- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci #3027 üzenetére
Naja én azokat csak a témában való elmerülésnek szántam azt a két linket az elején. Hogy értsd meg a metódust hogy is műkszik a dolog. Igen ő winflashel játszik, de én nem akartam leírni, hogy konkrétan utálom, mert nem mindig van benne a megfelelő kódkészlet, és úgy fabatkát sem ér. Tulajdonképpen a második felében szépen leírtam, hogy mit kell csinálnod ahogy így átnéztem, nem is kellene, kellett volna elolvasni a linkeket, de én úgy vagyok vele, hogy alapos munkát végezzünk felet sose, ezért is adtam meg a linkeket. Hát ez számomra furcsa volt, hogy csak forced módban teszi fel, mivel a kártyád tök ugyanaz oc és sapphire
. Nade a lényeg, hogy megvan, és megy is, innentől kezdve használd egészséggel. Problémád már nem lesz.
-
gabipaci
őstag
válasz
gabipaci #3027 üzenetére
Összegyüjtöttem a bátorságom, és megvan a biosflash
Lehet hogy kinevettek ezért, de én marha büszke vagyok magamraKöszönöm a segítségeket!
Annyi a megjegyzés, hogy -f nélkül próbáltam először, hibaüzi jött, de -f bevitelével már sikerült.Még egyszer köszönöm!
Akkor most hagyom pár napig, aztán kicsit megemelem az órajeleket.
De nem nagyon.
Alap feszültséggel mennyit lehet kihozni kb?Üdv és jó éjt
-
SzlobiG
félisten
válasz
gabipaci #3024 üzenetére
Ne a húzott bios-t tedd fel mivel az egy másik kártyához lett kitesztelve lehet neked kevesebb fesszel beérné, vagy akár több kéne hozzá és csak fagyások lennének vele. Amit írtál Original vbios 735/1010mhz ezt tedd fel és utána Afterburnellel kitudod tesztelni mihez mennyi fesz kell esetleg.
Ha el is rontod egy PCI kártyával simán vissza lehet hozni (persze ha van kéznél) de szerintem olyan egyszerű, hogy max áramszünet esetén lehet elrontani, e az egész művelet pár másodpercet vesz igénybe.
-
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci #3018 üzenetére
Hát ha már ezt csinálja, nekem is mindig ezt csinálta, hogy nem válaszol aztán helyreállt, de rendszertelen időközönként, rohadt idegesítő volt így léptem, és azóta semmi probléma.
Hát akkor meglehet lépni a dolgot biosfrissítés terén.Msi afterburner:tudtommal ez a legfrissebb de ha itt mondjuk beállítod hogy a 2d órajel is emelten menjen, akkor megint nem fog előjönni ez a jelenség, csak akkor állandóan mondjuk 400/1000 fog menni 2d-ben is. Valakinek például elég volt csak a memória órajelén emelni 10mhz-t, és jó lett. Nekem a 400/1000-vált be, de nekem ne fogyasszon a kártya alapba is ilyen sokat, így maradtam a biosfrissítésnél.
Jó tanács, mielőtt flash-elnél uninstalláld a grafikus meghajtót fontos, mert ha fent hagyod akkor blue screen fogad, a friss bios után mivel a ccc nem tud mit kezdeni a megváltoztatott biossal. Szóval driver leszed, és driver sweeperrel[link] a maradék ati meghajtók is. Míg lemented az eredeti biost addig természetesen nem kell uninstallálni, meg ráteszed oprendszer alól az újat a pendrive-ra mert 800*600-ban elég nehézkes
Biosflashelés megy? ha nem itt álljon egy leírás részemről.
1: ajánlom figyelmedbe első elolvasásnak [link]
2: utána jöhet [link] udi mester tollából nagyon hasznos bár vannak kapcsolók amik az új atiflashben már nincsenek, vagy másként jelennek meg.
Nem kell megijedni, ott az -i kapcsoló az előhozza az összes kapcsolót így mindent megtudsz.3: készítsünk boot lemezt, ugye lemezzel nem fogunk szórakozni? vagy boot usb driveot, le kell tölteni az usb dos zip-et, és a hp usb boot utility-t, de itt egyben megvan becsomagolva [link] . Ez már adja magát, telepíteni kell egy pendrivra így az bootolható lesz.
Az atiflasht itt találod [link] a radeon bios editort szintén [link] Bár neked nem nagyon fog kelleni, de megnézheted vele a biost ha úgy tetszik.
Az atiflash file-okat miután leformatáltad bootolhatóra a pendrive-ot, csak simán rámásolod nem könyvtárba teszed rá!!!!!!!!. Ezután gép újraindít, ha úgy érzed hogy készen állsz. Nem kell megijedni, most csak a biost mentjük le az -s kapcsolóval, amit adtam tájékoztató oldalt ott le van szépen írva hogy is kell.
Természetesen a biosba át kell állítani, hogy a pendrive-ról bootoljon. Esetünkben kettő bios van egy master, egy slave. A master betűjele 0-a a slave-é az 1 -es szépen mindegyiket le kell menteni. Tehát BIOS lementése: atiflash -s 0 cypressm.bin az M a master jelöli hogy képben legyél egyszerű neveket kell adni nehogy kavarodás legyen. BIOS lementése: atiflash -s 1 cypresss.bin a harmadik S itt a slavet jelenti(ezeket a biosokat szépen biztos helyre lementeni, mert ha valamit elszúrtál akkor ezeket kell visszaírni, hogy a kártya életre keljen).
Ha ez megvan atiflash -reboot következik.Következő lépés:
A pendrivera ráteszed az oldalról letöltött biosokat nem könyvtárba csak simán.
Tehát C0001OCM.AC1 ez a master file, C0001OCS.AC1 ez a slave file. Újra bootolsz a pendrive-ról atiflash elindít parancs kiad: atiflash -p 0 C0001OCM.AC1 -f ez a master bios atiflash -p 1 C0001OCS.AC1 -f ez a slave bios. Esetedben nem kell az f kapcsoló mivel sapphire oc-s kártyád van csak simán fel kell tenni. Ez azoknak szól akiknek nem sapphire oc-s kártyájuk van. Megvárod míg végez, és egy atiflash -reboot parancsal újraindítod a rendszert. Ha minden jól ment, de miért is menne rosszul, akkor fogad a biosboot képernyő. Innen már csak annyi a dolgod, hogy a bootsorrendet visszaállítod a vinyóra, Voila.És használod a kártyát. Ha ennek hatására sem szűnik meg a cold boot error, akkor mehet a kártya vissza RMA-ba.
-
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci #3016 üzenetére
Hát ha nem hibázik 2d-s órajelen akkor felesleges feltenni rá. Egyébként az oc-s kártyák között is előfordult cold boot error-os, ez egy gyárilag javított bios azokhoz is, de csak akkor ha a jelenség előjön, ha nem hagyni kell nem kell rá feltenni.
Vga húzás én inkább az msi afterburnert ajánlom, lemented profilba a tuningos beállítást, és akkor töltöd be egy billentyűparanccsal amikor szükség van rá. Vagy úgy állítod be, hogy alapból az emelt órajelen induljon.
Átalakítom eladó nincsen sajna.
-
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci #1971 üzenetére
Én játékra használom
nem fánkozom azt az anyukám szokta csinálni vasárnaponként finom baracklekvárral. Amióta az ati driverekbe benne van az energiamenedzsment, (tehát 10.1-es driver óta nem csak az 5970-el hanem a crossfire-el is csinálta tapasztaltam) hogy az egyik gput lekapcsolja 2d módban, hogy még kevesebb legyen a fogyasztás, ezt az everest nem tudja értelmezni, én próbáltam a legfrissebbeket is a betakat is semmi ugyanúgy csontrafagy. Nem vagy egyedül használj, ahogy a kolléga mondta, msi afterburnert ott semmi probléma sincsen. Ha feltétlen everestet akarsz használni monitorozásra, akkor csak a vgahoz tartozó mindennemű monitorozást kell tiltani, a többi rendben van. Tudom sovány vigasz, de én sem értem főleg hogy a frissités logba benne is volt, hogy javították ezt a problémát az everestes srácok, de nálam akkor is fagy
. Alternatíve megoldás bár nem a legjobb, a 9.12-es driver avval tökéletesen megy az everest monitorozás, mert abba nincsen benne ez az agresszív energiamenedzsment.
-
G4NXST4
tag
válasz
gabipaci #1945 üzenetére
Hát a hangja ellen én úgy védekezem, hogy a fülest max hangra a gépet minél messzebb.
Ha már megkel süketelnem valamitől, ne egy videokari legyen.
Egyébként tetszik a kari? jobban mint a 4870x2?
Szerintem mind a kettő jól sikerült, igaz a 4870x2-vel nagyobb a tapasztalatom, mint a 5970-nel. -
G4NXST4
tag
válasz
gabipaci #1890 üzenetére
"Mennyire lesz ez tartós kártya?"
Ahogy abu mondta az előző hsz-ben a te igényeidet nézve kb. jövő év január, február vagy max jövő év ilyenkorig (áprilisra gondoltam). Gondolom addigra már kijön a 28nm 6xxx széria. Ami ütni fog mindent.
Hogy mennyire megbízható, hát ez tényleg attól függ, milyet fogsz ki. Nálam remekül működig a kicsike. Ezt persze gyorsan lekopogom.
"Vagy kidobnak egy 5970x2-t? Ami már tulképp x4 lenne..."
Hát ez már létezik elméletben: [link] [link]
Ha egy ilyenhez hozzá jutsz, akkor grat, de ezt nagyon kétlem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest