóm, kipróbálásra szívesen odaadnám őket és tudni fogod kb. mire van szükséged. Ha megtetszene valamelyik maradhatna is, potom pénz.
Valamint a hangolásban is nyújthatok egy kis segítséget, nekem is AF DSP-m van. -
Lusu
aktív tag
Ha a kiszedhető láda számodra megoldás akkor lehet zárt is, vagy BR mert amíg befér a csomagtartódba mindegy a méret.
A fotó alapján nem derül ki számomra, hogy ez egy félkész doboz lenne vagy milyen más megoldásnak készül.
Elvileg a bekötés pofonegyszerű az adott típushoz való köztes kábellel, mert csak klikk és klikk. Ám ha nincs ilyened akkor össze kell vadászni a kábeleket.
A SUB kimenet az erősítőből jön system connector 2-n átDE, most hogy jobban átbogarásztam a leírást, BMW i sorozathoz pl. nincs sound setup, valószínűleg befaragni sem lesz egyszerű az eszközt, de ha nem riaszt el a forrasztgatás és ilyesmik akkor megoldható. Valamint ilyen módon biztosan szükséged lesz egy hangolásra, hogy valóban úgy szóljon a rendszer ahogy az egy DSP-től elvárható, mert a hangszóró elhelyezések biztosan másak mint a támogatott BMW típusokban. És akkor végső soron kérdés, hogy ezek a MATCH eszközök biztosan engedik-e a szabad hangolást, vagy csak néhány paraméterhez engednek hozzáférést. Mert utóbbi esetben ez sajnos nem jó választás számodra.
Az Ultimo egy nagyon jó nyomó, de legalább 300W-al karcsúbb leszel, nem tudnád kihajtani rendesen, legfeljebb tönkre tenni...
-
Lusu
aktív tag
Ezek az AudiotecFischer Match termékek elvileg plug&play cuccok, se kábelezni se csereberélni nemigen kell. Ha mégis cserélsz hangszórót figyelj, mert lehet, hogy csak a gyárihoz hasonló adatokkal rendelkező lesz jó (hogy a gyáriakról mit lehet tudni az jó kérdés) mert nem tudom ezekben lehet-e a DSP beállításait utánhangolni, vagy csak az AF beállításait lehet feltölteni. Utóbbi esetben, pl. a sima hangszóró koaxra cserélése csúnyán beleszólhat a tervezett hangképbe.
Szerintem a HK erősítőnel ez egy komolyabb dolog
A BT-t nem vetném el, mert APTX-en már bőven nem szar az átviteligaz ez egy bővítő modult jelent ami plusz 50K
Viszont visszatérve az elejére, a BASE hifi tartalmaz kábeleket utólagos erősítőhöz? Mert ha nem akkor a kábelezés nem megúszható lépés... bár ennek utána kell járni. -
G.Zs.
senior tag
Hmm, a K2 jo lehet, normalis beepites, es egy nagyobb erosito nelkul viszont eselytelen hogy lepest fog tartani a hatuljaval.
Az SQL szerian gondolkozom en is, de abbol nem a nyomot hanem az elso szettet nezegetem. Igaz ezt meg nem hallottam, csak az elodjet az AS Helon-t. -
50-es kábel bazi vastag ám, dolgozni nem a legkényelmesebb vele. Illetve nézd meg, hogy át tudsz-e jönni 2*50-es kábellel a tűzfalon (pozitív + negatív, 50-es kábel kb. ujjnyi vastag).
Mindkét erősítő egy állat, mit akarsz róluk hajtani amúgy? Átlag zenélgetéshez kicsit erősek
-
PiciPeti
őstag
Aki látott már ilyet, az sacc-ra megmondja. Meg kell nézni hol tudsz bebújni a motortérből az utastérbe. Lehet az akksi átellenes oldalán, akkor oda sok kábel kell. Aztán hogy férsz el a műszerfal, küszöb alatt. Én pl a kormánymű fölött tudtam bebújni, a gyári kábelkorbács mellett, aztán műszerfal alatt végig, le a váltóboxhoz, és onnan le az ülés alá. Ez nekem 2.5m volt. De ha a küszöbben akarom húzni, akkor 3.5 kellett volna inkább. Inkább legyen 1m-el több, mint 10 centivel kevesebb.
-
Peti66
senior tag
A melegedés/fagy és ill. a pára egyidejű jelenléte nem túl biztató az alkatrészek "életére vonatkozólag
Megoldás,legalábbis az én gyakorlatomban...Indítás előtt, refi fel 10-15 msec..refi le---->indit.kis türelem
míg melegszik a gép kb.1-2perc.közbe seprés,hólapátolás,miegyébbmajd beszáll,hifi bekapcs. 0-án
indulás...után kb.20 sec. volument4-5-re rakom..és így tovább..egyre viszont nagyon ügyellek,hogy a"tavaszi,nyári őszi teljesítménynek csak a felét használom..magyarul nem izzasztom meg
De, jó is hogy felhoztad a témát...A cégnél ahol dolgozom, volt egy bemutató ezen termékekből...elképesztő
amit tud...rendeltettem is...a"főnőkkel"[link]
-
footy
addikt
Nekem Mazda 6-nal 3M(vagy 3,5?) eleg volt +1 M pedig a testnek. Hangszorokabelbol pedig 2,5-es van bennt. Bar szerintem a legtobb kickhez egy minosegi 1,5-es is eleg. Milyen autod van? Mert az trukkos szokott lenni, hogy az ajto kabelkorbacsanal mennyire vastag kabelt lehet athuzni.
-
kavics325i
őstag
Szerintem egy szett meg egy nagyon jó kétcsatornás ami,jó és nagyon erős szerintem jobb választás mint,ha telepakolnánk mindenféle katymasszal. Az én szettem is erős meg mondhatni elég jó is,de szigetelést én sem úszom meg. Most ez a következő projekt. Nyilván a redtophoz képest nem annyira nagy
-
kavics325i
őstag
Na akkor írd le a szettet,ha lehet linkekkel. És most mi ez a 17e különbség. Magyarul 1 pár 17e,2 pár meg 34e? Vagy valahol árulnak dupla szettet kedvezőbb árért?Vagy mi?
Ha szánsz többet 2 párra akkor + annak a sokkal nehezebb beépítésére akkor vegyél egy használt már majd majdnem felső kategóriás szettet. -
Peti66
senior tag
-
Peti66
senior tag
Az "arany" mint vezetőrétegre gondolsz
Ha engem kérdezznél,én azt mondom,hogy ezek a hernyócsavarok lóf@sz.k
1.) Egy irányba nyomja az elemi szálakat
2.) Az még hagyján,de csak azon a ponton szorít/nyom,ahol a hernyócsavar áttelenessen nekinyomódik
következésképpen kisebb az áramátadó felület
Jobbnak tartom a valódi vörösréz szemes sarut, préselve/zsugórcsövezve.Na és persze, nyílván fémtisztára
csiszolt pólus kivezetések az aksin..
Még ha mondjuk "aranyozott"érvégzáróval rakod is össze... na de az se az igazi
Van mikkor leforrasztom a kábelvéget,meg van úgy,hogy az érvégzárót is ráforrasztottam, és így szorítottam be a hernyóval,de 1-2 év
és beindul a réz elemi szállak szulfátosodása forrasztásos kombináció esetén... -
pps1
senior tag
Soha nem baj, ha vastagabb. Gondolsz a jövőbeli fejlesztésekre.
Egy sima hifinél elég a kasztnira testelni, olyan helyre, ahol vastagabb a lemez (biztonsági öv csavar).
A kasztni (ha jó állapotú) a lehető legvastagabb "testkábel". Csak nem szabad félvállról venni, hogy hova.
-
kavics325i
őstag
-
-
WunderKinder
aktív tag
A Hanno Protecto-ból most raktam fel a 3mm-esből 2,5 nm-et a két első ajtóra. A hatása meggyőző, de dolgozni nagyon szar vele. Túl merev, sokat kell hőlégfúvózni és a ragasztót erősen kell hengerelni de utána frankón tart, nem bírtam lefeszegetni. Hajlítani alig lehet, jóformán csak akkor amikor már forr a felülete, de akkor is az éleken hajlamos megtörni. Vágni tapátavágó késsel könnyen lehet. Az ajtó külső része 1,5 réteget kapott, a hangszóró mögött 3-at, a belső lemezen meg lezártam a szerelőnyílásokat. Frankón csillapít, érzésre ebből egy réteg, két réteg soudaband-nak felel meg (de lehet csak érzékcsalódás a lemezvastagság miatt mert a Soudaband-ot Renaultba raktam ezt meg Mercedesbe). Lehet a 2mm-esel könnyebb dolgozni, a 4-est meg el sem tudom képzelni. Ja és ezeken nincs alufólia a belsején, nem tudom ez számít-e valamiben.
-
codilandi
tag
Audioquest cat6 UTP kábel... Kácsa Audio, 400 valamennyi métere...erre jönnek rá a dugók. Ha hátul van az erősítőd, akkor kb 8-12e-ből kijössz(dugótól függően) 2x5m-rel, 1 kábel végén 2 dugós módszerrel.
Az árat szereléssel együtt írtam. 300/dugó..de adnak kedvezményt is ha nem kérsz számlát, meg lekerítik az összeget stb... -
codilandi
tag
Nekem a mély és a közép van Monster-rel etetve (3út). A magasé más.
Nem tudom, hogy van-e még ilyen Monster mint az enyém. Azt hiszem STANDARD Interlink 100 (1996-ban került hozzánk, szobában volt, most kikerült a kocsiba)
Kellemes hangú kábel, mondjuk még sokat nem hallgattam, egyelőre tetszik.
-
orbano
félisten
nagyon téves irányba itt nem tudsz elmenni. az RSII és a 958-as klári is jó alapja egy akármilyen rendszernek. mellényúlás kizárva.
a hangszóró az első fontos kérdés, itt érdemes újra belemenni, hogy milyen a zenei ízlésed, min hallgatod a kedvenc zenéidet otthon, és mit szeretnél, hogy a legjobban szóljon. ennek megfelelően kell választani egy hangszórót.
ehhez kell választani egy megfelelő erősítőt. ebből kell a legtöbbet próbálni, hogy megtaláld az ízlésed.
de ne úgy képzeld el, hogy ha itt "rossz ember" tanácsát fogadod meg, akkor csúnyán fog szólni, legfeljebb pár árnyalattal eltér majd az ízlésedtől. de gyanítom egyelőre még ízlésed sem alakult ki, hiszen akkor hangkarakterekről és nem márkákról meg típusokról diskurálnánk.
plusz egy javaslat: gyere le valamelyik sqpa eseményre és hallgatózz. több ezer oldalnyi fórumos szájtépés sem helyettesíti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Azonnali notebookos kérdések órája
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Egérpad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest