- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wackond
tag
-s
Amúgy meg Te ott már kb. alapítótag vagy, ott voltál már akkor is, amikor még nem ilyen publikus összejövetel volt, csak meghívásos alapon jöttek az emberek.
Néha visszasírom azért azokat az időket, többet ökörködtünk, többet tudtunk egymással dumcsizni, nem volt "szárezer" ember -
s4tch
veterán
Orbano nagyjából leírta a lényeget.
Csak annyit tennék hozzá, hogy az Element nekem újonnan került huszonegy-két ezer Ft-ba (nem emlékszem a pontos árra), ennyiért röhejesen jó hangszórószett. Úgy tapasztaltam, a hangváltó a gyengéje, aktívban sokkal jobban zenélt. A magasa sem rossz, sokáig együtt lehet vele élni, de elkövettem egy hibát: meghallgattam a Jr6/Proxt2 párost. Újonnan ~négyszer annyiba kerül egy ilyen páros, és természetesen jobb.
Nem kell meglepődni a mikrók használt árain, újonnan sem drágák, így használtan sem megy rá az ember gatyája egy-egy hangszórószettre, erősítőre. Egy dolgot kell tudomásul venni: ezek jellemzően német ill. japán szemléletet tükröző cuccok. Ha valaki az amerikai hozzáállást kedveli, felejtse el őket. Tiszta, világos, transzparens eszközök, nem tolakodóak. A zenét hallod, nem a hifit. Hangszeres műfajokat tisztességesen adják elő. Egy 20 ezres Element egy rendes ajtóban egy Jr 4.300-ról úgy nyomatja Allan Taylort vagy a Pink Floydot, hogy beszarsz.
Van-e jobb más márkában? Van hát, jellemzően drágábban. Ennyi pénzért, mint amennyibe a Jr4.300 vagy az Element került, máshol sem kaptam volna ilyen zeneiséget. Nekem összeállt velük a kép. A Jr-t még mindig használnám, az egy kurvajó erősítő, csak a mesterem mutatott visszautasíthatatlan áron egy másik erősítőt, ami a mélyközepekhez jobban passzol.
Orbano: "sok kezdő "SQ-s" indít elementtel"
Sőt, van, aki marad nála: nyertek vele SQ EB-t is. Határozottan jó szett, csak roppant érzékeny a beépítésre. Főleg a magas: ha rossz helyre teszed, visít.
-
orbano
félisten
vett egy még jobb udimensiont. de a kérdésedd mögött megbúvó logika szerint egyetlen egy belépőszintű hangszóró sem éri meg, mert, ha tovább akar lépni az ember, akkor el kell adja. mondjuk nem lenne rossz, ha 30 ezerért focal utopiat lehetne venni, akkor sokkal kevesebb lenne a használt olcsó hangszóró
amúgy jómagam is lecseréltem az elementet, juniort vettem helyette, prox2-vel, ahogy s4tch is tette. nincs baj amúgy az elementtel, a magasa _relatíve_ gyenge, azért hamar kedve támad továbblépni az embernek. de fölfelé, nem másik márkához. relatív olcsón lehet ugrani ugyanis elementről jr+proxt2-re, aztán persze akkor kinyílik a világ és rájössz, hogy ezt a kombót bizony etetni kell, és ezekhez a jr. erősítő már kevés (sőt, a pro is kevés, ide már prox kell, vagy más márka komoly cuccai.). aztán rájössz, hogy ami eddig jó volt erő+láda, inkább már csak ront az első szett kifinomult hangján, ezért ott is beruházásokba kezdesz. szóval szerintem ezért van: sok kezdő "SQ-s" indít elementtel, mert egy szép, zenei kis rendszert lehet összehozni az elementtel. Csak aztán onnét könnyű bekerülni a mókuskerékbe, főleg mert ez a szett nagyon érzékeny, minden kis apróságot meghálál.
de pl. nézd meg mennyi element mélysugárzót látni használtanolcsóbb, mint a jr.1004, amiből meg folyton van eladó.
amúgy én is morfondíroztam ezen sokat, és a saját tapasztalatok alapján ezt sikerült összehozni. illetve talán még azt, hogy fórumos berkekben istenítve van az udimension, ezért több fut belőle ezekben a körökben, mint bármi másból. -
hugi0
őstag
Nem csak a cseve volt elcsuszva de meg a membran is el volt torve.
Sokat meloztam vele, este sok suskat hozzal !!! -->
-
BBéci
legenda
Amikor megkaptam első Bocelli lemezemet, a Sogno-t, két hónapig ki sem vettem az autóm lejátszójából. Akkoriban évi 60000 kilométert vezettem.
Általában egy 12-es toknyi lemez van nálam, plusz 3 db a napellenzőre tűzve, havonta egyszer frissítem a kínálatot, de nem mindegyik darabját.
Ennél több egy hosszú külföldi útra sem kell. Nekem. -
_seth_
veterán
Változó van, hogy 30 perc + vissza 30 perc + városban 30 perc, ez az átlag. Hetente-két hetente van, hogy egyik nap is 3 óra másik nap is 3 óra. Két havonta kb pedig 3-4 óra egyik nap és másik nap is. Jah és nem tudom ugyanazt hallgatni minden nap... (évi 25ekm egyébként). De volt már olyan is, hogy 11 órát ültem benne. Ma eddig kb 1 órát ültem az autóban és még csak városon kívül sem voltam.
-
ATEE77
tag
-
Az-X
őstag
Gogliztam rá picit... service manual (nem user manual!) van pár helyen... abban elképzelhető, hogy benne van a kapcs rajz? Lehet érdemes lenne rákérdezni. eBay-en is árul valaki épp egy ilyen könyvet 14$-ért. Egy kérdést mindenképp megér.
-
ATEE77
tag
Szia hugi0.
Ha lehetséges akkor dobj fel a fejrölröl képet.
A Kenwood meg egyenlőre a polcomon pihen.Lemezmentes mechanikával.
Látom erősen Kenwood-os vagy.
Én is szeretem a brand-et.Amióta kocsim van csak Mask-ok voltak az 1DIN méretű fakkban.A Beltek nagyon ott van.Gratula.
-
Wackond
tag
Na hát az ilyen pöts userek miatt kezd nekem is elegem lenni az egészből.
Napokban volt megint egy már-már megszokott telefonbeszélgetésem:- érdekelne a 9855, mennyi az alja?
- szia. nagyon szép állapotú fejegység (bár ez téged nem érdekel, ahogy hallom), 70-re van kiírva, 65-ért vihető. ez az alja.
- de nekem most mondtak eggyet 50-ért.
- (oszt?! kit érdekel?) hogy jövök én a képbe?
- hát mert az nem olyan csittifitti mint a tiéd, meg nincs tokja, távirányítója, meg ... és kicsit karcoasabb
- hát ezért adják olcsóbban, de most mi is a kérdés?
- hát hogy nem adnád-e oda 50-ért, mert a másiknak az ára tetszik, a tiédnek meg az állapota
- hát ez a 2 nem lesz együtt sajna. de gyűjts még egy hónapig, biztos lesz még ilyen fejegységem.
- aha, oké...Szal adjam gané árban az aranyat, há' felejtsük már el!
Ezek ilyen átkúrós parasztok, akik jól meg vannak sértődve, hogy nem tudtak átb@szni, és a primitívebbje ilyenkor még hőbőrög is -
s4tch
veterán
Az ANT meg HANGYA - biztos lényeges, de a többiek hanyagsága miatt ezt pont nem érthetted.
----------------------------
Időkorrekció-beállítás - egy érthető, világos leírás.
-
hugi0
őstag
Ezekutan majd penteken kijon talira berakok egy 30-ast neki lesz hely.
Mely meg semmi. - es megint en leszek a sz@r-arc.Persze kolcsonadtam neki egy Impackt HC250.2-est.
Amiben eleg ero van, hogy megszolaljon egy erzeketleneb subb is.O majd vesz valami olcsot 10-15-ert es nem fog szolni a hangszoro.
Akkor majd megint en leszek a gonosz mert az 50,000Ft-s erositot nem adom neki 30-ert. -
Wackond
tag
valszeg 50Hz-en már nem tökéletes a hallása
De most a téli pihenő alatt lehet, hogy tisztult kicsit a füleŐ tipikusan olyan ember, akinek nem mondani kell, hanem a saját rendszerét erőszakkal átépíteni, és akkor rájön, belátja, és boldog.
Mondjuk ebbe kezdek már kicsit beleunni, hogy lusták az emberek kipróbálni a dolgokat, és kvázi győzködni kell őket, hogy mi a jó nekik...
Itt nem feltétlen őrá gondolok. Van sok okoska, akik "mindent tudnak" pl. egy fejegységről, de értelmes rendszerben, vagy saját rendszerben sose teszztelték, de fikázni, azt lehet... -
Wackond
tag
Attól hogy a Citroos SPL-es, még lehet füle. Valamennyire mindenkinek van (...), nem véletlenül kezdte el a kocsijában a hifit fejleszteni pl. optikai tuning helyett. Nem értem, miért "zártad ki", hogy lehet érzéke, igénye az SQ-ra.
Amúgy már jóideje pofáztam neki, hogy tegye szettre a 44-est, most végre megcsinálta. Nekem is mondta, hogy volt pislogás, csak azt nem értem, hogy miért halogatta idáig. De örülök, ő már elindult a jó irányba, rájött, hogy a 2db "600W-os" erősítő közt óriási különbségek lehetnek, még ha azonos gyártótól származnak is.
-
-
Az-X
őstag
Kb ilyesmi:
We can upload them for you if you wish.
ZIp them up with the title and specs of each amp and will will upload them!Fel tudjuk tölteni önnek ezeket ha szeretné.
Zipeljük ezeket a címmel és a specifikációval erősítőnként, és feltöltjük.Legalábbis én ezt értem belőle
-
Az-X
őstag
Nos ez úgy működik, hogy nekem van kint egy cimborám. Az ebay-en több címem van. Mindig azt választom ki amelyikre vállal postát az eladó
Tehát ha csak angol posta van akkor a londoni cím a nyerő
Leütöm a terméket a megfelelő címmel az eladó elküldi a londoni cimbinek, Ő pedig feladja nekem.
Angliából a postát egy külön céggel szoktuk megoldani. Ott háznál felveszi, itt háznál leteszi. Ha jól emlékszem 5kg-onként 4.000Ft. De sok csomag esetén már van kedvezmény. Karácsony előtt közel 50kg motyóm jött, 20-22.000Ft körül fizettem érte. Nekem jön hamarosan a ZX 350 ahhoz hozzá lehet csapni. De amúgy ha rákérdezel az eladónál lehet simán bevállalja a magyar postát.
-
Az-X
őstag
No az pl nagyon király lenne
Főleg, hogy a főnököm is a 10.-ben lakik (Alkér utca) tehát szinte minden nap járok arra (ma is voltam)
Meg ha már ott van a motyó, egy csavarhúzó erejéig bele is kukkanthatnánk, csak, hogy mennyire van egyben. Meg lehet akkor elviszem a hibás Dragstert. A két PG mellett azok feleslegesek lesznek, hibásan viszont nem akarom eladni
-
hugi0
őstag
-
hugi0
őstag
1, ismeretlen
2, Blaupunkt
3, Magnat Rave 220
4, DLS Reference 100
5, Impakt HC250.2
6, Coustic AMP360
7, Interconti EQ
8, RockfordFosgate Punch30
9, Sony XES-M1
10, Sony XES-M1
11, Sony XES-M3
12, Alpine 3502
13, A/D/S PH15 es A/D/S AX3
14, Hafler -> RockfordFosgate MSE 120di
15, PPI 2150AM
16, Audio Art 100HC
17, StreetPower FMA10.2 Limited
18, Kenwood KAC-820
19, Kenwood KAC-920
20, Kenwood KAC-1020
21, Kenwood KAC-PS150
22, Kenwood KAC-PS150
23, Alpine MRV-1507
24, Alpine MRV-357
25, Alpine 3548 -
_seth_
veterán
Nem untatsz senkit de inkább rakd 1 hozzászólásba a mondandód mert könnyen kapsz a feleslegesen sok különálló hozzászólás miatt figyelmeztetést, abból szokott lenni egy vita aminek meg felhasználó felfüggesztés szokott lenni a vége meg amúgy is jobban áttekinthető 1 hozzászólásban a mondandód.
Vagy még azt is gondolhatnám, hogy azért a sok link mert meg akarod fertőzni a fórumozók gépét mivel minden linkedre a "Bejelentett támadó weboldal!" üzenetet kapom
-
hugi0
őstag
-
hugi0
őstag
-
hugi0
őstag
Holnap csinalok ujjab kepeket, mert idokozben kerult hozzam meg par keszulek.
-
hugi0
őstag
-
hugi0
őstag
-
hugi0
őstag
-
s4tch
veterán
"- de miert a GTO-t veszed tampontnak ?"
Talán mert arról volt szó korábban.
A többi autóhifis JBL-t nem nagyon ismerem, szobai rendszereket inkább, és azokban is ott a JBL-hangzás. Nem az én világom... Szobai hangszóróknál is felmerült, hogy JBL-t veszek, Kef lett helyette, azonos áron sokkal finomabb, részletesebb volt.
Roxeus: jövő héten csütörtök-péntek környékén tervezek menni karácsonyi vásárlókörútra. Természetesen már nincs az autóban az erősítő, de ha lejössz Gyöngyösre, meg tudom mutatni: kikapjuk az anyósülést az autómból, fél óra alatt megvan a csere. Ezt Pesten nem vállalom.
orbano: persze, hogy dögös, de egészen más jellegű dög van benne. Nekem természetesebbnek, transzparensebbnek tűnik a mikro bármi másnál, mint amit ebben az árkategóriában (olcsótól középkategóriáig) hallottam.
Egyébként sokadszorra rájöttem, hogy a Corolla nem autóhifire van kitalálva. Múlt héten egy toyotaklubos sráccal mélyládát cseréltünk (elvitte meghallgatni a Jr-em), és mikor visszahozta, hallgatóztunk kicsit. Carinája van, abban az ajtóban az Element mélyközepének több mélye van, mint nálam a Jr-nek. Nálam a beépítésre nem lehet panasz, igényes munka, az erősítők hasonlóak, neki is RSII van, szóval hasonló a lánc, mégis oltári nagy a különbség. Az ajtóimból többet nem lehet kihozni, az tuti. Ez van.
-
Az-X
őstag
Ez egy elég érdekes kérdés... sokat gondolkodtam én is. Végül 2 dolog győzött meg.
- A membránfelület szemből kicsi, ám a másik oldalán van egy másik membrán. Gyakorlatilag a láda felé az szól. Kifelé meg szerintem majdhogynem mindegy. Ez sajnos a képeken nem látszik, nem sikerült a hátoldaláról jó képet csinálnom. Majd lehet megpróbálom még egyszer.
- A mágnessel kapcsolatban arra a következtetésre jutottam, hogy tulajdonképpen a legtöbb hangszórónál "lyukas" a membrán közepe
Csak a többinél tesznek rá egy porvédő kupakot. Persze lehet nem így van, csak én gondolom így
De majd a gyakorlat eldönti. Pár helyen találtam róla írásokat, rosszakat nem nagyon olvastam róla.
Sajnos a holnapi szerelés elmarad
De így lehet pénteken ha időm engedi kimegyek a Lurdy-hoz, viszem magammal az összes kis drágaszágot. Élőben sokkal durvábban néz ki
-
Az-X
őstag
Egyelőre csak az otthoni hifimnél használom...
Ott nagyon könnyű volt dolgozni vele
A kocsimat amúgy korábban is én kábeleztem be. A küszöbök alatt bőséggel el fog férni. Egyetlen izgalmas hely a B oszlop lesz. Ez egy ilyen lapos kábel, és ott 90°-ot csavarni kellene rajta. Ha a csavarás nem jön össze akkor szerintem ott leblankolom róla a külső héjat. Persze nekem viszonylag nagy kocsim van, lehet egy kisebben a kábeleknek szánt helyek is szűkösebbek. -
Az-X
őstag
Ez az okfejtésed picit... hogy is mondjam... inkább nem mondom, csak az én véleményem.
Szóval egy erősítő teljesítménye nem úgy függ a tápfeszültségtől ahogy te azt leírtad. Ha a tápfeszültség csökken akkor az eszköz teljesítménye is csökken. Ha a terhelést ismerjük akkor a teljesítményt U(négyzet)/R alapján tudod kiszámítani. Semmiképp sem fog nagyobb áram folyni akkor ha a tápfeszültség kisebb.
A gain-t (erősítést) a bemeneti jel függvényében kell beállítani. Ha bemeneti jeled túl nagy, és a gain túlságosan fel van tekerve akkor az erősítő torzítani fog. Ez kb. úgy néz ki, hogy nem sinus (amit hangnál preferálunk) hanem négyszög (amit hangnál nagyon nem szeretünk) jön ki belőle. Valószínűleg ettől még nem fog tönkremenni, de jót tutira nem tesz neki. A hangszórók meg különösen utálják az ilyesmit.
Nagyon szomorú lenne ha egy kontakt miatt az átfolyó áramhoz viszonyítva mérhető veszteség jelentkezne. Persze ha ilyen van akkor azt azonnal orvosolni kell.
-
Joe fiú
senior tag
Sajnálom hugi0,az én zenei stílusirányzatomban ez igenis minőséginek számít.Szerintem a minőségi zene fogalmát mindenkinél más jelenti,valakinek egy Luis Armstrong,Santana,Deep Forest,Mike Oldfield...szám jelenti.
bogyo112:ebben a kategóriában szinte mindegy mit veszel,nincsenek nagy csodák.Amúgy a JVC fejeknek elég jó tunerjük van,hangja már annyira nem.Ha veszel egy Pio DEH 2200UB-t nem tudsz nagyon mellényúlni.22e ft körül mozog és egész jó fej,a maga kategóriájában.
Dictator:Elbírni valószínűleg elbírja,a kérdés az,hogy meddig.Minőségi hifihez igencsak ajánlott minőségi akksi is
Pénteken Lurdynál találkoznak a hifisek,szerintem szívesen megmutatnak neked ezt-azt ha megkéred őket.Főleg ha úgy tervezted,hogy te kötöd be,nem árt ha tudod,hogy mit és hova. -
-
Az-X
őstag
Hmmm... mértél hasonló típust aminek így a közepébe van forgatva a mágnes?
Ha igen, rosszabbak mint a hagyományos társai?
Ha nem, kíváncsi lennék az igazságraMilyen módszerrel mérik ezt? Ha kezemben a hangszóró megmérném, persze ha sima júzerként meg lehet ezt mérni otthoni körülmények között.
-
hugi0
őstag
Ha valaki tud segiteni az alairasomban szerplo dologban, kerem jelezze !
Szivesen veszem FAX-olas segitseget is, erre a szamra kellene egy levelet elkuldeni:
Kenwood Service (Japan) Corporation
1-16-2, Hakusan, Midori-Ku, Yokohama-Shi, Kanagawa 226-8525, Japan
Phone: 81 (45) 939-6234
Fax: 81 (45) 939-6238Koszonom !
-
Az-X
őstag
Nos... ezen én is sokat töprengtem...
Nem vagyok szakértő... de egy (ehhez képest) hagyományos hangszórónál hogyan is vesz részt a hangképzésben a porsapka mögötti rész? Szedtem szét párat, valami csőféle izé van rajta egy tekercsel ami belemegy a mágnesbe, a mágnes pedig hátulról zárt. Szerintem ott is csak a porsapka és a hangszóró pereme közötti rész vesz részt igazán a hangképzésbenSőt egy két komolyabb hangszóróban ilyen kúpos izét tesznek a porsapka helyére. De mondjuk, hogy a porsapka részt vesz mégis a hang előállításában... akkor is talán ott lenne a legnagyobb torzulás, mert valljuk meg őszintén a porsapkák nem szoktak túl merevek lenni
De kihangsúlyozom, nem vagyok szakértő. Ezeket csupán paraszti kis eszemmel gondoltam ki. Ha baromi nagy butaságot írtam volna kövezzetek meg nyugodtan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Elektromos cigaretta 🔞
- Witcher topik
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s 14 FHD(1920x1080)i7-1165G7 32GB 512GB SSD Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest