Új hozzászólás Aktív témák
-
Shono
aktív tag
Valaki szedett már szét 5970-et?
Megkenném a ventit, hogy ne csörögjön, de csak annyira szedném szét amennyire muszáj.
Rám férne némi instrukció, bár a 4870x2-t nagyon egyszerű volt szétszedni, ez jóval komplikáltabbnak tűnik. Elsőre érzésre még a GPU hűtőt is meg kell bontani, hogy a műanyag borítást leszedjem... -
Shono
aktív tag
Kis kiegészítés az AC hűtéshez. Még annyi, hogy a 4870x2-es hűtő alapján ez is min. 3 slot helyet foglal majd... (az 54mm ez 58mm vastag)
-
Shono
aktív tag
válasz
theniel #1579 üzenetére
Nem feltétlen értek veled egyet.
Utoljára 8800GTS nVidiam volt, azóta 4870, 4870x2, most meg 5970 sosem tapasztaltam semmilyen villódzást fényes felületeknél. A BF2-nél simán ment az AA 4x-en (legalábbis beállítottam és nem panaszkodott)
A tápról meg annyit, hogy bazira nem kell 1000 csillió wattos táp, azt kell megnézni mi van ráírva a gyártó részhez. A 625W-os Enermax-om ventije még nem volt 500rpm-nél följebb( 4 winyó, 6 venti 2+pci kártya 140W proci stb.) (mellesleg a 4870x2 kb 150W-tal többet evett mint ez)
Nem hinném hogy az egész gép most peak-en többet eszik mint 350W. -
Shono
aktív tag
válasz
eladohardver #1577 üzenetére
Elvileg itt nemsokára lesz (legalább is a 4870x2-re is itt rendeltem hűtőt - az AC honlap megjelenés után kb 2 héttel)
-
Shono
aktív tag
válasz
eladohardver #1572 üzenetére
Sajnos ez tipikus, és egyáltalán nem függ attól, hogy mit veszel. Amin gyári venti van abból, kispórolják a kenőanyagot, és max. 1 hónap után zörög. Legyen az alaplapi, vga, táp venti mindegy...
Szerencsére megérkezett, bár még elég borsos ára van:
Accelero XTREME 5970
Asszem ennyi pluszt megérdemel a VGA. -
Shono
aktív tag
válasz
ALONSO11 #1410 üzenetére
Részben igazat adok neked.
Egyetértek, hogy egy ilyen kvalitású kártyánál tényleg bosszantó, hogy 1 köbmilliméter kenőanyag hiánya, vagy egy rosszul meghúzott csavar stb. igazán nagyon bosszantó, inkább felháborító.
Gazdaságilag viszont simán elfogadható tény, hogy van selejt. Mivel az ár / gyártási költség mindig a gyártók mellett lesz, ez mindig is így lesz (sőt egyre inkább, és minél frissebb egy termék, annál inkább igaz). Előfordul, hogy az embernek akkora pechje van, hogy 100-ból - akár egymás után is - kifog 3 hibásat. Ez benne van a pakliban - a túlzott parázás és elégedetlenség ellenére is -, nem tudsz ellene mit tenni. Mi "csak" userek vagyunk...
Két lehetőséged van: nem veszel új hardvert, vagy kockáztatsz.Ez pont olyan, mint a politika. Nekik mindent lehet, nekünk nem. Megteheted, hogy nem mész el szavazni, de kit érdekel, hogy elmész-e? Így is - úgy is nekik lesz "igazuk".
-
Shono
aktív tag
válasz
eladohardver #1407 üzenetére
áá, semmi ilyesmi. csak hallom hogy rág egy picit. (eddig AC hűtőm volt ~0 zajjal. lehet csak azt szoktam meg.)
-
Shono
aktív tag
Sikerült nyélbe ütni a dolgot, boldog 5970 tulaj lettem, ezennel is köszöntök mindenkit.
Gyors első kérdésem:
Club3D kártyát szedett már szét valaki? Csak a ventilátor csapágyat kellene kicsit megkenni, mert olyan klasszikus "kispóroltam a kenőanyagot" hangja van.
(ezt kb minden eddig nálam megfordult gyártó ( CM/zalman/thermaltake stb..) ház/vga/táp/alaplap gyártójával tapasztaltam max 4 hónapon belül. //valamelyiknél azonnal//
Kivéve Noctua
Szóval azért az a véleményem erről, hogy b@sszák meg... (bocsánat, de mi van azzal aki nem szeret szerelni? hál' istennek én szeretek. ) -
Shono
aktív tag
válasz
sniper elite #1377 üzenetére
Köszönöm a sok segítséget mindenkinek!
Végül is rálépek a hadak útjára, mivel utánanéztem, hogy bár szegedi a kártya, Pesten is van garija. (mire jó a franchise üzletrendszer).Annyit kérnék még, hogy akinek Club3D 5970-e van, az nézze már meg nekem, hogy milyen /mennyi gyári garcimke van a kártyán.
Ha sikerül minden akkor új tagja leszek a topicnak, és el kell hagynom a 4870x2-t.
Kicsit izgulós a dolog, de azért lehetne már csütörtök XD -
Shono
aktív tag
Kis tanácsot kérnék!
Van egy User, aki beszámolná a 4870X2-met, és +60k-ért adna egy Club3d HD5970-et. Ámde erős 2 napja regisztrált a prohardveren (előélet titok), ráadásul utaznom kéne vagy 250KM-ert. (az ár miatt így is bőven megérné).
Nem gyanús egy picit? Mármint "túl szép hogy igaz legyen" esete miatt rágódom...
Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest