Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
keratom #2421 üzenetére
Ilyesmire gondoltam én is, de nem gondoltam volna, hogy a pixel shader radikálisabb használat ''önmagában'' ennyire melengeti a gpu-t. A 2 éves Far Cry (és nálam ennek ellenére még mindíg favorit /AA+HDR, hmmm... széééép/), de gyakorlatilag az eddig játékaim ezek szerint a gpu lehetőségeinek nem éppen a határát súroják. Neten szoktam néha játtszani baráti körben a Call of Duty első részével, hát elég vicces, hogy többórányi hentelés után van a mag kb. 58 fokos.
Nem baj, ha ez kell az üdvösségünkhöz, akkor melegedjenek azok a tranzisztorok. -
éN79
addikt
válasz
keratom #2401 üzenetére
Furcsa, de engem is megnyugtattál valamelyest, hogy a tied is normálisan melegszik.
Jó látni így lassan télvíz idején, hogy nem csak a fűtőtestekre, hanem az ATI féle temperáló megoldásra is számíthatunk, mert ugyebár 70-80 fokos levegőt elegyít a szobahőmérséklettel.
Az technológiailag mivel magyarázható, hogy a 3DMark06 és pl. a CoH fűti a legjobban a GPU-t, átlagosabb/régebbi játékok nem annyira? Azok nem használják annyi részét a magnak, mert a frekvencia itt is ott is állandó! -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2385 üzenetére
Ez még mindíg úgy van, hogy manuálisan kell beállítani a 2D és 3D hez tartozó fesz értékeket és meghatározni a venti fordulatszámát?
-
éN79
addikt
Jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne, de nekem Accelero X2-vel is bizony 80 egynehány fokos az említett Call of Juarezzel, ami viszont tényleg nagyon ízzasztja a a kártyát, pedig értelemszerűen nem is az eredeti pasztázás van rajta. De lehet leszedem a hűtőt, aztán újrapasztázom.
-
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2340 üzenetére
Én még nem láttam ilyet, de nem erre gondoltál?
[link] -
éN79
addikt
válasz
várnarancs #2336 üzenetére
Igen, energia és hőtermelés szempontjából veszi vissza.
ActiveX-et én csak a Kerio-ban mint tűzfalban láttam, ahol engedélyezni ill. tiltani lehet.
Elképzelhető hogy te tiltottad a tűzfaladban? Mert nem tartom valószínűleg, hogy a kártyához szigorúan kacsoldódna, de lehet hogy tévedek. -
éN79
addikt
-
éN79
addikt
válasz
LivingColour #2244 üzenetére
Erősen referenciamegoldásokat használnak, úgyhogy ha gari van rá, akkor nyugodtan.
Nekem pl. Connect3D van, de tökéletes (kopp-kopp), holott azért a C3D se a legnagyobb név a piacon. -
éN79
addikt
Akkor most hova mehetek a kidobott kártyáért?
(#2185) PPSH válasza éN79 (#2184) üzenetére Új Válasz Privát Email 2006-10-08 20:51:02
PPSH
(fanatikus tag) ha a VF900 nem viszi le full terhelesnel a hofokot legalabb 60-ra akkor dobom ki a szemetbe az egesz kartyat de amugy nekem nagyon bevallt ez az ATI X1900XT nemtudom masok miert paraznak az ati kartyaktol
Örülök, hogy bevált a VF 900!
Mellesleg mi itt nem is félünk az ATI-tól, főleg mióta AMD fennhatóság lett, vagy mi.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
-
éN79
addikt
Ha ezt komolyan gondolod: (ha a VF900 nem viszi le full terhelesnel a hofokot legalabb 60-ra akkor dobom ki a szemetbe az egesz kartyat) akkor szólj hol és mikor, mert lesz egy másik 1900XT-m ezek szerint!
[link]
Jó, Deicide húzta a kártyát, de sajnos ennyi tranyóval szerintem a VF900 se tud csodát tenni. -
éN79
addikt
Ja bocsánat, az előbb kihagytam hogy nekem Accelero X2-m van, de a VF900 is legalább ilyen jó hűtő, úgyhogy szinte mindegy.
Viszont egy gyár (és itt most az ATI-ra gondolok, merthát a kártyák többsége referencia) hogyan lehet ennyire trehány egy hűtő tervezésénél. 2006-ot írunk, azért már lehetne hatékony és halk hűtőt rátenni egy 100K+ feletti káryára, legalábbis én nem érzem ezt ellentmondásosnak, hisz az NV-nek azért néha sikerül. -
éN79
addikt
Most lehet hogy sok blődséget írok, de azért nem tettek 24 futószalagot rá, mert az a további 8 futószalag fizikailag növelte volna meg a mag méretét, ami gyártási költségben is jelentkezett volna, nem utolsósorban (gondolom a tervezésnél is). Ennek azért úgy érzem, utána kell néznem, mert hát elég hiányosnak tűnnek nekem is az ismereteim.
Talán érthetőbb lesz így:
[link]
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Így van, bár forintasítani nem sok értelme van (mondjuk van, de inkább hagyjuk
), szerintem az XT egyenlőre jobban megéri, mint a GTO. Úgyhogy ne bánkódj, azért én se vagyok a legboldogabb, hogy anno mennyiért vettem az enyémet, most a 60%-áért tudnék venni, sőt válogatni is ezek szerint ugyanolyan v. hasonló teljesítményű kártyák közül, de hát ez van.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Kiváló az ára. Azért most úgy simán nem cserélném le a kártyámat egy olyanra, de a tendencia (tekintsünk el attól, hogy mi nagyon nagyot bukunk az eladáskor, bár ez többnyire így van ebben a szegmensben) egész ígéretes. Én nem vennék GTX-et 30-40%-al több pénzért, ha van egy csak ennyire butított verziója is.
Viszont be szoktam nézni az ő topikjukba is, hát vannak érdekes történések (rossz kártya(ák)), bár ha megnéznénk a korábbi hozzászólásokat, bizony itt is előfordul a mágikus T_Fault led szindróma.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
GreatGodzi #2119 üzenetére
Tényleg olyan halk. Nagyon halk. Rivatunerrel szabályozni is tudod, ha éppen akarod.
Hűteni nálam úgy hűtött, mint egy Zalman Fatal1ty (VF700 réz), és az hangosabbnak tűnt jóval. Mondom, nálam egy hátránya van, hogy nagyon odatapadt a ramokhoz a ragacsos hőátadó, ami szerintem csak fagyasztással engedné el, de ha egyszer minden működik, akkor nem is piszkálom. -
éN79
addikt
ÉS gondolom el se tudod indíteni a CCC-t, mert nálam amikor ilyet csinált, akkor mindíg kidobott a hibaüzenettel.
Driver unistall, majd újra fel. Nálam ez meg szokta oldani a dolgot, ill. volt még valami trükk (de asszem az alaplapi driver környékén) úgyhogy azt megpróbálom letisztázni magammal mi is volt pontosan.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
GreatGodzi #2109 üzenetére
Úgy van, a legjobban akkor jársz, ha Peace által javasolt HIS kártyát választod, annak van a legnormálisabb gyári hűtője.
Viszont ugyebár ott van a VF900 és az AC Accelero X2 is. Mindkettő abszolút jól helyettesíti a gyári megoldást, csak lényegesen halkabban. Az Acceleroval kapcsolatban azt azért megjegyzem, hogy nekem olyan van a kártyámon, de régebben ki akartam próbálni a VF 900-at is, csak hogy az AC memóriabordára ragadó hőátadó réteg úgy odatapadt a ramokhoz, hogy erőnek erejével (v. fagyasztással) jött volna csak le, de aztán lustaságból (+ némi úvatosságból) nem szórakoztam vele tovább.
A gyári megoldás nálam sose ment, de állítólag nagyon zavaró hangja tud lenni.
Az MSI kártyája meg nagyon szép és halk lehet, ha ugyanarra gondolunk, viszont azt érdemes lenne tudni, hogy mennyire melegszik a mag a gyakorlatilag passzív (heatpipe) hűtésnek köszönhetően, mert ilyen megoldással ellátott 7600GT-k bizony akár a három számjegyű hőmérsékleti értéket is felvehetik. -
-
éN79
addikt
válasz
GanXstaZ #2058 üzenetére
Majd jól nem tettszik neked az 1950, aztán potom pénzért hozzánkvágod, mi meg nem fogunk neki örülni.
Ez volt az utopia, a jókívánság meg most jön: kívánom, hogy működjön hibátlanul és tökéletesen a CF rendszered, ha már egyszer bevállalod az (egyik) úttörő szerepét!
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Ha valahogy meg tudod oldani, hogy becipeld a géped a kiszemelt helyre, ahol az új tápot vennéd , akkor tedd meg. Tudom mit beszélek, én hajlandó voltam kb. 40Km-t cipelni a dögnehéz vasamat, mert egyszerűen be akartam bizonyítani a boltban, hogy nem év vagyok a hülye, tényleg úgy van, ahogy állítottam az akkori problémát. Mivel a saját szemükkel látták, el is hitték. Persze én szenvedtem végig a géppel az utat, de legalább némi elégtételt jelentett a fáradozásom.
+ a Poseidon nem is olyan nehéz!
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Sajnos az ajánlott 450W ezek szerint komolyan értendő. A tápot próbáld meg a PH!-n eladni, hátha valaki keres ilyet, remélhetőleg nem buksz rajta sokat. Ill. nem tudod beszámíttatni a boltban, ahol vetted egy nagyobba? Csak nem olyan szőrősszívűek, hogy ha náluk veszel egy nagyobbat (gondolom drágábbat is), akkor ne tegyék meg ezt a gesztust. Próbálj meg egyezkedni velük, és ha e mellett döntesz, akkor sok sikert, és bízom a jóindulatukban. -
éN79
addikt
Ez nekem is tápnak tűnik.
Nem annyira lol, mert baromi sokat fogyaszt a kártya, és nagyon nagy az áramerősség felvétele (használja az ampereket becsületesen).
Amit még kipróbálhatsz, hogy minden feleslegeset lehúzol, kiveszel a gépből, és úgy próbálod elindítani.
Melyik Catalystet tetted fel?
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Bocsánat, ha teljesen triviális dolgot kérdezek, de a kiegészítő tápcsati csatlakoztatva van (ill. nem lehet, hogy esetleg valahogy a táp miatt vágja ki a rendszert). Nem feltételezem, hogy nem tudod ezeket, csak első blindre én ezt kizárnám.
(annak ellenére kérdezeme a fentieket, hogy tudom, hogy kiváló tápod van. )
[Szerkesztve] -
-
éN79
addikt
válasz
joshua7 #1808 üzenetére
Én általában 85%-on járatom Rivával (tényleg te mivel vezérled?), de 100% és 80% között hangban szinte egyáltalán nincs küönbség, annyira halk ott is.
Lehet újra kéne pasztáznom, de eddig vagy kétszer próbáltam levenni, de a ramokon lévő ragacsos hővezetők úgy odatapadtak, hogy baromira nem tudtam leszedni a hűtőt, leerőszakolni meg igazán nem akartam! -
éN79
addikt
Elméletileg mindkettő negatív (rossz pasztázás/felszerelés), volt már ezen Zalman is, az se volt hűvösebb+valamelyest hangosabb is volt. Ilyen ez az ATI, temperálja a szobám hőmérsékletét, télen is állandó hőmérsékletet teremt nyitott ablak mellett. Na jó, ez utóbbi persze irónia volt, a teljesítményért úgy tűnik ennyi áldozatot hozni kell, ha már ilyenre sikeredett.
-
éN79
addikt
-
éN79
addikt
Úgy rémlik, hogy ... asszem a legújabb DX drivert felraktam utána, de az is lehet, hogy ez már tegnap történt, amikor a 6.3-at raktam vissza.
A hibaüzenetekben kifejezetten DX9 driver-hez kapcsolódó hibaüzenetet jelzett, persze nem jegyeztem meg sajna a látottakat.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Úgy pangott már ez a topik, hogy ide is beteszem, hátha találkozott már valaki hasonlóval:
6.3-as Catalyst volt fenn a gépemen, letöltöttem a 6.6-ot, felraktam, 3DMARK06 lefutott, minden oké.
Pár napja nem használtam a Markon kívül semmi 3D-s softwaret, úgyhogy tegnap amikor megpróbáltam játszani, az NFS MW, SWAT4, HL2 E1 is kidobott dx9 driver progi hibával v. éppen kék képernyővel.
6.6 leszed, 6.3 vissza, és azóta játékaim úgy tűnik, működnek rendesen. (kopp-kopp)
A furcsa az, hogy amikor a játékaim nem működtek, a 3DMark 06 minden esetben hibátlanul és absz. rendben lefutott megfelelő pontszámokat generálva. -
éN79
addikt
válasz
deicide #1646 üzenetére
Ha tipped igaz, akkor csabi71 is ugyanúgy járt, mint én korábban, azaz a 3DMarkok futtatását full minőségi beállítások mellett végeztem el, aztán csodálkoztam, hogy nem túl sok pontot kapok. Miután teljesítményorientáltságot vetettem be, kicsit megnőttek a pontszámaim nekem is. Nálam legalábbis a két véglet között talán 1000 pont is van (asszem nem túlzok, bár a legnagyobb pontszámnál természetesen minden húzva volt, úgyhogy inkább reális a pár száz pontos emelkedés).
-
éN79
addikt
válasz
deicide #1578 üzenetére
Neked is köszönöm az elismerő szavakat, jó az ilyet olvasni, no!
Látom a 2x512 vs. 2x1 mega L2 cache nem mérvadó ezek szerint, mert ha így lenne, már megint nem egy 3800-ast választottál volna, az tuti.
Az én kis Háromnyolcasom nem akar már 2400-on se stabilan fickándozni (legelábbis minden ''stabil'' volt, csak a prime nem), pedig az is tőled van, amiért most is külön köszönet Neked.
-
éN79
addikt
válasz
Vikthor #1573 üzenetére
Akkor ezek szerint bevállt, amit a múltkor a kezedben láttam, tudod, kis kék-narancssárga-fehér doboz, ovális logóval.
No mindegy, majdcsak visszatérsz az AMD-hez egyszer.
Örülök, hogy VF900 jól funkcionál, ezekszerint kaptál külön bordákat hozzá.
Deicide: most ha jól emlékszem, egy XT dobog a gépedben, ugye? XTX-hez képest gondolom nemsokminden változott visszafele teljesítményügyileg. -
éN79
addikt
Köszönöm az elismerő szavakat!
Igazán jólesett.
Accelero egyenlőre nem jelezte, hogy légszomja lenne, a TV tuner szerencsére csak feles méretű, úgyhogy a hangkari fölött még jut hozzá némi luft+az alatta lévő venti is fúj arra (de főleg a fetekre) valamit elméletileg a ház orra felől.
Riva szerint legalábbis nem lett semmivel melegebb, mióta bekerült a tuner.
Az a bajom a karival, hogy CCC-ben minden maxra van rakva (mindenféle AA+AF lehetőségek bekapcsolva) de az Excel szaggat.(már vagy 3 hete nem játszottam
)
-
éN79
addikt
Nesztek, egy korántsem olyan rendezett belső!
[link]
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Gaboo007 #1555 üzenetére
Valamennyit persze számítana a tuning (de 2-3 FPS max szvsz) ill. a proci persze ugyanúgy limitet jelent, de ha megnézed, Deicide szerteszéjjel húzott X2-je és XT-je is megzörrent az említett játéktól néha (jó, nála nagyobb volt a felbontás, de a végeredmény ugyanaz).
-
éN79
addikt
válasz
Gaboo007 #1552 üzenetére
A Rivatunert nem szégyen és gyalázat használni, ha egyszer kezelőbarátabb megoldás, mint az Atitool, ráadásul a diagnosztikai része szvsz. bővebb körű
Húzni a kártyát? Egy egy teszt erejéig max van értelme. Amihez az alapteljesítménye nem elég, oda kevés lesz a tuning is, sajna hogy ilyen programokat írogatnak mostanság.
-
éN79
addikt
válasz
joshua7 #1533 üzenetére
Relative tényleg nem ritka mostanság a ''hibákról'' szóló hozzászólás.
Általánosítani tuti nem lehet, amíg az enyém tökéletes, nem is mondom azt, hogy rossz volt ez a széria, mert nem a saját bőrömön (pénztárcámon) tapasztalom.
A furcsa az, hogy nem tűnik a jelenség globálisnak, semmi hírfoszlány, hogy így meg úgy..., ha valami konstrukciós gixer lenne, az NV már tuti megszellőztetett volna valami kedveset.
Sajnos olvasgatva hogy kinek mit művelt a karija, én se vagyok teljesen nyugodt. Tegnap futtattam 3DMark06-ot (mert már rég nem tettem) és a HDR tesztnél valahogy kifagyott a gépem, amit eddig nem csinál.
Reset, újraindít, és amíg újra el nem indítottam a MArkot, eléggé be voltam rosálva, nehogymár nálam is, de utána meg 3xtesz hiba nélkül lement és egy kis FarCry-t is izzítottam neki 4AA+HDR-rel. -
éN79
addikt
-
éN79
addikt
Van új RivaTuner a guru3d.com oldalán, ha valaki esetleg szereti monitoroztatni kedvenc X1900XT/XTX kártyáját.
[link] -
éN79
addikt
-
éN79
addikt
Jók a 3D eredményeid.
Nálam is van bennt venti, kb. úgy ahogy Pipó-nál is, azaz a feszültségszabályzókra is jut talán elégséges luft, meg az accelero alól is kifújja a házból a levegőt. Sajnos nem túl nagy a házam, a 12-es SilentBlade-et már nem tudom annyira megdönteni, hogy kellő szögben fújja a levegőt a kártyára.Így nálam is maradt egy nagyon halk nyolccentis, az is megteszi egyenlőre.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
A #1438-as hozzászólásban linkelt megoldást kell alkalmaznod, hogy a RivaTuner monitorozni tudja normálisan a kártyádat, de én jópofának tartom a programot, és szeretem tudni mi zajlik hőfokilag a gépem belsejében.
Kiváncsi leszek az eredményekre, de valószínüleg azok sem fognak nagyban eltérni a ''nevezzük normálisnak'' eredményektől, de valószínüleg azért melegebb ott a VPU,
mint amit utólag látsz. -
éN79
addikt
Én már Zalmival vettem itt a ph-n, úgyhogy nem is tudom milyen hangja van a gyárinak, bár túl jó híre nincs. Viszont teljesen meglepődtem, amikor a Zalmannal 80~88 fok is volt Riva szerint a hőmérséklet, ezért vettem anno az Accelerot. Bár azzal se sokkal hűvösebb, de legalább nem is melegebb és a Z-nél szvsz jóval halkabb, ráadásul a memókról is elvezeti a hőt.
Ennek fényében a nálad tapasztalt 65-70 fok pazar, de ha esetleg van lehetőséged, ereszd rá a rivát, mert nem tudom, de lehet hogy csak a game/tesz befejeztét követően látod az asztalon a hőfokot, ami igen rövid idő alatt is le tud esni ilyen értékre, ha 2D feszre vált vissza a kártya. -
éN79
addikt
válasz
AirBooms #1463 üzenetére
Lehet rám gondoltál. Az AC gyakorlatilag hangtalan és úgy hűt mint egy Zalman Fatal1ty (tapasztalat), csak miután nálam úgy ráragadtak a membordákra a tappancsok, hogy nem tudtam leszedni az AC-t, így nem tudok arról nyilatkozni, hogy a VF-900-nál jobb-e v. sem.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Úgy látom ezt a karit gyári vízhűtéssel se nagyon lehet kordában tartani, vagy én értettem valamit nagyon félre?:
[link]
Deicidéhez szól a kérdés: maradt az 1900-as sorozat a ledes dolog után v. áttértél NV-re? -
éN79
addikt
válasz
Vikthor #1360 üzenetére
Eddig kopp-kopp tényleg nem világít a fránya led.
Viszont az is tény, hogy a feszültségszabályzók nem éppen nevezhetők hűvösnek. Alapon kb 60 fok terhelve meg jóval 80 fölé mennek egy Acceleroval a kártyán, úgyhogy én a kari aláb állítottam egy 8 centis ventit, ami egyrészt kifelé fújja a levegőt az accelero alól ill. valamelyest légáramlatfoszlányokat juttat a FET-ek hűtőbordájára is.
Aktív témák
Hirdetés
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest