- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
°PhYsX° #3666 üzenetére
"Halk ugyanúgy mint az 1gb-os Vapor csak közel kétszer erősebb"
Tesztet, vagy bármi bizonyságot mutatsz erre?
1 GPU esetében bőven elég az 1GB minden játékhoz. Talán extrém magas felbontásban, 30 colos monitorral szűrőket bekapcsolva lehet előnye a 2GB VRAM-nak. De oda meg meg már kevés az 1 GPU.
A játékok közötti különbség az 1GB vs. 2GB VRAM tekintetében alíg kimutatható, szóval nem értem ezt a "2x erősebb" megjegyzésedet, leginkább azért mert ezzel csúnyán félrevezeted, aki épp vásárlás előtt áll. -
zack
nagyúr
Kell venni egy sima 4890-et és megtépni. Milliószor mondtuk, és tanácsoltuk már. Nem éri meg megvenni a Vapor-X-et, Toxic-ot...és a többi módosítottat sem. Biztos nem véletlen hogy csak ezek a kártyák fossák össze magukat. Az egész csak parasztvakítás, nem hinném hogy a ref. hűtőknél jobban hűtenének, mint ahogy erősebbnek sem lehet őket neveznia ref. GPU-hoz képest. Max. annyit értek el ha ilyet vesztek, hogy beleszaladtok egy ilyen inkompatibilitási hibába, amivel csak a nyűg és a probléma van.
És miért? Mert dizájnosabb, mert módosított a hűtése, mert túl van feszelve és ebből adódóan +50Mhz többet megy mint a referencia modellek.
Akinek ez a fontos...az kalkulálja be a "szivattyút" is.
Nekem a ref. MSI OC CrossFire 3-4 hónapja hibamentesen üzemel. Semmi gond ez eddig nem volt. Miért nem olyan kártyát vesztek amit már többen is vettek, és nem volt velük gond? -
zack
nagyúr
válasz
Digitalis #3578 üzenetére
Én azt gondolom, hogy ez valami gyári BIOS hiba lehet. Vagy a BIOS chip lehet még hibás. Meg lehetne próbálni egy olyat, hogy rátenni egy másik karesz BIOS-át, vagy egy frissebbet leszedni a techpowerup-ról és RBE-vel Win alól megflesselni...egy próbát megér. Az eredetit mindenképpen mentsétek le előtte, ha nem lenne jó, vissza lehessen tenni a gari végett.
-
zack
nagyúr
Ha a nagykerbe ment, akkor nem lehet kártya hiba.
Nagy valószínűséggel inkompatibilitási gond lesz...
Vidd be a gépedet a nagykerbe, és gépestől nézzék meg, ill. tegyenek bele egy másik 4890-et is. Lehet hogy jobban értenek hozzá mint te, és lehet többet érsz vele, mint hogy itt várod a megoldást egy olyan problémára amit élőben sem lesz túl egyszerű megoldani egy hozzáértőnek.Attól mert leírod mi van a gépedben nem lesz senki sem okosabb, mert ezeket a problémákat TÁVSEGÍTSÉGGEL NEM LEHET MEGOLDANI.
-
zack
nagyúr
Hát...én is megszoktam az irányítást nagy nehezen, de a vége felé piszkosul untam. Nem túl változatos játék, bár tény, hogy ez eddig az első normális grafikával készült játék a repülős műfajban. Nagy hype-ot kapott a DX10.1 miatt, ami emelt egy kicsit a minőségén, de a gyönyörű grafikán kívül más pozitívumot nem tudok kiemelni sajnos.
-
zack
nagyúr
válasz
zolisx4 #3444 üzenetére
Nem vettem annak.
Ebből az aspektusból viszont geczibbek az ATi partnerei, mint az nV partner cégek.
Míg az nV a tuning kártyáit nem, vagy csak alíg magasabb fesszel árulja, addig az ATi a sima mezei kártyáit feszeli túl és ezért mennek olyan jól, csak ugye kérdés hogy meddig.
Persze félre ne érts, azt kívánom hogy a kártyáddal sose legyen gondod, csak nem tartom korrektnek ill. arányosnak a +50-60Mhz többlettel járó herce-hurcát.
Mint írtam egy alapfeszes MSI OC lazán megy 940-950Mhz-et, de ezt bármelyik jobb példány tudja. Akkor érné meg a túlfeszelt kártya ha 1100-1150Mhz menne tőle a GPU. Az már akkora ugrás lenne, hogy megérné egy módosított hűtés, ill. megérné a felárat is.
De 40-50Mhz...
Ezt most nem neked sugalltam mert te már választottál és meg is vetted, hanem inkább annak aki még vacillál, mit is vegyen. -
zack
nagyúr
válasz
zolisx4 #3436 üzenetére
Csak a 2 dolog teljesen más.
A poén kedvéért.
Az egyik a 4890 ill. a RV790 csippel szerelt kártyákra vonatkozott, amit globálisan az egész szériára vonatkoztattál.
Én pedig a túlfeszelt XFX kártyákról írtam, hogy pár összefosta magát. Még csak azt se írtam, hogy az XFX kaki széria.Te hol látod az összefüggést?
-
zack
nagyúr
válasz
nixx-21 #3417 üzenetére
Az lehet...meg lehet azt is elmondhatod magadról hogy a VRM-ed a legmelegebb a mezőnyből.
Mivel a fesz magasabb, gondolom az egész kártya melegebb. CF esetében pedig ez nem túl bíztató.
Nem szabad 1Ghz GPU-s emelt feszes karit venni. Pont.Kell venni egy ref kártyát ref hűtővel, olyat ami jól megy, és még pénzt is spórolsz, CF esetében akár 8-10K-t is. Én is és Keldor is, azért vettünk MSI OC-t mert jól mentek, amit külföldi fórumokon is megerősítettek. Jó széria. Ennyi.
-
zack
nagyúr
1 dolgot ne felejts el...ami 950Mhz feletti órajelen jár alapból, az mind túl van feszelve. Ezen nincs mit matekolni. A jobb GPU-k az alap 1,3125V-n 940-96Mhz-et tudnak. Amik gyárilag 1000Mhz futnak azok 1,4V kapnak alapból. Te tudod hogy megéri e hogy a kártya gyárilag agyon van feszelve +50-60Mhz-ért. Nekem biztos nem érné meg.
Főleg mivel CF-ben gondolkodsz, semmi értelme az 1000Mhz-es GPU-nak és a túl nagy fesznek. Minek? Hova?Ahová a 2x 940Mhz kevés, oda kevés lesz a 2x1000 Mhz is.
A döntés rajtad áll.nixx-21: Engem nem zavar, hogy ilyen a power saving.
Egyébként pedig Abu ezt a dolgot nem említette. Annyit tudok a dologról, hogy az ATi így oldotta meg, az nV meg másképp.
-
zack
nagyúr
[Csúsztatott megjelenések a Ubisoftnál]
Gondolom a válságnak is köze lehet a csúszáshoz.
-
zack
nagyúr
Nem fognak megfulladni, bár az lehet, hogy a venti fordulatot meg kell majd emelned az alapértelmezettről. Én is ezt csináltam. Most 33% venti mellett 58 fokosak a GPU-k de mindezt úgy hogy a szobában 29 fok van..
Terhelve több órai játék után se éri így el a 70 fokot! Ha pedig 22-23 fokos szobát nézünk, mert többet van a szobában 23 fok, mint 29 az egész évet figyelembe véve, akkor értelemszerűen 52 fokos idle, load 62-65.
Mind a 2 kártya CF hídját fel kell tenni. Mielőtt átveszed a kártyákat, ellenőrizd le ott a helyszínen átvétel előtt, minden benne van e. Ugyanis előszeretettel lopkodják ki a dobozból a CF hidakat.
Azt meg kell tudnod hogy a Toxic-hoz adnak e egyáltalán CF hidat, de én úgy tudom az összes 4890-hez jár alaptartozékként.
Kicsit többet eszik idle a 2db 4890 mint a 295, valószínű azért mert a memó órajeleket nem veszi vissza 2D-ben.De ez mint már régóta köztudott, ilyen. ATi power saving.Full 3D-ben meg úgy tudom kevesebbet eszik.
dB-ben közel azonosak, talán 3-4dB hangosabb alapon a 2db 4890. A BIOS-t RBE-vel arra írod át amire akarod Win alól kockázatmentesen, viszont ez 295 esetében majd hogy nem lehetetlen volt BIOS szinten.Csekkoltam már a progit, nekem 940/4200 megy 24/7 üzemmódban lassan 3 hónapja és persze hiba nélkül.
Természetesen hardverileg, innovációban, és minden egyéb tényezőben jobbnak tartom a 4890-et mint a GTX 295-öt. Volt 295-öm is, szóval tudom miről beszélek.
Amióta 4890 CF-et használok fülig ér a szám.Petya2900XT: Ő már sajnos nem fog tudni ebben segíteni ahogy nézem az adatlapját.
De mivel nekem is volt 295 és én is 4890 CF-re váltottam így én is tudok segíteni.
Tapasztalatom, mint a tenger.
-
zack
nagyúr
Semmi gond...akkor várd a szeptemberi R8xx megjelenést, és az októberi DIRT 2-öt, csak nehogy csalódás (koppanás) legyen a vége.
Vagy aki kártyát cserélne, és azért vár mert te szeptembereztél, és esetleg csúszni fog, azt majd kárpótolni fogod? Mert te kijelentőmódban beszélsz, mintha tényeket írnál. Én feltételezésekről beszélek. A kettő között óriási különbség van. -
zack
nagyúr
Aki ezt gondolja az naiív.
A TSMC 40nm gyártósoraival gondok vannak...akár 2010 Q1-re is csúszhat az R8xx megjelenése. Jelenleg itt tartunk, és nem túl pozitívak a hírek, tehát majdnem biztos hogy csúszni fog az októberi debütálás. Szeptemberről meg tudomásom szerint szó sem volt, max. páran azt szeretnék a fórumról ha már szeptemberben itt lenne .
És ha meg is érkezik...2-3 hónapig szívni fognak az új tulajok a driverekkel, mert ez a blama minden új ATi szériát utolért eddig. Jelenleg csak a Collin DIRT 2 ami DX11 ready lesz, és a közeljövőben fogják kiadni, amit ez eddig decemberre ígértek. De már most vannak pletyik hogy csúszni fog 2010 Q1-re. A válság is lassítja a fejlesztéseket, szóval felesleges kapkodni.
Tehát ha mindent egybe veszünk, itt lesz a 6xxx széria, mire érdemes lesz a DX11 miatt kártyát cserélni. -
zack
nagyúr
Ha only Crysis v. Crysis WH, oda nV-t kell venni. Vagy ami még jó lehet a 4890 CF.
De egy szem 4890 kevesebbet fog nyújtani mint egy 275. Szigorúan csak Crysis-ról beszélek!
Ha viszont 30-50%-ban más újabb játékokkal is játszanál, akkor inkább 4890. -
zack
nagyúr
válasz
zolisx4 #3283 üzenetére
Akkor meg gond egy szál se. Kifogtál egy hibás darabot. Vidd vissza, adnak egy újat, és azzal remélhetőleg nem lesz gond hosszú évekig. Minden termékből van hibás, ezt sajnos el kell fogadni. Most pont neked jutott, legközelebb meg lehet nekem fog jutni.
Ettől a 4890 széria még nem szar.
-
zack
nagyúr
válasz
zolisx4 #3280 üzenetére
De ezért még nem kell kijelentő módban azt írni hogy nem kerek valami a 4890 szériával...
Azért mert pont a te példányod esetleg hibás, nem korrekt általánosítanod. De még ez se biztos ugye, hogy tuti rossz. Másik gépben próbáltad a 4890-et? Ott is sistereg?
Nálam hiba nélkül mennek napi 15 órát CF-ben és kutya bajuk. -
zack
nagyúr
Felejtsd el hogy jobban fut a Wars...pont fordítva van, főleg egy-egy nagyobb map-nél, és 20-30 játékossal.
De ez evidens. Pl. Savanna, Battleground méretű map nincs a Warhead-ben, és olyan akciók sincsenek hogy egyszerre 15-20 robanást, füstöt, és egyéb más számolásigényes feladatot kelljen végrehajtani a VGA-nak. Nem futhat jobban a Warhead, ne is próbáld megmagyarázni.
Mondom ezt úgy hogy 1600 óra játékidőm van a Wars-ban megjelenés óta, és persze megjelenése első napján megvettem 10h00p-kor... -
zack
nagyúr
"Crysis Wars-ban 1920x1200 8xAA , maximális beállítások mellett 30-40 fps"
Lehetséges, de nem very high-ban és DX10-ben.
Ha legközelebb közölni akarsz hasonló adatokat, közöld azt is, hogy DX9 vagy DX10, és minimum,medium, high, vagy very high beállításban.
Így megkíméled magad a magyarázkodástól.
Mert így hogy 8xAA Wars-ban...és feltételezzük hogy very high DX10....így még a 4890 CF rendszerem se megy 30-40 fps-t 8xAA mellett. -
zack
nagyúr
Kint van a 9.7 Catalyst!
-
zack
nagyúr
Én azon a véleményen vagyok, hogy mindegyik tudja stabilan az 1Ghz-et, 1,4V környékén.
Az más kérdés mennyire lesz tartós így a GPU. Gondolom a rosszabb GPU-k kevésbé lesznek tartósak 1,4V-n, míg a jobbak elmehetnek annyival is, ezért elképzelhető hogy válogatott GPU-kat használnak.
Nem ér annyit az egész. Parasztvakítás. 940-950mhz megy nálam 1,31V-n stabilan. 50Mhz-ért meg ki az a barom aki emelni fogja a feszt 1,4V-re? Max. az, aki megveszi a gyárilag túlhajtottat. Aztán majd csak "kamillázik", hogy mitől akar kigyulladni a kártya, és miért izzik a GPU. Mindezért még ráadásul 5-7k-val többet is fizetett. -
zack
nagyúr
Ez így van!
Nekem is nagyteljesítményű premium tápom van, és nálam se volt még hardver halál.
Órákon keresztüli Furmark-ot én is feleslegesnek tartom, bár gyorsabb 20-30p ráengedni tuning után, mint órákat játszani minden beállítás előtt. Ha nincs hiba, jöhet a játék, és nagy az esélye, hogy bírni fogja a tuningot. 950/1100-et bír a kártyám 24/7 de 930/1050 van a BIOS-ba égetve, mert nem szeretem max. 24/7 teljesítményen járatni.
Ha ilyen kis apróságokra mindenki odafigyelne, kevesebb döglött kártya lenne mindkét oldalon. -
zack
nagyúr
válasz
boogie84 #2275 üzenetére
Így van!
A 4890 velejárója a hangosabb hűtés...én alap 2D-ben is feljebb állítottam a BIOS szinten. 31% 2D-ben és kb. 43% full 3D-ben. Ez 55 fokos 2D hőmérsékletet és 65 fokos full 3D hőmérsékletet eredményez. Tény hogy kicsit hangosabb, de ez be volt kalkuláva. Inkább legyen hangosabb és hűvösebb mint fordítva. Játék közben egyébként is tök mindegy mekkora a zaj. 2D-ben meg nem vészes 30-32%-ig...
-
zack
nagyúr
válasz
Vistaboy #2261 üzenetére
Szvsz. nem a VGA miatt lassul be a játék. Ez "ok-okozat" összefüggése, tehát ha hálózati lag van, a kártya egyből érzékeli, és vissza veszi az órajeleket, majd amikor ismét érzékel fps mozgást felnyomja. Ha pl. fagyás van, és áll a kép, egyből visszaveszi magát 2D-ben. Mivel a 9.6-os driver változásai a power saving funkciót is nagyban érintette, elképzelhető az is, hogy a 9.7-es Catalyst-ben javulni fog a jelenség, mert elképzelhető hogy a driver miatt csinálja. Nálam ablakos üzemmódban sem emeli fel az órajeleket, csak teljes képernyős módban. Nálam Crysis Wars alatt netes játéknál csak néha néha vált vissza 2D-be...amikor túl sokan csatlakoznak a játékhoz egyszerre, vagy a 32 játékos 1 kupacban van és mindenki lő mindenkit, néha megakad, és ekkor veszi vissza az órajeleket, ami a szerver letérdelése miatt van.
Az AA simán lehet hogy csak egyedileg a játékban nem müxik. A 9.6 nálam tök jól működik forced AA,AF-el is, bár az általad említett játékkal nem néztem. -
zack
nagyúr
És mennyivel fog még...
A benzin árát mindenbe beépítik. Amit galambokkal hozatnak abba is. És mint tudjuk júliustól sanszos a 320ft benzinár jövedéki adó emelés után.
Az pedig már csak hab a tortán hogy mennyivel lesz drágább a megélhetés Magyarországon, ergo VGA-ra is kevesebb fog jutni. Persze most nem a felső 10000-ről beszélek. -
zack
nagyúr
válasz
PowerBuldog #2219 üzenetére
Valamiért megváltozik a venti szabályzás...én is tapasztaltam. Alap 65 fok/ 27%-ról simán elállítódik valamiért. Azt tanácskoztuk, hogy az RBE még nem lehet az igazi, talán majd valami újabb verzióval jobb lesz. Bár ha módosítom a ventit, akkor nálam úgy marad. Én beállítottam 2D-ben 31%-ra. Így nálam 56 fokos a GPU, talán így még jobb is, mint az alap beállítással. Azt hogy miért állítja el, amikor hozzá se nyúlsz a venti vezérléshez, nem tudtunk még rájönni.
Állítsd át a ventivezérlést...ha nagyon kell elküldöm a venti beállításaimat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest