- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
eladohardver #3054 üzenetére
Az hogy Rubik kocka az ati drivere
, nálam borzalmas dolgokat produkált, ehhez a kártyához a 10.10-vagy 10.11.es cata a jó semmi más. Konkrétan az összes videó lejátszásnál elmaszatolta a képet, már a hajamat téptem.(miután idegbeteg lettem, és megettem majdnem az összes sütit amit anyám csinált idegességemben). Mediaplayer classic home cinemat használok pár driverrel. Mire mondtam magamban, hogy visszateszem a régit hátha, és tökjó lett minden újra. Azonkívül pontosan én is ezt tapasztaltam a játékokban hogy kevesebb fps-t kaptam még a benchmark programokban is. A gput sem terheli le. No comment
-
Razermazer
őstag
Immy: Off:
Tápbérléssel nem foglalkozik valaki?Hát nem hiszem ki lenne az a marha, már bocsánat aki még meg is szereli, le is garanciáztatja, ha a delikvens széthajtaná. Meg elvinné a balhét ha netán a user gépében minden tönkrement a táp miatt, vagy a nem rendeltetés szerű használat miatt(ezt hogy deríti ki az ember sehogy). Lehetni lehetne csinálni, de a garanciális feltételek miatt, tuti olyan drága lenne a bérleti díj, hogy nem éri meg, inkább vegyél egy 520-as corsairt vagy 650-et.
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #3036 üzenetére
No léggel még a 950 sem stabil ennyit számítana a víz? egyből 95-fok a gpu és fagyicsoki. Na majd a vízzel nem is kínzom mert még elégetem
. Arról ne is beszélve hogy az msi aferburner 2.1.0-el sem indul nálam valami core RT64sys hibával leáll. Az 1.6.0 beta 5 simán megy erre valaki? . Driver 10.12-es az újakat kipróbáltam, de a hd lejátszás akadozik, és borzasztóan elmaszatolja a színeket maradt a 2010-es driver.
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #3036 üzenetére
Most nézem hogy szilikont írtam szilícium helyett nem ugyanaz
. Igen biztos bár képernyőmentésem nincsen, de Laraxiornak csináltam a tesztet, mert még úgy volt hogy cserélem egy gtx 580-ra(konkrétan az övére). De holnap jön meg a vizes cucc összerakom és egy printscreen társaságában közlöm az eredményt(remélem megjön hétvégére akkor összerakom). De ezt írtam neki mivel kíváncsi volt, hogy hogy megy a kártya. Álljon itt az idézet: " Szóval az eredmények fél óra stabilitásteszt furmark és occt 1000mhz -es gpu és 1200mhz-es ram órajel 1.230-volton hát elég kemény a gpu 55 foknál megállt a vrm meg 90-és 94 fok között ugrándozott nem éppen egészséges de ekkor órajelen ez természetes. 1.3 voltig lehet húzni tehát van még benne tartalék. De ez az érték játék alatt még elmegy. Ott a vrm se lesz 90 fokos, mert nem kap állandóan 98%-os terhelést. 950 gpu és 1180-as memória mellett 1.160-voltal nagyon szépen muzsikál. Ott a vrm is csak 78-80 fok a gpu meg megáll 48 foknál ". De megnézem neked léggel bár az kegyetlen lesz
-
Razermazer
őstag
válasz
eladohardver #3034 üzenetére
Azé mert neki 1.4-es van! Ahogy Hoffmann Géza mondaná mint Rózsa Sándor Azé!..... Azé!!
. Nade tréfát félretéve, Szlobi egy jó szériát fogott ki ez van(jobbak a memóriák, a szilikon, a vrm-ek jó alapanyagok). Nekem például club3d-m van, ami most már sapphire oc lett
. Nekem a 10.1-es driver után kezdte csinálni, addig semmi sem volt. Akkor vezette be az ati a drasztikus energiagazdálkodást, ez lett az eredménye. De megoldottam evvel a biossal.
Gondoltam én is, hogy visszaviszem gariba, de mi rá az esély, hogy nem egy ugyanilyen kártyát kapok ami ugyanúgy hibázik?. Arról nem is beszélve, hogy várhatok rá heteket, és speciel nincsen kártya amit helyette bepattintanék a gépbe.
Ez érdekes, mert én is húztam víz alatt 1000/1200-ig 1.230voltig ezen stabil volt, és ha visszaváltott nem jött elő a szemetelés. Ez már a sapphire oc-s biossal természetesen.
Hát látod mindenkinek másképp szűnik meg a problem, neked emelni kellett a feszültségen nekem csak így szűnt meg, hogy biost flasheltem, de teljes bios frissítést. Én is így kezdtem próbálkoztam, hogy átírogattam teszteltem, hogy melyik lesz a jó, de végül a teljes csere vált be. -
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci #3027 üzenetére
Naja én azokat csak a témában való elmerülésnek szántam azt a két linket az elején. Hogy értsd meg a metódust hogy is műkszik a dolog. Igen ő winflashel játszik, de én nem akartam leírni, hogy konkrétan utálom, mert nem mindig van benne a megfelelő kódkészlet, és úgy fabatkát sem ér. Tulajdonképpen a második felében szépen leírtam, hogy mit kell csinálnod ahogy így átnéztem, nem is kellene, kellett volna elolvasni a linkeket, de én úgy vagyok vele, hogy alapos munkát végezzünk felet sose, ezért is adtam meg a linkeket. Hát ez számomra furcsa volt, hogy csak forced módban teszi fel, mivel a kártyád tök ugyanaz oc és sapphire
. Nade a lényeg, hogy megvan, és megy is, innentől kezdve használd egészséggel. Problémád már nem lesz.
-
Razermazer
őstag
válasz
cyberkind #3021 üzenetére
Jó ez is csak én az atiwinflash-t nagyban kerülöm valakinek lehet hogy bejön, de egy fullratelepített win esetében nem biztos hogy használnám, amikor százezer alkalmazás fut a háttérben. Esetünkben a kollégának semmi problémája nem lesz, ha úgy jár el ahogy a nagykönyvben le van írva. A kártyája, és a bios egyezik tehát még forced módban sem kell vele küzdenie, csak szépen feltenni. Az más kérdés, hogy reméljük van szünetmentes tápja, én anélkül bele sem kezdenék. Általában az áramkimaradás mindig akkor jön, amikor biost flashelünk.
-
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci #3018 üzenetére
Hát ha már ezt csinálja, nekem is mindig ezt csinálta, hogy nem válaszol aztán helyreállt, de rendszertelen időközönként, rohadt idegesítő volt így léptem, és azóta semmi probléma.
Hát akkor meglehet lépni a dolgot biosfrissítés terén.Msi afterburner:tudtommal ez a legfrissebb de ha itt mondjuk beállítod hogy a 2d órajel is emelten menjen, akkor megint nem fog előjönni ez a jelenség, csak akkor állandóan mondjuk 400/1000 fog menni 2d-ben is. Valakinek például elég volt csak a memória órajelén emelni 10mhz-t, és jó lett. Nekem a 400/1000-vált be, de nekem ne fogyasszon a kártya alapba is ilyen sokat, így maradtam a biosfrissítésnél.
Jó tanács, mielőtt flash-elnél uninstalláld a grafikus meghajtót fontos, mert ha fent hagyod akkor blue screen fogad, a friss bios után mivel a ccc nem tud mit kezdeni a megváltoztatott biossal. Szóval driver leszed, és driver sweeperrel[link] a maradék ati meghajtók is. Míg lemented az eredeti biost addig természetesen nem kell uninstallálni, meg ráteszed oprendszer alól az újat a pendrive-ra mert 800*600-ban elég nehézkes
Biosflashelés megy? ha nem itt álljon egy leírás részemről.
1: ajánlom figyelmedbe első elolvasásnak [link]
2: utána jöhet [link] udi mester tollából nagyon hasznos bár vannak kapcsolók amik az új atiflashben már nincsenek, vagy másként jelennek meg.
Nem kell megijedni, ott az -i kapcsoló az előhozza az összes kapcsolót így mindent megtudsz.3: készítsünk boot lemezt, ugye lemezzel nem fogunk szórakozni? vagy boot usb driveot, le kell tölteni az usb dos zip-et, és a hp usb boot utility-t, de itt egyben megvan becsomagolva [link] . Ez már adja magát, telepíteni kell egy pendrivra így az bootolható lesz.
Az atiflasht itt találod [link] a radeon bios editort szintén [link] Bár neked nem nagyon fog kelleni, de megnézheted vele a biost ha úgy tetszik.
Az atiflash file-okat miután leformatáltad bootolhatóra a pendrive-ot, csak simán rámásolod nem könyvtárba teszed rá!!!!!!!!. Ezután gép újraindít, ha úgy érzed hogy készen állsz. Nem kell megijedni, most csak a biost mentjük le az -s kapcsolóval, amit adtam tájékoztató oldalt ott le van szépen írva hogy is kell.
Természetesen a biosba át kell állítani, hogy a pendrive-ról bootoljon. Esetünkben kettő bios van egy master, egy slave. A master betűjele 0-a a slave-é az 1 -es szépen mindegyiket le kell menteni. Tehát BIOS lementése: atiflash -s 0 cypressm.bin az M a master jelöli hogy képben legyél egyszerű neveket kell adni nehogy kavarodás legyen. BIOS lementése: atiflash -s 1 cypresss.bin a harmadik S itt a slavet jelenti(ezeket a biosokat szépen biztos helyre lementeni, mert ha valamit elszúrtál akkor ezeket kell visszaírni, hogy a kártya életre keljen).
Ha ez megvan atiflash -reboot következik.Következő lépés:
A pendrivera ráteszed az oldalról letöltött biosokat nem könyvtárba csak simán.
Tehát C0001OCM.AC1 ez a master file, C0001OCS.AC1 ez a slave file. Újra bootolsz a pendrive-ról atiflash elindít parancs kiad: atiflash -p 0 C0001OCM.AC1 -f ez a master bios atiflash -p 1 C0001OCS.AC1 -f ez a slave bios. Esetedben nem kell az f kapcsoló mivel sapphire oc-s kártyád van csak simán fel kell tenni. Ez azoknak szól akiknek nem sapphire oc-s kártyájuk van. Megvárod míg végez, és egy atiflash -reboot parancsal újraindítod a rendszert. Ha minden jól ment, de miért is menne rosszul, akkor fogad a biosboot képernyő. Innen már csak annyi a dolgod, hogy a bootsorrendet visszaállítod a vinyóra, Voila.És használod a kártyát. Ha ennek hatására sem szűnik meg a cold boot error, akkor mehet a kártya vissza RMA-ba.
-
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci #3016 üzenetére
Hát ha nem hibázik 2d-s órajelen akkor felesleges feltenni rá. Egyébként az oc-s kártyák között is előfordult cold boot error-os, ez egy gyárilag javított bios azokhoz is, de csak akkor ha a jelenség előjön, ha nem hagyni kell nem kell rá feltenni.
Vga húzás én inkább az msi afterburnert ajánlom, lemented profilba a tuningos beállítást, és akkor töltöd be egy billentyűparanccsal amikor szükség van rá. Vagy úgy állítod be, hogy alapból az emelt órajelen induljon.
Átalakítom eladó nincsen sajna.
-
Razermazer
őstag
Látom még a cold bug mindig előjön sok az első szériás kártya. A ref 2-eseknél ez már nem jön elő. De ugye honnan tudjuk a boltban, hogy milyet kapunk? pláne itthon, meg pláne hogy már nem is nagyon lehet kapni(lassan). A bit-technetes sapphire oc biost nyugodtan fel lehet tenni bármelyik kártyára. Tapasztalatból írok nekem is ez volt a gondom, ez a bios igaz kényszerítve kellett feltenni, mert ugye nem akarta megenni, minden problémát orvosol. Azóta nagy megelégedéssel használom. Ha ez a bios sem használ, mert van ilyen akkor RMA, de gyorsan mert mindjárt jön a 6990
és nem lesz 5970-már.
-
Razermazer
őstag
válasz
Benyaking #2941 üzenetére
Szintén zenész én nem vettem fel az órajeleket, hanem átírtam a biost ,vagyis rátoltam a sapphire oc-s biosát megette, és azóta 2d-ben sincsen kocka, és fekete képernyő. Így 157/300-on megy 2d-ben ahogy kéne és semmi baja a fogyasztás meg kiváló. Persze ez az egyszerűbb, és ez is működik, de én nem akarok szoftveresen bűvészkedni.ha bátor vagy minden le van írva belevághatsz az első biost kell leszedni, az original nevezetűt.
-
Razermazer
őstag
Huh ezeket így olvasván csak ésszel tuningolni mint mindig jól van köszönöm.
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #2701 üzenetére
Azt nem tudom hogy mi a fenéért tartjuk mégis meg ha ennyi a gondunk vele biztos mazohisták vagyunk
. Bár én mindig akartam egy ilyen kártyát, hát lett is, de hogy ennyire macerás legyen, minden héten egy bug
. Annak előtte betettem az éppen aktuális vga-t, és minden ment ahogy kell, új kártya vásárlásánál nyúltam hozzá tette a dolgát. Az igaz hogy nem is volt 2 gpus. Na jól van elég a nyaviból. Kérdés azt láttam a biosban, hogy a kártya elméleti maximuma gpu 1000 ram 1500MHZ. Ezekhez az értékekhez vagy ezeket megközelítő értékekhez, mekkora feszültség kell ami még biztonságos min a két komponens számára tuningoló subaruwrctől és a tulajoktól is várom a tanácsokat. Köszönöm
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #2698 üzenetére
Ezt nekem is csinálta, de én eddig csak a 10.8-as catalystnál tapasztaltam majd eldobtam agyam(most 10.6-van fent eddig evvel volt a legkevesebb gondom, és a biosmod teljes mértékben bevált ezt az ugrást sem tapasztaltam már). Ha nem lett volna rajta víz, akkor szét is süti magát a kártya. Pont ugyanúgy a második gpu ahogy nekem, és vissza se állt. De nekem ezt csinálta tuning nélkül is, meg játék nélkül is, gondolt egyet és feltolta(azt hiszem valami filmet néztem hd-t és a dxva miatt ugye felkapcsolt, de utána nem le vette a feszt hanem fel)
, agyament ez a catalyst én mondom, meg a powerplay
tuti ez csinálja összef**** magát, ja meg a tuningot se szereti. Abu megmonda már, hogy a kártyák erre lettek hivatalosan engedélyezve ezekre az órajelekre(de mondjuk ugye azokat sem tudják mindig teljesíteni
) azt hogy a felhasználó tuningolja, és abból eredően lesz valami hiba azt már nem kommentálják. Én mondom neked, csinálj te is egy kevésbé agresszív biosbeállítást, ahol a kártya nem kapcsolgat ennyit, legalábbis akkora intervallumokban, tuti többet nem látod viszont ezt a voltmegugrást. A végén még ezt a kártyát passzolom el, és megtartom a gtx 285-t(már vinnék is) ennyit szívni
szerintem még nincs vége
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #2696 üzenetére
Hát igen az xfx azért más, jobban odafigyelnek a termékeikre, vagyfenesetudja
. Itt valahol ebben a topikban vagy az 5870-ben egy kollégának éppen xfx halt be 1 hét múlva. Volt már asus is, ami behalt olvastam aztán kiderült, hogy gyári hibás széria volt az első asus 5970. Utána már jó lett. Bár az asus által kreált catalystok viszont egész jók. Club3d emlékszem anno mekkora kártyák voltak, mindenki olyat akart, ott is volt egy két szar széria azt is olvastam.( Nem lehet általánosítani Nagy az isten állatkertje belefér minden) De ez megy mint a kis angyal most már
. Még jó hogy értek a gépekhez egy kicsit, és bátor is vagyok meg tudok olvasni is van türelmem szöszörészni
Hőmérsékletek valami brutálisak 32-33 a mag a vrm 38-39 alapon. Terhelve a magok 38-fokosak a vrm-ek pedig 60-65 fok persze nincs húzva még a kártya mert nem is kellett
.
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #2694 üzenetére
Nagyuram
Én is megtaláltam ezt de nem sapphire kártyám van, ez a bios a tuningos sapphirera való, hanem club 3d és más a bios checksum, és a subvendor is(így utána nézvea biosomnak ez egy ilyen univerzális bios mert ezt kapta a Diamond, a Gigabyte, a His, a Powercolor, a Sapphire és a VTX-is) belegondolván akkor jót sz****k azok is akik ezeket a termékeket vették
. De ez egy jó fórum, mert itt jöttem rá a hibára véglegesen. Rálehetne erőltetni a kártyára ezt a biost is méretben stimt de mostmár jó ez így. Az alapórajel így nem 157/300, hanem 400/1000. Fogyasztás 150-160 watt helyett 170-75, és nincsenek idegesítő kockák szivárványos csíkok a képen láthatóan. Most már legalább élvezem is a kártyát levizezve adok a szájának
[link]
-
Razermazer
őstag
Hát a vége ez lett hogy átflasheltem a biost nem szarakodtam így már sose nem fog nekem kockásodni. Szétböngésztem a külföldi fórumokat is, ezt a hibát hívják cold boot errornak nekem is akkor jelentkezett először. Aztán lett általános hol előjön hol nem. Nem én szívok egyedül evvel legalább. A nagy energiagazdálkodásnak ez a vége, 200000-s kártya egy ilyen hülyeségen úszik el áááhh.
Ha valakinek kell segítség a flasheléssel kapcsolatban, akkor csak szóljon szívesen segítek, mert most már tudom merre hány óra.
-
Razermazer
őstag
válasz
cyberkind #2691 üzenetére
Ati tray tools-al és ccc mellőzése mellett eddig oké. Sima driver van csak fent semmi más + a tray tools 157/400 +10mhz-en ugyanaz volt a helyzet, de még nem kiabálom el, tesztfázis ha bejön akkor átírom a biosát(plusz a power playt). Egyenlőre voltot még nem emeltem ha így se stabil akkor az a következő. Aza jó hogy a winflash az úgy ahogy van behal win764bit-alatt. Ha adminisztrátorként indítja az ember, akkor megy, de kártyát nem talál. 2-gpus szörnyetegeket nem szereti. Az atiflash megy, de ugye az dos-os, ami nem baj legalább nem szól bele semmi szar az oprendszerből.
-
Razermazer
őstag
10.8-as driver van fent. Legelsőnek is az volt fent úgy is ment alapból, de aztán uninstall volt 10.6-lett feltéve szintén clear install tehát driver sweeperrel is el lett távolítva minden. Miután így telepítettem a 10.8-at már nem ment 400/100-en csak 157/300. Lehet gond fennmaradt physix driver? Nvidia kártya is volt a gépben, de teljesen leszedtem mindent register szintig.
Megnézzük az emelést mi lesz a hatása. -
Razermazer
őstag
Üdv Tulajok
Kérdésem lenne hozzátok ilyen képet kapok rendszertelenül hol hamarabb hol később 2d-s alkalmazásoknál.[link] ezután egy fehér képernyő utána egy fekete, és indul tovább avval a jelzővel, hogy a képernyőillesztőben hiba történt de helyreállt. Kártyahiba? szoftverhiba? netán a bios túlságosan alacsony fezsültséget ad a kártyának, mert már ez a tippem terhelés alatt megy mint a kis angyal 400/1000 beállításon is(soha nem jön elő ez a hiba) csak 157/300-nál csinálja ezt. Gari van rá menjek vissza a boltba, képpel együtt, mert anélkül semmit nem ér az egész, nem hiszik el amit mondanék. Vagy egy bios átíró progit mondjatok már, és megemelem egy picit az feszültséget és kíváncsian várom hogy mi történik mert szerintem minden problémám megoldódna. na de tanácsokat véleményeket várok a szakiktól és akivel ilyesmi történt már.
-
Razermazer
őstag
válasz
SzlobiG #2238 üzenetére
Hát látom még az everest most is szarakszik nekem is mióta megvan a kártya, de már írtam idei is régebben. Nekem még a crossfire-rel is csinálta 5870-nél de csak 10.1-től a 9.12-vel nem csinálja. Atinál úgy látom az energiamenedzsment nem akar menni sehogy se minek erőltetik. Fogyasztás ide vagy oda, nem igazán számít, hogy lekapcsolja az egyik gput. Mi 5970-ek elfelejthetjük egy darabig az everestet. Lehet egy rendszer újratelepítés megoldja, bár nem hiszem.
-
Razermazer
őstag
Egy kicsit feléledt a topik látom jólvan
. Hát én meg a nagy melegre való tekintettel bevizeztem a kicsikét, vagyis fogom mert holnap érkezik meg. Ventilátorzaj mi az
. Az egész miskulanciát bevizezem elég volt a légből ezt meg nem cserélem le vagy 1-évig tuti. Ráment a gatyám is
de megérte nekem, mert a víz az úr.
-
Razermazer
őstag
válasz
Casterke #2010 üzenetére
Hát a 9550 Quadok többsége el is megy 3,6-on alapfeszen az enyém most tulajdonképpen a gyári alapfeszén megy 3.8-at 1.2375 ez a vidje ezt kell egy kicsit megcirógatni hogy 4 giga legyen, meg ugye a többi feszt Fsb, north bridge(de ehhez jó lap is kell nekem a maximus 2 formulában egyszerű volt tuningolni miután rájöttem a metodikára). Hogyhogy nem érted a 10.6 driver nem hivatalos júniusi driver, de nagyon jó ha hivatalos lesz remélem marad is ilyen nem rontják el. Egyenlőre tedd fel a 10.4-et reméljük beválik, ha nem akkor ott van a 10.5 az sem hivatalos, de már nemsokára megjelenik, és ha kínozni, és tesztelni akarod magad akkor a 10.6-ot
.[10.5]
[10.6] -
Razermazer
őstag
válasz
Casterke #2005 üzenetére
Talán az i7 4 giga felett vagy 4 gigán és intel, amdből a csúcs phenom2, meg a mostani 6 magos. Az én quadom ami neked is van ezt tudja igaz 3.8Ghz-en[link] 4Ghz-en még jobb lenne dolgozom rajta, és a driver a 10.6-os beta nem is megy vele a gpuz, meg az everest se minden más tökéletes
.
-
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci #1971 üzenetére
Én játékra használom
nem fánkozom azt az anyukám szokta csinálni vasárnaponként finom baracklekvárral. Amióta az ati driverekbe benne van az energiamenedzsment, (tehát 10.1-es driver óta nem csak az 5970-el hanem a crossfire-el is csinálta tapasztaltam) hogy az egyik gput lekapcsolja 2d módban, hogy még kevesebb legyen a fogyasztás, ezt az everest nem tudja értelmezni, én próbáltam a legfrissebbeket is a betakat is semmi ugyanúgy csontrafagy. Nem vagy egyedül használj, ahogy a kolléga mondta, msi afterburnert ott semmi probléma sincsen. Ha feltétlen everestet akarsz használni monitorozásra, akkor csak a vgahoz tartozó mindennemű monitorozást kell tiltani, a többi rendben van. Tudom sovány vigasz, de én sem értem főleg hogy a frissités logba benne is volt, hogy javították ezt a problémát az everestes srácok, de nálam akkor is fagy
. Alternatíve megoldás bár nem a legjobb, a 9.12-es driver avval tökéletesen megy az everest monitorozás, mert abba nincsen benne ez az agresszív energiamenedzsment.
-
Razermazer
őstag
Hát én áldom az eszem, hogy beleugortam egy 5970-be a crossfire után. Én is tapasztaltam problémákat, de én tudok várni,(és azért valljuk be nem olyan rossz a helyzet) és lám a 10.4-es driver és a játékokhoz adott javítások orvosolták a problémámat. Ennek az egész vitának, és megy nem megynek a lényege, az ati midig olyan újdondságokkal jön elő hardveres, és szoftveres téren amivel a játékfejlesztők nem tudnak lépést tartani, kvázi én úgy gondolom, de javítsatok ki hogy a kártyáikat szinte le kell butítani szoftverileg, mert a bennük rejlő lehetőségeket, ki sem használják már a 2900xt széria óta. És ezért a kisebb teljesítmény az inkompatibilitás. Az Nvidia pedig az éppen aktuális piaci igényeknek megfelelően tervezi mindig a gpuit, ezért a szoftveres, és hardveres kompatibilítás. A fermi is ilyen azért lett lebutítva, tesztből valahogy ez jött le nekem. Mert nem ilyennek kéne lennie de mivel a játékoknak ez kell ezért lett ilyen. Egy elégedett tulaj
-
Razermazer
őstag
válasz
gombcomp #1905 üzenetére
Húúú köszi a választ, lehet én is erre tippeltem, de van is egy képem igaz én okos beleexponáltam, de a szélén lehet látni hogy milyen az egész képernyő, linkelem jó lenne ha nem a kari haldokolna. Bár mindegy garis csak nem nagyon van belőle, így ha vissza is megy várni kell majd rá elég sokat. Igen a táp típusát elfelejtettem beleírni az aláírásomba, egy 625wattos enermax modu 82-es[link] akkor megkapja a másik ág 8 pinesét,mert most egy ágról kapja a 6-ot és a 8-at is. Bár előtte kettő 5870-et vitt el gond nélkül, de ez mégiscsak brutális kártya
Ezután a csíkozás után, fekete képernyő aztán szép pasztelkék utána visszavált normálisra. Hát ha a táp gyengus akkor beszerzek ez 750-t egye fene, ezen ne múljék.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Egyérdekes jelenségre figyeltem fel van nálam egy 5970-es kártya kölcsön. Win7 rendszer 10.3-as driver, bootképernyőnél csak hideg indításkor, (tehát esti gép kikapcsolás reggeli bekapcsolás) mikor felhasználót váltok, tehát bejelentkezés beírom jelszót stb tölt be a windows kép szétesik, és ilyen ronda zöld víszintes csíkos a teljes képernyő, szépen tölt tovább a windows feláll csak semmit nem látok. Újraindít tökéletesen megy minden, utána soha többet nem találkozok a problémával. Memória? alacsony feszültség gond? de pont akkor csinálja mikor a driver átvenné a kártya irányítását 9.12-el is csinálja 10.2-t még nem próbáltam. Valami tipp?
-
Razermazer
őstag
Sziasztok a közeljövőben tervezem egy 5970-s beszerzését, melyik típust preferáljam visszaolvasva volt itt probléma, evvel is avval is. Vagy tökmindegy csak próbáltassam ki mindenféleképpen(víszintesen függőlegesen hogy a venti hogy zenél) persze ahol engedik, bár ugye egy 150000-s kártyánál ez lenne a minimum(majd odalépek akkor). Szóval várom a tanácsokat előre is köszönöm.
-
Razermazer
őstag
válasz
Razermazer #28 üzenetére
Bocsesz 5970 a fenébe ezekkel az átnevezésekkel
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Hát akkor tessék itt van a szörnyetegből egy oc-s verzió teszt 2 gigabyteal
Ez már eszméletlen[link]
Jah és igen egy 5850-es crossfire is megmutatta mit tud elég meggyőző, az 5870-em sehol nincsenhozzájuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire R7 250 1GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest