- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Akkor érthető, hogy miért nem erőltetik a játékfejlesztők meg ahol van pl dirt 2 alig venni észre a jelenlétét, viszont a heaven+ stone giant nagyon jól mutat.
Jövőre gondolom jönnek majd a next gen karik amik már megfelelő sebességgel bírják és mellé olyan játékok amik már szebbek lesznek a DX9-től.
Tomax: Attól elvileg jobb az MX2, de ha elfogy a silver, akkor már MX3-ast vegyél az még fog hozni.
-
In1ruder
csendes tag
Minden megoldódott Gamer OSD uninstall Smart Doctor uninstall EPU kikapcsolva csak Afterburner + júniusi dx11. GPU-Zben is most már be van kapcsolva a direct compute 5. Sírok a meghatottságtól most először két hét után működik rendesen a kártya na ezért a pillanatokért érdemes élni.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem foglalkozok vele, de szerintem túlzó volt. Nem azt mondom, hogy nincsenek problémák a driveres támogatással, de ha felrakunk egy WHQL drivert, azzal minden játék elindul és normális sebességgel fut.. Az egy másik kérdés, hogy egyik driverrel -5% X játék, és +5% Y játék, és fordítva, de ez a másik oldalon is megvan. Lényeg, hogy egy 5970-es a ma létező összes játékot 1920x1200-ban 8XAA, 16AF-en maximum beállításokkal képes futtatni. A 90%-át pedig 2560-ban is. Ennyi. Ezzel lehet vitatkozni, de csak szócséplés lesz.
-
Ottoka
őstag
Te Abu, volt pár vitánk az 5970-es kari beszerezhetőségéről, Te mindig állítottad hogy beszéltél a kereskedőkkel és nincs gond a hozzáférhetőséggel. A mai "van fermi, nincs fermi" cikkben kollégád azt írja beszerezhetetlen. Netán neki mást mondtak?
Vagy honnan jött ez az infó?
-
pojzon
tag
Közben felraktam a játékhoz a frissítéseket és hát igen, ég és föld.
Eleve működik a dx11-es mód rendesen és hasít is ahogyan kell neki, pedig még fel sem raktam a 10.3a drivert, csak a sima van fenn.
Amúgy ez a 10.3a-s driver is whql-es vagy ez amolyan "béta" driver? Gondolom majd a 10.4-esbe bekerül minden finomság ami ebben benne vannak.
-
gV
őstag
jo kestek vele, de ha tartjak a menetrendet 2007 vegen utos lett volna a Tukwila, majd jon a kovetkezo Itanium 2012-ben 32nm-en, meg annak az utodja is ra 2 evre, (azt mondtak 2 evente jonnek az uj fejlesztesek) szal nem ugytunik h feladnak a IA64-et
multkor azt mondtad h mar nem lehet atalakitani a Haswellt
aki erdeklodnek utana tudtommal kaphattak Larrabee teszt karit h fejlesztoi kornyezet melle legyen hardveruk is, rosszul tudom? elokereshetem azt a hirt is tul elenken el bennem mintsem h csak 1 bekepzelges legyen -
gV
őstag
IA64-re gondolsz, nem? az köszöni él és virul ha a kezdetben az MS kicsit nyitot volna rá, ah azt később megtette nagyobb kariert futott volna be eddig
ezt a cikket kicsit átirhatnád akkor mert itt ezt írod sztem egyértelmüen a SB kapcsolatban:
A legnagyobb újítás az új AVX (Advanced Vector eXtensions) utasításkészlet bevezetése, ami 256 bit széles négyoperandusos instrukciókat kezel.
[link]
de tévedhetek isjövő meg inkább a Larrabee féle felépítésé szvsz
-
Ottoka
őstag
"az AMD most el kezd ellene kommunikálni és vége"
Na kezded megint. Erre mondhatom azt is pár szárazabb év és kiveszik az arabok a lét a sufnicégből mert kell nekik vízre, és akkor az amd-nek vége. Valóság tartalom lehet nagyobb az én megállapításomban.
Én inkább két dologra gondolok azzal kapcsolatosan hogy az amd elkezdett foglalkozni a physx-el:
1. C-state Performance Boost mint az intel prociknál a turbo boost, szóval látják hogy jó dolog és ők is bevezetik (saját ötlet nuku, majmoljuk a nagyokat)
2. kicsit most jobban ráérnek mert az nvidia elcseszte az időt a fermivel, mivel "idióta" módon a nagyobb profitot hozó tesla-t vitte először piacra -
-
-
theniel
aktív tag
Tisztáznom kell, mert félreértés volt.
Egyszer van ez a villódzás probléma ez a bc2-nél jön elő és a patch megoldja.
A másik meg, hogy még akár két évvel ezelőtt is nekem akármelyik ati kártyával (4870,4850,4770) a játékokban a kép egyes pixelei külön életet éltek és elég zavaró hatást keltettek. Crysis-ban is.
Nekem ez feltűnt. Van aki egyáltalán nem vette észre. Valamint adott játékban battlefield 2 az élsimítást ugyan be lehetett kapcsolni és a beállításokban jelezte is hogy oké, de valójában nem működött normálisan.Én a pixelproblémára mondtam, hogy lehet, hogy csak bizonyos monitorokkal jön elő, nem a bc2 villódzására.
Talán az ati driver volt ludas a dologban, ehhez nem értek, de valami nem stimmelt. És az, hogy visszarakva az nv-t egyből normális képet kaptam pedig kizárja a konfig egyéb elemeit az okozók köréből. A windowst is újratelepítettem mindent megtettem, de semmit nem javult.
Emiatt fázok az ati-tól.
-
theniel
aktív tag
Azért írtam, hogy talán csak egyes monitoroknál jön elő ez a probléma,
bizonyos Hz-eken vagy felbontás mellett. Lehet, hogy egy másik monitorral semmi gond nem lenne. Szóval talán kényesebb a monitorra, mint az nv,
Én sajnálom a legjobban. A 4770 XFX nagyon tetszett nekem: nem melegedett semmit, alig fogyasztott és halk is volt. A sebessége bőven elég volt a bf2-höz és ha valahogy sikeredett volna működésre bírnom vele az élsimítást a játékban, akkor még mindig a gépemben csücsülne az a kari. -
theniel
aktív tag
Egy 4770 et vittem vissza még a nyáron az aqua-hoz de hardveres hibája nem volt így nem akarták kicserélni, de mivel 3 napon belül vittem vissza ezért visszavették.
Szerintem ez nem hiba. Az ati így működik és kész.
Nekem most egy gagyi kártyám van ati 4350 a 295 gtx-et még decemberben eladtam és most gondolkodok, hogy mit vegyek. Fermiről elég riasztó hírek jönnek ati-val pedig (bármilyennel) mindig a fennt említett problémám volt. Szóval tanácstalan vagyok. Talán várok még egy hónapot. -
theniel
aktív tag
Én még nem próbáltam a bad company 2-őt
Nekem korábban voltak ilyen élményeim ati-val a játékok közben és felkaptam a fejem, hogy na talán mégsem én hallucináltam. Az aqua-nál a boltos is megerősített ebben, hogy bizony ő is azt tapasztalta, hogy zavaró a kép az említett problémák miatt ati-val.
Nekem minden jogtiszta a gépemen mindig és állandóan frissítek.
Crysis, bf2, hitman ... ezekkel játszottam és minden game-ban ugyanaz a zavaró jelenség, hogy apró pixelek itt-ott felvillannak.
Mint fennebb írtam, lehet, hogy a hibát a monitor típusa adott Hz-en való használata vagy a képjavító alkalmazások vagy ezek együttesen váltják ki és így van akinél nem jelentkezik a probléma. De csupán az atit kivettem és nv-re cseréltem és már futott is minden normálisan és szépen ahogy kell. -
DigitXT
félisten
Azért előfordult már a történelemben.
Épp most hétvégén vettem meg 1K-ért,
kíváncsi leszek: eddig csak seperc alatt
leszedtek, nem sokat láthattam... -
Robb202
tag
Kezdem kapirgálni.
Akkor már értem. Szóval az 5970-em ehhez a szoftverhez 100%-ig sohasem lesz jó. Most néztem az ati és a gyártó oldalát.
Szóval ehhez a programhoz egy Ati FireGL vagy egy FirePro kellene ami hardveresen támogatja azt a fajta OpenGL 2.1-es dolgot.Nem akarom szétoffolni a témát, de te vagy az egyetlen esélyem szinte aki ehhez ért és más ilyen topic nemigen megy PH-n.
Te melyiket javasolnád ha szabad kérdeznem? Látom a professzionális GPU-k közül az ATI-nál van jó pár. firegl, firepro, fiestream etc...
Tulajdonképpen melyik az a vonal ami a legfrissebb? Mostanában lesz vérfrissítés a pro kártyáknál? Látom a V8750-es a legfrissebb de csak dx 10.1.Ezek a kártyák mennyire mennek jól gamekben?
-
sniper elite
senior tag
Értem, legyen igazad és legyen emberi áruk. Bár gondolom te is tudod, hogy akármelyik márkáról is van szó, itthon ráraknak pár tízezrest az újdonságokra megjelenéskor. Persze tudom be kell őket hozni meg kell valamennyi haszon is az eladónak, csak például amikor az első 5970 darabokat árulták itt a ph-n, volt olyan eladó aki 190k körüli áron akart megválni tőlük
-
RI/OS
addikt
Lehet.
Én az alapján mondom ezt, amit láttam.
Nem jártam utána, nem kérdeztem meg őket, csak nézegetem a webshopokat naponta.Csak olyan fura, hogy akkor volt rakin, és volt h 10 perc múlva már nem volt meg, szal el tudták adni.
Mióta ''kipattant a balhé'' azóta meg nincs rakin---
Szerk.: Bocs ... véletlen a tiedbe írtam a választ. Egy hsz-szel feljebb.szerk. Abu
[ Módosította: Abu85 ]
-
Ottoka
őstag
Tudom mire akarsz kilyukadni, de dec28-án bementen az AB informatikához és volt, ráadásul 2db is. És ő pedig kisker. Szóval lenne a polcon, ha a nagykerek tudnának hozni. De nem tudnak, mert vagy nem akarnak, mert nem szeretnének kínlódni a garral, vagy mert nem lehet beszerezni.
Ausztriában és Németországban sincs, csak elvétve. Szinte mindenütt az van hogy 3-4 hét múlva lesz. Gondolom azért ez a dátum van az árlistában, mert ezt kapták a beszerzőtől, az pedig a gyártól, mert addigra fut le a gyártósorról az új széria, amiben kijavították az első széria hibáit.
A 100k-s 5870 és gtx295 pár napon belül beszerezhető. Világos ez többe kerül, de ennél drágább szerver proci, lap, raid vezérlő is beszerezhető pár nap alatt. Mert gyártják, nem pedig most keresik hogy mi is lett elcseszve.
Egyértelmű hogy nem fogják elismerni a hibát, főleg ennyivel a fermi megjelenés előtt.
-
Ottoka
őstag
Arra nem reagáltál hogy az egyik nagyker elmondása alapján az általuk értékesített 5970-es kártyák 90%-át visszavitték.
A másik hogy sehol nem lehet kapni 5970-et, senki nem hajlandó értékesíteni, vagy esetleg rájöttek hogy rosszak és már a gyártól nem kerül ki?Több boltot néztem, itt egy német bolt, azt irják 3-4 hét múlva lesz csak.... [link]
Osztrák bolt, listába sincs: [link]
Az egész ebay-en összesen 4db [link]Gondolom mivel neked úgyis szóltak volna, természetesen tudatnád velünk amennyiben ilyen jellegű gond lenne a "zászlóshajóval"?
-
TomiLi
addikt
a gyártók nem tekintik a tuningproblémákat javítandó jelenségeknek
Én másképpen látom, pontosabban mások az elvárásaim, mert amikor eladják a terméküket, akkor nem győzik hangoztatni, hogy milyen egyszerűen és faszán lehet tuningolni, a vga-t, alaplapon keresztül a cpu-t. El is árasztanak mindenféle programokkal, tele vágják mindenféle csili-vili dologgal a hardvereket.
Szóval jó lenne, ha nem csak javítgatnák, hanem javítanák is.... Mert ha szarnak ezekre a problémákra, akkor nem kicsit verik át a vevőket a tuningra vonatkozó marketinggel!
Nyilván nem fogják és nem is tudják sem a vga, sem az alaplap gyártók ráírni a termékükre hogy milyen más hardverekkel használható együtt probléma menetesen. -
rup1u5
nagyúr
Így van. Alaplapi chipset és GPU közötti gubanc okozza az ilyen problémákat általában.
Viszont alaplap vagy chipset gyártójának irogatni ebben az esetben kb szélmalomharc kategória.
Annó ugyan ez volt Nf3 + Nv 6800 GT esetében és hiába tépték a szájukat a felhasználók még egy hivatalos nyilatkozat sem jött amiben beismerték volna hogy valóban létezik az inkompatibilitási probléma. Az egyetlen megoldás a lap vagy vga cseréje volt. -
Zsubi
őstag
Szerintem nem feltétlenül alaplap probléma
Nálam járt egy Asus 4770-es Formula ami miatt nem lehetett a cpu-t tuningolni 2 különböző lapban sem.
Én ebből azt a következtetést vonom le hogy nem az alaplap a hibás hanem a kártya és hozzá teszem mindkettő lap zsír új volt és a kártya is.
Vagy az is lehet hogy pont két olyan lapot fogtam ki amiben pont nem ment de akkor is ennek nem így kellene működnie, a kártya ment a levesbe és maradtam a bevált zöldeknél. -
Ottoka
őstag
Tudjuk, semmi gond, az a 10-15k felhasználó aki szopik vele meg kell hogy értse. Ennyi volt a címlapon szereplő cikkben, én ezt eleve megszorzom 2-vel, mert annyival tuti kevesebb lett beírva. És még nyugodtan megszorozható 5-el, aki nem szólt, mert: lusta, nem érdekli, vagy tele van a hócipője.
-
Zsozsooooo
tag
Azt lehet esetleg tudni, hogy az asusnál tesznek-e hozzá valami pluszt ? Az biztos, hogy ez az első driver ami tökéletesen rendben feltelepült végre, nem volt fagyás mint az előző drivereknél se törlésnél se telepítésnél
Reményeim szerint a gépindításkor jelentkező hibát javították benne, nem tudom egyedi-e a problémám de 10 indításból 9x képernyőillesztő nem válaszol hibával vagy kifagy (6x) vagy helyreáll (3x) ami elég bosszantó néha, viszont újraindítás után tökéletesen működik. A fagyás újraindításra nem vonatkozik, ott mindig rendben működik minden és máshol sem produkálja a hibát pl játékoknál is tökéletesen működik .
-
-
tome.jr
addikt
Nem volt gyorsabb a 280-as, csupán nem voltak nagy szórások az fps-t illetően. Egyértelmű hogy erősebb az 5870, de nem is erről van szó.
Nem egy-két frame erejéig voltak fps beesések, hanem huzamosabb ideig, 4-5 másodpercig akár.
Én kizárnám a memóriát, főleg hogy 3 teljesen eltérő kittel történt a tesztelés.
-
tome.jr
addikt
Ha teljesen különböztek, akkor az probléma, hiszen semmit sem lehet belőlük összehasonlítani.
Egyedül a VGA volt ami minden tesztben ugyanaz volt.
Igazából a minimum FPS keresésénél a részegységek egyenként történő cseréje lehet a nyerő stratégia.
A kártya ki lett cserélve egy GTX 280-ra és azon nyomban megszűnt az fps ingadozás.
-
Ybron
senior tag
Értem köszi. Végre egy jó hozzászólás.
Az ok hogy van az alapmodel amire majd beallitjak a gyartosort, de akkor, mikor legyartottak belole par darabot, akkor is volt teszt. Szoval kiszuirtak belole parat es azt leteszteltek ?RI/OS
Nem tudnalak elkepzelni hogy beszarik mind a ket kartyad es nyugodtan ulsz otthon es mondogatod hogy "ez elofordul, megesik, majd beviszem holnap es legariztatom"
Nyugodt ember lehetsz. -
cowboy_bebop
őstag
Írhatunk neki bármit, egy jó ideig akkor sem fogja tudni feldolgozni, hogy tönkrement a VGA-ja.
sniper elite: Nekem anno 2 8800GT-m is megdöglött, akkor az NV egy nem fair cég. Sőt, egyik cég sem fair, mert nem teszteli egyenként napokig a kártyákat. Ha így lenne, akkor természetesen azért szapulnád az AMD-t, mert a teljes tesztelés pluszköltségeit beépítené az áraiba, és az 5970-edet 200.000,-ért tudtad volna csak megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest