Aktív témák
-
éN79
addikt
Ez mi a pincét jelent pontosan (jó, azon kívül hogy nem műxik):
''12. A VGA tápcsatinál lévő 2 LED egyike ''T Fault'' pirosan világít'' -
éN79
addikt
válasz
Vikthor #1108 üzenetére
ÜDV!
Nekem is volt Chieftec tápom (360W-os) ami a mai napig tökéletesen szolgál egy másik gépet és én is elégedett voltam vele. Viszont nem minden szériájuk sikerült jól/voltak-vannak nem túl jó beszállítóik.
Ezért szerintem jól körül kéne járnok a konkrét típust, mert az XTX-et nem leányálom kiszolgálni egy tápnak se. -
éN79
addikt
Nekem is ez a bajom az Acceleroval. Összegyűjti a jó kis meleg levegőt a VPU-ról és a ramokról, aztán durr bele a kártya melletti PCI foglalatba. Még jó hogy egy halk nyolc centis ventit be tudtam állítani a kártya alá, ami a jó kis meleg luftot a ház háta felé fújja, nem hagyja az NF4 chip-re áramoltatni, mert az már magába sem éppen hűvös.
-
éN79
addikt
válasz
Vikthor #1068 üzenetére
Az én tápom két 12V-os ága 18A és 16A-t tud, ennek függvényében kell valahol keresgélned, úgy látszik ez elég neki (ha nem is túl bőségesen
).
VF900-nak örülök, hogy sikerült. Könnyen lejött a gyári hűtő? Tudod, a ragacsok miatt kérdezem, amit megszívtam.
Ja én meg rájöttem, hogy az Accelerom gyakorlatilag félgőzön üzemelt. A kártya automatikusan visszavette a fordulatát 1000 alá, ezért hűlt vissza relatív lassan szvsz. Most felraktam a Rivában 2000-re, azóta szebben muzsikál.
Bár én kérdeztem korábban, de azért leírom: (szintén Riva alapján
2D-ben 1.2V-ot
3D-ben 1.45 V-ot kap a VPU gyárilag (ha lehet hinni a proginak).
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Visszatérve a táp mizériára.
Riva alapján a 3DMark06 becsületesen megizzasztja a vga-t, ha jól mér a progi, akkor kerek 30A megy át a kártyán. Normális játékok alatt ez az érték 20-25A között szokott lenni. Na ehhez kell a nagy táp, hogy a nem kicsi áramerősséget ki tudják szolgálni az ágak. -
éN79
addikt
Ha valaki esetleg olyan monitorozó megszállott mint én, az kipróbálhatja ezt a megoldást.
RivaTuner 15.8 verzióval:
''X1900 owners may add R580 support even to publicly available 15.8 version. To do it you have to force RT to detect R580 as R520. In this case, you'll get fan control and hardware monitoring working. To do it open RivaTuner.cfg file, find [GPU_1002] section and replace ''R520 = 7100h,7103h-710Fh'' string with ''R520 = 7100h,7103h-710Fh,7249h''.
Este jómagam kiprószálom, addig jónak tűnik amíg kijön az új Riva. -
éN79
addikt
Na ilyen ha nem a monitort nézem miközben írok valamit.
-
éN79
addikt
Persze hogy van olyan menüpont, csak nem emlékeztem rá, Eddig az utóbbi időben NV kártyáim voltak, így még csak ismerkedek a CCC-vel.
Bát olyan opción volt, hogy off, ha az alkalmazás másként nem rendelkezik, de a biztonság kedvvért a teljes off-ra raktam, a monitor frissítését 70Hz raktam (miért nem egyből 75-re azt nem tudom) úgyhogy a HL2 így már ugyanott 70FPS körüli értékeket nyomogat a szaggatások mellőzésével a 4AA (TAA & AAA) és 16 (HS) AF beállítások mellett.
Mégegyszer nagyon köszönöm neked és minden kedves tanácsadónak az ötletet. -
éN79
addikt
Az meg mi a szuttytól lehet, hogy tegnap újra elővettem kedvenc HL2-met.
1280x124 (LCD) felbontásban CCC-ben beállított 4AA (AAA TAA) és 16 HQ AF mellett beáll FRAPS szerint 60 FPS-re, de néha visszazuhan nagyon rövid időre 40-re.
Felraktam a procit alap 2 gigáról 2,2-re (tudom szerény tuning) de nem változott semmi, az FPS 60 és néha rövid időre lezuhan majd vissza.
-
éN79
addikt
Nekem a karihoz adott Catalyst is 690/800-ra lőtte autotuningon a kártyát. Ennyi volt eredetileg a max a csúszkán, tuti csak ezért nem ment feljebb.
Futtattam így két markot, aztán uzsgyi vissza defaultra.
Nekem az Accelero X2 teljesen bevált, hűteni úgy hűt mint egy Fatal1ty (valamivel lassabban hül vissza, de nem melegebb), hangja egyáltalán nincs szvsz, az tény, hogy a meleg levegő itt is a házban marad, sőt sajna az alaplap chipjénél csapódik le, de jól irányzott venticsapással ellenfújva neki szépen kisomfordálhat a házam hátulján. -
éN79
addikt
A 7800 GTX is felfűtötte gyári hűtővel magát 88 fokra, ez ahhoz képest még jónak is mondható.
Ati tool-t már többször felraktam, de mindíg kiakadtam a fesz megadásnál, mert nem kezeli a 2D/3D különválasztást. Mi a gyári fesz az XT-nél a gyári órajelekre? Húzni én nem igazán akarom (egyenlőre), ill. Ati toollal lehet-e mégis valahogy 2D-ben csökkenteni a frekit, vagy mindíg konstans?
-
éN79
addikt
Senki nem szeretne egy VF-900-at az XT/XTX-ére? Persze csak aki nem vízhűtést v. Accelero X2-t használ.
-
éN79
addikt
válasz
Firestormhun #901 üzenetére
Akkor nekem még valami régebbi lehet, mert CCC auton 690/800-ra rakja, bár az is tény hogy a 3DMark 05/06 páros futtatásáig ment csak így, után OC letiltva nálam, a normál teljesítmény is bőven elég nekem.
Valaki lesse már meg nekem ha ideje és kedve engedi, milyen max hőfok fordul elő egy-egy mark alkalmazás közben. -
éN79
addikt
1: Az omega driverben ill. az atitoolban van olyan funkció, hogy a VPU/mem hőmérsékletet kiírja a tálcára?
2: a 6.3-as Omega driver tökéletesen funkcionál tuning terén? Nekem a gyári lemezen 5.12 catalist van, aminek az autodetect funkciója 690/800-ra állítja (ez a max a progi szerint) a VPU/mem sebességet.
3: Atitool ból a 0.24-et v. a 0.25b14-et használjátok?
Bocs a lüke kérdésekért, de eddig jószerével NV-m volt (kivéve egy 9550-et és egy 9800Pro-t)
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Én is ezért vettem SLI-s lapot, hogy majd idővel két ATI-t erőszakoljak bele.
Viccet félretéve: a CrossFire és az SLI számomra teljesen értelmetlen. Két csúcskártyára nem lesz szerintem soha pénzem, amiből meg kettőt tudnék venni, az annyiba kerülne amennyibe egy ugyanolyan teljesítményű új ''csúcs'' kártya. Legalábbis szvsz. -
éN79
addikt
Akkor ezek szerint ne is nézzem, ne fájjon a szívem ugye? A GTX-em Silencerrel baró hűvös volt, ez Zalmival adta a 80 x fokot, szóval van egy kis különbség, de ha bírja, akkor nincs gond.
Azt azért tudja valaki, hogy mi a ''maglassulási értéke'' a VPU-nak, mert nem találtam semmi utalást a catalist centerben a max normális hőmérsékletre. -
éN79
addikt
Urak!
Tud valaki monitorozó programot az X1900XT-hez? Nekem az 5.12-es catalist van (ezt adták a karihoz) de a Riva Tuner nem akarja felismerni (mert a catalist verzió túl ''új'' neki).
+ még egy kérdés: monitorozás hiányában maradt a Control Centerben található hőmérő, ahol 3DMark06 alatt direkt megszakítotva és kilépve egy tesztből 88 fok körüli értéket láttam max. (ill. a tesztek közötti töltés közben is látható értelemszerűen a control center megnyitott állapotában, és így a töltés idejére 3D-s tesztek után 84-88 fok volt a hőmérséklet.)
A kérdés: ez normális (mi lesz nyáron?) ill. hasonló eredményeitek vannak nektek is esetleg?
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest