- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabrielarky
tag
válasz
#65755648 #471 üzenetére
Hali!
Amire jutottam, CMOS reset meg ramok + VGA kivétele nem ér szartsem, speaker jól bekötve kussol tovább, ellenben minden ventillátor pörög.
Viszont.
Visszatettem a régi alaplapot a toronyba, 1 giga ramot a négyből mert az volt a gond vele hogy csak 1 slotot volt hajlandó látni ezért is vettem új alaplapot, 1 winyót rá (sata, 250) meg a 4890 VGA-t.
Láss csodát, a 3 led már nem villog hanem folyamatosan ég, prociventi pörög, winyó beindult, monitor továbbra sem kapcsol be, viszont most a 4890 ventije sem pörög.
totális sakkmatt.
-
gabrielarky
tag
válasz
IreN!CuS #466 üzenetére
A ledek villogása az új VGA-ra érvényes, mivel csak azon vannak ledek, a régi 7900GT-men nincsenek
Kipróbáltam ram és VGA nélkül is, meg sem szólal a speeker, proci hűtő pörög.
Csináltam CMOS clear-t is és utána átraktam PCI-E_2-be a 4890 VGA-t ram és HDD nélkül, ugyanaz a led villogás meg fel le hintázás, a proci ventije egyenletesnek tünt eddig is. csak a VGA hűtő pörög fel le.
Ma már elég időt csesztem el a gépre, most kivisszük az 1 hónapos kislányomat kicsit a babakocsival a faluban (egész a boltig, kell némi sör a stresszoldáshoz mostmár
) aztán utána kipróbálom a régi alaplappal amit lecseréltem ( MSI K9N Neo V3. ) és abba az új VGA mit produkál... Azzal talán kitudom zárni hogy az alaplap lenne a szar. A RAMok ebben az MSI alaplapban jók voltak amiket átraktam (meg vettem még hozzá egy ugyanolyan 2 gigás KIT-et)
-
gabrielarky
tag
válasz
gabrielarky #462 üzenetére
jah és kikerestem a tápegységemet:
http://www.argep.hu/product_536620.html -
gabrielarky
tag
Nahh, kipróbáltam mindent eredmény semmi.
1. kicseréltem a kábeleket azokra a Y kábelekre amiket a VGA-hoz adtak (és eggyel kevesebb tű volt a csatlakozóikban mint ami az alaplai fekete tápcsatiban), ugyebár ez 2 Y kábel. Indulásnál 3 vörös led felvillan, ventillátor felpörög lepörög, felpörög stb. szokás szerint csak táppal lehet kikapcsolni. ez nemnyert.
2. Ati 4890 kivesz, betettem a helyére a a régi 7900GT-t, gép felpörög, indulni nem indul ez sem.
3. Fogtam a 7900GT-t, átraktam a 2. számú PCI-E csatiba, mert egy fórumozó írta hogy mindegy melyikben van a kártya, hátha a csati szar, eredmény ugyanaz, minden felpörög, monitor nem kapcsol be a régi VGA-val sem így sem.
4. Megfogadtam azt is hogy kiveszem a ramokat és csak 1et hagyok benne. Megnéztem azt is hogy sorrendben az elsőben legyen (DDR1) a proci mellett levő slotban. Eredmény ugyanaz, nem kapcsol be a monitor, de a prociventillátor és winyó pörög.
Totális letargia
Ha az új VGA van benne akkor a táp lehet(ne) kevés de mivel a régi VGA-val sem indul így meg az is lehet hogy mind2 PCI-E csati gyárilag szar?
-
gabrielarky
tag
kösz ismét a segítséget. Olyasmire gondoltam még, hogy a VGA-hoz adtak 2 darab tápátalakítót (Y kábel ami 1 olyanba ágazik ami a VGA-nak kell). Namármost mivel nekem a tápomból 2 olyan jött ki ezért ezeket nem használtam fel, viszont ami fekete csati kijött a tápból azokban egyel több "tű" vagy foglalat van, mint ami átalakítókat a VGA-hoz adtak.
Hátha ez lesz a gond...
Ha ez sem akkor átrakom kettes VGA csatiba...
Ha az sem, akkor akkor visszateszem 7900 GT-t és megnézzük arra mit lép.
Ha a 7900 GTvel sem megy akkor a VGA csati(k) ha meg elindul akkor a táp lesz a ludas?
Köszönettel,
GaB
tehát hogy tisztázzuk még1x, amikor először próbáltam, el se jutott addig hogy pl. a winyót felpörgesse, a 4890 VGA hűtője gyorsult, lassult, gyorsult, lassult, folyamatosan. Ha nem kapcsolom ki a tápot akkor le sem lehet lőni a gépet. Jah és ahogy POWER ON van, a VGA ventije még nem pörög fel de a bekapcsolással 1 pillanatban már 1x felvillan a 3 piros led a VGA-n, utána pedig minden venti felpörgés után felvillan 1x a 3.
-
gabrielarky
tag
és ha a másik ( PCI-E_02) VGA csatiba rakom az nem nyerő ugye? fontos a sorrend?
holnap kipróbálom hogy visszarakom a régi 7900GT-t az új lapba, hogy arra mit lép, most a menyasszonyom gépéről vagyok, ebben a kb. 6 éves Radeon 9800 Pro Ultimate-m zörög még mindigSzóval akkor lehet nem is táp ?
jah és köszönöm a segítségedet, meglássuk holnap, hátha...
másvalaki még esetleg ?
-
gabrielarky
tag
Sziasztok!
Ma vásároltam egy új Gigabyte DS4 alaplapot (megtartottam a régi AMD 6000+ X2 procimat és a 2 giga 800mhz DDR2 ramot) és vettem egy MSI Ati Radeon 4890 OC kártyát.
A gép indulásakor a VGA rögtön felvillan 3 pici piros led a VGA hátlapján, a ventillator pedig próbál felpörögni de mindig visszaesik a fordulatszám, gameover...
Lehúztam MINDEN winyót meg CD írót meg kivettem a régi COrsair 2 gigát és betettem az újonnan vásárolt 2 ugyanolyat (4 gigát szerettem volna mostantól) és így is ugyanaz a tünet...
Olvastam itt olyanokat hogy egy 450 wattos táp is elég lenne a procihoz, nekem egy Chieftec van, kb. 3 éves 450W.
Találtam egy külföldi fórumot, ahol ha jól értettem, az illető egy 850-es táppal és egy 4870-es ATI-val küzd ugyanilyen problémával... De mivel nemvagyok perfekt angolos, nemértem végül mire jutottak:
http://href.hu/x/8s5o
Ettől függetlenül én a tápra tippelek, de úgy hogy minden lehúzok és még az alaplapra a +12V plusz csatiba (mint a régi winyótápok csatija) is dugok áramot (elvileg oda akkor kéne ha Crossfireben nyomnám és lenne még1 VGA) és úgy is eztcsinálja, totál elkeserítő
Járt már valaki hasonlóan ?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest